Çok zor Allahım kimseye yaşatmasın..

Mihranur

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2012
122
0
26
Ankara
Merhaba hanımlar dertleşmek için çok düşündüm ama içimi rahatlatmak için birileriyle konuşmam gerekiyodu buraya yöneldim.
Kısaca şöyle anlatiym kafanızı şişirmeme açısından.
Nerdeyse 5 yıla yakın bir ilişkim var ve çok mutluyum Allah bozmasın. Evliliği düşünüyoruz.
Yalnız ondan önce çok başka biriydim yalnızdım gerek aile yönünden gerek arkadaş.
Günde birçok kişiyle konuşurdum sonra sıkılırdım. Buna yönelik çok ta hata yaptim malesef. Nefsime de uydum. Günaha girdim.
Aklınıza kötü şeyler gelmesin örnek veriyorum; biriyle buluşuyodum ve durum kısa sürede öpüşme ve sarılmaya geçebiliyodu yeter ki biraz olsun dertleşelim ve beni anlasın'dı olay yani.
Asıl olay şu; bu geçmişteki kişilerden bikaçı şuan benim herşeyim dediğim adamın çok samimi olmadığı ama sonuçta geçmişte aynı ortamda bulunduğu kişilermiş.
Zaten bu geçmişimde yaşadığım çok önemi olmayan ama hala vicdan azabina düştüğüm olay beni bu denli yıkarken bir de sevgilimle alakasını olduğunu öğrenmek.
Çok çıkmazdayim hanımlar. Yani nasıl anlatabilirm bilmiyorum ama içinde bulunduğum durum çok kötü.
Gözümü çevirip başkasına bakmadığım bir adam var ve bu durumu öğrense benim yüzümü görmek istemeyecek bir adam.
Allaha dua etmekten başka bir çarem yok diye düşünüyorum bunca yıldır onunlayım derdimin dermanıdır ve derdine hep derman olmuşumdur.
Onun da geçmişi var ve ben de çok üzüldüm zamanında.
Ama farkımız şu ki onun geçmişnde benim hayatımda tanık olduğum böyle bir şey yokken, benim geçmişimde onun tanıştığı 2 kişi (arkadaş diyelim) var.
Hissettiğim şeyleri umarım kimse yaşamaz. Ve umarım ona haksızlık etmiyorumdur..
Bu duruma dışardan bakıp benimle dertleşebilcek biri bana sanki kansermişim de çarem ondaymış gibi geliyor. İnşallah o çareyi bulurum çok teşekkür ediyorum şimdiden..

Son düzenleme:
Geçmişe mazi derler...

Bunları düşünüp, kendini mutsuz etmemeye çalış.

O insanlar da ilerde sevgiline bir şeyler derse de bil ki, onların ş.....ği :)
(Kusura bakmayın başka kelime bulamadım :)

Olabilir canim benim.sevgilin cokututucu ki?sonucta ondan once yasanmis birsey icin kim olursa olsun seni yargilayamaz. Onlar yapsa capkinlik olurdu.

Yok çok doğru söylüyorsun canım.
Ama söylemeleriyle benim hayatımın allak bullak olmasına sebep açma gibi bişeyleri daha var bunların.
Geçmiş geçmiş sonuçta tövbesini edip içimi belki az da olsa rahatlatabilirim ama empati yaptığımda hani ben bu olayı ondan o taraftan yaşamış olsam ben ne yapardım dediğimde nerdeyse ağlaycak gibi oluyorum
Ahh ne diyeyimm yani cidden çok zor. İnsallah rabbim bozulmasına izin vermez :/

gecmisize mazi derler fakat iste sorun gecmis degilki karsindakiler her an bir sey der korkusunda yasiyorsun yanlis anlama canim ama bence onlardan duymaktansa senden duymasi daha iyi olur gibime geliyor

Olabilir canim benim.sevgilin cokututucu ki?sonucta ondan once yasanmis birsey icin kim olursa olsun seni yargilayamaz. Onlar yapsa capkinlik olurdu.

Tabi ki zaten bizim milletimizin bir lafı var kadın yapsa şöyle böyle olur erkek yapsa çapkındır diye.
Ama sevmesem ben bunların hesabını yaparmıyım böyle. Kahroluyorum düşündükçe.
Çok tutucu aynen çok kollar beni çok düşünür şuan gidip bunu anlatsam inanmaz bile bana şaşırır kalır. O derece doğruyum ben onda yani o kadar dürüstüm ona karşı.
Bilmiyorum işin içinden çıkamıyorumki bir türlü..

Kirli cikilar baba evinde kalir. :)

Eski sevgilileri anlatma taraftariyim bastan anlatsan iyi olucakmis ama is isten gecmis. Anlatsan faydasi ilmazmi? Sevgilinde o arkadaslarindab uzaklasir...

O halde, öpüşmekten daha ötesi de var.

Varsa böyle bir durum, bunu bilmek erkek arkadaşının en dogal hakkı...

Yaptıgın şeyler cok büyük hatalar degilki neden bu kadar
abartiyorsun.
Herkes hata yapar, herkesin cahillik dönemleri olmustur.

Sana tavsiyem sevgiline geçmisini anlat.
Eger seni gercekten seviyorsa bùyütmeyecektir.
Zaten mazin yüzünden seni birakirsa güle güle de.

