Abarti degil soylediklerim benim yasam tarzmla sizinki apayri iki dunya esimle alkol alirdik demenize gore bu knuda asla taviz vermem icki nasil icilirse icilsin isterse icen.kisi etrafa zarar vermesn icki haramdir bunu bile bile birtek pavyona takili kalamam bn szin gbi oncelik icki zaten farkindaysanz icki icmeyen bir insan olsa o.pavyona zaten girmez yani.bosuna demedim ben icki.butun kotuluklerin anasidr diye .. Ayrica barlarin da pavyonlardan pek farki oldgnu.dusunmuyorum tabi bu benm fikrim
Sizin fikriniz barlarla pavyonları nasıl bir tutuyor ben de onu anlamıyorum.
Biz de ailecek içerdik şimdi de eşimle içiyorum, öğrenciyken de çok bara gittim.
Barda insanlar kahve yerine alkol alır sohbet eder belki müzik dinler, pavyondaysa mecburen o batakhanelerde çalışan kadınlar sohbet etmek için para alır, çirkinlikler diz boyu. Yani bu ikisini bir tutmamalısınız bana göre. Birinde rızasıyla gayet güle eğlene oturan çiftler arkadaşlar varken diğerinde para için mecbur oturanlar olur ve hepsi mutsuzdur.
Ayrıca ne ben ne eşim ne aile üyelerimden biri bugüne kadar ne sarhoş olduk ne tek bir küfürümüz oldu. Gayet güler eğleniriz ağzımızdan argo bile çıkmaz. Alttaki zavallı komşumun mutaassıp eşiyse her gün eşini döven söven bir adam biz selam vermeye korkuyoruz ama içki içmiyor. Benim küfür etmeyen eşim kötü koca sınıfına tek içki içtiği için girerken alttaki şiddet eğilimli karısını mutsuzluğa mahkum etmiş mahluk iyi koca sınıfına mı giriyor?
Genellemelerle bence sınıflandırmayın.
İçki değil ağzınla içmemek kötüdür. İnancınız gereği içmemenize saygı duyuyorum ama hepimiz de inançlara göre bir hayat kurmuyoruz, içenleri kötü sınıfına sokmanız hoş olmuyor.
Eşi iki kadeh içip sohbet etse konu sahibine değer veren bir adam olsa bir sorun olmazdı, ama onun niyeti aldatmak kadın kız kesmek pavyona içmek için gitmiyor ki zaten. Niyeti başka. İçkiyle pavyon bir değil yani.
Benim içki içen hiç bir arkadaşım onların kenarından geçmez. Hatta akşamları Ankara Ulustan geçmez bile. İçki içen illa bu tip rezilliklere de gitmez yani.
Bilmiyorum başka hayat tarzlarını bu kadar ötekileştirmeniz ve kötü yorum yapmanız hoş değil.