• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çok yalnızım bana yol yordam gösterin ne olur

ben babamı bırakamam benim babam kanser olabilir ameliyat olabilir yada ilaç tedavisine başlayabilir burda yalnız asla bırakamam iş ve şehiri sen değiştirdin mecbursun o işte çalışacaksın .başka işte bu maaşı sana veren olmaz bizde geçinemeyiz bana ve aileme destek olmak zorundasın diyor
Kendisini geçtim orası bile muamma da, pardon ailesine niye destek olacakmışsınız? Kendi çalışsın bi zahmet babam hasta deyip kenara çekilmiş resmen. Oldu ki sizin aileniz de de hasta biri olsa tabii Allah korusun da aynı destegi ona da saglayacak mı? Sizin gücünüz nereye kadar yetecek? Manipüle olmayıp ciddi bir konusma yapmalısınız diye düşünüyorum

Öncelikle usulünce para yok demek ayıp değil. Ancak sevdikleri gelin gitmesin diye direnmişler ama o kendi kararının sonucuna katlanmak istemiş . Buna kahvalti yapıyoruz denildiğinde kızmamak üzülmemek de dahil. Bence sessizce çalışmaya devam edin. Hastalık geçer bu gunler. Belki en olumsuzu olacak. Sonra çok utanirsiniz

Öncelikle usulünce para yok demek ayıp değil. Ancak sevdikleri gelin gitmesin diye direnmişler ama o kendi kararının sonucuna katlanmak istemiş . Buna kahvalti yapıyoruz denildiğinde kızmamak üzülmemek de dahil. Bence sessizce çalışmaya devam edin. Hastalık geçer bu gunler. Belki en olumsuzu olacak. Sonra çok utanirsiniz
Şaka mısınız siz? Ne utanması? Adam çalışmıyor iş aramıyor, karısına sen bize bakacaksın diyor. Ailesine yaptığı bütün masraflar gezmeler, uçak biletleri kahvaltılar vs karısının kartıyla ödüyor. Sessizce çalışmaya niye devam etsin? Hastalık var mı yok mu o bile belli değil. Kadın çalışacak tek başına yaşayacak, evin masraflarını tek başına ödeyecek, kocası belki gelirim 2 gün kalır dönerim diyecek. Ne ala memleket. Bu kadın hastalanırsa ona kim bakacak? Siz mi gidip maddi manevi destek olacaksınız? Kocasız yaşanamıyor mu ölünüyor mu bu memlekette?

Bu bakan koşan dertlenen evlat her zaman ikinci planda kalır eşinin hiç kıymeti olmaz ama senelerce yaranmak için koşar da koşar .hiç strese girme güzel sonuçlar al inşallah bebeğinle güzel bir ömrün olsun sana ses nefes yaşam sevinci olsun ....güzel günlerin olsun evladınla inan ben dert ediyorum ailesini hepsi keyfi yerinde ...derdi çeken hastalanan ben :(
Aynı bende oyle zaten çocuğum bana nefes olur

ben babamı bırakamam benim babam kanser olabilir ameliyat olabilir yada ilaç tedavisine başlayabilir burda yalnız asla bırakamam iş ve şehiri sen değiştirdin mecbursun o işte çalışacaksın .başka işte bu maaşı sana veren olmaz bizde geçinemeyiz bana ve aileme destek olmak zorundasın diyor
İyi halt diyor. Erkeğin işsiz olup iş aramaması benim için ayrılma sebebi, üstüne seninki hem suçlu hem güçlü. Söyledikleri beni erkek varlığından iğrendirdi.

maaaşı yüksek ikimize de yeter dışarı da çıkamıyor ben izin vermiyorum çevresi de yok evde ye iç tek öğün zaten diyor.ailesinden ayrılmama durumları hep vardı onlarla bagımlı gibiydi.tüm hayatımız onlardan ibaretti ben farklı bir şehirde daha iyi olur derken adımımı bu şehre atmam ile babası hastaneye gitmek istedi.beni babası ayrı annesi ayrı arayıp üzerine denetliyorlar .sözde sevgi gösterisi.eşim burda iş bulamayıp sıkılınca da yarınlar yok gibi harcama yaıpı ailesi ile kalıyor .bana adam akıllı destek olmuyorsun diye kızıyor ben daha maaş almadım ki...tüm ev giderleri vs hepsi bende
O zaman o denetmenler aradığında, akşamları cogunlugu erkek olan is arkadaslarinla bir yerlerde oturdugunu eglendigini falan söyle. Eşinin kredi kartini da iptal et. Bankadan aradilar kontrolsuz harcama yapilmis onayliyor musunuz dediler diye akliyla dalga gecen hareketler yap. Ya da karta limit koy. Cocugun gibu muamele yap. Bakalim hatirlayacak mi erkek olduğunu.

