Sanırım yaz dönem tatili nedeniyle eşinizin yanındasınız şu an. Tayin bekliyorsunuz ve bu sene içinde eşinizin yanına tayin alacaksınız olarak anladım yazdıklarınızı. Yani artık bir evin içinde yaşayacaksınız her günü.. Bu durumda yukarıda okuduklarımızın daha fazla değer kazanıyor..
Gülümsemek veyahut neşeli olmak "karakterden mi" ileri geliyor, yoksa bahsettiğiniz zayıflığınızı saklamak için bir kalkan mı?.. Çoğu zaman neşeli olmasanız da, öyle davranmak zorunda hissettiğiniz hatta öyle davrandığınız oluyor mu? Bunu sorma nedenim, bazı durumlarda kullandığımız yapay enerjiler pilimizi pek doldurmayacağı için, insanlardan o pili doldurması için daha fazla beklentiye girmemize sebep olur.. İlgiyi daha yoğun isteyebiliriz mesela.. Ya da daha fazla anlaşılmak.. Biraz karışık yazıyor olabilirim, umarım tam olarak anlatabiliyorumdur.. Beklenti, karşı taraf durumunuzu anlayamayacağı için hayal kırıklığına kolayca dönüşebilir. Hatta karşı taraf sürekli gülümseyen, güçlü yanınıza yaslanma ve sorumluluk almaktan kaçınma rahatlığını yaşadığı için, depresif bir hale büründüğünüzde sizi üstüne yük görebilir.. "Ne oldu şimdi buna?" gibi.. Bunların hiçbiri sizin hayatınızda olmayabilir, ben sadece ihtimalleri sıralamak istedim..
Verici taraf olma sizin erdemlerinizden biridir. Bu konu, karakteriniz güçlü ise eğer, size fayda da getirebilir.. Ancak kaybetme korkusu, birilerini kaybetmemek için size verdiği fayda ve zarar dengesini gözetmeden hayatınızda tutmaya çalışmanız, uzun vadede farklı sıkıntılara da yol açabilir. Bir kere karşı tarafa uğraşacak, didinecek, emek verecek hiçbir şey bırakmazsınız.. Nasılsa bir şeyler kırılsa ve dökülse bile Boniboni toparlayacak, affedecek, düzeltecektir.. Heyecan bunun neresinde peki? Bu daha çok ebeveyn ilişkilerinin köşe taşıdır, zaten emeksiz sahip olduğumuz ve hayatımızda kaideyi tutması gereken köşe taşının özelliğidir. Bu evlilik veya ikili diğer ilişkiler içinse ne yazık ki yanlış bir şey.. Zahmet ve emek olmadan, kaybetme korkusu olmadan, heyecan olmaz.. Düzeyli, korkutmayan, monoton bir hayat yaşayabilirsiniz belki.. Ki bu karakteriniz için güvenli sulardır.. Ancak karşı taraf çelinmeye müsait olabilir..
Umarım karışık yazmadım..
Benim yazdıklarımın hiçbiri doğru olmayabilir.. Kişilerin saklı yaşantısı kendisine özneldir..
ama bir ihtimal, siz okurken hissettikleriniz sizi doğruya götürecektir..
Bu ilişkide Boniboni değişmeli.. Elbette siz daha iyisini bilirsiniz..