• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çok yalnızım bana yol yordam gösterin ne olur

İş ve şehir değiştirme kararını alan sizsiniz. Şu an yaşadığınız asıl sorun kayınpederinizin hastalığından kaynaklanmıyor bence.

Siz şu an mevcut işinizden ayrılmak, belki de yeniden önceki şehrinize dönmek istiyor gibi duruyorsunuz.
tabiki alışma sürecim çok zor geçiyor.düşünmüyor değilim .ama yine ev bulma taşınma işe girme sürecim de zor olacaktır.burdaki işime düzene alışırdım aslında ama aylarca tek kalacağımı düşünmemiştim.

Kocanla konuş, ya bir iş bulup senin yanında durup sana destek olsun ya da ayrılın. Adamın sana ne maddi ne manevi bir katkısı var, üstelik stresli hayatına stres katıyor.
ben babamı bırakamam benim babam kanser olabilir ameliyat olabilir yada ilaç tedavisine başlayabilir burda yalnız asla bırakamam iş ve şehiri sen değiştirdin mecbursun o işte çalışacaksın .başka işte bu maaşı sana veren olmaz bizde geçinemeyiz bana ve aileme destek olmak zorundasın diyor

Asla yatırım tavsiyesi değildir 😅
Sanirim ben olsam boşanma davası açardım sonrasında maaşı ile tek başıma gecinebileceksem ya eski iş yerimdekilere sorardım ya da kendi anam babamın memleketine giderdim ve 1+1 veya 2+1 bir ev tutardım.
eski iş yerim beni alır burdaki maaşım eski işimin iki katı burdada tek kalıp zorda olsa çalışabilirim

Hiç evlenmemişsiniz, eşiniz yokmuş, zaten tek başınaymışsınız gibi düşünün ve o şekilde alışmaya bakın derim. Maddi imkanlarınız ciddi derece iyileştiyse bu iş sayesinde, bunu avantaja çevirin, kendiniz için yapın bunu. Yok öyle değilse eski işinize dönmenin yoluna bakın. Sorumsuz insanı adam etmek zordur, bu durum eşinizin resmen bahanesi olmuş ve sizi manipüle etmeye çalışıyor. Rest çekmeden bu işi çözemezsiniz, ama gerçekten karar verip arkasında durabilecekseniz çekin o resti çünkü iş oraya gidecek muhtemelen.

eski iş yerim beni alır burdaki maaşım eski işimin iki katı burdada tek kalıp zorda olsa çalışabilirim
Adaptasyon daha kolay olur diye eski iş yeri veya memlekete dönmeyi düşünebilirim. Ama adapte olurum derseniz bosanip o şehirde de devam edebilirsiniz. Hoş bir miktar adaptasyon süreci başlamış zaten esiniz bir süredir olmadığı icin.
Bu arada boşanmak zorunda tabii ki değilsiniz ben sadece kendi yapacağım şeyi söylüyorum, kimseye asla boşanın veya evlenin demek benim haddime değil.

ben babamı bırakamam benim babam kanser olabilir ameliyat olabilir yada ilaç tedavisine başlayabilir burda yalnız asla bırakamam iş ve şehiri sen değiştirdin mecbursun o işte çalışacaksın .başka işte bu maaşı sana veren olmaz bizde geçinemeyiz bana ve aileme destek olmak zorundasın diyor

Yoo hiç de zorunda falan değilsin. Sinirlerim bozuluyor tövbe ya. Adama bak detaylar geldikçe daha da batıyor.

İki kat maaş farkı ciddi, bence alışırsınız. Orada kalın kendinize bir hayat kurun.

Eşiniz çalışmaktan kaçıyor olabilir mi? Evet hastalık hepimizin ve sevdiklerimizin başına gelebilir ama bu kriz durumlarında da çalışmak zorundayız,
ölüm durumunda da yasal hakkımızı kullanıp geri dönüp çalışmak zorundayız hele ki evli barklı adamın kırk takla atması lazım çalışmak için,
eşiniz henüz gelişimini tamamlayamamış sanırım zira tamamlamış olsa babası hasta dahi olsa çalışması gerektiğini bilir, ki ortada henüz hastalık yok,
hepimizin anne babası çok kıymetli ama hayat dengeden ibaret, eşiniz o dengeyi kuracak kriz yönetecek kabiliyete sahip değil anladığım kadarıyla,
yanınıza gelmemesi, kavga çıkarması vs bana çalışmaktan ve çekirdek ailesinin sorumluluğunu almaktan kaçtığını düşündürdü, sanırım eşiniz tarafından bir süre finansör olarak kullanılacaksınız.
maaaşı yüksek ikimize de yeter dışarı da çıkamıyor ben izin vermiyorum çevresi de yok evde ye iç tek öğün zaten diyor.ailesinden ayrılmama durumları hep vardı onlarla bagımlı gibiydi.tüm hayatımız onlardan ibaretti ben farklı bir şehirde daha iyi olur derken adımımı bu şehre atmam ile babası hastaneye gitmek istedi.beni babası ayrı annesi ayrı arayıp üzerine denetliyorlar .sözde sevgi gösterisi.eşim burda iş bulamayıp sıkılınca da yarınlar yok gibi harcama yaıpı ailesi ile kalıyor .bana adam akıllı destek olmuyorsun diye kızıyor ben daha maaş almadım ki...tüm ev giderleri vs hepsi bende