biraz önce konuştum dedim iki günlük geleceksen gelme bana masraf çıkarma ben zor şartlar altında çalışıyorum .bütün gün sahada koşturuyorum.sen dedim evini bilsen çıkar gelirsin sonra sonuçlar çıkınca ailenin yanına gidersin.
hemen babasına duyurdu kardeşine duyurdu.benim derdimi görün bağırıyor orda o düşmüş tek kalmamamın derdine .benim sıkıntım var diye avaz avaz bağırıyor.ailesinden şimdi icazet alıyordur.
ben babamın derdindeyim seninle uğraşamam demek ...ve ben size sormasam susacaktım.
ne gelsin ne gitsin ....sırası ile başlar şimdi ailesi ayrı kendi ayrı arayıp manipüle etmeye ...
Farkindasin manipule edildiginin yani bak bu güzel bir sey. Birak bağırsın dursun g.tu yanmis gibi. Sen ne yaparsan yap onun hep bi bahanesi olacak kendi istedigini yaptirmaya. Dolayisiyla bekleme babasinin bilmemnesini. Vicdanina oynamalarina izin verme. Şartlarını sun kabul etmeyen defolsun. Yoksa onu bekle bunu bekle ömür geçiyor gidiyor gencligine yazik. Iki kat maasli is bulmussun bunu basindan defedip daha az kirali eve cikarsin. Zaten kan emiciler gidince senin bi basina ne masrafin olacak. Sakin kafayla dengin birini bulursun ilerde. Yoksa allah korusun sinirden sana da birsey olabilir. Illa yaşlıya olacak diye bisey yok. Bu kotu ve arsiz insanlardan allah herkesi korusun bi bitmediler.

Onlar orada yiyip, içip,gezip, keyif yalarken masraflar ve kart ödemelerini kim yapıyor? Adam hem işsiz hem arsız. Eğer sizden para istiyorsa yollamayın. Manevi olarak zaten zor durumdasınız bari maddi olarak sömürülmeyin.

Kartları kim öderse ödesin banane deyip geçin. Zaten adam sizi gözden çıkarmış. Allah korusun ama tedavi olması gerekirse ne olacak? Belki ev tutup annesi, babası ile kalmak isteyecek. Sizin maaşınıza güvenip. Dikkatli olun derim.

Onlar orada yiyip, içip,gezip, keyif yalarken masraflar ve kart ödemelerini kim yapıyor? Adam hem işsiz hem arsız. Eğer sizden para istiyorsa yollamayın. Manevi olarak zaten zor durumdasınız bari maddi olarak sömürülmeyin.

Kartları kim öderse ödesin banane deyip geçin. Zaten adam sizi gözden çıkarmış. Allah korusun ama tedavi olması gerekirse ne olacak? Belki ev tutup annesi, babası ile kalmak isteyecek. Sizin maaşınıza güvenip. Dikkatli olun derim.
Evet ya! Herkese bir sey olacak yaslardayiz babasi ölse onla birlikte mezara mi girecek bir de. Olabilir yani ne yapalim hayat devam ediyor ölümde bile 1 hafta izin yapiyor insanlar sonra calismaya devam ediyor. Kimin var bu kadar calismadan takilma lüksü o kim ki kendinde bu hakki görüyor. Hayir bi de konu sahibi kredi kartini iptal etse eminim tıpış tıpış döner para suyunu cekince eşek gibi. Dönmüyorsa da kalsın babasinin g.tunde kımıl zararlisi.

yeni bir şehirde aslında ürküttü beni .çevremin olmaması tek başına olmam .kimseyi tanımamam .ama bu iş de benim yıllardır beklediğim karın tokluğu ile geçen yıllarımdan sonra beklediğim iş.
sanki eşim çalışmamak için babasının hastalıgını bahane etti.ben göremiyorum.yalnız kalmak istemiyorda malum ben yogun calısıyorum.biraz önce baktım alışverişte gezmedeler.ben bi başıma.bizde alışverişe çıktık kahkahalar havada dedim ben tek başımayım ne yapayım babamı mı bırakayım.diyor bana gelicem haftasonu gidicem işte bilet kes bana dedi
Büyüdüğüm şehre taban tabana zıt bir yerde tek başıma yaşamıştım. İnan bana insan yeni çevre edinir ama böyle bir adamla bir gün bile geçmez.

Bana ve aileme destek olmak zorundasın lafından sonra hala evli kalmayı planlıyorsanız sizi tebrik ederim. Giden yıllara yazık. Girecek işe çalışacak kendi babasına ve size o destek olacak. Ya şöyle heriflere prim vermeyin ne olur.

Sizi büyüten anne babaya yazık. Kızım 11 yaşında şöyle söyleyen bir embesille evli olsa kahrımdan ölürüm herhalde. Benim gözümden sakındığım evladımı elin herifinin ve onun babasının gönlünü eylemek için çalışacak Allah im sen yazma. Babası hasta bile olsa işe girip çalışın bir zahmet prenses.

