- 14 Eylül 2014
- 21.491
- En iyi cevaplar
- 1
- 104.028
- 798
- Konu Sahibi YavruPancar
Noktasına virgulune kadar katılıyorum.
Ya alt komşumu görseniz. Çember sakallı dindar bir adam. Ben şimdi onu genellesem ne hissederler?
Adam pazar sabahında gümbür gümbür ailesni dövüyor höykürüyor biz sıçrayıp uyanıyoruz. Yöneticiye dedik polise şikayet ettiniz mi diye sakın bulaşmayın deli o dedi. Namazında niyazında bir adam çok dindar geçiniyor ama çocukları ve karısı sabah akşam dayak yiyor. Hani içki dayak küfür ve aldatma getirirdi?
Ya ben süpürge tuttum diye gelip uyaran bir adam bu benim eşim gitse karısını kıskanır belki benim eşimi de döver gelip benim kapıma dayanabiliyor. Üstelik cuma günü öğlen süpürge tuttum diye gelip uyardı. Meğer cuma diyeymiş. O hakkı kendinden görüyor.
Bazı akşamlar yatak odasından kadının ağlamaya karışık sesi geliyor uyku uyuyamıyoruz o kadar üzülüyorum.
İnancı gereği içmeyene ben saygı duyuyorsam onlarda bize duymalı.
Dediğim gibi benim annem babam eşim hepsi içiyor. Ben üçünden de salak lafını duymadım, şimdi sırf içiyor diye alttaki insanımsıdan daha kkötü sınıfını nasıl giriyorlar?
İnancı olanlar nasıl saygı bekliyorsa kimseye zararı olmadan içen insanları da yaftalamamalı saygı duymalı. Her içen de manyak değil.
İçmeyen dindar takılan kimleri biliyoruz biz ama genellemiyoruz.
Aynı şey.
Hiç hoş değil.
Saygı isteyen saygı duymalı da.