maaaşı yüksek ikimize de yeter dışarı da çıkamıyor ben izin vermiyorum çevresi de yok evde ye iç tek öğün zaten diyor.ailesinden ayrılmama durumları hep vardı onlarla bagımlı gibiydi.tüm hayatımız onlardan ibaretti ben farklı bir şehirde daha iyi olur derken adımımı bu şehre atmam ile babası hastaneye gitmek istedi.beni babası ayrı annesi ayrı arayıp üzerine denetliyorlar .sözde sevgi gösterisi.eşim burda iş bulamayıp sıkılınca da yarınlar yok gibi harcama yaıpı ailesi ile kalıyor .bana adam akıllı destek olmuyorsun diye kızıyor ben daha maaş almadım ki...tüm ev giderleri vs hepsi bende
Suç bastırıyor bence, sizin sorununuz da geçmişten geliyormuş zaten şu aşamada çözülür mü bilemedim, ayrıca ben sizin yerinizde olsam finanse etmem.

Böyle diyen adama bye bye. Zorundasın ne ya ne biçim bir tip bu

Daha fazla maasinla kendine yeni hayat kur diyenlere katılıyorum.

yeni bir şehirde aslında ürküttü beni .çevremin olmaması tek başına olmam .kimseyi tanımamam .ama bu iş de benim yıllardır beklediğim karın tokluğu ile geçen yıllarımdan sonra beklediğim iş.
sanki eşim çalışmamak için babasının hastalıgını bahane etti.ben göremiyorum.yalnız kalmak istemiyorda malum ben yogun calısıyorum.biraz önce baktım alışverişte gezmedeler.ben bi başıma.bizde alışverişe çıktık kahkahalar havada dedim ben tek başımayım ne yapayım babamı mı bırakayım.diyor bana gelicem haftasonu gidicem işte bilet kes bana dedi

Şehir değiştirmeyi zaten siz istemişsiniz ve sizin işiniz sebebiyle taşınmışsınız yani bunu eşiniz istememiş o yüzden işi bıraksam mı demenizi anlamadım. Bekar insanlar da iş sebebiyle şehir değiştirebiliyorlar yanımda biri yok alışamadım deyip ayrılmıyorlar çok saçma olur bu.
Eşinizin de pasif agresiflik yaptığını düşünüyorum madem sen istedin çek der gibi bir hali var.
Babasının durumu ciddiyse yanında olmasına bi şey diyemem ama kardeşiyle dönüşümlü ilgilenmeliler. Diğer evlat bir şey yapmıyorsa o da olmaz.
Karttan sürekli harcama yapması, nasıl öderiz diye düşünmemesi çok yanlış. Yani sorun babasının yanında olması değil tavır ve davranışları işleri zorlaştırıyor. Bilerek yapıyor bence şehir değişikliğini içten içe istememiş gibi hissettim

Hazır yalnız kalmışken…

Kaç yaşında evlenmiş aile kurmuş insanlarsınız. Eşimin ailesi karşı çıktı, iş yerindekilerin çoğu erkek, eve dönerken hep kayboluyorum... Eşiniz işsiz haliyle sizin kartlarınızı mı kullanıyor? Babası şunu bunu düşünmüyor demiyor söylemiyor diyorsunuz, düşünmek onun mu kocanızın mı görevi? Aile kurduğunun bilincinde olmayan adamlarla ömrünüzü tüketmeyin. Herkesin babası kıymetli ama karısı da kıymetli olsun. Her şey maddiyat değil, şu an bulduğunuz iş iyi olabilir ama ya eşiniz iş bulamazsa? Eve siz mi bakacaksınız? Sanki karısı değil sevgilisi, gelir görür geri dönerim diyor.

Babasının her an yanında olacaksa her dediğini yapacaksa konuşun ayrılın. Herkes de bunu yazacak ama siz yuva kolay kurulmuyor vs diyip devam edeceksiniz. Kendiliğinden düşünemeyen kendi aklıyla hareket edemeyen adamdan koca olmuyor gördüğünüz gibi. İşsiz, cebinde parası yokken karısının kartlarıyla ailesine yiğitlik yapıyor.
Siz bu kocayı çok aradınız mı? Boş beleş olmasının yanında terbiyesiz saygısız ve bencil. Kendine de değil aileme destek olacaksın diyor. Sizin aileniz yok mu?Kendimi kullandırır ezdirir ömrümü harcarım ama kocamı bırakmam diyorsanız siz bilirsiniz. Bugün evde düşüp kalsanız, sokakta kaza geçirseniz ya da hastalanıp yatmanız gerekse tek başınasınız. Kendi düşen ağlamaz.