Kaç yaşında evlenmiş aile kurmuş insanlarsınız. Eşimin ailesi karşı çıktı, iş yerindekilerin çoğu erkek, eve dönerken hep kayboluyorum... Eşiniz işsiz haliyle sizin kartlarınızı mı kullanıyor? Babası şunu bunu düşünmüyor demiyor söylemiyor diyorsunuz, düşünmek onun mu kocanızın mı görevi? Aile kurduğunun bilincinde olmayan adamlarla ömrünüzü tüketmeyin. Herkesin babası kıymetli ama karısı da kıymetli olsun. Her şey maddiyat değil, şu an bulduğunuz iş iyi olabilir ama ya eşiniz iş bulamazsa? Eve siz mi bakacaksınız? Sanki karısı değil sevgilisi, gelir görür geri dönerim diyor.

Babasının her an yanında olacaksa her dediğini yapacaksa konuşun ayrılın. Herkes de bunu yazacak ama siz yuva kolay kurulmuyor vs diyip devam edeceksiniz. Kendiliğinden düşünemeyen kendi aklıyla hareket edemeyen adamdan koca olmuyor gördüğünüz gibi. İşsiz, cebinde parası yokken karısının kartlarıyla ailesine yiğitlik yapıyor.

Siz bu kocayı çok aradınız mı? Boş beleş olmasının yanında terbiyesiz saygısız ve bencil. Kendine de değil aileme destek olacaksın diyor. Sizin aileniz yok mu?Kendimi kullandırır ezdirir ömrümü harcarım ama kocamı bırakmam diyorsanız siz bilirsiniz. Bugün evde düşüp kalsanız, sokakta kaza geçirseniz ya da hastalanıp yatmanız gerekse tek başınasınız. Kendi düşen ağlamaz.
İnsan sevgilisine bile böyle davranmaz ya, birbirlerini el üstünde tutan ne sevgililer var.

biraz önce konuştum dedim iki günlük geleceksen gelme bana masraf çıkarma ben zor şartlar altında çalışıyorum .bütün gün sahada koşturuyorum.sen dedim evini bilsen çıkar gelirsin sonra sonuçlar çıkınca ailenin yanına gidersin.
hemen babasına duyurdu kardeşine duyurdu.benim derdimi görün bağırıyor orda o düşmüş tek kalmamamın derdine .benim sıkıntım var diye avaz avaz bağırıyor.ailesinden şimdi icazet alıyordur.
ben babamın derdindeyim seninle uğraşamam demek ...ve ben size sormasam susacaktım.
ne gelsin ne gitsin ....sırası ile başlar şimdi ailesi ayrı kendi ayrı arayıp manipüle etmeye ...
Kimsenin telefonunu açma, bir iki gün kafanı topla, şu ana kadar olanları bir düşün , analiz et.

Kocanın üslubunda konuşan bir ev hanımı veya yatalak hasta olsa onlar da üsluptan dolayı haksız olurdu, ki seninki sağlıklı biri. Ona rağmen çalışmıyor, üstüne carlıyor.

Sizde bunu diyen asalak adamı boşamayıp yanıma gelmiyor diye dertleniyorsunuz,gelse ne gelmese ne??? Sizi cüzdan kasa olarak görüyor,aşk sevgi yok gram acımıyor size ,sizde borçlarımız için diye çalışın durun .

Çıkmam isimden kendim için çıkmam tüm hırsımı verir kendimi kabul ettiririm .Geriye dönmem .Kimseye güvenmem.Esime babasına kafayı takmam.Yeni uyum zordur adaptasyon zaman alır ben inadimdir köpek gibi bırakmam paçayı .Bu bana iyi gelir kafam dağılır derdimi unuturum.Esim gelir en nihayetinde iş bulur bulamazsa bana mecbursun aleme bana maddi destek olacaksın diyen bir eş ile evliliğimi gözden geçirirdim yalan bu cümle ben bosanirdim.Siz büyük ihtimal gözden geçireceksiniz ya iyi gözden geçirin hastalık ayrı bişey kardeşi varken hep ben diyen bide benden para isteyen koca hayır benimle değilsin olurdu çoktan .Sizin sanki iyi bir evliliginiz yokmuş gibi önceden yaniliyormuyum

Evet gül gibi kendi başına yaşamak varken asalak beslemeye gönüllü olmuş,üstelik aşk yok,sevgi yok ....
Bizde çare olamayız asıl dert bu evlilik bu kocayla nereye gidersen git istikrar da olmaz parada halbuki gül gibi işi bulmuşsun evini titmuşsun ayrıl otur hayat sana ne güzellikler getirir

Bizde çare olamayız asıl dert bu evlilik bu kocayla nereye gidersen git istikrar da olmaz parada halbuki gül gibi işi bulmuşsun evini titmuşsun ayrıl otur hayat sana ne güzellikler getirir
Evet biz ne desek boş Olan konu sahibine olacak ömür geçecek elinde kalan harcanmış bir hayat ve koca bir SIFIR.....

Evet biz ne desek boş Olan konu sahibine olacak ömür geçecek elinde kalan harcanmış bir hayat ve koca bir SIFIR.....
Kendi bilir geldiği nokta belli bazen hayat fırsat verir kurulma fırsatı yeni şehir yeni. İş yeni ev vermiş fırsatı Allah .,Kullanırsa ne ala başa dönerse ne ala .Kendi bilir

Back
X