çok yalnızım bu evde :'(

Beraber ilerlemelisiniz psikologa gitmeyi dusunmedinizmi hic ?

anne ona gitmeyi teklif etti ama kapının kolunu çıkardı

umarım öyle olur daha kötüye gitmez

babanız çok yüz vermiş erkek çocuk diye sanırım
ama kız evladın öz evlat oldugunu düşünemiyor şimdi
aradan birkaç yıl geçsin ozaman babnız kafasını taşlara vurur da iş işten geçmiş olur
nerede görülmüş küçğün büyüğe el kaldırdığı yarın babanızı da döver anneyi takmıyor sanırım
işinizzz çok zorr........................
ama cnm sen vakti gelince söylersin yakınırlar muhakak siz yaptınız diyeceksin
görünen köy kılavuz istemezmiş

sevgili asu-de
bence de kardeşin şımartılmış gibi
ancak sinemaya götürmekle hediye ile çözemezsin bu sorunu
anladığım kadarı ile kardeşinin sorunu psikiyatrist yardımı ile çözülebilir sadece, onun profesyonel yardıma ihtiyacı var
ve bence muhakkak yardım almalı çünkü anlattıklarından onun narsist ve sadist bir kişiliğe doğru gittiği anlaşılıyor
ne yazık ki kişilik sorunları ve psikolojik sorunlar çözülmezse çözümsüz bir yola giriliyor
bu yüzden gecikmemek lazım.
psikiyatrist sana da muhtemelen şu tavsiyede bulunur: "insanları değiştiremiyorsan onlarla yaşamaya alış"
benim sana tavsiyeme gelince,
senin yerinde kim olsa çok üzülür çünkü konu ailen
ama kendini çok üzmemelisin
bu tür şeyler bayanların da dediği gibi her kardeş arasında olur. seninki ise biraz abartılı, babanın da tutumu yanlış ama bu da çoğu kişide oluyor.
seni sabrından ve iyi niyetinden dolayı kutlarım
ancak bir yanlışın var: çok yalnızım deme. o evdeki herkes seni çok seviyor ama şu an tam tersi gibi görünüyor
unutma onlar sana düşman gibi görünseler de dünyada seni onlardan çok seven de yok
sen ne yap biliyor musun tatlım
Allah'a dua et hep. sabır dile, kardeşinin ve babanın düzelmesini ve evinizin huzurlu olmasını iste
ama bu süreç uzun da olabilir, kısa da olabilir
sen hiç yılmadan duaya devam et.
unutma ALLAHA DOST OLANA HER ŞEY DOST OLUR
sen onun dostluğuna güven, isteğin olmuyor diye isyan etme sabret
belki senin imtihanın da ailendir ve böyle sabretmen gerekiyordur.
ama kardeşinin iyiliği için duayla birlikte psikiyatriste de götürmeye çalışın
Allah yardımcınız olsun

Babalar tatsızlık çıkmasın diye büyük olanı olgun gördükleri için bunu yaparlar.İkinizden birini seçmek zorundadır susturmak için ve en olgun sen olduğun için seni seçer.

Ben evin en küçüğüyüm ve 4 tane abim var.Abilerimden biriyle küçükken hep kavga ettiğimizde babam hep onu sustururdu o büyük diye.İkimiz her olduğumuz yerde kavga çıkıyor o bana saldırıyor diye pikniğe gittiğimizde onu getirmezdi.Bunlar çok küçükken oldu ama sonra abim bana babamın böyle yapması yüzünden hep kin güttü.Hergün dayak yiyodum hemen hemen babam evde yokken. Bana televizyon seyrettirmiyodu bişey dediğimde gelip üstüme saldırıyodu sırtıma vuruyodu nasıl.Şimdi ben 16 yaşındayım o başka şehirde üniversitede şimdi aylardır görmüyorum ama o televizyon bilgisayar için yaptığımız kavgaları bile özledim.Şimdi televizyon boş boş duruyor onunda benimde bilgisayarı var ama o zamanlar daha güzeldi herşey.

Sizde birgün ayrılırsınız kavgalar diner emin ol çok özlersin bu günleri.Çünkü emin ol dünyadaki en iyi insanlarıda toplasan ne en iyi arkadaşın ne dostun senin için kardeşinin tırnağı etmez.Onun tırnağına zarar gelse senin acır senin, senin tırnağına zarar gelse onun canı acır.