Kibarca güle güle de. Cok uzucu, aılesının nazı sadece eşınıze gecıyor demek kı. Parmagında oynatıyorlar

Kaç yaşında evlenmiş aile kurmuş insanlarsınız. Eşimin ailesi karşı çıktı, iş yerindekilerin çoğu erkek, eve dönerken hep kayboluyorum... Eşiniz işsiz haliyle sizin kartlarınızı mı kullanıyor? Babası şunu bunu düşünmüyor demiyor söylemiyor diyorsunuz, düşünmek onun mu kocanızın mı görevi? Aile kurduğunun bilincinde olmayan adamlarla ömrünüzü tüketmeyin. Herkesin babası kıymetli ama karısı da kıymetli olsun. Her şey maddiyat değil, şu an bulduğunuz iş iyi olabilir ama ya eşiniz iş bulamazsa? Eve siz mi bakacaksınız? Sanki karısı değil sevgilisi, gelir görür geri dönerim diyor.

Babasının her an yanında olacaksa her dediğini yapacaksa konuşun ayrılın. Herkes de bunu yazacak ama siz yuva kolay kurulmuyor vs diyip devam edeceksiniz. Kendiliğinden düşünemeyen kendi aklıyla hareket edemeyen adamdan koca olmuyor gördüğünüz gibi. İşsiz, cebinde parası yokken karısının kartlarıyla ailesine yiğitlik yapıyor.

Siz bu kocayı çok aradınız mı? Boş beleş olmasının yanında terbiyesiz saygısız ve bencil. Kendine de değil aileme destek olacaksın diyor. Sizin aileniz yok mu?Kendimi kullandırır ezdirir ömrümü harcarım ama kocamı bırakmam diyorsanız siz bilirsiniz. Bugün evde düşüp kalsanız, sokakta kaza geçirseniz ya da hastalanıp yatmanız gerekse tek başınasınız. Kendi düşen ağlamaz.
öyle bir manipilasyonun içindeyim ki...
hastalık sürecinde babasına destek olmaya çalışan bir evlada bencillikle engel olan eş gibi gösteriliyorum.
biz bir aileyiz ve şu an çalışan tek sensin.deniliyor.
bu süreçte sert çıktığımda bana babamı mı bırakayım benim babam kanser olabilir ameliyat olabilir sen istedin deyip üste çıkan bir adamla karşı karşıyayım.
işte yaşadığın hiç bir sorunu bana anlatma çek beni ilgilendirmiyor .çıkamazsın çalışacaksın diyor.
ben utancımdan kenarda öyle bekliyorum on gündür sus payı da iki günlüğe gelecekmiş .ne yapayım babamı bırakamam diyor.
açıkcası sizlere yazarken bile utandım acaba ayıp mı ediyorum kendi anne babam olsa ben de mi böyle yapardım diyorum.kendime özeleştiri yapmaya çalışıyorum.

çok sağolun çok teşekkür ederim ...
sonuçları cıktıktan sonra kraliyet ailesinin sürece göre işe güce başlamaz ise ben devam etmeyeceğim.ben tek başıma yaşamaya gelmedim dediğimde nankör allahtan kork babam hasta diye ağlayan bir eş var karşımda...
ben çalışır çabalar kendi başıma çok da güzel geçinirim zaten yalnızlığa alıştım

yeni bir şehirde aslında ürküttü beni .çevremin olmaması tek başına olmam .kimseyi tanımamam .ama bu iş de benim yıllardır beklediğim karın tokluğu ile geçen yıllarımdan sonra beklediğim iş.
sanki eşim çalışmamak için babasının hastalıgını bahane etti.ben göremiyorum.yalnız kalmak istemiyorda malum ben yogun calısıyorum.biraz önce baktım alışverişte gezmedeler.ben bi başıma.bizde alışverişe çıktık kahkahalar havada dedim ben tek başımayım ne yapayım babamı mı bırakayım.diyor bana gelicem haftasonu gidicem işte bilet kes bana dedi
Alma bilet falan şu saatten sonra para harcama buna. Alışırsın ben baska ülkeye geldim hiç tanıdık arkadaş yok ama bir şekilde yapacak çok şey oluyor moralini bozma. Mutlaka tanisirsin yeni arkadaşlar edinirsin.

