Konuyu açan arkadaş diyor ki, benimle kavga ediyor, boşanma aşamasına geldik, acaba ben mi suçluyum? Ben de diyorum ki, hayır, siz değilsiniz suçlu olan, eşiniz. Siz bir hata yaparak, köye gelir giderim demişsiniz ama işin içine girince yapamayacağınız anlamissiniz, işin içine girmeden bilemezdiniz diyorum.Hanfendi cok olumusuz konusuyosunuz ve iyice kadini sogutup gaz veriyosunuz şu aşamadaki insanla bu sekilde konusulmaz yıkıcı deil yapici olun her zaman is icin almis yaziosunuz sora yaninda goturmek icin sizi almis diosunuz cok yanlis kelime bunlar kendinizi o insanlarin yerine koyun biraz çözüme odaklanin fazlasiyla
SKonuyu açan arkadaş diyor ki, benimle kavga ediyor, boşanma aşamasına geldik, acaba ben mi suçluyum? Ben de diyorum ki, hayır, siz değilsiniz suçlu olan, eşiniz. Siz bir hata yaparak, köye gelir giderim demişsiniz ama işin içine girince yapamayacağınız anlamissiniz, işin içine girmeden bilemezdiniz diyorum.
Evet eşi yanında gidip gelmesini istemese, evlenmeden önce bu konudan bahsetmezdi demek ki eşinin köye yanında gidip gelmesi çok önemli ve ona göre evlenmiş. Aksi olunca da çıldırmış.
Baskıyla geleceksin deyince sogumuyor da, ben bunları yazınca mi soğuyacak? :
Sizin yazdiklarinizla sogumaz ama etkilenir o yoldan gider.Konuyu açan arkadaş diyor ki, benimle kavga ediyor, boşanma aşamasına geldik, acaba ben mi suçluyum? Ben de diyorum ki, hayır, siz değilsiniz suçlu olan, eşiniz. Siz bir hata yaparak, köye gelir giderim demişsiniz ama işin içine girince yapamayacağınız anlamissiniz, işin içine girmeden bilemezdiniz diyorum.
Evet eşi yanında gidip gelmesini istemese, evlenmeden önce bu konudan bahsetmezdi demek ki eşinin köye yanında gidip gelmesi çok önemli ve ona göre evlenmiş. Aksi olunca da çıldırmış.
Baskıyla geleceksin deyince sogumuyor da, ben bunları yazınca mi soğuyacak? : )
Senin derdin neBu nasıl cümle bitirişi
Türkçe'den muafsındır dırın
Beğenmeyenler aynı zamanda konu sahibinin çalışmak da istemediğini bilmiyor olsa gerek. Çalışma, köye gitme, elini hiçbir işe vurma , eee süsüne bakacak değil kimse de.Ek iş olmadan karın doymuyor. Köy işlerineh olduğunu bile bile evlenmiş dirsin. Şehirde oturup avm avm gezmeyi istiyorsun ama. Ordada karın doymuyor. Sen köye gitmiyor yardım etmiyordursun. Ama köyden gelenide yerdirsin
Sizi daha önceki konununuzdan hatırlıyorum sanki,eşim çalışmamı istiyor ama ben çalışmak istemiyorum tarzı bir konu açmıstınız sanırım?Hayır ben annemdeyim o da annesinde kalıyor kayınvalidemlerde aynı kafada benim oraya gelmemi istiyorlar ama oğulları kadar takıntılı değiller zamanla anladılar istemediğimi
Sizin, konuyu açan arkadaşı düşündüğünuz kadar, eşi düşünmüyor yalnız.S
Sizin yazdiklarinizla sogumaz ama etkilenir o yoldan gider.
Kiz zaten evet bile bile evlenmis bunun icin de simdi bu sekilde yapmasi zaten abes oldugu için sizin yazdiklariniz onu daha hakli duruma sokar.
Yuva kurmak cok zor dagitmasi cok kolaydir o yuzden aldatma siddet olmadigi surece o bayanim sorunları cozulebilecek seyler o yuzden cozum odakli olalim olumsuz seyler yazmayalim...
Kimse boşanmak için evlenmiyor. Onun için evlilik gibi bir konuda tamam derken çok iyi düşünülmeli. Öyle gaza gelip yaparım, ederim ya denilmemeli. Ki ne kadar süreceği belli olmayan bir şey için. Belki de yaşlanıncaya kadar böyle yapacak eşi.Konuyu açan arkadaş diyor ki, benimle kavga ediyor, boşanma aşamasına geldik, acaba ben mi suçluyum? Ben de diyorum ki, hayır, siz değilsiniz suçlu olan, eşiniz. Siz bir hata yaparak, köye gelir giderim demişsiniz ama işin içine girince yapamayacağınız anlamissiniz, işin içine girmeden bilemezdiniz diyorum.
