37 yaşında bir avukatım, nice boşanmalar, ihanetler, şiddetlere tanık oldum. Tanık olmanın dışında da hep bir taraf oldum mesleğim gereği. Alışamadım, hakimin ağzından dökülen ".....boşanmalarına karar verilmiştir" sözü hem cız etti içimde. Çoğunun ortak noktası neydi diye sorsanız " bana düzeleceğim demişti, ama daha beter" oldu , der hepsi. Hele ki ortak bir çocuk varsa, sancılı olur her şey, kızgınlıkların ve kırgınlıkların acısını çıkartmaya çalışan taraflar ,acıtır birbirini en hassas yerinden. Aslında konunuz çok tanıdık, boşanma sebepleri içinde belki de en sık adı geçen şey "alkol". Kişisel olarak şunu söyleyebilirim ki, alkolden kurtulup, gerçekten değişen görmedim ben. Hakkınızda hayırlısı olsun diyorum.
Hukuki olarak ise, boşanma davanızı kararınız kesinse açabilirsiniz. Dava sürecinde çocuğun bakımı ve masrafları için artı eşinizin maaşı sizin maaşınızdan yüksekse kendiniz için tedbir nafakası talebinde bulunabilirsiniz.
Ayrıca, taksi şoförünü de şahit olarak gösterebilirsiniz. Tabi bunu önce taksi şoförüyle görüşmeniz ve onayını almanız gerekmektedir.