Alma bilet falan şu saatten sonra para harcama buna. Alışırsın ben baska ülkeye geldim hiç tanıdık arkadaş yok ama bir şekilde yapacak çok şey oluyor moralini bozma. Mutlaka tanisirsin yeni arkadaşlar edinirsin.
bunlar öyle manipülatif bir aileki ...ellerinde imkan varken istanbula çıkıp gttiler kendi illerinde mükemmel iyi prof lar varken amaçları sen misin oğlumu başka şehire götüren benden böyle intikam alıyorlar.
burada olur ölmez kalmazsak şunu da derler iyi maaş almaya başladı.şımardı kocayı boşadı da diyecekler .onlar aldıgım maaaşa göz diktikleri için onu tek yememe fırsat vermeyip boşanma sürecinde nafaka istemek için ellerinden geleni yaparlar

bunlar öyle manipülatif bir aileki ...ellerinde imkan varken istanbula çıkıp gttiler kendi illerinde mükemmel iyi prof lar varken amaçları sen misin oğlumu başka şehire götüren benden böyle intikam alıyorlar.
burada olur ölmez kalmazsak şunu da derler iyi maaş almaya başladı.şımardı kocayı boşadı da diyecekler .onlar aldıgım maaaşa göz diktikleri için onu tek yememe fırsat vermeyip boşanma sürecinde nafaka istemek için ellerinden geleni yaparlar
Ay desinler ya ne derlerse desinler. Evet parayı buldum gözüm açıldı sizin gotunuzu toparlayamam de. Biraz kendi hakkınızı koruyun. Hastalıkta destek olunur ama bu adam gibi yapılmaz

Merhaba;
ben mi abartıyorum sizin nacizane yorumlarınıza ihtiyacım var .
özel sektörde çalışıyordum maddi imkanları daha iyi olan farklı bir ilde iş buldum.eşimin ailesinin yaşadığı bizim yıllardır yaşadığımız ile 6 saat uzaklıkta olan bir şehir.tabi başta eşimin ailesi istemedi ama eşimin özel sektördeki işindeki dalgalanmalar sonucu eşim dedi sen başlarsın bende tanıdıkları bi ziyaret eder onların yanında çalışırım dedi.
böylelikle taşındık.
ben hem il değiştirdim hem arkadaşlarımdan ayrıldım hem yıllardır alıştığım bildiğim iş ortamımdan.
yeni başladığım iş benim eski çalıştığım sektöre yakın olsa da öğrenilmesi gereken çok detay var ve yorucu. sahada ziyaretler var çok yoruluyorum.duygusal olarakta mental olarakta yoruldum ama maddi imkanlar işte ...eşimde istediği gibi bi iş bulamadı.

asıl konumuz eşimin babası genel sağlık kontrolüne gitmek istedi.eşim ailesinin yanına gidip babasını doktora götürdü. sonuçlar sonucunda bir lezyondan şüphelendiler ve istanbula tektikler baştan yapılsın diye gidildi. tabi ben hem yalnız kaldım hemde iş çok zor geldi.

işin garibi eşimin diğer kardeşi istanbul da yaşıyor .eşim babasına düşkün mesela sonuçların çıkmasına on gün var bir ameliyat tedavi süreci olsa 5/6 ay yok .bana ben tepki verince haftasonu gelip bir seni görüp döneyim diyor .diyorum daha tedavi sürecin e başlanmadı daha sonuçlar ortada yok belki uzun bir ayrılık dönemi bizi bekliyor bari 10 gün kal öyle gidersin diğer kardeşin de yanında .babam hasta yalnız bırakamam iki gün gelip döneyim diyor ardından kavga ediyor.
kimseyi tanımıyorum .iş yerindeki malesef çalışan çogunluk erkek bayanlar da samimi olamıyorum hep başlarına yeni bir yönetici istemediler ilk günden tavırlarını belli ettiler . hem samimi olsak bu sefer iş yürümeyecek.
tek başıma kaldım alışveriş yapıp 20 gündür evde bekliyorum akşamları.
tek sabrım telefon eski dostlarımla hal hatır sorarak geçiyor.

sizce sürece ben mi yanlış yaklaşıyorum.eşim babasına düşkün ben bu saatden sonra kötü bir hastalıkta çıkarsa yanlarından ayrılamam diyor.
daha teşhis bile konmadan ağlama seanslarına başladık.
eşim bu süreçte de babasının yanında olmaktan ne iş arar ne iş bulur.
ben işte zorlandığımı yapamadığımı söylediğimde yalnız kaldığımı söylediğimde bağırıyor kızıyor kıyamet kopuyor.sakın işten çıkayım deme diyor bende çalışmıyorum diyor.
ama işe alışamadım ortama alışamadım
Aynı yerde kardeşi var kimse olmasa bile sonuçta geçim derdi var sanami güvendi sen em başta istemişsin diger kardeşi baska şehirde hayat kurmuş

Back
X