Cok uzgunum...

bu kadar çok tanı bilemiyorum biraz fazla geldi bana. başka bir doktora da mı görünseniz.

belki borderline sınızdır mesela bunların hepsini kapsar biraz biraz.

Bugun cok kotu bir sey oldu psikiyatrime kontrol icin gittim neyim var diye sordum ayristirilmis kisilik bozuklugu dehb psikoz okb anksiyete dedi dunyam basima yikildi ilacimin dozu artti ben napicam nasil bas edecegim
Üniversiteye hazırlandığım yıllarda inanılmaz kalp çarpıntısı baygınlık vb şeyler kaygı bozukluğu yaşıyordum. Doktora gittim. 1 doktor da değil 3 4 tane. Hepsi de fiziksel olarak hiç bir şeyim olmadığını üniversite sınavına stresinden dolayı kaygı bozukluğu ve panikatak yaşadığımi söyleyerek beni psikiyatristen yönlendirdi. Hem terapi aldım haftada 1. Hem de çok ağır ilaçlar kullandım 3 sene boyunca. Bana da border line / sınırda kişilik bozukluğumiydi olduğunu söyledi terapistimi ve psikiyatristim. Aldığım ilaçlar bağımlılık yarattı. Doktorun verdiği dozdan kat be kat fazlasını kullanmaya başladım gizlice. En son doktoruma itiraf edince ilaçları bırakmam için hastaneye yatırmaya tehdit etti. O dönemde evde yaşanan sorunlar nedeniyle daha güçlü olmaması gereken koşullar oluştu ve kendimi telkin ederek bu durumu aştim. Ama ilk tanı konulduğunda o kadar çok araştırıp bilgi sahibi ile oldum ki bende olmayan belirtileri bile evhamimla oluşturmaya başladım. Yıllar geçti. İş hayatına atıldım. Yönetici pozisyonunda çok stresli bir görevdeyken ani baş dönmeleri baygınlık gibi şeyler yaşamaya başladım tekrar. Durum yine aynı. 1 kaç doktora gittim psikolojik olduğunu fiziksel olarak hiç bir şeyim olmadığını söylediler. Ben de ısrarla psikolojik olmadığını gerçekten fizyolojik bir sorun olduğunu söyledim eski deneyimlerim ile. Nihayet doktorun biri beyin mr ı çektirmeyi akıl etti. Beynimdeki damarlardan bir tanesi darmis doğuştan ve yaşadığım sıkıntıların kaynağı buymuş! ! Yani boşu boşuna üniversite yıllarım kaygı bozukluğu terapiler bir dünya ilaç almakla geçti! Demek istediğim şu sana kişilik bozukluğu ile ilgili bir tanımlama yapmış olmaları seni farklı bir insan yapmıyor sen dün kendini nasıl tanımlıyorsana bugün de aynı insansın yıllardır olduğu gibi. Kişisel tavsiyem bu tanımlamalar üzerinden kendini yargılama çok detaylı okuyup araştırıp aa bu hastalıkta bu olurmuş bende mi böyle yapıyorum gibi diyaloglara girme. Emin olun çevrenizde normal diye tanımladığınız bir çok insan terapiye gitse doktorlar onlara da bir tanımlama yapar. Yanlış anlamayın psikiyatristen terapistlerim eleştirmek değil amacım terapi gerçekten de insana çok iyi gelen bir şey ama tanımlara takılmamak gerektiğini düşünüyorum.

bu kadar çok tanı bilemiyorum biraz fazla geldi bana. başka bir doktora da mı görünseniz.

Ya her şeyi geçtim konu sahibi 16 yaşında. Konulan teşhislerin hepsi çok ağır şeyler belki yatarak tedavi olmayı gerektiriyor. Bu durumda doktor muhakkak konu sahibinin ailesiyle de görüşmek isterdi. Psikiyatr ve psikologlar gerek duyduklarında aileyle de görüşmek istiyorlar ve bu kesinlikle böyle bir durum. Hiçbir doktor 16 yaşında çocuğa bunları söyleyip ilaç yazıp yollamaz. Devlet hastanesi gitti büyük ihtimalle ve sallayıp yolladılar.

