Çok üzülüyorum :(

Döve dove öldürum felan demis okumadiniz sanirim

Tvlerde goruyorz bu cocuklar takintili oluyor kendi beyninde neler kuruyor kimbilir
Allah korusun sonu kotu olabilir simdiden önlem alınmalı bence
Şaka mı yapıyosunuz. O yaştaki çocuğun karakteri tam da bu dönemde belirleniyor. Yaşadıklari ve içinde bulunduğu duygu durumu ne kadar acı farkında değil misiniz? Bir ögretmenin görevi bu tarz çcocukları topluma kazandırmaktır. Toplumdan soyutlamak, ayıplamak, dışlamak değildir.
Polise haber verse ne olacak. Çocuğun yaşayacağı travma onu nasıl bir yetişkin yapacak hic düşündünüz mü? O şu an ne çocuk ne de bir yetişkin. Geçiş sürecinde. Çok hassas bir dönemde. Hiç mi psikolojiden anlamıyorsunuz. İç dünyasında ne fırtınalar kopuyordur kimbilir çocuğun. Ben okurken içim acıdı, siz nefret duydunuz.
Ne ilginç!

Cocugun durumu cok normal , en basta anne acigi var onu herhangi bir sevgiyle doldurmak isteyecek/ti o da öğretmenini seçti.

Ama.olaya cok duygusal bakmayin derim.
Hem kendinizin hem cocugun güvenliği icin.
Cocugun nasıl bir potansiyeli var bilemeyiz
Bunlara kapilip dersleri de boslayabilir

Daha 8. Sinifmis gerci en azindan ikna etmeniz daha kolay olur.
Öğretmeni oldugunuza inandırin. Digerleriyle esit tutmaya çalışın.
Hepiniz benim cocuklarim gibisiniz vss laflari etkili olabilir belki bilemiyorum. ...

Bende orta okulda türkçe öğretmenime aşiktim adamin nisanlandigini söylemişlerdi okulda üzüntüden yemek yiyememistim kac gün
Gelir ilgilenirdi benimle beden dersinden cikardik gelip gömlek yakami duzeltirdi katlanmış bak belli bedenden ciktiginiz derdi tatli tatlı gülümserdi.
Kalbim nasil atmistir kim bilir

Ayran gönüllü olmak da zor zanaat bir asik olmadığım ilkokul var valla lisede unv de dahil her asamada birine gönlümü kaptirdim

Duygusal yaklaşmayın , sizin ve çocuğun hayatı söz konusu olabilir.

Bugünden itibaren daha mesafeli davranın. Herkesle bir tutun. Kapıda beklediğinde , " hadi çocuğum herkes yemekhaneye , koridorları boşaltın " şeklinde genel uyarıda bulunun.

Sınıftaki o kız bunu size söylediği gibi, tepkinizi o çocuğu da iletecektir. Nasıl bir tepki verdiniz ?

By arada ,mektupla ilgili konuşmayın derim.

Cocugun icinde zaten anne sevgisi eksik
Belli ki bunu da sizde görmus
Cok duygusal yaklasmayin ama konusun derim
Arkadaslarinizla paylasmaniz iyi olmus yinede birinin destek olmasi gerekli .. umarim cocugu da inciltmeden ccözulebilir olay belki

Bende öğretmenim kesinlikle abla tutumuna girmeyin öğrenci öğretmen mesafesini bilmeli çok yumuşak davranmayın ben en sevdiğim öğrencime bile cok yakın davranmıyorym çünkü yaşları gereği hayal güçleri çok güçlü en ufak bir bakış bile onlara farklı şeyler katabilmekte.. Okumamış gibi yapın ve ilginizi üzerinden çekin belki de sizin ilgi göstermeniz onun yanlış düşünmesine neden olmuştur.

Ben olsam gormemezlikten gelirdim.
Cunku dile doksen kotu sonuclar dogura bilir.

Siz onunla iyi de konuşsanız kötü de konuşsanız bundan ümitlenmesi ihtimali yüksek bence. Önemsendiğini düşünecek. Zaten isim yazmamış mektuba. Siz de görmezden gelin anlamamış gibi yapın ve ona karşı ciddi bir tavır sergileyin. Yaşı ve yaşadıkları itibariyle hassas bir dönemden geçtiği belli. Çok küçük de sayılmaz yalnız. Nasıl geri tepeceği belli olmaz. Görmezden gelin derim ben.

