Çok Üzgünüm

• Konu Sahibi Konu Sahibi 1Sen
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Nasıl böyle yazıyorsun ya ( evet olabilirdi ama olmamış. Olsaydı yorumunda haklisin ama çok ağır konuşuyorsun (

Nasıl böyle yazıyorsun ya ( evet olabilirdi ama olmamış. Olsaydı yorumunda haklisin ama çok ağır konuşuyorsun (
Empati kuruyorum canım gerçekleri yazıyorum.Siz ölseniz çocuğunuzun nedüğü belirsiz bir ailede prosedürlere aykırı durmasını ister miydiniz.Ben istemezdim..Konu sahibi anlattığı na göre çok iyi bakmış ama akside olabilirdi.Zaman çok kötü, insanlar çok acımasız..

Eğer sosyal hizmetler çocukları alsaydı oradan bile çocuklarını kolaylıkla alamazdı.
Bir sürü prosedürü olacaktı.

Bunu biliyordur herhalde.

Beni şikayet etmez. Zor kosarsam eder.
1Sen,
siz iyi bir kadınsınız, bugüne kadar o çocuklara çok iyi baktığınıza da eminim ama madem baba geldi ve çocuklarını alacakmış, çocuklara durumu açıkladıktan sonra babayla görüşün ve çocukları verin, biliyorum kolay değil ama kanunen yapmanız gereken bu, tamam adam şikayetçi olmaz ama çocukların sizle yaşaması da kanunen mümkün değil, bu saatten sonra sosyal hizmetlere giderlerse de travma üstüne travma olacak, birde şu boyutunu düşünün, evet babaları zamanında kaçıp gitmiş ama sonuçta çocukların babası o, bu çocuklar büyüyüp belli yaşa geldiklerinde terk edilmiş bile olsalar anne babalarını arıyorlar, babaları ben geldim sizi almak istedim ama size bakan kadın engel oldu diyebilir, öyle birşey yapmayacaksınız biliyorum ama insanoğlu bu belli olmuyor ne diyeceği.

Tamam doğru değil ama yanlış birseyde yapmamis. Ben bilsemki konu sahibi gibi guzel bakacaklar isterdim yani :/ devlete verilen cocuklarda cok iyi ailelere gidemeyebiliyor sonucta. Ben belkide cok uzuldum ondan saglikli düşünemiyorum

Eğer sosyal hizmetler çocukları alsaydı oradan bile çocuklarını kolaylıkla alamazdı.
Bir sürü prosedürü olacaktı.

Bunu biliyordur herhalde.

Beni şikayet etmez. Zor kosarsam eder.

Çok şaşırdım 1Sen,gerçekten herkesin yapamayacağı bir şeyi ustlenmissin,tebrik ediyorum seni...Kimseye haber verememeni de anlayabiliyorum.
İnşallah herşey yolunda gider ve çocuklar sen de kalır.Baba bu kadar güzel bakıldıklarini gorunce belki almaktan vazgececek.
Merak ettiğim bir husus, eşin ne diyor bu durum karşısında ? O da çocukları senin gibi sahiplenebildi mi,bağlandı mi ? Ömur boyu bakımlarını,masraflarını karşılamaya razı mı ?

Çocuklar şuan kaç yaşında? Evlatlık alınan çocuklar bile bir süre sonra gerçek ailelerinin peşine düşüyorlar. Bu çocuklar ileride babalarını isteyebilirler. Umarım sorun çocukların en mutlu olacağı şekilde çözülür.

Ölüm olaylarında illaki polis gelecek kayıt şu bu çoluk çocuk eş kişisi... İllaki kaydı tutulacak bunların. Nasıl olur ki? Peşine düşülmez. Bu ciddi bir durum.
Benim anlamadığım nokta tam bu. İntihar vakası olmuş kapı kırılmış illaki kimsesizde olsa otopsi vs olmuştur ve ölüm kaydı tutulmuş. Kayıtta 2 çocuk var.
Yanına aldığında duygusal şekilde kapatmış kendini 1sen arkadaşımız ama olaylar olurken o panikle kimse çıkıp ta polise, bunları babası terketti şimdi be olacak dememiş?

Yaptığın çok çok güzel çok duygulandırdın beni @1Sen Allah senden razı olsun.

Amma velakin, senin hatanı zaten sende görüyorsunda bu devlet bize bişey olsa birileri başvurmasa sahip çıkan olmadıkça çocuğumuza sahip çıkmayacak mı? Sanmıyorum.

