Çok yoruldum, tükendiğimi hissediyorum

Annenizin çalışmasına neden karşınız?

Annemin çalışmasına neden karşıyım. Birincisi, şimdiye kadar çalışmadı zaten çalışırsa zorlanabileceğini düşünüyorum. İkincisi, belinde 5 fıtık var, ameliyat olması gerekiyor. Üçüncüsü, zaten istese de çalışamaz, babam yalnız kalamıyor, nöbet geçirirken çok defa düştü bir yerlerden. Yanında sürekli birinin kalması şart.

Çok zor şartlar altında çalışan bir sürü kadın var elbette ama ben şu an için o seçeneği düşünmedim açıkcası. Annemi çalıştırmaktansa başka seçeneklerle bu işi çözmeye çalışırım.

Ee tamam belli bi kısmin da haklisin ama baban yillarca kendini dusunmemis elin oglu mu dusunecek ? Evet yanlis duymadin tam olarak elin oğlu. Sen o eve destek degilsin tamamen o evin gecimini sagliyosun. Verecegin 500 liralik destek degil ki.

Biraz da kendini karsi tarafa koy objektif dusun.
Sen evi gecindirceksin ama esin komple maasini ailesine vercek. Muhtemeln sen durumun icin de odugun icin cokta objektif olamiyosun.

Ha ailene bakmakta hakli misin haklisin. Destek görmekte bunu istemekte hakkin. Ama bunu el oglundan beklemek anlamsiz.
Babanın hatalarının bedelini konusahibi çekiyor,evleneceği kişinin de aynı şekilde idare etmesini bekliyor,kimse kabul etmez bu durumu,bu arada sara da aynı şekilde malulen emekli olma koşulları arasında,öncelikle sağlık kurulundan rapor alın hastalık oranınız belli olsun,sonrasında o orandan dolayı annenize belki bakım maaşı bile bağlanır,kendi hayatınızı da karartmayın.

Parkinson, MS, Demans, Alzheimer ve Sara gibi nörolojik hastalıklar da malulen emekli olunabilen hastalıklar kapsamında. adam ölüyor diyorsunuz ama malulen emekli olduğu zaman Allah korusun babanın başına bişey gelse annen alacak maaşını.neden olamıyormuş ne cevap verdi sigorta size?bakım parasıda alabilir anneniz
Adam ölüyor emekli olsa ne olacak derken kanser gibi ölümcül hastaların emekli olmasından babasının ise malulen emeklilik sınıfına gşrmemesinden bahsetmiş.
Konu sahibi çok geniş düşünemiyor bence. Emeklilik sadece kişiyi deil allah korusun ölüm durumunda eşininde geçimini sağlar ortada bırakmaz.
Her kanser hastası da ölmez.

Annemin çalışmasına neden karşıyım. Birincisi, şimdiye kadar çalışmadı zaten çalışırsa zorlanabileceğini düşünüyorum. İkincisi, belinde 5 fıtık var, ameliyat olması gerekiyor. Üçüncüsü, zaten istese de çalışamaz, babam yalnız kalamıyor, nöbet geçirirken çok defa düştü bir yerlerden. Yanında sürekli birinin kalması şart.

Çok zor şartlar altında çalışan bir sürü kadın var elbette ama ben şu an için o seçeneği düşünmedim açıkcası. Annemi çalıştırmaktansa başka seçeneklerle bu işi çözmeye çalışırım.
Anladım o zaman en mantıklısı babanızın sigorta primi için uğraşmak peki size yardım edebilecek akrabanızda mı yok ? Yani tüm yükü sizin üstlenmeniz çok yorucu Allah yardımcınız olsun

Adam ölüyor emekli olsa ne olacak derken kanser gibi ölümcül hastaların emekli olmasından babasının ise malulen emeklilik sınıfına gşrmemesinden bahsetmiş.
Konu sahibi çok geniş düşünemiyor bence. Emeklilik sadece kişiyi deil allah korusun ölüm durumunda eşininde geçimini sağlar ortada bırakmaz.
valla bilemedim cnm bende anlamadım her yolu söylyorum

Ee tamam belli bi kısmin da haklisin ama baban yillarca kendini dusunmemis elin oglu mu dusunecek ? Evet yanlis duymadin tam olarak elin oğlu. Sen o eve destek degilsin tamamen o evin gecimini sagliyosun. Verecegin 500 liralik destek degil ki.