Ben de öğretmenim 9 yıllık, mesafeli olmanızı tavsiye ederim . Özellikle ortaokul kısmındaki erkek öğrencilerle mesafeli olun biz öğretmenler
Ben de öğretmenim , aynı fikirdeyim

Astoria sen yardımcı olmak ister misin

Bu yaşlarda doğal, çocuğun kendini ve cinselliğini yavaştan keşfetme yaşları, öğretmenine kendini yakın hissederek farklı duygular hissedebilir burada eminim bazılarınız zamanında öğretmenine aşık olmuştur. Bu çocuğun aile düzeni biraz sıkıntılıymış, tepkileri bu yüzden dikkat çekebilmek uğruna abartılı olabilir bilemiyorum. Benim çocuktan çok konu sahibinin "Abla gibi yaklaşırım" tutumu dikkatimi çekti.

Konu sahibi iyi niyetlisiniz muhakkak ama siz onların ne ablaları ne annelerisiniz. Öğretmenlerisiniz. Onlar da sizin öğrencileriniz, kardeşleriniz değil. Aranızda sevgi saygı pek tabi olacak ama sınır çizgisi geçilirse otoriteniz sarsılır, belki ileride hoş olmayan durumlara sebep olabilir. Mesafenizi ayarlamayı öğrenin, soğuk da olmayın rolleri birbirine de karıştırmayın. Kriz yönetimi nedir bunları öğrenin, meslekte yeni misiniz bilmiyorum ama çok panik halinde bir tutum sezdim sizde. Bunlar bu kadar panik olacak, olay yaratılacak şeyler değiller. Biraz otorite ve kriz yönetimi öğrenmeniz gerekiyor. Zamanla oturacaktır eğer meslekte yeniyseniz.

Allah kolaylık versin.Her işin bi zorluğu var tabiki.ilerde ne olacacagını bilemezsiniz ama önlemini almak lazım.okuduğunuzu belli etmeyip kendinizden uzaklaştirmak.uzaklaştirmazsaniz tıpkı ögrencinin sizi kapıda beklemesi gibi normal olmayan davranışlar nasıl mektup yazmaya kadar geldi ise.bu işe bir çözüm bulmazsanız daha farklı şeylerde olabilir..iyilikten maraz doğar diye boşuna dememişler

Buraya yazmamım sebebi öğretmen arkadaşlardan fikir almak.
Dün çok kötü bi olay yaşadık kızımla
Kızımın ögretmeni derste tuvalete göndermediği için kakası geldigi halfe ögretmenine söyleyemeyip altina kaçirrmis.3 derste ögretmeni beni aradi gittim.gittim aldim cocumu ögretmenlede konusamadim.bugün konusucam.biraz gamsız biri olduğu içinnasil derdimi anlatıcam. şimdi içim içimi yiyo.

Kendinize ayrı bir konu açarsanız size yardımcı olalım.Bir başka üyenin konusu sabote edilmesin.

Sevgili Hocam
Öncelikle siz o mektubu hiç almamış,
okumamış gibi davranın.
Genel anlamda ise doğal öğretmen tavrı sergileyin.
Sözkonusu öğrenciye ayrı bir ilgi,müsamaha göstermeniz kısacası iyi niyetli de olsa ablalık yapmanız uygun olmaz.

Çoçuğun söylemleri ve davranışları, içinde bulunduğu durum düşünüldüğünde çok da anormal değil,travma geçirmiş sonuçta.
Burada yapacağınız hata şu olur; empatiyi sempatiye çevirmek.
Şunu anlatmak istiyorum, evet bu çocuk kötü şeyler yaşamış,hayatı hiç kolay değil,bununla birlikte bunun sorumlusu ve onun hayatını düzenleyecek kişi siz değilsiniz.
Siz dersine giren bir öğretmensiniz.
Ayrıca branşınız PDR olmadığı ve henüz tecrübeniz az olduğu için, bu tip grift ve özel durumlarda, iyi niyetle de olsa yanlış yol izleme ihtimaliniz de var.
İlk bakışta yazdıklarım duygusuzca hatta acımasızca görünebilir fakat çocukla ilişkinizi belli bir sınırda tutmazsanız bu durumdan ikiniz de zarar görürsünüz.

Çoçuğun size karşı özel hisleri olmasaydı ilgilenip yardımcı olmanız iyi olurdu.
Fakat bu durumda biraz geri çekilmelisiniz bunu da çok hissettirmeden yapmanız lazım.
Yani 'sen de diğerleri gibi benim öğrencimsin' hissini desteklemek gerekir.

Hani küçük çocuklarda ilgi çekmek için yapılan olumsuz davranışları görmezden geliriz ve o davranış bir müddet sonra söner ya tıpkı onun gibi düşünün.
Bağlı bulunduğunuz ilçede RAM varsa durumu onlara da bildirmeniz iyi olur.
Not:Erken çocukluk uzmanıyım.

Bunlar olagan seyler.Bana da koydeyken cok gelirdi ogrencilerden.Durusunuzu bozmayin sakin.Otekilestirmeden,ona farkli davranmadan gormezden gelin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…