Bunu yapamadığım için buraya yazdım zaten . Kendime gelemedimKendi ailenizi susturup eş ailesi ile aranıza mesafe koyacaksınız. Hediye göndermişsiniz teşekkür etmemiş. Aramışsınız açmamış. Yazmışsınız cevap vermemiş. Ne bu ısrar. Bir silkelenin. Kendinize gelin. Eş dost ne konuşursa konuşsun. Onlara da kendinizi anlatmaya çalışmayın.
Aslında öyle değil . Ben bu durumdan rahatsızım .Bence siz akıllanmazsınız.
Hediye gönderdiğiniz halde teşekkür etmeyen kayınpederi aradınız bir kere yetmedi, birkaç kez arayıp sonra mesaj atmak neden?
Geri dönüş alamayınca da kendinizi kötü hissetmişsiniz.
Hem onlardan bu kadar şikayetçi olup,iyi olma çabası çok anlamsız. Aileniz ne düşünürse düşünsün siz doğru bildiğiniz gibi davranmalısınız. Ama yok her türlü sömürülüp, hizmet etmek işlemiş içinize normal hayat rahatsız ediyor sizi.
Gidip özür dileyin kayınvalidenizden. Ben ettim sen etme, yine evime gel sürekli iş buyur, beni bir dakika kendi evimde oturtma , rahat batıyor bu şekilde deyin.Aslında öyle değil . Ben bu durumdan rahatsızım .
Hak etmeyen insana deger verirsen kendini bir halt sanmaya devam eder. Siz gereginden fazlasini yapmissiniz. Artik kpeder bir adim atmali. Atmiyorsa siz de cekin kendinizi.
Ben bunu atlatabiliyorum aslında . Eşimin üzüldüğünü gördükçe belki birşeylerin yolu vardır diye adım attım hephem para veiyorsunuz hem trip yiyorsunuz konunun özeti resmen bu.
Eşiniz aslında bir yere kadar mantıklı düşünüyor ama gerisini getiremiyor
onlar görmese de allah görür doğru inanın.
ama artık yapmanız gerekeni yaptığınızı ve önünüze bakmanız gerektiğini kendinize kabullendirin.
Eşimin üzülmesine dayanamıyorum . Ben bir yerden sonra silip unutabiliyorum duymazdan görmezden gelip yok sayabiliyorum . Onun öz be öz anne babası kaldiramiyor gözümün onunde buruk gülüyor ,buruk yaşıyor sürekli kendisinin sorgularken görüyorum neden neden diye . Burda fikir almak isterken aslında biraz da eşime yardımcı olabilmek adına yazıyorum .Gidip özür dileyin kayınvalidenizden. Ben ettim sen etme, yine evime gel sürekli iş buyur, beni bir dakika kendi evimde oturtma , rahat batıyor bu şekilde deyin.
Sizin yaptığınızın tek açıklamak bu kusura bakmayın
Eşinize yapacağınız tek şey aile meselesini gündeme getirmemek olur.Eşimin üzülmesine dayanamıyorum . Ben bir yerden sonra silip unutabiliyorum duymazdan görmezden gelip yok sayabiliyorum . Onun öz be öz anne babası kaldiramiyor gözümün onunde buruk gülüyor ,buruk yaşıyor sürekli kendisinin sorgularken görüyorum neden neden diye . Burda fikir almak isterken aslında biraz da eşime yardımcı olabilmek adına yazıyorum .
Şimdi kötü evlat kötü gelin olduk... demissiniz, baskalarinin ne düşündüğünün ne onemi var, siz kendinizi bildikten sonra.Konularım malum . Ama ben ,biz aşamiyoruz bu konuları . Biz yok saysak da görmezden duymazdan gelsek de üzerimizde kara bulut gibiler başımızdan şemsiyeyi çeker çekmez yağmaya başlıyorlar . Kayınvalidemin estirdigi tufan hâlâ sürüyor . Malumunuz dün babalar günüydü . Babamın ,babalar gününü kutlamak için uğradık eşimin ailesi ile aramiz olmadığı için yine de özel günlerde aranin bı önemi olmaz diye benim anne ve babam üzerime geldi ben babalar gününden uc gün önce hem kendi babama hem de kayınpederime hediye alıp yollamistim hediyeleri babalar gününden önce ellerine ulaştı . Kayınpederimden ses çıkmadı ben de benim aramami bekliyor gayet normal diye düşündüm . Dün de aradım birkaç kez . Açmadı . Baktım sosyal medyada falan aktif mesaj attım baba aradım açmadın babalar gününü kutlamak için aramıştım babalar günün kutlu olsun dedim . Mesajımı da gördü cevap vermedi . En çok da haksızlığa uğramanin ,bana kendimi suçlu gibi hissettirmelerini aşamiyorum . Kendi ailem bu durumu büyütüp ,aile olmadan hiçbir şey olmaz aranız böyle devam edemez diyor ,onlar kendilerini ne yaparlarsa yapsınlar haklı goruyorlar . Eşim de ben de bu konuda o kadar mağdur olduk ki . Yorulduk . Eşim eli açık ,gönlü açık uçan kuşa merhameti olan kendinden önce her canlıyı düşünen biri . Karşısındaki ne yaparsa yapsın o ben Allah için yapıyorum bilen bilir bilmeyende kendi bilir der . Ailesi ogullarini o