Ben işin detayını bilmiyorum ablacım, kendi aile yapımdan, hayat görüşümden yola çıkarak yorumluyorum, benim amcamın karısı annem gibidir, geniş ailede büyüdüm, bizde yoktur öyle eltiyi aile dışı saymak, o zaman elifte aileden değil, bu bakış açısıyla.
Ayrıca tek taraflı okuyoruz durumu, kayınbirader, elti neden tavırlı, neden Elif'in eşi de karısına hak vermek yerine aileme laf etme diyor tam bilmiyoruz, Elif'in genel yapısını biliyoruz, kabul eder veya etmez fazla kıskanç, abartıyor kıskançlığı, ben karakter olarak bu kadar kıskançlığı kaldıramam mesela, ne eşim ne de eltim, görümcem artık ailede kim varsa bana kıskançlık yapar ve beni aile bireylerinden uzak tutmaya çalışırsa ters teper yaptıkları.
Benim diğerleri gibi vurgulamaya çalıştığım kısım abartılı kıskançlık kısmı, yoksa para konularında veya eşinin diğer tavırlarında Elif'in haklı olduğu yerler var, diğer konularında hak verdiğim noktalar oldu, yazdım da hatta.
Kıskançlık abartılı, aşırı olunca ilişkileri yok ediyor, dayanılmaz hale getiriyor, en büyük zararı da kıskanan kişi görüyor.
Bunu törpülemesi lazım, törpülemediği için eşinin etkiye tepki yaptığını düşünüyorum, elti masum veya değil, Elif eşine karşı kıskançlıklarını sonlandırsa, eltiye, kayınbiradere ambargo koymaya kalkmasa, eşi tepkilerini normalleştirecektir bence.
Bu kadar aşırı abartılı kıskançlık yüzünden bir yakınımın evliliği bitiyor, bizdeki ayrılma vakasında kıskançlığı abartan erkek, düşünsene kadının kızkardeşiyle, annesiyle dahi konuşmalarını dinleyen, arabanın km'sini takip eden, selam verdiği herkesi karısıyla beraberlik yaşamakla suçlayan, onla konuşma, bunla görüşme diyen biriyle ömür geçer mi? Geçmiyor, bir yerden sonra tak ediyor ayrılıyorsun.
Elif eşini seviyor kendince ama işte bazı huylarından vazgeçmesi lazım.