• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çok zayıfım çook :(

quantumkizi

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
10 Aralık 2012
1.778
891
83
Kızlar önceleri çok dert etmezdim ama artık herkez laf edince bu durumdan rahatsız olmaya başladım. boyum 167 ve 42 kiloyum. önceden kaburgam gözükmezdi ama aynada farkettiğimde kaburgalarımın ilk sırasındaki kemik farkediliyor. dokununca ise hepsini hissedebiliyorum. göğüslerim de küçük, o da kilom az olduğundan galiba çünkü bizim sülalede küçük göğüslü değil hiçbir bayan. hayatım boyunca hiç kilolu halimi görmedim. sevgililerim kilo al deyip durdu. hep çabaladım bikaç gün çok yemek yemeye çalıştım ama midem acıkmayınca da durduk yere bişiyler yemek aklıma gelmiyor. yemek seçmem, herşeyi de yerim. kahvaltı alışkanlığım yok normalde.vaktim olmuyor ya da midem bulanıyor. arkadaşım sabahları cici bebe yememi söyledi. 2 gündür yiyiyorum. geçen yıl ramazanda bir haftada 3 kilo verdiğim için de oruca devam edemedim. o verdiğim kiloları da hala alamadım zaten. bu yıl oruç tutmaya korkuyorum. vücudumda farkında olmadan morluklar çıkıyor. sağa sola çarptığımda direk etkileniyor kemiklerim. bana basit önerileriniz var mı? nasıl kilo alabilirim kilo? lütfen her deneyiminize ihtiyacım var :(

Şimdiye kadar hep kilo vermeye çalışan biri olarak yazayım. :17: Hazır Ramazan da gelmeden iyi bir diyetisyene danışıp kan, yağ, su, protein vs. oranına baktırırsan hem metabolizmik bir rahatsızlığın var mı onu gözden geçirirler hem de sağlıkla orucunu tutarken kilo da alabilirsin. Bence öncelikle vücunun ciddi bir doktor kontrolünden geçmesi gerekiyor.
Zayıf olduğun için kaybettiğin yağdan ve proteinden kaynaklı olabilir en ufak darbede vücudunda izler oluşması. Çünkü vücudumuzdaki yağlar bizi hem dış etkilerden korur hem de sıcaklığımızı dengeler ayrıca protein de temel yapı taşı.
Düzensiz yemek yemekle bu işi çözebileceğini düşünmüyorum bence bir uzman desteği şart.

Bir de benim Biyoloji Hocamın kardeşi kilo almaya uğraşıyordu ve hocamız bize "Kızlar size biraz ters bir öneri olacak ama kilo almak istiyorsanız ve eğer balla poleni karıştırıp aklınıza estikçe yerseniz bir iki ay sonra kilo vermeye bile uğraşırsınız." demişti. Bence çok doğal bir çözüm denemek istersen. :31: :34:

Son düzenleme:
Canım bence bir doktora görünmelisin, senin de belirttiğin gibi sağlıklı bir zayıflık olmadığı gibi, vücudunda da morlauklar oluştuğunu söylemişsin. En doğrusunu doktorlar bilir, o yüzden bir doktora mutlaka görün. Ben de zayıfım, kg almaya çalışıyorum. Aslında kilom boyuma göre iyi ama bana balık etli olmak yakışıyor. Keşke kg almak isteyenler için de özel bir diyet programı olsa her yerde kg vermek isteyenler için diyetler mevcut. Neyse, akşamları yatarken ve sabahları kalktığında mutlaka pekmez ye, yemeğini ekmeksiz yeme, bol soslu makarnalar, hamur işleri, iştah açıcı mezeler(sarımsak, maydonoz,dereotu gibi..) tüket mutlaka. Meyveyi yediğin zaman çok fazla ye, çünkü az yediğinde olan kilonu koruyor sadece, kg almaya etkisi olmadığı gibi zayıflatıyor da. Geceleri uyanıp birşeyler atıştır, bu zararlı aslında ama kg almak için bunu bile göze aldım ve hiçbir zararını görmüyorum. Tabi ilerde ne olur bilemem, zaten her zaman Allah'a emenat değil miyiz? hiç kasmıyorum o yüzden. Bu diyeti yaklaşık 1,5 ay olacak, uyguluyorum ve 2 kg aldım. Hedefim 4 kg! üzülme canım, tek yapmamız greken stres yapmayıp bol bol yemek. Allah başka dert vermesin, herşeyin başı sağlık... ve bence kilona üzülmen yerine önce vücudundaki morlukların nedeniyle ve genel sağlık durumunla ilgilen. Herşey gönlünce olsun canım...

