Çok yoruldum ,yorulduk ...

O lafa gıcık oluyorum, niye söylendiği de belli, oğluşumuz evlendi gelin onu ne hale getirdi.. Ben böyle diyenlere tabi ki eşimin de huyu değişti benim de değişti, evlenen insanlar zaten yeni bir hayata başlıyor değişmemesi anormal olurdu diyorum.

Eşinizde de sizde de aşırı derecede onaylanma taktir görme arzusu var. Başa çıkamıyorsanız terapi alın.
okurken daraldım. insanlar set çekmiş hala o seti yıkmaya çalışıyorsunuz yıkamayınca da gündeminiz o oluyor. aileniz de normal değil. yüzüne tükürseler yarabbi şükür de kızım demedikleri kalmış, ya siz kızınıza hiç mi kıymet vermiyorsunuz?
ben kayınbabama hediye alsam ve teşekkür etmese eşim çok mahcup olur bi daha arama der. tamam insan üzülür ailedir atamazsın ama siz atmıyorsunuz ki atılıyorsunuz, yüzsüzlük yapacak haliniz de yok ya. kendi ailenize odaklanın kapatın kapınızı bitti gitti..

Iyi de siz suçsuz değilken bu kadar çok peşlerinden koşarak kendinizi haksız konuma düşürüyorsunuz. Hediye göndermişsiniz haketmediği halde hadi tmm anladım. Ee aramışsınız açmamış daha ne diye msj atıyorsunuz. Ne gerek var kendinizi haksız ve yalvaran taraf olarak göstermeye. Akışına bırakın aksine hayatınızdan çıktıkları icin oh deyin .elalem de konusuversin önemli olan sizin aile huzurunuz.bence siz karı koca kaşınıyorsunuz özgüvenli olun biraz

Haklısınız herkes hayatına birilerini uzerej ezerek devam ediyor onların ezdigi yada üzdugu olmak istemiyorum

Ben de öyle dedim .

sizinle konuşmaya tenezzül bile etmeyen birine niye hediye gönderiyorsunuz ki? o sizin babanız bile değil, ona karşı sorumlu değilsiniz. aranız çok iyi olsa, eşinizin hatrina babalar gününü kutlarsıniz da zaten kötüyken niye suç sizdeymis gibi alttan alıyorsunuz? Ben normalde çevremde çok mülayim bilinirim ama kendimj de bu kadar ezdirmem. yazıktır günahtır, ben hediye göndereceğim, lütfedip teşekkür etmek için aramayacak, telefonumu açmayacak mesajıma cevap vermeyecek. ne ölüme ne dirime der çekerim resti, kim kötü derse desin, kim konuşursa konuşsun.

ileride sırf kendinizi bu kadar üzdüğünüz için psikolojik ve fizyolojik, rahatsizlanirsaniz o konuşanlar yardım etmeyecek size. siz kendi başınızin çaresine bakacaksınız. biraz dik durun,saygı bu değil, bu yaptığınız kendinizi ezdirmek. yazık günah canınıza, tanımam etmem ben bile üzüldüm, anne babanız da hala sizi değil onları mi düşünüyor, kendi evladımı düşünmeyecegim de dunuru düşüneceğim, umurumda bile olmazdı doğrusu.

Anne babam dünürünu düşünmüyor onlar elalem ne der ayıplar sorun bende çıkar bu zaten ikinci evliliği diye kendilerince artık bu son şansım hesabı yapıyorlar

Eş ailesi yüzünden fazlaca psikolojisi bozulmuş halihazırda terapi almaya devam eden biri olarak yazıyorum. Özet geçiyorum anneler gününde eşim anneme çiçek yollayalım mı dedi(normalde bir önceki sene ben demiştim annene çiçek yollayalım diye ama o değeri artık benim için yoktu kv nin, bu yüzden teklif etmedim bu sene, eşim teklif edince kabul ettim). Çiçek yolladık, nota da eşimle benim adımı yazdırdım hatta sipariş vermekle de ben uğraştım. Ama annesi ne bana ne de eşime teşekkür etmedi, normalde o çiçek bile değmez ama sırf eşimin hatrına yolladım, bunun üstüne herhangi bir arama ya da msj atmadım, fazlasına gerek yok çünkü, evet büyükler anne babalar ama sırf anne baba oldukları için her şeye boyun eğeceğiniz anlamına gelmez sizden istedikleri her şeyi koşulsuz şartsız yapacağınız anlamına gelmez, siz de hediye yollayarak ederlerinden fazla değer zaten vermişsiniz daha ne için arayıp msj atıyorsunuz gerçekten gerek var mı, gönül ister ki her şey güllük gülistanlık olsun ama olmuyor işte olmadığı noktada da sınırlarınızın geçilmesine izin vermeyin, bırakın nazlarını da kaprislerini de eşiniz çeksin, sizin bu kadar müdahil olmanız yanlış siz lütfen birkaç adım geri durun kendi iyiliğiniz için, imkanınız varsa terapiye gidebilirsiniz.

