Çok üzgünüm

uckizanasi

Üye
Kayıtlı Üye
17 Kasım 2016
283
269
23
37
Dün kızların okuluna gitmiştik etkinlik için neyse tam da kuruyemiş saatiydi herkes kuruyemiskerini çıkardı bir erkek çocuğu koca T abaktan sade 1 parça ceviz çıkardı o cevizin bir parçasını bizim küçük kiz kaptı derken çok garibime gitti ertesi gün öğretmene mesaj attım ne yazıkki maddi durumları yokmuş allahım 1 ceviz parçası çok üzüldüm.Bende diyorum ki kızlara koyarken o cocuga da koyayim meyve bir de annesine 20o versem olur mu ne yapayım

eskiden herkes yoksuldu, zenginle fakir arasında da şimdiki gibi uçurum yoktu. okullarda da böyle zırt günü pırt günü olmadığı için kimin durumu nasıl anlamıyoduk. meyve günğ vardı mesela sadece onda da muz vs getirmek yasaktı. elma, mandalina gibi meryeveler getirebiliyoduk.

çok üzüldüm. siz fazladan koyun dediğiniz gibi.

Kuzum benim...
Yapın tabii yardım, hatta öğretmen ile konuşun belki topluca birşeyler yapılabilir. Kaymakamlık'tan yardım için başvuru yapılabilir.
Belki velilerden iş sağlayan çıkabilir...

Direk ona yapılması ikram in, çocuğun zoruna gidebilir. Siz para yardımı yapın bence, çocuğun beslenmesine katkı olarak. Bence öğretmenine verin, isminizi vermeden annesine il etsin parayı.

Yeğenimin sınıfındada böyle bir öğrenci vardı
Rehberlik öğretmeni aileye para verilmesindense çocuğa beslenme konulması , özel günlerde kıyafetinin alınması gibi yardımların daha doğru olacağını söylemişti

Ne bileyim yavrum madida zayıf biz cocuklar yarın dolsun sacsi. Derken o çocuğun 1 parça cevizi olması bide tiyatro vb etkinlik olursada masraflarını karsilicam keske elimden fazlası gelse

Ayy canım benim ya, nasıl üzüldüm...
Siz çok çok koyun imkanınız varsa, bir ona bir kızınıza koyun. Öğretmenle iletişime geçip yapabilirsiniz... Fakat nakdi yardım bence pek uygun olmayabilir. Öğretmeni biliyordur ihtiyacı var mı yok mu kırtasiye malzemesi, ayakkabı, çanta vs yardımı yapabilirsiniz ekstra olarak...

Birde formayı kaldırdılar onada çok üzülmüştüm herkes tek tip forma cok iyiydi zengin fakir olayı açısından bence hic iyi olmadı

Para yardımının çocuğa yansıyacağını bilemezsiniz siz fazla koyun yada öğretmen ile bir yöntem bulun
Hiçbir çocuk aç kalmasın ne olur

Birde formayı kaldırdılar onada çok üzülmüştüm herkes tek tip forma cok iyiydi zengin fakir olayı açısından bence hic iyi olmadı

kesinlikle. benim ilkokulda, lisede doğru dürüst kıyafetim yoktu. forma olması çok iyiydi. düşünüyorum mesela benim zamanımda kaldırılmış olsaydı üzülürdüm, okul hayatımı etkilerdi bu durum.

Gezi olup, etkinlik olur.. Bu gibi durumlarda karşılarsınız ihtiyacınız. Mesela 23 Nisan geliyor..

Magazalarda 23 nisan ozel koleksiyonu var su aralar. Onlardan alabilirsiniz. Kuruyemis meyve de mantikli.

Biz arkadaslarla toplasip kiyafet alacagiz 20 cocuga. Para da topladik ailelere verecegiz. Ama alin size yardim diye degil. Burs bulduk diye yalan soylenecek mecburen.

Magazalarda 23 nisan ozel koleksiyonu var su aralar. Onlardan alabilirsiniz. Kuruyemis meyve de mantikli.

Biz arkadaslarla toplasip kiyafet alacagiz 20 cocuga. Para da topladik ailelere verecegiz. Ama alin size yardim diye degil. Burs bulduk diye yalan soylenecek mecburen.

Kıyamam ya ,bence maddi yardım yapın eğer içinizden geliyorsa .Durumları yoksa niye zorlarına gitsin çocuğun annesiyle iletişim e geçin. Yani valla biz küçükken durumumuz yoktu böyle yardım falan eden olunca pek sevinirdik. Hem önümüz mübarek ramazan erzak yardımı falanda yapılabilir benim fikrim

Bence kuruyemiş alin öğretmene verin. Öğretmen de kendi almış gibi annesine versin o da beslenmeye koysub. Diğer türlu çocuğun gücüne gidebilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…