Çok Üzgünüm

• Konu Sahibi Konu Sahibi 1Sen
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ah mune (

Söküp alacaklar deyince içim
yandı.

Mücadele etmeye hakkım bile yok biliyorum.
Tek istediğim sıcak bir yuva vermekti onlara sayılı günde olsa..
Ben o kadar iyi anlıyorum ki sizi, bende o 40 günlük bebeği almak isterken aynı duygular içindeydim, hem annesi olacaktı hem sıcak bir yuvası ama pedagog arkadaşım çok konuştu benle, zaten çocuk esirgeme kurumunda çalıştığından bu konulara hakimdi, insanız çabuk bağlanıyoruz, çok bağlanacağımı biliyordum ki daha bebeği görmeden bir de oğlum olacak diyordum, babanın yeniden evlendiğini ve çocuklarını geri aldığını duyana kadar da pedagog arkadaşımı dinlememeli miydim acaba diye çok geçirdim aklımdan, şimdi sizin yazdıklarınızı okuyunca iyi ki dinlemişim diyorum, bebeği elimden alsalardı onu unutamazdım, o da kimbilir neler yaşayacaktı küçücük yüreğinde

Sizin evladiniz var mı peki ?

Pedagog eşliğinde söylemek gerçekten doğru bir davranış ama baba ne der bu duruma babanın tutumu nasil

Şimdi ben ve eşim ölsek kazada akrabalarım çocuklarımı istemese karşı komşum benim çocuklarımı alıp bakabilir mi yani ..Bu iyi bir şey mi?Bu suç değil mi? Bu depremde ailesini kaybeden çocukların kaçırılıp dilendirilmesi, organ mafyası nın eline düşmesi yada fuhuş çetesinin eline düşmesinden neyi farklı sizde bu saydıklarım dan biri olabilirdiniz..Onlar köpek yavrusu değil ki , alıp evinize 2 yıl bakmamalıydınız.Devlete teslim etmeliydiniz..Bu bir suç bana göre..Övünülecek bir yanı yok.. Babalarının yanına gidecek olmalarına sevindim.

Küçücük yürekleri var evet. Küçücük dünyaları.
Bak kuş değip kandirabilecek kadar küçük..

Bende biliyorum o soğuk duvarları. Bu yüzden erteledim de erteledim.

Ben sizi anladım ever haklısınız. Tamam konu sahibi iyi niyetten yapmış ama bunu bir sapık da yapabilirdi. Devlet bunun için var. Önüne gelen habersiz bir çocuğa sahip çıkamaz. Yetkililere bilgi verilir, prosedür neyse ona göre hareket edilir.

Ovunmuyorum ki ..

Umarım bende sevinirim.. iyi olduklarını bende bilirim.

Sokaklarda yüzlerce kimsesiz çocuk var. Devlet önce onlara sahip çıkmalı.

Bunu koni sahibi için demiyor ki zaten. Herkes iyi niyetli olmayabilir, ya kötü biri de aynı yolu izleseydi diyor.

Söyleyen oldu mu bilmiyorum ama bu adam bile denilemeyecek şahsiyet , sözde anlaşmaya varıpçocukları sizden para isteyecek olabilir mi?

Görüşürseniz ses kaydı yapın. Sizde kalamayacaklarsa bile o herife vermesinler. Sosyal hizmetler alsın daha iyi. O sürede de siz koruyucu ailelik talep edin.

Çok şaşkınım böyle insanlar kalmış mı yahu

E yani , evet sahip çıkmalı farklı bir şey mi söyledim ben. Sizin yerinizde sapık pedofili biri de olabilirdi. Mesele bu . Yani herkes haber vermeden bunu yapsa bu işin sonu ne olur diyoruz. Burda sizi suçlamıyorum ben. Güzel bir şey yapmışsınız ama yanlış yol izlemişsiniz. Alınacak bir durum yok bunda.

Aynen. Şimdi iyi niyetten maraz doğacak, belki ceza alacak yok yere birde.

baba aradığında makul bir konuşma yaparsınız.eğer gerçekten hatasını anlayıp pişman olarak geliyorsa belkide çok küçükler ve size çok bağlanmışlar diye hiç değilse belli bir süre daha size bırakabilir...ama şahsen ben direk almaya geldiğini düşünüyorum..biz yetişkinler elbette atlatırız da onlar adına çok ama çok üzüldüm.benimde evladım var ve onların bize nekadar muhtaç olduklarıni iyi biliyorum

Sizin iyi biri olmanız ya da onlara çok iyi bakmış olmanız,gerçekleri ve esas yapmanız gereken şeyi değiştirmez.Siz kötü biride olabilirdiniz onlara her türlü fenalığıda yapabilirdiniz...Devletten habersiz bu şekilde hareket edemezsiniz.

Küçücük yürekleri var evet. Küçücük dünyaları.
Bak kuş değip kandirabilecek kadar küçük..

Bende biliyorum o soğuk duvarları. Bu yüzden erteledim de erteledim.
Keşke ertelemeseydiniz, siz vicdanen ve duygusal yaklaştınız biliyorum, benim de duygularım ağır basmıştı, annesi ölmüş minicik bir erkek bebeği kucaklamak istedim ama maalesef prosedürler duygularla işlemiyor, baba bana kendi rızasıyla verecek olmasına rağmen bunun kanunen hiçbir hükmü yokmuş, arkadaşım adamı tanımıyorsun bile karakterini bilmiyorsun, tepesi atarsa seni çocuğunu zorla alıkoymaktan bile şikayet edebilir dedi, imza alırım dedim güldü hükmü yokmuş o imzanın, şikayet etseydi umurum olmazdı ama o bebek benle büyüyecekti, anne diyecekti, bizi ailesi bilecekti, en çok onun yüreğinde kopacak fırtınaları düşündüm, sonrasında da o zamanlar 9 yaşında olan kızımın kalbinde açılacak yarayı ve benim yüreğimin nasıl parçalanacağını.
Nasıl olduysa mantıklı davranmayı başardım, oysa ben çoğunlukla duygularımla hareket ederim.

En başta devlete haber verip aslında koruyu ailelik yapabilirdiniz en azından arkadaşlarından dediği gibi iyilikten zarar görme ihtimalinin ortadan kalkardı

Eğer sosyal hizmetler çocukları alsaydı oradan bile çocuklarını kolaylıkla alamazdı.
Bir sürü prosedürü olacaktı.

Bunu biliyordur herhalde.

Beni şikayet etmez. Zor kosarsam eder.

Peki baba zamanında sahip çıkmamış, şimdi ona verilir mi, sosyal hizmetler mi alır çocukları? Böyle birine verilmemeli çocuklar. Sosyal hizmetler alacaksa siz koruyucu aile olamazmısınız sordunuz mu bunu?

inanamadim , guzel bir yureginiz var ama yaptiginiz yanlis maalesef
cocuklari birakmamaniz cok takdire sayan ama devlete haber vermeniz gerekirdi
cok zor bir durum
bi avukattan destek alin brlki devlet size verir cocuklari

Vermez baba isterse.

Baba iSstemezse basvuracagim ama bu süreçte belki bir kaç yıl hatta daha fazla ayrı tutacaklar bizi.
Ve hatta iki.kardeş ayrılacak.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…