kadar iyi tanıyorlar ki , bu durumu hep kullanıp sömürdüler . Pandemi de kayinpederim calisamadigi için eşim ve ben çalışıyorduk kaynım da askerdeydi hem askere para gönderdik hem de iki aileyi birden baktık . Sonrasında da maddi olarak sıkıntılara girdik tabiki . Sebebi ise iki aileye bakmak değil ; onların somurmeleri . Az çok çalışmaya başlayınca kayınpeder (nakliyeci) artık evini görecrk kadar olmasına rağmen şu kadar eksiğim var bu kadar para lazım diye diye her ay belli miktar para almayı adet haline getirdi . Aradan zaman geçti hamile kaldım doğum oldu derken eşim yetemeyince vermeyince durumlar buraya geldi . Eşim kendisini kullanılmış hissediyor ki haklı da kullanıldı ve sömürüldu zaten . Şimdi kötü evlat kötü gelin olduk . Sağda solda konuşulması çabası . Tanıdık bildik herkese bu durumu başka lanse ettiler . Biz hem kötü ,hem haksız hemde maddi manevi bir yükün altında kaldigimizla kaldık . Ne yapabilirim . Ne yaparım da bu psikolojik şiddetten kendimi uzak tutarim ...kendi ailemde bu durumdan rahatsız onlar da büyükler her zama lnnidare edilmeli anlayışlı davranılmalı biz küçüklüğumuzu bilmeliyiz dost var düşman var kafasindalar . Hakliyken , ezilmemizin verdiği gurur kırıcı duygunun içinde boğuluyoruz.
İnsanlar karşısındakini kullanamamaya başladıklarında hep bunu söylerlerÖyle de oldu . Eşim değişmiş huy değiştirmiş öyle diyorlar
Kizimizi aldık yanımizda .Eşinize yapacağınız tek şey aile meselesini gündeme getirmemek olur.
Onun haricinde yapacağınız birşey yok.
Kaç yaşında insanları, davranışlarını siz mi düzelteceksiniz?
Eşiniz anne babasına üzülmek yerine kızını alsın onların yanından.
Bu kadar duygusal yaklaşmayın sizde.
Şimdi araları bozulur yarın düzelirler, başınizda biterler merak etmeyin.
Kesinlikle katılıyorum . Kaynım ve eltim şuan psikolojik tedavi görüyorlar terapi alıyorlar . Sanırım bizim sonumuz da oŞimdi kötü evlat kötü gelin olduk... demissiniz, baskalarinin ne düşündüğünün ne onemi var, siz kendinizi bildikten sonra.
Her zaman ana babalar hakli olacak diye birsey mi var.
çocuğuna duygusal zarar vermek de büyük gunah bence.
Eşinize yapacağınız tek şey aile meselesini gündeme getirmemek olur.
Onun haricinde yapacağınız birşey yok.
Kaç yaşında insanları, davranışlarını siz mi düzelteceksiniz?
Eşiniz anne babasına üzülmek yerine kızını alsın onların yanından.
Bu kadar duygusal yaklaşmayın sizde.
Şimdi araları bozulur yarın düzelirler, başınizda biterler merak etmeyin.
Evet . İnsan burda bir kısmını anlatıp bir kısmını kendi içinde saklıyor . Bize borçları vardı onu vermemek için kırk takla atıyorlar otuz bin civarında . Onu da yok saydık kaldı zaten üzerimize türlü oyunlar yalanlar dolanlar .ayy size katılmakla beraber ailenin ne gibi baskı yapacağını da düşünmeden edemiyorum
özel günler de bitmek bilmiyor ki
şimdi kesin bayramda da hem aramalara cevap vermezler
hem de aramazsan da hiç bizi arayıp sormadınız diye trip de atarlar.
bu insanlar kaostan besleniyor
bence tek düşündükleri "madem bize para vermiyorlar onlar da kendi içlerinde mutsuz olsunlar"
Yemişim toplumu da baskısını da benim evladımı mutsuz edecekler bende elalem ne der diyip üzülmeye devam et diyecem öyle miAilemin etkisi çevresel etkenler toplumsal baskı sanırım bunların da etkisi var
Bunu anlatabilsem keşke daha sabah annem geldi bir dünya nutuk çektiHaketmeyen insanlara iyilik yapma çabanızı devam ettirirseniz hiç bir zaman mutlu olamayacaksınız.Geri çekilin arayıp sormayın aileniz de konuşup durmasın aile olmadan olmaz diye hayatınızı mahvetmeye gerek yok.Demek ki bazı aileler olmadan olabiliyormuş.
Aynen de öyle yapıyorlar biliyorum işin icinden çıkılmaz bir hal aldığında ellerini uzatıp tutacaklar ama ben yaşadığımı yaşamış olucamYemişim toplumu da baskısını da benim evladımı mutsuz edecekler bende elalem ne der diyip üzülmeye devam et diyecem öyle mi
Evet . İnsan burda bir kısmını anlatıp bir kısmını kendi içinde saklıyor . Bize borçları vardı onu vermemek için kırk takla atıyorlar otuz bin civarında . Onu da yok saydık kaldı zaten üzerimize türlü oyunlar yalanlar dolanlar .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?