çok üzülüyorum

Kaynım ve eltim, ikisinin de aklında evlenme fikri olmadığı halde bizim düğünde tanışıp, aşık olup, bizden tam bir yıl sonra evlendiler.
Vakti zamanı gelince olur inşallah. Belki sizin düğün vesile olur.

Reactions: KV_
Nasip kismet bu isler.
Ablan anlattigina gore uzuluyor bence de sen evleniyorsun o evlenemiyor diye
Ama yapacak birsey yok
Sen de hayatina devam edeceksin evleneceksin cocugun olacak vs.

Ablana da bol bol dua et tez zamanda hayirlsiyla evlensin diye

Bir tek onun için dua ediyorum zaten, sırf bu yüzden erteledikçe erteledim evlenmeyi. Sebebin bu olduğunu söylemesem de. Nasip kısmet ama inşallah öyledir inşallah nasibindedir biriyle mutlu olmak.

Alınmayın ama sürekli eğitimli biri çıkmadı vs demişsiniz de anladığım kadarı ile ablanız da profesör değil

Nasıl bir eğitim ve kişi beklentisi var ki

Bu arada öğretmen iki görümcem var

bir görümcem 37 yaşında evlendi ve Mutlu

Diğeri 41 yaşında ve bu sene yeni işe başladı orada bulurdun vs dedik ama herkes çok genç dedi

Sevgili olmadan bile Adamla anlaştığı yönlere değil de anlaşamadığı tek bir yöne takıyor sizinki de mi öyle

Herkesin hayatında nelerin değiştiğini görünce, çocuklar, kendine ait düzen falan, gerçekten çok üzüldüğünü düşünüyorum belki benim kuruntum ama ben çok üzülüyorum onun için.
Hep diyor ama saçlarım nasıldı bak nasıl oldu, yüzüm eskiden parlaktı falan diye.

Yok hiç öyle değil, eğitimden kastı görgülü, kitap seven, etkinliklere gidebilecek, konuşulacak birisi, maddiyat falan takıntısı yok, çok yakışıklılık takıntısı yok, yoksa ordinaryus beklediğinden değil

Yanlis anlamayin ama egitime degil kazancini ne sekilde nasil kullandigina esinden kiskanmamasina ablanizi kollamasina merhametine saygisina sevgi hemen olusmasada cekime bakmaliydi hic bir okulda iyi bir es olmayi ogretmiyorlar milyarlar kazansa ne olur benden kiskanip sakladiktan sonra? Diplomasi olmasa ne olur oturup saatlerce sohbet edebildikten sonra?

Az önceki cevabımı size de yazmış olayım o zaman okursanız lütfen

Keşkeee

Ama kriterler ağır

Kitap sever derken

Eşim de biz sevgili iken kitap severdi mesela

Ablanın yaşına ulaştığında uzaktan sevmeye başladı biraz çünkü gün boyu oku ve yaz ile hayat geçiyor

Ablan sevebilir kitap da Adam kitap sevmez film sever belki

İnsanlara kesin kriterlerle yaklaştığı için uyanını bulmak zor

Bu kriterler mi ağır, konuşulacak sohbet edebilecek ortak konular istemek mi ağır? Maddiyat ya da fazla fiziki beklentiler ağırdır anlarım ama bunda birşey yok ya. Sohbet edemiyolarsa, istedikleri ortak etkinlikler bulamıyorlarsa mutluluk nasıl olur?

Ama Adamla ilişki kurulmadan sohbet edip etmediği bilinemez ki

Ablanız kenarda durup benim kriterlerim bunlar deyip buna uygun aday olursa evlenirim diyor gibi geldi olmayınca da üzülüyor

Mesela ortak etkinlik nedir örnek olarak film izlemek

İlle de aynı tarz izlemek gerekmez ki bu gün birinin dediği tarz öbür gün bir diğerini izler üstüne konuşursun

Örneğin Teşvikiye semti ile ilgili bir haber duyup Nasıl kurulduğu ile ilgili Osmanlı tarihinden söz etmeye başlarsın ama bu kişi ile bir Zaman geçirmeden böyle bir sohbetin olabileceğini dahi bilemezsin

Kriterler ağır derken bu Adam ayda 5 kitap okumuyor ben bununla yapamam diye ilişkiye başlamazsa Adamın başka olumlu yönlerini göremez ki

