- 12 Şubat 2017
- 1.021
- 703
- 43
- 35
- Konu Sahibi Zencefill90
-
Ben de normal kavurma gibidir diye güvenerek yemiştim. Yani öyle gözüküyordu. Ama internette araştırınca o da ısıl işlemden geçmiş şarkuteri ürünü görünüyor. Bi de tam pişmemişti bile yani tosttani kaşar bile erimemişti kavurmanın yağları beyaz görünüyordu yani ısınıp erimemiş. Ama dediğim gibi zaten kavurma önceden pişiyo diye güvenip yedim. Sonra listeria bakterisini okuyunca başımdan aşağı kaynar sular döküldü resmenNormal kavurmadan farkli mi ki bunlar ben hic yemedim de o yuzden bilmiyorum.
Ben sucuk hamileligimin basindan beri yiyorum canim cektikce. Bir sorun yasamadim ama kavurma hakkinda bilgim yok.
Evde yapsam çok iyi pişirirdim içindeki malzemeyi ama dışarıda ekmeğin arasına koyup basmışlar sadece yeterince ısınmamıştı bile kaşarı bile erimemişti. Düşünemedim kavurmanın da şarkuteri olduğunu. Siz de tostları sucuklu falan mı yiyordunuz? Bi de dışarıda yediğiniz olmuş muyduValla beni taşa tutmasınlarda
Bişey olmamıştır Allah'ın izniyle inşallah
Ben tostu çok severim hamileykende en çok tost yedim
Bı daha yemezsiniz zararı varmış
Ama bu kadar ağlamayın bebeğinizi de üzmeyin
Ben tostun bu şekilde pişmiş olanının zararlı olduğunu doğumdan sonra öğrendimEvde yapsam çok iyi pişirirdim içindeki malzemeyi ama dışarıda ekmeğin arasına koyup basmışlar sadece yeterince ısınmamıştı bile kaşarı bile erimemişti. Düşünemedim kavurmanın da şarkuteri olduğunu. Siz de tostları sucuklu falan mı yiyordunuz? Bi de dışarıda yediğiniz olmuş muydu
Teşekkür ederim cevabınız için. Umarım bana da bişey olmamıştırBen tostun bu şekilde pişmiş olanının zararlı olduğunu doğumdan sonra öğrendim
Haftada bir yediğimde oldu
Hala şimdi tost olsun 10 tane yiyebilirim:)
Stres yapmayın inşallah bişey olmaz
Yoğurt yiyin bolbol vücudu temizler derler
Aaa bende yedim bi kaç kez hemdekızlar bu sabah tahlillerim için hastaneye aç gittim. Sonra çıkışta işimiz olduğu için eşimle kahvaltıyı dışarıda yaptık. Canım çok çektiği için menüde görünce dayanamadım kavurmalı kaşarlı tost söyledim. Sonuçta pişmiş bişey kavurma ne zararı olabilir ki falan diye düşündüm. Yani çok da ısıtılmamıştı kaşar bile tam erimemişti. Sonra eve gelince içime kurt düştü. İnternetten baktığımda kavurmanın da sucuk gibi şarküteri ürünü olduğu ve çok iyi pişmesi gerektiği yazıyordu. Listeria bakterisi olabiliyormuş ve bu bakteri bebeğin anne karnında ölmesine yol açıyormuş. Çok üzgünüm 1 saattir ağlıyorum. Kızlar lütfen cevap yazın aranızda hiç hamileyken bu hazır kavurmalardan yiyen oldu mu ?
Yooo aynı kavurma işte bi farkı yok ki anlamadımNormal kavurmadan farkli mi ki bunlar ben hic yemedim de o yuzden bilmiyorum.
Ben sucuk hamileligimin basindan beri yiyorum canim cektikce. Bir sorun yasamadim ama kavurma hakkinda bilgim yok.
Pişmiş et ama şarkuteri ürünü diye geçiyor ya korktum o yüzden. Böyle bekleyen şarkuteri ürünlerinde listeria diye bi bakteri olabiliyormuş, ve hamilelikte en tehlikeli bakteri oymuşAaa bende yedim bi kaç kez hemde
Zaten kavurma çok pişmiş bi et değilmi tamam şarküteri ama pişmiş et sonuçta
Fark yokmudur? Ben vardır diye düşünmüştüm şarkuteri ürünü olduğu için. Biraz sucuk gibi sanırımYooo aynı kavurma işte bi farkı yok ki anlamadım
Ama sizinki iyi pişmiştir dimi ? Benimki pek pişmemişti yani kavurmanın yağları beyazdı erimemiştiHatta canım sucuklu tost istemişti onun yerine bol bol kavurmalı yedim
İnşallah tek istediğim sağ salim kucağıma almak. Benim bi hatam yüzümden bişey olursa kendimi hiç affedememÜzmeyin kendinizi allahın ıznıyle o kadarcık seyden bısey olmaz hani sürekli yesenız belkı zararı olurdu ama Bı kerecık yemis iz hemen olsaydı sizdede etkisini olurdu ateş mıde bulantısı bas donmesi gıbı bunlardan hıcbırı yoksa stres yapmaya dışarıdan bu tarzda Ürünleri tüketmemeye gayret ederseniz bıdakı ne Rabbım sağlıcakla kucağınıza almayın nasip etsin
Tostun içinde ne kadar pişebilirki yağı eriyene kadarAma sizinki iyi pişmiştir dimi ? Benimki pek pişmemişti yani kavurmanın yağları beyazdı erimemişti
Olurmu canım kavurma adı üstünde kavrulmuş et yani çiğ olmazki lokum gibi pişmiş etFark yokmudur? Ben vardır diye düşünmüştüm şarkuteri ürünü olduğu için. Biraz sucuk gibi sanırım
Evet canım pişiyor ama sonuçta sonra beklediği için bakteri üremez mi ? Sucuk da sonuçta ısıl işlem görüyor ama pişirmek gerekiyorOlurmu canım kavurma adı üstünde kavrulmuş et yani çiğ olmazki lokum gibi pişmiş et
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?