Koskoca essek kadar oglanin ( 17 yasinda) 25 yasindaki abalasina annesine vurmaya kalkismasi terbiyesizlik denir. Ya baban veya aileden bir erkek temiz bir sopa ceksin bak ne oluyor. Hic insan annesine yetiskin ablasina el kaldirirmi? Hadi kucukken neyse herkes kavga ediyor ama sen yasini almis bir insansin keza annende koskoca kadin. Ayip denen birsey var...Kimse konunun hassaiyetini kavrayamamis herhalde. Ne zamandan beri kucuk cocuklar veya ergenler kendisinden buyukleri dover oldu. Nerede saygi? Kendisini besleyen buyuten insanlara saygisizlik bu resmen. Bizim evde olsa ellerini kiriverirler valla hic bakmazlar buyukmus kucukmus. Anneye babaya el kalkar mi hic? Yada kendinden buyuk koskoca ablaya? Benim kardesimde sinirli saga sola vurur kirar ama bize vurmaz hic. Cesaret edemez etmedi henuz . Ederse dayimda onun hakkindan gelir eminim yani. Baban nasil goz yumar bunlara anlama veremiyorum. Soylemek zorundayim uzgunum ama boyle cocuk yetsitirmez. Koskoca oglan cocuklugumu kalmis, ablasina annesine vuran insan hayirli evlat olamaz... Bir tanede bizde var kirar doker bizde ondan bikiyoruz ama gecmesini beklyioruz insallah gecer.Kavga , sinir bu yaslarda olur ama vurmak cok uzuldum sana kimbilir ne kadar incindin.

Son düzenleme:
erkek kardeşler genelde sorun yaratır ailede zaten anne babalarımız sağolsun çok şımartırlar onlar da kendilerini şehzade zannederler..
sen boşver sinir oldukça olan sana olur emin ol.. bence erkek kardeşini görmezden gel dediklerine cevap verme konuşmasına bile katlanamazsan da o olduğu zamanlar odanda ol.. yoksa sadece sen üzülüyosun bi zamanlar ben de yaşadım kendimden biliyorum..
birde ilerde baban çok pişman olacak onu şımarttığı zamanlar için büyük ihtimal, inşallah öyle olmaz ama genelde böyledir durum..

yarın bir gün babana da vurmaya kalktığında baban anlar yetiştirirken yaptığı hataları...

Bizde çok kavga ederdik kardeşimle...Bende çok ezilmişimdir bayan olarak... Şimdi evliyim ve en çok kardeşimi özlüyorum Zamanla geçer merak etme...

canım ablam ikinci çocuğuna hamile bana bunu söylediğinde tepki vermemiş olacağımki sevinmedinmi dedi
bende karar veremedim dedim kardeşi olmak iyi mi kötü mü?
sora çok düşündüm.
iyi galiba
belki şimdi problemli ama bu yaşından da kaynaklanıyor
geçecektir üzülme ve sen hepsini unutacaksın kırgınlıklarının
o senin can yoldaşın olacak koruyup kollayacak
ama zamana ve biraz uslanmaya ihtiyacı var belliki
zamana bırak. bu söylediklerim olmaz sanıyosun biliyorum ama inan olacak
pişman olacağın şeyler söyleme ona

bekarken bende erkek kardeşimle çok didişirdim sürekli kavgalarımız olurdu sonra büyüdükçe olgunlaştık akıllandık şimdi aramız çok iyi ama senin kardeşin fazla agresif anneye el kaldırmak kapı kırmak hiç normal değil bence onu bir psikiyatra götürün umarım düzelir canım

anneme bile vuruyor ki yani sıradan bi kavga değil çok kudurdu artık bizimkilerde komşulardan çekiniyorlar kaç kere kapıları kırdı

Canım boşver hiç konuşma sus trip yap muattap bile olma.. Anca öyle anlıyorlar hata yaptıklarını.
Benim küçük kardeşimde aynı bağrıp çağırır annem bişi demez. ben bağırdımmı kıyamet kopar
Hiç kmseye pas vermiyorum bundan böyle ne hali varsa görsün diyorum emin ol anlıcaktır

Bu arada kardeşin küçük bir yaşta değil. Öyle anneye vurmaydı falan ne oluyoruz ya ?
Terbiyesizliktir bu gerçekten! Bir an önce kendisine gelmesi lazım ayıpı öğretememişler galiba.
Gerçi iyi bir dayak yerse durum çözülürde neyse şiddete karşıyız...

