merhaba, eşinizden ayrılmanız nedeniyle çok üzgün olduğunuzu öğrendim. çok uzun yıllar önce bir dönem ben de bir sebepten ötürü bunalmıştım. namaza başladım. sadece ve sadece seccade başında ferahlıyordum. o nedenle seccade parçasının dışına çıkmak istemiyordum. ağlaya ağlaya defalarca namaz kılıyor, sadece seccade alanı içerisinde hafifleme hissediyordum. sonra bir akrabam teselli için geldi bize. adını ilk kez duydugum bir kitaptan bize tefsir metninden bir bölüm okudu. müthiş ümit verici ve rahatlatıcı idi. ben de bu esere karşı büyük b ir merak uyandı. ve hemen sürekli okumaya karar verdim. ve bu kitapların izah edildiği sürekli dinleyeceğim bir yer bulup, ben de düzenli dinlemek istedim. Rabbim nasip etti ilk kez bir tefsir dersine davet edildim. o ilk ders ise yunus a.s. in kıssası idi. tam benim durumuma isabet den bir konu idi tevafuken. bence tesadüf değildi. ders boyunca ağladım ama, bu seferki gözyaşlarım şükür gözyaşları idi. rabbime öyle şükrettim ki beni bu tefsirlerle karşılaştırdıgı için. önceki hayatımda pek yapmadığım kuran, namaz, Allah ın isimlerini çok çok tekrarlamaya başladım. gece gündüz demeden. sürekli her fırsatta tefsir okuyordum. dost fm diye bir radyo keşfettim. orada duydugum konuşmalar beni inanılmaz rahatlatıyordu. ve ben bir ay içinde çok hızla toparlandım.
beni tek ama tek ve kalıcı şekidle rahatlatan, Allah'a olan yakınlığımın süratle artan müthiş etkisi olmuştu. sonra o zamanlar ilk bir kaç haftalığına çektiğim sıkıntıların ne kadar da gereksiz olduğunu göstermiş oldu bana. keşke yine o zamanlar gibi ALlah'a yakınlığımı her daim zinde tutabilseydim. o dönemki huzurumu ve insanların, hadiselerin bana olan olumlu hallerini anlatamam. O'na yakınlaştıkça tasalar küçülüyor, ehemmiyetsizleşiyor. O'na dost oldukça herkes size siz kılınızı kıpırdatmasanız da samimi dost olmaya başlıyor. O'ndan uzaklaştıkça her sorun bir depresyon kaynağı olabiliyor.
demem o ki size kendi tecrübelerimden tavsiyem, elbette dilerseniz psikolog tavsiyesi de alın, ama kalıcı bir çözüm yolu da Allah'a 24 saat sığınıp, yalvarıp yakarmaktır.