Haklısın. Haber vermeliydim.
Ailemde çoğu insan bu konuda çok üstüme geldi.
Haber verdik babasına. Istemiyorum dedi. Cenazeyi bile kendi imkanlarimizla kaldırdık.
Kimse gelmedi.
Sonra bu yavrular bende kalmaya başladı.
Biraz geçsin, şunu yesinler, dur şuraya götüreyim diye diye..
Oysa o zaman maddi manevi imkanlarım.
çok kısıtlıydı. Gece sabahlara kadar ek iş yapmaya başladım.
Biraz mutlu edeyim haber vereceğim diye ..
Sonra Birgün kız olan büyüğü , " anne abla " dedi bana ..
Uzun uzun anlatamıyorum. Ciğerim yanıyor..
Bu kadar baglandıktan sonra veremezdim sanırım ve Korkardım hergün kapı çalınca birileri almaya mı geldi diye..Empati yap. Inan bana sende vermezdin.
Anne yanlarında uyumuş ve bir daha uyanmamis. Açlıktan mi algidan mi , gözleri ağlamaktan şiş yavrular.
O an için eve götürdüm. Sonu olmayacaktı biliyordum zaten.
Kimsesiz değiller ki..
Onlarda biliyordu babaları gelecekti bir gün.
Ben sadece
koca yüreklisin Sen.
meleksin.
zordur baskasinin cocuguna anne olabilmek, bunu herkes yapamaz.
özelsin bunu unutma.
istemeyeceklerdir babalarini büyük bir ihtimalle.
belkide baba bakamayacak ve sana geri getirecek.
ya da kalsinlar diyecek.
insallah öyle olur.
Bu kadar baglandıktan sonra veremezdim sanırım ve Korkardım hergün kapı çalınca birileri almaya mı geldi diye..
Keşke hayat hep istedigimiz gibi olsa..
Herkes böyle zorda kalmışlara kapı açsa.
Dilerim Haklarında hayırlısı ne ise öyle olsun.
Merak ettigim,
Hiç teyze,amca aile büyükleri kimsesi yokmuydu bu ailenin çocukların ?
Kizkardesi vardı bir tane. O da sara hastasıydı. Yani kendi öyle anlatmıştı.
Evlenmiş. Her gün şiddet görüyor , durumu baya kötü diye anlatıp uzulurdu.
Hamileyken vefat etmiş babası. Yani bu komşuma annesi hamileyken.
Daha sonrada annesini kaybetmiş.
Telefonundan günlerce bir çok kişiyi aradık. Destek istedik.
Tek dedikleri şey , biz çok tanımıyoruz. Görüşmüyoruz. Başımız sagolsun falan.
Herkes maddi yükten kaçtı belkide.
Kimse bu çocuklar ne oldu demedi yani üzüldüm.Kizkardesi vardı bir tane. O da sara hastasıydı. Yani kendi öyle anlatmıştı.
Evlenmiş. Her gün şiddet görüyor , durumu baya kötü diye anlatıp uzulurdu.
Hamileyken vefat etmiş babası. Yani bu komşuma annesi hamileyken.
Daha sonrada annesini kaybetmiş.
Telefonundan günlerce bir çok kişiyi aradık. Destek istedik.
Tek dedikleri şey , biz çok tanımıyoruz. Görüşmüyoruz. Başımız sagolsun falan.
Herkes maddi yükten kaçtı belkide.
Umarım o çocuklar için en sağlıklı ve hayırlısı neyse o olur, sizi gerçekten takdir ettim1Sen lakin maalesef iyi niyetinize rağmen yasalar babadan yana, keşke çocukları ilk aldığınızda sosyal hizmetlerle, bu işleri bilen birileriyle bir konuşsaydınız, 13 yıl önce benzer bir durum yaşadım, bir kadıncağız doğum sonrası geçirdiği bir rahatsızlık sonrası vefat etmiş, en küçüğü 40 günlük olmak üzere 3 veya 4 çocuğu var diye hatırlıyorum, baba çaresiz kalmış, büyük olanları akrabalar almış ama bebek bankadaymış, bakacak birilerini arıyormuş, olanları bir tanıdıktan duydum babayla irtibata geçmek istedim, çocuk esirgeme kurumunda görevli pedagog arkadaşım var onla görüştüm, sakın yapma bunu dedi, baba resmî olarak size veremez, birkaç yıl sonra çocuk büyüyünce almak isterse vermek zorundasın, şikayetçi olursa kanun adamdan yana olur, çocuk gözünü açacak seni anne bilecek, kızını abla, hem o ağır bir travma yaşar hem siz atlatamazsınız, duygusal değil mantıkla yaklaş dedi, haklıymış biliyor musunuz? Komşulardan birine emanet etmiş, birkaç yıl sonra da yeniden evlenip tüm çocuklarını almış, şimdi sizin duygusal halinizi okuyunca aynı şeyleri yaşayacaktım diyorum, evladımı söküp alacaklardı.
Kimse bu çocuklar ne oldu demedi yani üzüldüm.
Bide minicikler daha.
benim aklıma şu geliyor.ihtimal vermiyorsunuz ama sizi eski koşularınızdan biri şikayet etmiş olabilir babaya.sizin onlara deli gibi bağlandığınızı da biliyorlar nasılsa eğer maddi durumunuz iyiyse onları bırakmamak karşısında sizden birşeyler koparmaya çalışıyor olabilir
Herkes maddi yükten kaçıp da senin komşu vasfı ile yaptığın bu erdemlik Allah'ım sana güç kuvvet versin çok güzel yüreğin var bir avukata danistiniz mı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?