Biliyordum ama yaşadıkça bana ağır geldi kabul etmemeye başladımEvlenirken bu durumu bilmiyor muydunuz? Sonradan mı çıktı?
Hayır ben şu an çalışmıyorum. Geçiniyoruz çok şükür ama eşim babasından kalan tarlaları işlemek istiyor severek yapıyor bu işiniGeçinemiyor musunuz neden ek iş yapıyor eşiniz ?
Siz çalışıyor musunuz ? Keşke bunları da belirtseydiniz
Bu durumda eşinize de hak verdim. Sonradan oluşmuş bir şey değil ki baştan beri belliymiş.Biliyordum ama yaşadıkça bana ağır geldi kabul etmemeye başladım
Bu durumda eşinize de hak verdim. Sonradan oluşmuş bir şey değil ki baştan beri belliymiş.
Hayır bir kere bile benden iş beklemedi yanına bile almıyordu tarlaya hayvana giderken ben evlerinde oturuyordum kaynanamla beni hiçbir işe sürmüyordu sadece yanında istiyorduEşiniz sizinle biraz da, tarla capalayin, hayvan bakın diye evlenmiş, olmayınca da boşanma aşamasına gelmissiniz.
Anladım. Yanında götürüp getirecek bir eş istiyordu demek ki. Olmayınca kavga dövüş. Baştan kabul ettiniz evet bu bir hata belki ama, içine girmeden nereden bilecektiniz?Hayır bir kere bile benden iş beklemedi yanına bile almıyordu tarlaya hayvana giderken ben evlerinde oturuyordum kaynanamla beni hiçbir işe sürmüyordu sadece yanında istiyordu
Maddi bir mecburiyet olsa gitmemenize bozulması normal diyeceğim ama severek yaptığı işe gitmek zorunda değilsinizHayır ben şu an çalışmıyorum. Geçiniyoruz çok şükür ama eşim babasından kalan tarlaları işlemek istiyor severek yapıyor bu işini
Ek iş olmadan karın doymuyor. Köy işlerineh olduğunu bile bile evlenmiş dirsin. Şehirde oturup avm avm gezmeyi istiyorsun ama. Ordada karın doymuyor. Sen köye gitmiyor yardım etmiyordursun. Ama köyden gelenide yerdirsinArkadaşlar eşimle merkezde oturuyoruz ailesi köyde ve ek işide köyde o yüzden haftasonları hep gitme durumları oldu ilk başlarda sorun etmedim hep onunla gittim çok iyiydi herşey evet orada çok bunalıyordım sıkılıyordum kalmak istemiyordum haftasonları ama eşim mutluydu banada iyi davranıyordu. Ta ki ben artık seninle gelmek istemiyorum diye hep karşı çıkana kadar o zaman başladı kavgalar ben onun tek gitmesini istiyordum o beni yanında istiyordu ben gitmedim o gitti kavgalar başladı sonra zorla götürmeye çalıştı o zorladıkça ben hiç gitmez oldum soğudum. Onu anlamadım hiç beni yanında istemesini anlamadım o da beni anlamadı bu kavgalar bizi çok yordu senin dediğin benim dediğin derken su an ayrıyız ve bosanma asamasındayız çok ama çok üzgünüm hasta yatıyorum kafamda tek soru ben o köyü kabul etseydim bir hayatımızında orda olmasını kabul etseydim bu evlilik bozulmıcak mıydı neydi sorun olan? Bu arada eşim köyde doğup büyümüş işi yüzünden şehirde yaşıyoruz köyüne aşırı düşkün ve oradada ek iş yapıyor tarla hayvan vs
İroni mı yoksa ciddi misinizEk iş olmadan karın doymuyor. Köy işlerineh olduğunu bile bile evlenmiş dirsin. Şehirde oturup avm avm gezmeyi istiyorsun ama. Ordada karın doymuyor. Sen köye gitmiyor yardım etmiyordursun. Ama köyden gelenide yerdirsin
Kuzeninize kutluyorum keşke benim eşimde böyle olsaydıAma baştan kabul etmişsiniz.
Merkezdeki ev ile köy arası uzak mı?
Kuzenim birebir aynı durumda. Merkezde yaşıyorlar. Ama köyde babasıyla iş yapıyor, kendisi gidip geliyor. Gelinimiz canı isterse gidiyor istemezse gitmez, kimse ona ille de gel demez. Çocukları var köyü seviyorlar orada bahçede rahat oluyor diye kendisi gitmek istiyor çoğu zaman.
Onlar hiç sorun yaşamadı, üstelik kuzenimin ek işi de değil, tek işi. Ama köy ve merkez yakın, git gel mesele olmuyor. Maddi manevi iyi durumdalar.
Bence baştan kabul ettiyseniz haksız olan sizsiniz. Tamam işin içine girince zor gelmiş olabilir ama neler zor geldi mesela?
Kayınvalideniz nasıl biri?
Size istemediğiniz işler mi yaptırıyorlar?
Siz de bazen gidip bazen gitmeme özgürlüğüne sahip olmalısınız.
Aranızda başka sorunlar yoksa boşanmak yerine makul bir noktada anlaşabilirsiniz.
Mesele yanında götürüp getirmek değil anladığım kadarıyla. Eşi tarlada çalışacak konu sahibi de evin işlerini, tarlada çalışanların yemesini içmesini ayarlayacak. Az çok bilirim bu işleri, ağırdır. Yoksa adam kara kaşının hürmetine gel köyde otur arada yüzünü göreyim diye sürüklemiyordur kadını.Karışıklı olarak anlayışlı olmanız gerekirdi.
Eşinizin köy işlerini bilerek evlenmişsiniz. Size iş yaptırmıyor ama beraber gidip gelmek isiyorsa bir hafta gidip bir hafta gitmemek şeklinde birşeyler yapabilirdiniz. Hiç gitmiycem diye diretmek başka sorunlar yoksa, gereksiz bence. Eşiniz de illa her hafta gitmeniz konusunda diretiyorsa o da haksız.
Keşke.Kuzeninize kutluyorum keşke benim eşimde böyle olsaydı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?