Gitmeyi düşünüyorum ciddi anlamda kötüyüm

Ailemin ne yaparsa yapsınlar onlar büyük , dost var düşman var aile olmadan evlilik olmaz diretmesi yüzünden
Sakin ailenizi dinlemeyin.Zamanin da ben de yapilan terbiyesizliklere ailemin yuzunden aman soyle aman boyle baskilari yuzunden her seferde baristigim icin terbiyesizligin dozu nasilsa biz naaparsak yapalim bu barisiyor diye terbiyesizligin sınırlarını zorladilar.Neye çok pişmanim biliyormusun ilk terbiyesizliklerinde hamileydim o zaman silip atmadigima.Bugun hâlâ annemi suclarim zamaninda bana baski yapmasaydin bugun buna cesaretleri olmazdı diye

Hamileydim yine yaptı bende pişmanım ve çok çok pişmanım

Esinde durumun farkinda ve senin yanindaysa ne dert ediyorsun herseyden once sen esin ve cocugun gelir cnm kendini sıkıntıya sokarak kimseye yaranamazsin bak iyiliklede yaranamamissin su akar yolunu bulur hic dert etme bosver inan bir kac yil gecince daha iyi anlayacaksin herkesi memnun etmek icin ugrassan kendini sıkıntıya soksqnda gordugun muamele aynıdır kafana gore takilsanda çünkü ne yaparsan yap esinin ailesine gore elsin herkes icin ayni bende cok dert ederdim aman sabahin korunde kalkim onlarda kaldigim zamanlarda kahvaltilar dokturmeler harap olana kadar isini gucunu yapmalar bi suratlari asilsa kahrolurdum ne yaptim bilmeden acaba diye hep kendimden taviz verdim ben evde temizlik yaparim o gezmelerde beni soranlarada boyandi oturuyor evde sus bebegi napacak dermis düşün kaynim evlenincede eltime hep beni ornek gosterirdi bide onun gibi olacaksin diye sago solu hic belli olmuyordu baktim eltim it gibi davraniyor bildigin bunlara hic laf soyletmiyor kendine kafasina gore kisup cekip gidiyor ertesi gun hic birsey olmamais gibi geliyor bide o haliyle daha koymetli olmazmi resmen sindirdi kayin valdemleri cekinir aman kusmesin diye agizlarini acamaz oldular hakaret etsede gulup gectiler cocukmus gibi ondan sonra dank etti ne yorucam kendimi dedim ya deveye diken yarar her konuda danisan saygidan otur demeden oturmayan ben gitti yok oldu simdide ben kimsenin agzini actirmiyorum kafama gore takiliyorum her elestirisine bi cevap canim oyle istedi diye inan eskisinden iyi olduk acayip samimiyiz suan kizi yok diye arayip herseyi bende derlesir her konuda benden fikir alir uzun oldu qma demem oki herkesin tabiati farkli baskalari hakkimda iyi dusunsun diye kendinden taviz verme zaten herkes ne istiyorsa oyle düşünür bos verip kafana gore takil haklarini kaybetmisler bu saatten sonra onlar seni geri kazanmaya ugrassin

Bende farkettim haksızlık yapıyor diye dert ediyordum ama artık umrumda bile değil . Herkes kendisi bilir . Benim içim rahat . Belki o kavgayı cikarmasa ben el kadar bebekle onun kölesi gibi hâlâ dört dönüyor olacaktım etrafinda

Ailenizle araniza mesafe koyun, uzaklasin onlardan. Sizi yipratan olaylara karsi gelmenize izin vermiyorlar.

Eselsu , hep öyle değil mi zaten, çoğu insan yaptığıyla kalıyor.. Bir de bir evde biriyle sorun yaşıyorsan, diğer ev/aile üyelerine de yansıyor bu, büyütülüyor aynı hanedeki insanlar birbirinden etkileniyor.
Bence önceliğiniz her zaman kendiniz, sonra başkalarını düşüneceksiniz, kardeş aile farketmiyor.
Sen misal 2 sene çalışmadığını, maddi sıkıntı çektiğini düşün ve kimlerin yanında olabileceğini düşün..
Karakterimizden doğan bazı huylar, görev gibi yapışıyor insanın üstüne, farkında olmak lazım.

Çok şükür ki aklım başıma geldi

Ailenizle araniza mesafe koyun, uzaklasin onlardan. Sizi yipratan olaylara karsi gelmenize izin vermiyorlar.
Ailemle oturduk konuştuk bazı şeylerin tek taraflı olmadığını anladılar o konuda hiç konuşmuyoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…