Ben de 32ye giriyorum ve senelerdir yalnızım hatta ailemden de uzağım
İnsan sevmek sevilmek, duygusal anlamda paylaşımda bulunmak isteyebiliyor, en basiti birinin omzuna yaslanıp kuşların cıvıltısını dinlemek gibi...
Ama çok fazla kriter de koymasın kendisine
Benim de akademik anlamda bir sürü diploma, sertifika ve eğitim belgelerim var ama bir erkekte aradığım şey diploma değil. Kitap okumayı çok severim, kitap fuarları ve kitabevlerinde dolanmak benim için hobi gibi birşey. :) Ama bir erkekten bunları beklemem. Herkesin zevkleri, hayata bakışı farklıdır. Önemli olan asgari müşterekte buluşmak ve hayatı paylaşmak.
Denklik önemli ona lafım yok yani insan eşiyle belli konularda sohbet edebilmeli, ev geçindirmede ya da çocuk yetiştirmede benzer fikirlere sahip olmak belki uzun vadede tercih edilebilir kriterler olabilir. Ama ablanızın beklentilerini daha makul seviyede tutmasını tavsiye edebilirim.
Geçenlerde evli ve benden birkaç yaş küçük bir arkadaşım evlilikle ilgili bana da kriterin çok galiba demişti mesela sen kitap seversin ama eşin hiç sevmeyebilir diye kendinden örnek vermişti. Ben de kalbime, ruhuma hitap etmeli ve onunla gelecek düşünebilmeliyim yoksa o kadar detaylı beklentilerim yok demiştim şaşırmıştı. Sonuçta insan evleneceği kişide gelecek görmek istiyor, evlatlarıma iyi baba, bana iyi bir eş olacak mı düşüncesi taşıyor.
Fakat ince eleyip sık dokumak da yanlış. Benim ablanız gibi taliplerim olmadı, ona rağmen beklentilerimi de yüksek tutmadım ama olmayınca olmuyor. Herşeyin bir vakti var.
Mesela yakında taşınacağım, tek başınayım nasıl yapacağım düşüncesindeyim. Maalesef tek başına kadını kimse takmıyor illa yanında bir erkek arıyorlar (!) Ama hayat herkese farklı deneyimler yaşatıyor, her zorluk insanı güçlendiriyor. Bence ablanız kendine yönelsin. Hobileri varsa onlarla ilgilensin, sosyal ortamlara katılsın illa ki kalbine dokunacak, dikkatini çekecek birine denk gelecektir.
Bu arada beklentileri de biraz düşürsün bir arkadaş da yazmış, adam kitap sevmez gezmeyi sever. Hayatımıza giren insanla birebir aynı olamayız zaten önemli olanın da birbirini tamamlamak, hayat yolunda tekamülümüze katkı sağlayan kişiyle birlikte olmak olduğunu düşünüyorum.
Biraz uzun oldu farkındayım, kendimi ablanızın yerine koyarak düşündüm, yazdım ve yazarken de kendi beklentilerimi gözden geçirdim.
Kardeş olarak elinizden geleni yapmışsınız, ha belki düğünde ya da müstakbel eşinizin çevresinden biri ablanızın kısmetidir bilinmez. Bir de ablanızla açıkça konuşun. Üzülseniz de kendiniz eşinizi bulduğunuzu ve kendini sizinle kıyaslayıp üzülmemesi gerektiğini onunla paylaşın.

Bütün kriterleri makul seviyede zaten, böyle biri bile karşısına çıkmıyorsa elimden sadece üzülmek geliyor. Çevremizde gördüğümüz sosyal medya hayatlarından bir hayat istemiyor, benim beklentilerim bile onunkinin 5 katı evlilikten Ablamla konuşamam evlenmemle ilgili bir şeyler. Beni kıskandığını söylemiş gibi olurum çok üzülür.
Çok teşekkürler cevabınız için.

Ne kadar ince düşünmüşsünüz
Benim de aklıma bir arkadaşımla olan diyaloğum geldi, o evlilik sürecindeyken bana sevgilisiyle olan sorunlarını anlatırdı ben de düzgün çocuğu bulmuşsun şikayet etme dedim diye "sevgilin olmadığı için kıskanıyorsun" a gelmişti mevzu, halbuki tam tersine çocuğa yükleniyor diye arkadaşça uyarmıştım şakayla karışık. Aklıma bu geldi bir an Bu kadar ince düşünen bir kardeş zor bulunur. Düğünde aklınıza gelmez en mutlu gününüz ama belki ablanızın kısmeti oradadır hatta düğün zamanı darısı başına der, şakaya vurup gönlünü almaya çalışabilirsiniz.

İnşallah dediğiniz gibi olur çok isterim en yakın zamanda evlenmesini.
Çoğu arkadaşlıklar sahte işte bu yüzden, insanlar insanın canını acıtmak için fırsat kolluyor. Çevrede de bolca var bunlardan. İnsanların bazen istemeden çoğunlukla da isteyerek laf söylemesinden, yaralayıcı sözlerden de kurtulmasını istiyorum.
Teşekkürler.

Siz bile evlilik için 35 yasin geç olduğunu kabullenmişsiniz. Böyle mi destek olacaksınız ablanıza?
Hayatta tek gayesi bi başkasının soy ismini almak olmayan insanlar var. Belki de ablanız farklı düşünüyor. Tahminler üzerinden ablanıza hissettikleriniz üzüntü değil bence.

Ablanizi bilmem de sizin iyi kalpli bir kardeş olduğunuz belli insallah sizin ablaniz hakkindaki dilekleriniz kabul olur

bende 25 yaşındayım. ha 25 ha 35. olmayınca olmuyo. çevremde herkesin ilişkisi var. çocukluk arkadaşlarım evleniyo düzen kuruyo.
benimse hayatımda 2-2,5 senedir kimse yok. Yok çünkü. Karşıma kimse çıkmıyo.

Ben gezip tozmama bakıyorum. Kendimle mutlu olmayı daha da mutlu olmaya bakıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…