Çok üzülüyorum :(

Yavrum yaa ,nasıl berbat bir hayatı varsa ,sana tutunmayı seçmiş..bence güzelce konuşup, ailesiyle irtibata gecerek uzman yardımı almasını sağlamalısın. O küçücük yüreği nelerle savaşıyor kim bilir.. böyle çocukları itmek yerine topluma kazandırmak çok erdemli bir davranış olur.

Rehberlik dersinde bu konu ile alakali iki durum vardi

Ilkokul seviyesindendeki bir cocuktan ask mektubu almak veya sevdigini soylemesi gormezden gelinir
Ortaokul lise bunyesindeki cocuklarin ask itirafi dikkate alinmali rehberlige yönlendirilmeli diye geciyor
Orasi koy oldugu icin doktora direk sevk mi etmeli bunu bilemiyorum prosedur olarak ram ile gorumeniz lazim sanirsam

Direkt polise giderdim ben olsam
Bu tabii ki de en son yapılması gereken birşey.
Abartmayalım, okullu bir çocuktan bahsediyoruz neticede.
Ayrıca hayatında yaşanmaması gereken bir çok şeyi barındıran bir çocuktan.

Konu sahibesi @Isabellla
Yerinizde olsam karşıma alır güzel güzel konuşurdum.
Duygularını açmasını sağlar, onun hissettiklerinin aslında ne olduğunu açıklardım.
Öğretmen - öğrenci ilişkisi haricinde aranızda herhangi birşey olamayacağını belirtirdim.
Ilıman, direkt bir şekilde konuşulması gereken bir durum.
Dediğiniz gibi, umut vermeden, ancak kırmadan, yaşadıklarından dolayı incitmeden ele alınması gereken bir konu.

Allah yardımcınız olsun.
Ancak kestirip atmayın derim.
Boşvermeyin.

Tüm mesajları okudum, ne tetikledi bilmiyorum ama yeni mezun olmuştum. Bir özel eğitim merkezinde çalışmaya başlamıştım. Yeni mezun olmanın verdiği o şıkırtı var üzerimde; giyimime dikkat ediyorum, mutluyum falan, iş yerim sıkıntılı olsa da çalışmak beni mutlu ediyor vs vs. Bana da yurttan gelen bir çocuğu verdiler. 8. Sınıftaydı sanırım o da, aynı böyle serseri bir çocuk ama saygılı da. Hani yurtta büyümenin, anne baba tarafından istenmemenin de bir ezikliği var (diğer kardeşler aile ile kalıyor). Çocukla da iyi anlaşıyoruz, ders yapıyoruz vs. Bir gün parfümünüz çok güzel kokuyor dedi, bir gün şampuanınız falan. Kendisine iyi davranan birkaç kişiden biri olduğum için muhtemelen aşık olduğunu falan sandı. Hiç fark etmemişim gibi davrandım, uzak durmadım/soğuk davranmadım. Mevcut çizgimi korudum (zaten öyle abla gibi vs yaklaşımım olmamıştı, öğretmeniydim onun için). Sonra sonra geçti gitti bu durum, o arada özel eğitime gelememeye mi başladı benden mi alındı, ne oldu tam hatırlamıyorum ama zamanla geçti.

Siz de (arkadaşların da dediği gibi) aranızdaki ilişkiyi ayarlayabilmelisiniz. Abla gibi yaklaştım şeklinde bir yaklaşım söz konusu olamaz. Siz orada ‘öğretmen’ sıfatıyla bulunuyorsunuz, bunu devam ettirmeniz gerekir. Öncelikle bunu ayarlamalısınız. Varsa da yakınlarınızdan yardım isteyin, gerekirse kendi üniversite hocalarınıza danışabilirsiniz. Hiç olmadı mebden yardım isteyin, muhakkak başka bir hocaya yönlendirirler sizi.

Hemen hemen her cocugun ilgi duydugu bir ogretmeni olmustur. Fazla buyutmeyin olayi. Siz her zamanki gibi davranin eger boyle bir konu acacak olursa uygun bir dille anlatirsiniz

bence en büyük tepki tepkisizliktir. normal hareketlerinize devam edin. surat yaparsanız tehlikeli bişey yapabilir. çocuğun zor bir hayatı var ve kaybetçek hiçbirşeyi yok anladığım kadarıyla. o yüzden sizi merkeze koymuş. değer verecek başka kimsesi olmadığı için. çok dikkatli hareket etmeniz gerekiyor.

Bence konuşabilirsiniz
Bunun bir aşk olmadığını ona söyleyebilirsiniz, hissettiği sevgiyi aşk ile karıştırdığını belirtebilirsiniz
Ama bu muhtemelen duygularına çözüm olmayacak siz okuldan ayrılana kadar size olan ilgisi devam edecek
Konuşmadan önce deneyimli bir öğretmenden yardım alabilirsiniz

Etrafınızda çocuk/ergen psikolojisi üzerine eğitim almış danışacağınız biri yoksa bence şimdilik o mektubu hiç almamış okumamış gibi yapın derim, çocuk o mektubu yazarak sizin tepkilerinizi ölçmeye çalışıyor olabilir.

O yaşlarda çoğu çocuk öğretmenine aşık oluyor ama bu çocuk öksüz olmanın verdiği psikolojiyle aşkı saplantı haline getirmiş olabilir, aslında keşke mümkün olsa ve çocuk annesini kaybetme, babasının yeniden evlenmesi, yaşlı dedeyle yaşaması gibi peşpeşe yaşadığı travmalar nedeniyle psikolojik tedavi görse.

Bende bir öğretmenim. Malesef boyle seyler yaşanabiliyor. Su an yapacağınız sey hic o mektubu okumamış gibi yapmak ve davranislarinizda degisiklik yapmamak. Ayni zamanda, varsa okuldaki ya da cevrenizdeki rehber öğretmeniyle durumu paylasin.

Yaşı biraz daha küçük olsa yaptıklarını tamamen hayatta yaşamış olduğu sevgi açlığına bağlayabilirdim ama 8. Sınıf diyorsunuz üzgünüm ama hormonlar da işin içinde tamamen masum bi sevgi olduğunu düşünmüyorum açıkçası üstelik kafasında kurduğu şiddet senaryosu da bu düşüncemi destekler nitelikte
Dikkatli ve mesafeli davranmanız da yarar var aksi takdirde sizden gelen her olumlu yaklaşımı yanlış anlayabilir buna çok müsait

Şuan bu konu bana sınav oldu ya, öğretmenlik eğitimi alıyorum şuan böyle bi olay başıma gelse ne yapardım diye düşündüm ama hiçbir kuramla çözemedim. Sadece çocukla arama mesafe koyardım heralde, yani sizin yakın abla gibi davranmasını kendi hayal dünyasında yorumlamış, o zaman tam tersi davranırsanız belki uzaklaşır mı?

Hiç öğrenci iken yaşamadınız mi böyle şeyler,siz ya da arkadaşlarınızdan yok muydu öğretmenine hayran olan.bizde çok vardı da.konuşması sizi tereddutte bırakan heralde.ama daha çocuk yani.büyüyecek bunları da hatırladığında gülüp geçecek.siz yine danışın bir ordaki öğretmenlere,ama dert olmamalı bu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…