Baskıyla geleceksin deyince sogumuyor da, ben bunları yazınca mi soğuyacak? : )
Ama bu hayal kırıklığını geçmiş, iş kavga dövüşe kadar varmış. Neden empati yapamıyor, neden gitmek istemeyisinin altindaki sebepleri sorgulamiyor? Başta öyle dedi diye, sonra yapamayacağını anlama hakkı yok mu? Gitmek istemiyor kadın, neden es kisisi zorluyor?Kimse boşanmak için evlenmiyor. Onun için evlilik gibi bir konuda tamam derken çok iyi düşünülmeli. Öyle gaza gelip yaparım, ederim ya denilmemeli. Ki ne kadar süreceği belli olmayan bir şey için. Belki de yaşlanıncaya kadar böyle yapacak eşi.
Eş de ona göre biriyle evlenirdi. Çıldırdı mı bilmem ama böyle konuşmamıştık deyip hayal kırıklığına uğraması çok normal.
Kadin kararsiz olsa istemese buraya icini dokmez bi yerden tutup evliligini kutarma derdinde yoksa kimseden akil istemez bu ortamda siz bunu anlayamamissiniz ki zaten. Neyse kimin hakkinda ne hayirliysa Rabbim bu guzel ayda hayirlisini nasip eylesinSizin, konuyu açan arkadaşı düşündüğünuz kadar, eşi düşünmüyor yalnız.
Adam zorla gelip gideceksin diye kavga ediyor, siz hala düzelir diyorsunuz. Düzelir belki ama konuyu açan arkadaş, gidip gelirse düzelir, yoksa kavga dövüş.
Soruyorum size, Bu mu devam etmesi gereken evlilik? Kadının duygularının önemi yok mu? İstemiyor kadın.
Beraber gitmeyi kabul ettim dedi. Hayatının tümünü etkileyecek konularda iyi düşüneceksin işte. Eşini iyi seçeceksin. Beklentileriniz aynı mı bakacaksın.Arkadaşlar kıza baştan kabul etmişsin diyosunuz da belkide kızın kabul ettiği kısmı eşinin kendi başına köye gidip gelmesiydi? Eşi sürekli kendisinide dahil etmek isteyince kız sıkılmış olamaz mı? Hiç mi başta tolerans gösterip sonradan gözümüze batan,ağır gelmeye başlayan şeyler olmuyor sanki? Hayat bu şu anımızla yarınımızın aynı olacağının garantisi yok ki? İnsanların fikirleri değişebilir.
Kocanın sırf bu nedenden dolayı ayrılmak istemesi çok saçma ya. Madem senden iş beklemiyordu,sen kaynananla oturuyodun o çalışırken sen gitsen ne gitmesen ne? Zaten çalışırken yanında da olmuyormuşsun ki? Çok değişik valla.
Öyle olsa konu sahibi bunu yazardı diye düşünüyorum. Baştan da gitmiş zaten, beraber gidip gelen üzerine konuşmuşlardır. Ayrı ev yapayım demiş eşi ayrıca.Arkadaşlar kıza baştan kabul etmişsin diyosunuz da belkide kızın kabul ettiği kısmı eşinin kendi başına köye gidip gelmesiydi? Eşi sürekli kendisinide dahil etmek isteyince kız sıkılmış olamaz mı? Hiç mi başta tolerans gösterip sonradan gözümüze batan,ağır gelmeye başlayan şeyler olmuyor sanki? Hayat bu şu anımızla yarınımızın aynı olacağının garantisi yok ki? İnsanların fikirleri değişebilir.
Kocanın sırf bu nedenden dolayı ayrılmak istemesi çok saçma ya. Madem senden iş beklemiyordu,sen kaynananla oturuyodun o çalışırken sen gitsen ne gitmesen ne? Zaten çalışırken yanında da olmuyormuşsun ki? Çok değişik valla.
PuhahajahahaBu nasıl cümle bitirişi
Türkçe'den muafsındır dırın
Neden akşama kadar otursun. Tarla işi bazı haftalar evet tüm gün sürer ekme, sürme ve hasat zamanlarında ama genelde sular gelirsin. Hele kış aylarında pek bir şey olmaz. Hayvanları varmış onların bakımı olur. Onda da yaz gibi olmaz. Gelip eve bol bol oturuyordur da yoksa ona vücut mu dayanır haftanın yedi günü tüm gün çalış.Ama bu hayal kırıklığını geçmiş, iş kavga dövüşe kadar varmış. Neden empati yapamıyor, neden gitmek istemeyisinin altindaki sebepleri sorgulamiyor? Başta öyle dedi diye, sonra yapamayacağını anlama hakkı yok mu? Gitmek istemiyor kadın, neden es kisisi zorluyor?