Babanın bu tavrı zaten bu çocuğu bu kadar şımartmıştır.

Ama yinede dediğin gibi annene bile vuruyor ve kapı kırıyorsa bu şımarıklık değıl.

Acaba kardeşin madde bağımlısı olabilir mi?

O yokken birgün eşyalarını ıncelemenı tavsiye ederim.

Aıleler erkek cocuklarını tepelerıne s*cırıyolar,once aılesıne,sonra cevreye zararlı evlatlar meydana getırıyolar yazık!

Bu sorun kardeşinizin ergenliginden cok anne babanın cocuklarına yanlış yaklaşımı ve tutumunun sonucları birazda cocuk büyütmek öyle kolay is değil bu konu da aileniz bilinçli olmak zorunda hele ki böyle bı aşırılık varsa annene vurması halinde babandan sert bı uyarı gelmeliydi ki anneni es geciyorum sanırım cok yumusak başlı ki bu durumu sineye çekmiş bı pskiyatrdn destek almalı bu konuda kitaplar okumalı cok yanlış ve bilinçsiz davranıyor size kucukken vurması için elinizi tutması bile buna yeterli bı ornek bunca yıldan sonra hala hatırınızda kalmışsa öyle basit bı gecistrme olmamış görüldüğü gibi.. Benim babam ergenliğim boyunca ortada sorun olmamasına rağmen cocuk ve ergen gelisimiyle ilgili kitaplar okur psiyatrlarla gorusurdu iyiliğim için yaptıkları bana zarar verir mı diye..bu kdr hassas ve bilinçli bı ailede bile hersey mükemmel ilerlemiyordu malesef cocuk egitimi basite alınıyor aileniz konuya çözüm bulmalı..sizde abla olarak daha olgun davranmanızı tavsiye ederim neden kavga edyrsnz bilmyrm ama inatlasip bana ne ya demeniz de biraz çocuksu oldugunuzu düşündürdü tabi ki haklısın ama daha sakın ve olumlu yaklas belki o zmn babanda kime kızması gerektiğini o kargaşada daha iyi idrak eder..üzülme bunlar için kendini sktgna deymez

birçoğumuz ergenlik döneminde böyle şeyler yaşıyoruz ama senin ailenin verdiği eğitim yanlış bence ne demek küçükken babam tuttu bana vursun die resmen oğlunu kayırmış çok yanlış orda hadi sarılın barışın demesi lazımdı ki bu şekilde aranızda öfke değil sevgi olurdu
bende büyük abimden çok çektim diyabet hastasıydı hep onun dediği olurdu ama ben asla kendimi ezdirmedim baktım yine olmuyor onu yok saydım evde o varmış yokmuş umurumda değildi evde yalnızken bile evden çıktım sağa sola gittim hiç konuşmadım onun oturduğu sofraya oturmadım ve sonraaa o bana yaklaşmaya çalıştı canım kardeşim die seslenmeye başladı beni gezmelere götürdü ama ben hep mesafeliydim düğünümde bile nasıl ağladı kardeşim kardeşim diye ama içimde açtığı yaralar kapanmaz evlendim şimdi canım kardeşim gel özledim der ağlar ama çocukluğum gençliğim onun yüzünden zehir oldu benim yaptıklarım abime böyle etki yaptı ama senin kardeşine ters yaparsa bilemem
en güzeli çalıyı dolaş canım yaklaşma odandan çıkma anne babamla aran iyi olsun ama ona mesafeli ol...

ergenlik problemleri ve genelde de abla veya kardeşler ezilir. o bu dönemi atlatana kadar sen önlem al. onun bulunduğu ortamlardan uzak dur. problem olacağı zamanlarda da kendi odana veya başka bir yere geçmeyi dene. kendini başka şeylerle meşgul et.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…