Konuyla çok bağımsız ve alakasız ama şöyle söyliyim.
Benim kızım vefat etti 4,5 sene önce bilen arkadaşlar var burda. Neden olduğunu hiç söylemedim buraya ama evde olan birşeydi. Ve evde ben olduğum için yaklaşık bir sene sonra haberim oldu( benden saklamış eşim mahkeme gününe kadar kendimi toparlayamadıpım için) bana kamu davası açıldı ihmalden.

Nasıl anlatayım bilmiyorum ama ben mahkemede kızıma karşı kendimi savunmak zorunda bırakıldım. Vicdanlı bi hakime rastladım da Halime bakıp tek kelime bile ettirmedi.

Alakasız gibi görünüyor ama diyeceğim şu ki ben devletin kamu davaları konusunda zırta pırta dava açtığını kaç defa gördüm, nasıl böyle bi ihmale gider? Anlayamıyorum.

Peki baba zamanında sahip çıkmamış, şimdi ona verilir mi, sosyal hizmetler mi alır çocukları? Böyle birine verilmemeli çocuklar. Sosyal hizmetler alacaksa siz koruyucu aile olamazmısınız sordunuz mu bunu?

Baba'ya verilir

Adam ben çalışıyordum haberim yoktu bir geldim eve kimse yok komşulara sordum 1sen almış deyince neden vermesinler

Adamın eşinin ölümünden haberdar olduğunun ve çocukları umursamadığının ispatı yok ki

Eşimle küs idik aramadım sormadım pişman olup döndüm ki yoklar bu nedenle geldim yavrularımı sordun dediğinde yapacak çok birşey yok maalesef

Hatta bir örnek olay anlatayım

Çocukların babası vefat etmiş kafın çocukları babaanneye bırakıp bir Adama nikahsız kaçıyor ondan Bebek bile yapıyor

Görmeye gelmiyor aramıyor sormuyor

Babaanne de velayeti bana versinler diye dava açıyor ama kabul etmiyor mahkeme annesi varken babaannesine verilmez diyor ki kadın yine yanına almıyor çocukları velayet onda maaşlarını çekip yeni adamla birlikte yiyor

Canım devlete başvurarak koruyucu ailesi olabilirdi.Yani aslında hem fikiriz ama konu sahibi nin aksi insanlarda bu olayı gerçekleştirebilir di işte bu çok fena olurdu..Düşününce içim ürperiyor yani..

Mektup varmış ama , adam yazmış konu sahibine öyle dedi.

Ne vicdansız insanlar var

Hepimiz etkileniyoruz, mantık gidiyor duygusal bakıyoruz ama bazen duygularımızın hasar verebileceğini de hesaba katmıyoruz, biz nasıl bağlanıyorsak çocuklarda bağlanıyor, baba değil herhangi biri bu süreçte şu evde çocuklar var, ailenin değil diye ihbar etse, o çocuklar sosyal hizmetlere teslim edilirdi, yaşayabilecekleri travma ne kadar ağır olurdu bir düşünün, şimdi de travma yaşamaları muhtemel, alıştılar, bağlandılar, baba gelecek alıp götürecek, ben 1Sen'in iyi niyetinden şüphe etmiyorum fakat maalesef bazen duygularımızı bastırmamız gereken durumlar yaşıyoruz hayatın içinde, bu olayda bunlardan biri ne yazık ki, aslında yaşanan çok insani bir durum ama kanun farklı bakıyor, arkadaşlar sert bir dille söylemiş lakin haklılık payları var.

Canım devlete başvurarak koruyucu ailesi olabilirdi.Yani aslında hem fikiriz ama konu sahibi nin aksi insanlarda bu olayı gerçekleştirebilir di işte bu çok fena olurdu..Düşününce içim ürperiyor yani..
Evet Allah gostermesin haberlerde neler görüyoruz ama konu sahibine çok üzüldüm ben 20 yaşındaki kardeşim gece arkadaşında kalınca özlüyorumda. Allah yardımcısı olsun. InsAllah hersey olumlu ilerler herkes icin

Tüylerim diken diken oldu! Duygularımı anlatmak için kelime bulamadım inanın. İnşallah sizin ve çocuklar için hayırlısı olur. Şu zamana kadar çocukları aramamış olmalarıda garip. Gelmiş ne için istiyorlar?!

Iki senedir sendemi cocuklar.Ne fedakar ne iyi bir insansın.Ne güzel sahip çıkmışsın çocuklara.Ya babası belkide mecburum gibisinden düşünüp almaya geliyordur.Vermek istemediğini söylesen almaz belki hazır bakan var diye.Zaten bırakıp gitmiş ilgilenmezki o çocuklarla.Eşi vardır yada sevgilisi filan.Itip kakarlar çocukları.Benimde içime dert oldu valla.Çocuklar için hayırlısı neyse o olsun inşallah.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…