Biraz da kendini karsi tarafa koy objektif dusun.
Sen evi gecindirceksin ama esin komple maasini ailesine vercek. Muhtemeln sen durumun icin de odugun icin cokta objektif olamiyosun.

Ha ailene bakmakta hakli misin haklisin. Destek görmekte bunu istemekte hakkin. Ama bunu el oglundan beklemek anlamsiz.

Etrafımda bunun örnekleri çok, kız kardeşim mesela. Durumları aman aman iyi olmamasına rağmen kız kardeşim ve enişte maddi anlamda çok destek olamasalar da her işimize koştururlar, şu an tüp bebek durumları var o olmasa eminim ki o da elini taşın altına koyar maddi destekleri olmasa da manevi desteği yadsınamaz.

Babam konusunda haklısınız, ama ben işin o kısmını aşmaya çalışıyorum çünkü bunları düşündükçe delirecek gibi oluyorum zaten. Elin oğlu dediğiniz kişi, zaten bu durumu baştan kabul etmeyebilir, ben bunu normal karşılıyorum. Benim anlatmak istediğim baştan söyletip evlenince yan çizmesi beni büyük hayal kırıklığına uğratır.

Bu durumumu kabullenmek zorunda değil kimse fakat kabullenen insanlar var-dı ama ben sonrasında ısınamadım, istemedim v.s. Yani evet dediğiniz gibi elin oğlu aileme bakmak zorunda değil fakat zaten ben de ancak bu durumumu kabullenen birisiyle yapabilirim.

Haklısınız, ben çok geniş düşünemedim aslında. En son eniştem için başvuru yaptık malülen emekliliğe o sırada babam için de sormuştum, eniştem artık son aşamaya geldi. memur kanser hastası malülen emekli olur fakat sara hastaları olamaz diyince eniştemi düşünerek adam ölüyor zaten gibi bir cümle kurdum aslında. Yanlış anlaşılmasın lütfen.

evet aileniz ama kendi hayatınızı onlara adamanız, onlar için yaşamanız ne kadar doğru tartışılır bence..
sonuçta anneniz sizi 1 kere doğurdu..
bence en mantıklısı 3 sene dişinizi sıkıp prim ödemek..bir ömür kendinizden vermektense 3 sene vermek daha iyi diye düşünüyorum..
ayrıca sigortayla ilgili konuda da bence başka biriyle daha görüşün..sizi başından savmış gibi geldi bana..
Allah kolaylık versin..

Yalnız babanızın 3600 bağkuru varsa 5400 borcu çıkarıp ödemesi yeterli bence yeniden danışın sgk ya
Sgk dan emekli olması için 3,5 sene sgklı olarak çalışması gerekir maaşı bağkurdan biraz fazla olur
ama zaten çalışmayacak durumda ise az olsun deyin bağkurdan emekli olsun

Siz gerçekten çözüm aramıyorsunuz bence. Çünkü tam olarak araştırmamışsınız bile maluliyet durumunu. Yakın bir akrabam sara(epilepsi) hastası ve doktordan engelli raporu çıkarttırdı. Primini 3600’e tamamladılar. Malulen emekli oldu. Engellilik durumu yüzünden elektrik, su, doğalgaz, telefon gibi bazı faturalarını indirimli ödüyorlar. İlaçlarını ücretsiz alıyorlar vb.
Ama dediğim gibi siz içten içe çözüm istemiyorsunuz bence. Kendinizi adamışsınız. Belki de evlenmemek için bahanenizdir bu durum, bilemiyorum.