Kadın, köye gidip akşama kadar kayinvalideyle oturmak zorunda değil ki. Yazılı sözleşme imzalamış gibi davranmanın mantığı nedir? Arada bir olsa belki gidecek ama her zaman kural gibi nedir yani?
Ben eş kişisine sinir oldum açıkçası. Bana kimse böyle bir şeyi diretemeyecegi için de ayrı bir sinir oldum. Nasıl bir şey bu?
Hangi birini sayayımSenin derdin ne
Konuyu ilk başta açarken fazla detay vermeyip sonradan detayların geldiği çok oluyor. O yüzden dediğim gibi de olmuş olabilir. He eğer değilsede insan yinede bir işin içine girmeden bilemiyor ki? Sonradan fikirleri değişebilir yani çok normal. Çalışmıyo bile olsa her haftasonu köye gitmek zorunda değil bence. Bilmiyorum derdi işten kaçmak mı ama adamın ailesi köyde yaşıyo sonuçta dimi? Konu sahibinin olmadığı günlerde yemek yapılıyo sonuçta o evde. Haftasonu da yapılması mı göze batıyo yani? Bilmiyorum bana çok sudan bi sebep geldi olayın buralara kadar gelmesi.Öyle olsa konu sahibi bunu yazardı diye düşünüyorum. Baştan da gitmiş zaten, beraber gidip gelen üzerine konuşmuşlardır. Ayrı ev yapayım demiş eşi ayrıca.
Eşi hafta içi, hafta sonu çalışıyor, gidip iki gün kalıp yemek yapınca incileri dökülmez.
Konu sahibi ne normal bir işte çalışmak istiyor, eşi onu da teklif etmiş,kendisi kabul etmemiş. Ne de eşiyle köye gidip iki gün kalmayı. Evimde oturayım istiyor sadece.
Eşi de bunları kabul etmek zorunda değil o zaman.
Konu açan arkadas, bana hiçbir iş yaptırmıyor, kayınvalidemle evde oturuyorum dedi, o yüzden diyorum akşama kadar kayınvalide ile oturmak zorunda mi diye. : )Neden akşama kadar otursun. Tarla işi bazı haftalar evet tüm gün sürer ekme, sürme ve hasat zamanlarında ama genelde sular gelirsin. Hele kış aylarında pek bir şey olmaz. Hayvanları varmış onların bakımı olur. Onda da yaz gibi olmaz. Gelip eve bol bol oturuyordur da yoksa ona vücut mu dayanır haftanın yedi günü tüm gün çalış.
Konu sahibi illa haksız demiyorum zaten o da kendine göre haklı. Ama beni her H. Sonu nerdeyse yalnız bırakacaksa ben de ayrılırım çocuk yokken. Onun fikri değişmiş benimki değişmemişse.
Şahsen benim önümdeki 4 yıl boyunca şöyle davranacağım,7 yıl boyunca kararım asla değişmeyecek,hayatımın sonuna kadar eminim böyle yapıcam,düşünücem dediğim bir durumum yok öyle bir süper gücümde yok. Belli ki konu sahibinin de yokmuş. Bazen yorumlara bakıyorum o kadar insanüstü tepkiler,beklentiler görüyorum ki. Ya arkadaşlar hepimiz insanız ya. Kimse mükemmel değil. Sizin hiç mi başta tamam diyip,sorun etmeyip sonradan gözünüze batan durumlar olmuyor yani? Bu kadar mı dört dörtlüksünüz? Anlayamıyorum cidden. Kaldı ki bu mevzu bu kadar da büyütülecek hayati bir mevzu değil. Senin verdiğin örnekteki olaylar kadar hayati değeri olan bir mevzu olsa haklısın derim de olaya bakar mısın ya? Haftasonu karım benle köye gelmiyo. Ne madar büyük bir olay. Bunun için boşanılır mı ya? Belkide bu kadar diretmese kocası kız 1 haftasonu gelmiyosa 1 haftasonu gelirdi kocasıyla köye.Beraber gitmeyi kabul ettim dedi. Hayatının tümünü etkileyecek konularda iyi düşüneceksin işte. Eşini iyi seçeceksin. Beklentileriniz aynı mı bakacaksın.
Ben de evleneceğim zaman eşimin çalıştığı yerde yaşamak istemiyordum hiç. Tayin işini sordum en fazla 3 sene dedi. Ki tayin işi zor orda 20 sene çalışanlar var. İyi o zaman dedim. Gerçekten de 3,5 sene sürdü.
Ben kızarım valla. Mesela yine evlenirken işler ortak dedim. Zamanla işlerin çoğunu bana fikrim değişti bunlar senin işin dese ben de kavga eder olmazsa ayrılırım. Karşımdakinin fikri değiştiyse benim de değişebilir. Beklentiler çok önemli evlilikte. Çalışmak, gezmek, para harcamak, yatırım yapmak, aileye gidilme sıklığı vs vs…
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?