Başka bir psikiyatri uzmanı ile görüşmeni tavsiye ederim. Eleştirmek istemiyorum ama kişiye sadece bir tanı koymak bile epey zorken birçok (kimisi birbirinden alakasız) tanıyı peşpeşe sıralaması ve bunları direkt reşit olmayan danışanının yüzüne söylemesini pek de sağlıklı bulmadım.

Caresiz degil dedim ki hep ilac mi kullanicam evet dedi

Bir hekim eğer böyle bir şey söylediyse bence "başından savmak için,öylesine mesaisi dolsun diye ilgilenmiş gibi görünüyor" diye aklımdan geçmedi degil. Siz o soruyu sordugunuzda size vermesi gereken cevap egerki gercekten sürekli hap kullanmaniz gerekse dahi,böyle olmamalıydı

Hemen panik yapmayın,ailenizle görüşün ve başka bir hekimede gidim derim. Hatta imkaniniz varsa özele gidin. Malesef bu konuda devlet hastaneleri pek iyi degil,hemen ilaç dayiyorlar kişilere. Aralarinda muhakkak vardir işinin ehli olan lakin bana hiç denk gelmedi

Kimin psikolojisi düzgün ki. İsimlere takılma zaten ilaçlar ve terapi tüm sorunlarını çözmek için var

Bir hekim eğer böyle bir şey söylediyse bence "başından savmak için,öylesine mesaisi dolsun diye ilgilenmiş gibi görünüyor" diye aklımdan geçmedi degil. Siz o soruyu sordugunuzda size vermesi gereken cevap egerki gercekten sürekli hap kullanmaniz gerekse dahi,böyle olmamalıydı

Hemen panik yapmayın,ailenizle görüşün ve başka bir hekimede gidim derim. Hatta imkaniniz varsa özele gidin. Malesef bu konuda devlet hastaneleri pek iyi degil,hemen ilaç dayiyorlar kişilere. Aralarinda muhakkak vardir işinin ehli olan lakin bana hiç denk gelmedi

Bence de

Ozele git diyenler olmus ozel zaten hep lise 4 e kadar birakabilirmiyim ilaclari dedim hayir universiteye kadar iciceksin gerisine bakicaz hayatin ne getirecegini bilemeyiz dedi

Tanilarimin ikisi icin oncedende psikoterapo aliyordum okb ve anksiyete 9 dan beri yani kaldigomi da sayarsak 3 yildir var kisilik bozuklugu dehb ve psikoz yeni eklendi

Normali çoklu kişilik bozukluğudur bende hiç böyle bir sey duymadim.
Kan testinide anlamadim.
Acaba kek miyiz
Kan testi dehb icin acaba demir felan eksikte ondan mi konsantrasyonu yok diye bakildi ben bunun icin kurana el bile basarim ben zaten adama hic guvenmedim teshisi yanlis bence

Ya her şeyi geçtim konu sahibi 16 yaşında. Konulan teşhislerin hepsi çok ağır şeyler belki yatarak tedavi olmayı gerektiriyor. Bu durumda doktor muhakkak konu sahibinin ailesiyle de görüşmek isterdi. Psikiyatr ve psikologlar gerek duyduklarında aileyle de görüşmek istiyorlar ve bu kesinlikle böyle bir durum. Hiçbir doktor 16 yaşında çocuğa bunları söyleyip ilaç yazıp yollamaz. Devlet hastanesi gitti büyük ihtimalle ve sallayıp yolladılar.
Yok ozele gittim soyle oldu once ailemle gorustu sonra benimle gorustu ama ben bu adama hic guvenmedim

Back
X