Siz gerçekten çözüm aramıyorsunuz bence. Çünkü tam olarak araştırmamışsınız bile maluliyet durumunu. Yakın bir akrabam sara(epilepsi) hastası ve doktordan engelli raporu çıkarttırdı. Primini 3600’e tamamladılar. Malulen emekli oldu. Engellilik durumu yüzünden elektrik, su, doğalgaz, telefon gibi bazı faturalarını indirimli ödüyorlar. İlaçlarını ücretsiz alıyorlar vb.
Ama dediğim gibi siz içten içe çözüm istemiyorsunuz bence. Kendinizi adamışsınız. Belki de evlenmemek için bahanenizdir bu durum, bilemiyorum.

Evlenmesem bile babamın emekli olmasını isterim, neden istemeyeyim. Konumda da belirttim sadece evlilik durumu değil, evlenmesem de en azından emekli olsa ben de kendi harcamalarımı daha rahat yaparım, birikim yaparım ilerisi için, neden istemeyeyim bir çözüm.

Araştırmama gerek yok daha önce başvurduk zaten. malülen emekli olabilmesi için yeterli oran vermedi heyet.

Babanızın engelli raporu var mı? Eğer yoksa biran evvel başvurun ve sonra skkya gidin.

Sara dışında başka kronik rahatsızlığı var mı?

Sigortaya gittim, malülen emekli olamıyormuş, nasıl olamıyor o da tartışılır. Çalışması yasak, yalnız kalması yasak, sürekli annemin gözetimi altında ama malülen emekli olamıyormuş. Sigortanın dediği kanser hastası gibi ölümcül bir rahatsızlığı olanlar olabilir ,adam ölüyor emekli olsa ne olur?
halamın oğlu sara hastası yaklaşık 7-8 senedir malulen emekli... Bence daha iyi araştırın...

Sara dışında başka kronik rahatsızlığı var mı?

Çok fazla ilaç kullanımından kaynaklı karaciğerinde de problemi var, sürekli kontrol altında, bunun dışında da psikiyariye de düzenli görünüyor.

Buraya yazınca moralmen iyice çöktüm, hastalıklar ayrı dert, maddi konular ayrı :(

Malülen emeklilik konusunu tekrar araştıracağım, teşekkür ederim herkese.

Çok fazla ilaç kullanımından kaynaklı karaciğerinde de problemi var, sürekli kontrol altında, bunun dışında da psikiyariye de düzenli görünüyor.

Buraya yazınca moralmen iyice çöktüm, hastalıklar ayrı dert, maddi konular ayrı :KK43:

Her rahatsızlıktan ayrı ayrı oran alıp emeklilik için gerekli oranı tutturabilirdiniz diye dedim şeker tansiyon vb de çok oran alıyor

Evlenmesem bile babamın emekli olmasını isterim, neden istemeyeyim. Konumda da belirttim sadece evlilik durumu değil, evlenmesem de en azından emekli olsa ben de kendi harcamalarımı daha rahat yaparım, birikim yaparım ilerisi için, neden istemeyeyim bir çözüm.

Araştırmama gerek yok daha önce başvurduk zaten. malülen emekli olabilmesi için yeterli oran vermedi heyet.

Heyete girmeden önce doktor doktor geziyorsunuz ya hani, belli birimleri, doktorla açık açık konuşun durumunuzu anlatın, onlar da babanızı biraz daha şeffaf ve etraflıca değerlendirirler belki.

Malulen emeklilik hakki var, heyet raporu alip yuzde bilmem kac oran ile malul maasi baglanabilir bunu bir arastirin bu zamana kadar duymamaniz enteresan is sahibiymis babaniz birde, hayatiniz boyunca ailemnize bakamazsiniz ya babanizin emekliligi icin ugrasin derim, ins hayatiniz duzene girer bu psikolojiden kurrulursunuz..

Buraya yazınca moralmen iyice çöktüm, hastalıklar ayrı dert, maddi konular ayrı :KK43:

Siz malulen emeklilik durumunu tekrar araştırın, çünkü yanlış bilgilendirilmişsiniz.
Öncelikle babanıza devlet hastanesine başvurup engelli oranını belirten sağlık kurulu raporu alın. Aldığınız raporla sgk ile tekrar görüşün.

Back
X