Çok Üzgünüm

• Konu Sahibi Konu Sahibi 1Sen
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Mesajınızın muhattabı benmiyim? Ben devlet yanlısı tek bir cümle sarfettim mi?Hayır... Burası bir hukuk devleti dir kimse sahipsiz diye çocukları evine alıp ebeveynlik yapamaz.Konu sahibine kötü de demedim ayrıca..Koruyucu aile olarak başvurabilirdi onları yine alabilirdi..Herkes aynı şeyi yapsa bu çocukların hali ne olur biraz empati lütfen..

Aklıma bişey takıldı.bizim devletimiz bu kadar sorumsuz mu ya.baba yok anne intihar ediyor.o eve polis falan geldi.sahip çıkacak akraba yok.o çocukları devletin alıp sosyal hizmetlere teslim etmesi gerekmiyor muydu?siz çok insani ve güzel birşey yapmışsınız ama devlet çok sorumsuz davranmış

Tek kelimeyle CENNETLIKSIN..

şimdi aklıma geldi,annem çocuk cerrahisine bakarken bir çocuk geliyor,acil apandisit ameliyatı yapılması gerekiyor ama anne baba imzası lazım. bu tarz bir durum çıkıyor olayın altından sadece o çocuğun zaten annesi yokmuş bırakmış babası da ölünce aynı şekilde birisi sahip çıkıyor. tamamen iyi niyetli. annem durumu nasıl idare edebileceğini bilmediği için hastane yönetimine haber veriyor konunun araştırılması için ve sonuç çocuk devlet korumasına alınıyor. hem de çok kısa sürede. Ameliyat sonrası 2 gün kalıyor hastanede çıkış işlemini sosyal hizmetlerden görevliler yapıyor o derece hızlı.

konu sahibi demem o ki diyelim ki babaları gelmedi,bu çocukların başına gelecek en ufak bir sağlık sorununda veya okula başlamaları durumunda siz değilse bir başkası haber verecek durumu. iyi niyetinizden şüphe etmiyorum kesinlikle ama baba gelsin veya gelmesin hukuki yollarla bu işi bir düzene sokmanız gerekiyor.

Ne olur bilmiyorum ama sadece Allah senden razı olsun demek için yazıyorum. Ancak hukuki boyutta sahiplenmen ya da ilgili mercilere haber vermen gerekiyordu.

Size devlet yanlısı bir cümle sarfettiğinizi söylemedim. Ancak maalesef hukuk devleti falan değiliz, birilerinin işine geldiği gibi işliyor kurumlar.

Kaldı ki bunun dışında söylediklerinizde sonuna kadar haklısınız, ancak kendi söylediğiniz gibi EMPATİ... Üslubunuz çok sert. Kaygılarınızı anlıyorum ve dediğim gibi hak da veriyorum ancak meramınızı empati yaparak da dile getirebilirdiniz :)

Ben de bunu diyorum. Tamam konu sahibi haber vermesi gereken kurumlara haber vermemiş ( ki haber verse çocukların akıbeti daha iyi olmayacaktı muhtelemen) ama devlet de bu çocukların peşine düşmemiş? Kusurun tamamını konu sahibine yüklemek hata olur.

Aynen.adli vaka değilmi intihar?polis savcı falan gelir benim bildiğim incelemeye.eee bu çocuklar ne olacak diye düşünen bir yetkili çıkmamış mı?

Ayrıca şunu yazayım ki şuan ki durumlar hiçde eskisi gibi değil.Devlet çocuğu bir aileye vermek içi
Oky :)

Hanımlar,
devletle alakalı meselelere girmeyiniz, siyasi yoruma girme ihtimali olduğundan yasak zaten.

Son düzenleme:
Konu sahibi size dua ediyorum öğrendiğimden beri ... Rabbim iyi niyetinizin karşılığı hayırlı bi kapı açsın melekleriniz hayırlısıyla yanınızda kalsın... Allah hiç ummadığınız anda belki de size bağışlar... Çok üzüldüm yüreğim pare pare denir ya anlatılmıyor ... Benim de 2 kızım var düşündümde işin içinden çıkamadım....

Gerçekten insan ne diyeceğini bilemiyor, tam da öyle bir durum. Tek teselli sizin gibi iyi insanlara rastlamış olması o çocukların. Eğer gerçekten araştırılmamışlarsa başka birilerinin ellerine de kalabilirlerdi.
Artık babaları aradığın da oturup konuşursunuz adam belki düzelmiştir, akıllanmıştır. Ama baktınız öyle değil teklif edin size verilmesi için. Umarım çocuklara zarar verecek bir şekilde sonuçlanmaz bu olay.

yalnız birşeyler hakikaten çok acayip işlemiş orda..bir dönem bi sağlık kurumunda çalışmıştım ve işimiz gereği sosyal hizmetlerle dönem dönem iş yapılıyordu.sosyal endikasyon vakalarında kesinlikle sosyal hizmetler il müdürlüğü çok sıkı iş takibi yapyordu.bir bebeğin koruma altına alınması için tedavi süreci vs dahil haftalarca gelip gitmişlerdi..yani olmaması gereken çok şey olmuş bu vakada, olması gerkenlerse olmamış...iki günahsız sabi için üzülüyorum

Mune mesaj alınmıştır, kusura bakmayın :)

Konu sahibi, her şey olacağına varır. Ki siz birgün bu tip olaylar olacağının farkındaymışsınız. Babaları çocukları alsa dahi yine kendinizi yıpratmanızı gereken bir durum yok, sizin o çocukların hayatındaki yeriniz ve göreviniz bu kadarmış. Ötesinde zaten hakkınız da yok maalesef. İnsani olarak gerçekten çok büyük bir külfet altına girmişsiniz, kötüye odaklanmak yerine yaptığınız iyiliğe odaklanın.

Ayrıca ne olursa olsun hayatınıza devam edeceksiniz, çünkü koruyuculuk yaptığınız yavrular dışında iki tane evladınız varmış Allah bağışlasın.

Değiştiremeyeceğiniz şeyler için üzülmeyin. :)

Rica ederim sorun değil, konu hassas bizler duygusalız, o yüzden yorumların bir kısmı duygulara yenilerek yazıldı, bir kısmı hukuki boyutu düşünülüp mantık devreye sokularak yazıldı, aslında herkes birçok ayrıntıda hemfikir neyse, çocuklar için en iyisi olmasını diliyoruz hepimiz, hayırlı gelişmeler olur umarım.

Cok sasirdim her insanin yapacagi sey degil.Hakkaten yiğitmişsin kız helal olsun.
Kötu kişilere de dusebilirdi diyenler
Gercegin kendisi varken niye olasiliklarla gelip ornek veriyorsunuz? Iyimisiniz?
Aynen ya hali hazırdaki durum bu iken alakaya maydanoz olma yorumları. .

Eeeeeeeeee 2 yildir akli nerdeymis???

Analari olmus cocuklar nerde kalmislar ne yemisler ne icmisler umrunda olmus mu 2 yildir? Bence iyi bir avukat bulun vasilik davasi acin. Cocuklarla gorusulsun mahkemede, neden alistiklari mutlu olduklari duzeni biraksinlar ki? ustelik adam apacik ahlaksiz, oturma izni icin jigolo olmus karisinin kalbine indirmis. O evli adamin karisina cocuguna acimayan k.hpeden uvey anne mi olacakmis??!!!?? kesinlikle vermeyin cocuklari kesinlikle vermeyin. Gerekirse imza kampanyasi baslatin, mahkemeye basvurun ama vermeyin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…