Canım spora gıden bırısı olarak soyluyorum. Spora gıt evet yanlıs okumadım spor salonuna yazıl. Spordan cıkınca yemek ye vucud yorgun olunca kan sekerımız dusuyo. Sporun ardından hemen yemek yemek cok hızlı kılo alımına neden oluyor. Bıde eczanelerde balık yagı satılıyo ıstah acıcı ve kılo aldırıcı benım kuzenım var ona almıstı yengem abartısız 1 ayda 5 kılo aldı. Yaa keske zayıflık gıbı bır derdım olsa. Bende 75den 65e dustum. Ama 65te takıldım kaldım :( bırturlu gıtmıyo. Okadar ozenıyorum kı her ıstedgını yeyıpte kılo almayan ınsanlara :( gece yatmadan once kalorılı yıyecekler ye.

Öncelikle bir dahiliye doktoruna giderek gerekli kan tahlillerinizi yaptırın,guatr rahatsızlıgı olan kişilerde eger hormonlar çok hızlı çalışıyorsa zayıflama belirtileri oluyor ayrıca yukarıdaki arkadaşımızın dedigi gibi spor salonuna yazılarak kilo alabilirsin sırf kilo almak için spor salonuna yazılanlar var.

Öncelikle bir dahiliye doktoruna giderek gerekli kan tahlillerinizi yaptırın,guatr rahatsızlıgı olan kişilerde eger hormonlar çok hızlı çalışıyorsa zayıflama belirtileri oluyor ayrıca yukarıdaki arkadaşımızın dedigi gibi spor salonuna yazılarak kilo alabilirsin sırf kilo almak için spor salonuna yazılanlar var.

neee inanmıyorum.benim ve bir çok insanın bildiği spor salonuna genelde zayıflamak için gidilir.kilo almak için gidildiğini ilk kez duydum.

neee inanmıyorum.benim ve bir çok insanın bildiği spor salonuna genelde zayıflamak için gidilir.kilo almak için gidildiğini ilk kez duydum.

Evet arkadaşım kilo almak için spor salonuna gidenler var ve alıyorlarda çevremdeki bütün spor salonlarında kilo almak için uygulanan özel programlar var ilk duydugumda bende şaşırmıştım ama artık şaşırmıyorum.

bence hemen bi doktora gidip gerekli tetkikleri yaptırmak gerek. ben de sizinle aynı boydayım ama su an 62 kiloyum ve 38 beden giyebiliyorum. bundan bir kaç yıl önce 47 kiloydum. rüzgar uçururdu beni sizi çok iyi anlıyorum ama zamanla alıyo insan ha bi de benim göğüsler hep biraz büyük oldu o yüzden olduğumdan kilolu göründüm:)))))

Evet arkadaşım kilo almak için spor salonuna gidenler var ve alıyorlarda çevremdeki bütün spor salonlarında kilo almak için uygulanan özel programlar var ilk duydugumda bende şaşırmıştım ama artık şaşırmıyorum.

benim niyetim vardı spor salonuna gidip fazla kilolardan kurtulmak için.spor yapıp iştahım açılacaksa hiç gitmem zaten iştahım olanca açık.rejim yapınca şekerim düşüyor birde spor yapınca şekerim düşerse beni kimse tutamaz milletin önündeki tabakları toplar onlarıda yerim :52: :52: :52: :52: :52: :52: :52: :52: :52: :52: :52: :52: :52: :52: :27:

Vücudunuzdaki morlukların nedeni bir çok hastalık olabilir.Mutlaka kontrol ettirin.Belki de trombosit sayınız düşüktür.Trombosit düşüklüğünde de siz farkında olmadan morluklar oluşabiliyor.
Kilo almak için ne tavsiye edebilirim diye düşündüm bulamadım.Çünkü ben de çoğunluk gibi kilo vermeye çalışan tarafım :2:
Ama yine de bu kış aldığım kiloları nasıl aldığımı söyleyeyim belki siz bir çıkarım yaparsınız kendinize=)
Öncelikle kilo almamın temel nedeni saat 8-9dan sonra yediğim akşam yemekleriydi.Sonrasında gece geç saatlere kadar otururdum ve saat 2den sonra abur cubur yerdim ve uyurdum.Bu arada hareket etme-spor olayı minimum seviyedeydi :52:Çok fazla kola içerdim ki gerçekten çok kilo yapan bir besin.Ayrıca birara tahin-pekmeze dadanmıştım:/

Bu arada kaburga kemikleriniz belli oluyormuş.Ben normal kilodayım ama benim de belli oluyor:/

Söyleyeceklerim bu kadar.Umarım derdinize derman bulursunuz en kısa sürede=)

Son düzenleme:
benim niyetim vardı spor salonuna gidip fazla kilolardan kurtulmak için.spor yapıp iştahım açılacaksa hiç gitmem zaten iştahım olanca açık.rejim yapınca şekerim düşüyor birde spor yapınca şekerim düşerse beni kimse tutamaz milletin önündeki tabakları toplar onlarıda yerim :52: :52: :52: :52: :52: :52: :52: :52: :52: :52: :52: :52: :52: :52: :27:

Yok canım sen git sporuna:27:zayıflamak isteyenlerin programları ayrı kilo almak isteyenlerin program ve egzersizleri ayrıdır gönlünü ferah tut o konuda.:52::52::27::27:

Back
X