Mesajınızın muhattabı benmiyim? Ben devlet yanlısı tek bir cümle sarfettim mi?Hayır... Burası bir hukuk devleti dir kimse sahipsiz diye çocukları evine alıp ebeveynlik yapamaz.Konu sahibine kötü de demedim ayrıca..Koruyucu aile olarak başvurabilirdi onları yine alabilirdi..Herkes aynı şeyi yapsa bu çocukların hali ne olur biraz empati lütfen..Devletin "el koyduğu" çocuklar iyi durumda mı? Çocuk esirgeme kurumları hele belli bir yaşa kadar bakıyor ki oradaki muameleleri de hepimiz biliyoruz. Sonra sokaklarda uyuşturucu, fuhuş, dilendiricilik. Yani sanki çok mükemmel bir sosyal hukuk devletiyiz de prosedürlere uygun durumda pamuklara sarıp sarmalayacaklardı.
Evet prosedürlere aykırı bir duırum olabilir, ancak prosedürlere uyulduğunda daha iyi bir sonuç ortaya çıkmayacaktı bu da kesin.
Ha kötü birilerinin eline düşseydi diyorsunuz, bunu yapacak insan zaten devlete teslim etmezdi. Kaldı ki bunu tespit etmemek de devletin kabahatidir, konu sahibinin değil.
Tek kelimeyle CENNETLIKSIN..2 ve 3.5 yaşlarinda iki çocuklu bir komşum vardı. Babaları Alman bir kadınla kaçtı. " Beni bir daha arayıp sormayın " diye bir mektup bırakmış.
Bir gün sabah apartmanda bir yaygara vardı. Iceriden ağlama sesleri geliyor ama kapıyı açan yok. Neyse çilingirle açtırdık. Komşum vefat etmiş. Kalp krizi dediler.
Defin işlemlerini hepsini biz yaptık. Kadın kimsesizdi zaten. Uzaktan bir kaç akrabası vardı , telefonundan numaralarla aradığımız kimse gelmedi cenazeye.
Çocuklar o gece bende kaldı. Sonraki gece , ve her gün. Biliyorum sosyal esirgemeye haber vermeliydim ama bir türlü yapamadım. Öyle alıştım ki , öyle çok seviyorum ki ..iki sene geçti üzerinden.
Biz taşınmistik. Eski komşum aradı biraz önce.Babası gelmiş çocukları arıyormuş. Almanya' ya götürecekmiş.
Yakındır kapıma dayanması.. Ne yapacağım ben
Hiçbir çaresi yokmuş..
Bakıcıları , okulları ufff... şuan hüngür hüngür ağlıyorum...
Mesajınızın muhattabı benmiyim? Ben devlet yanlısı tek bir cümle sarfettim mi?Hayır... Burası bir hukuk devleti dir kimse sahipsiz diye çocukları evine alıp ebeveynlik yapamaz.Konu sahibine kötü de demedim ayrıca..Koruyucu aile olarak başvurabilirdi onları yine alabilirdi..Herkes aynı şeyi yapsa bu çocukların hali ne olur biraz empati lütfen..
Aklıma bişey takıldı.bizim devletimiz bu kadar sorumsuz mu ya.baba yok anne intihar ediyor.o eve polis falan geldi.sahip çıkacak akraba yok.o çocukları devletin alıp sosyal hizmetlere teslim etmesi gerekmiyor muydu?siz çok insani ve güzel birşey yapmışsınız ama devlet çok sorumsuz davranmış
Aynen.adli vaka değilmi intihar?polis savcı falan gelir benim bildiğim incelemeye.eee bu çocuklar ne olacak diye düşünen bir yetkili çıkmamış mı?Ben de bunu diyorum. Tamam konu sahibi haber vermesi gereken kurumlara haber vermemiş ( ki haber verse çocukların akıbeti daha iyi olmayacaktı muhtelemen) ama devlet de bu çocukların peşine düşmemiş? Kusurun tamamını konu sahibine yüklemek hata olur.
Oky :)Size devlet yanlısı bir cümle sarfettiğinizi söylemedim. Ancak maalesef hukuk devleti falan değiliz, birilerinin işine geldiği gibi işliyor kurumlar.
Kaldı ki bunun dışında söylediklerinizde sonuna kadar haklısınız, ancak kendi söylediğiniz gibi EMPATİ... Üslubunuz çok sert. Kaygılarınızı anlıyorum ve dediğim gibi hak da veriyorum ancak meramınızı empati yaparak da dile getirebilirdiniz :)
Rica ederim sorun değil, konu hassas bizler duygusalız, o yüzden yorumların bir kısmı duygulara yenilerek yazıldı, bir kısmı hukuki boyutu düşünülüp mantık devreye sokularak yazıldı, aslında herkes birçok ayrıntıda hemfikir neyse, çocuklar için en iyisi olmasını diliyoruz hepimiz, hayırlı gelişmeler olur umarım.Mune mesaj alınmıştır, kusura bakmayın :)
Konu sahibi, her şey olacağına varır. Ki siz birgün bu tip olaylar olacağının farkındaymışsınız. Babaları çocukları alsa dahi yine kendinizi yıpratmanızı gereken bir durum yok, sizin o çocukların hayatındaki yeriniz ve göreviniz bu kadarmış. Ötesinde zaten hakkınız da yok maalesef. İnsani olarak gerçekten çok büyük bir külfet altına girmişsiniz, kötüye odaklanmak yerine yaptığınız iyiliğe odaklanın.
Ayrıca ne olursa olsun hayatınıza devam edeceksiniz, çünkü koruyuculuk yaptığınız yavrular dışında iki tane evladınız varmış Allah bağışlasın.
Değiştiremeyeceğiniz şeyler için üzülmeyin. :)
Aynen ya hali hazırdaki durum bu iken alakaya maydanoz olma yorumları. .Kötu kişilere de dusebilirdi diyenler
Gercegin kendisi varken niye olasiliklarla gelip ornek veriyorsunuz? Iyimisiniz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?