Ben eşimle evlenmeden önce geçmisimi ona anlattim,
oda bana anlatti tabi yaşadıklarini.
Neler yapmis neler

Ama geçmiş bitmiş, geleceğe bakmak lazım.

ah bu kadın milleti...saçı uzun aklı kıt diye boşuna demiyorlar valla bazen...mihranurcum sana çok kızdım...resmen adamlara seni anlayıp dinlemeleri iiçin(!) bahşiş vermişsin kendi vucüdunu...
şu an içinde bulunduğun durum ilişkin için bencede vahim gibi...artık o adamların vicdanına karakterine ve olgunluğuna kalmış bu iş...ama sana tavsiyem kendi cesaretini topla git sevgilinle açık açık konuşşş...en azından senden duysun ona göre kararını verir...
he ne konuşayım nasıl anlatayım dersen yaptım bi cahillik yaşım küçüktü yanlızdım psikolojik sorunlarım vardı şimdi çok pişmanım seni seviyorum ve kaybetmek istemiyorum...ama kararoda sana bırakıyorum falan de...bu işin çözümü budur bence tabi...bol şans dilerim canım...
ama bundan sonra böyle basit şeyler yapma sakın...i,lerde anne olcaksın sen...onu da geç ilerde evlenip barklandığın da yolda kocanın koluna grmiş yürürken o adamlarla karşılaştığın da düşünsene ne kötü...sürekli bu utançla yaşanmaz kiii..bundan sonra daha emin adımlarla doğru bi şekilde dvm et yoluna emi canım....
çenem açıldı kusuruıma bakma canım çok konuştum...

Kirli cikilar baba evinde kalir. :)

Eski sevgilileri anlatma taraftariyim bastan anlatsan iyi olucakmis ama is isten gecmis. Anlatsan faydasi ilmazmi? Sevgilinde o arkadaslarindab uzaklasir...

Tek derdim anlatmak ve rahatlamak zaten ama biliyorum anlatsam mahvolucaz öyle yada böyle.. Silecek beni.
Ben bile kendime yakıştıramıyorum yaptıklarımı hemde öyle çok abartı şeyler yapmamama rağmen.. O hiç yakıştırmaz bana.
Yani nasıl anlatayım düşün çok seviyorsun ve gelip sana diyorki ben senden önce tanıdığın şu kişilerle temasta bulundum bunlar oldu. Üstelik erkeksin ve o gurur da var sende.
Bunları düşünüyorum bende istiyorum benden duysun ama cesaretim hiç yok kendime bile doğru dürüst itiraf edemedim buraya yazmak aylarımı aldı benim.. Öyle zor..

O halde, öpüşmekten daha ötesi de var.

Varsa böyle bir durum, bunu bilmek erkek arkadaşının en dogal hakkı...

İşte benim olayım sadece öpüşmekten ibaretti.
Ama o dönemim çok berbattı yani her günüm azar her günüm yalnız tek bir günüm yok ki dışarda arkadaşlarımla eğlenerek geçsin..
İnşallah o cesareti toplarım da itiraf edebilirim ona bunu. Çok teşekkür ediyorum ilgin için..

Canım o kadar gururlu ki. Mahvolur yani.
Benimde bi suçum bi günahım yok ki bende cahildim hatam buydu benim şimdiki nesle bakınca haberleri duyunca ben neymişim ki diyorum..
Ama konu bizi ilgilendiriyor işte. Ne diyeyim bilmiyorum.
Evlenmeden anlatmayı çok istiyorum ama onu bu denli üzdüğüm için kendimi de hiçbir zaman affetmicem ben..

İsin icinden cikamiyorsan ise gitmicen.yani bunu dusunup buna odaklanirsan gonderdigin frekanslarla ogrenecegi yoksa ogrenir.bosver devam et.boyle boyle bise vamis diye sorarsa.he olcakti biseler istemdin dersin.sonucta sana inanacaktir

Ben bekarken Halam bana hep şöyle nasihat ederdi... Biriyle flört edeceğin zaman iyi düşün pişman olacağın utanacağın yada sonradan vicdan azabı duyacağın şeyler yaşama... gençsin aklın gönlün kayabilir nefsine yenik düşebilirsin ama ilerde ciddi düşündüğün evliliğe yönelik ilişkin olduğunda yada evlendiğinde geçmişte flört ettiğin erkek , eşin olacak adamın arkadaşı akrabası yada komşusu olabilir sonra eşinin yüzüne bakarken utanırsın vicdan azabı duyarsın pişma olursun derdi ve ben bunu hiç unutmadım...şimdi 10 yıllık evliyim hiç unutmam evlendikten sonra geçmişte benimle sevgili olmak isteyen benden hoşlanan iki erkek benim eşimin yakın arkadaşı çıktı ve beni o arkadaşlarıyla tanıştırdı tabi eşimin haberi yok durumdan... aklıma gelen ilk şey şu oldu genç kız iken ben bu adamlarla flört edip bişiler yaşamış olsaydım napardım bu yüzden ne hissettiğini çok iyi anlıyorum canım

Ya işte canım benim içinden geçeni söylemişsin teşekkür ediyorum ama o dönemimi benimle yaşaman lazımdı..
Rüşvet diyorsun, ben evde her dakikamı azar işiterek geçirirdim. Öz annem dövülmeme göz yumardı benim izlerdi düşün. Kendi annem.
Tek bir saatim yoktu ki başımı kendimi dinleyerek geçireyim şöyle. Rahat rahat ağlayamazdım bile.
Böyle de acıma dokunan hafifleten kim varsa ona sarılmışım ama işin şimdi bu tarafı da var.
Zamanında o sebeple bunu yapmışım şimdi de bu yuzden tekrar mutsuz olurum korkusuyla yüzyüzeyim.
Bir rahat yüzü yok anlayacağın kaderim midir imtihanım mıdır bilemiyorum ama kendime özeleştiri yaparsam hataydı evet cahildim salaklık ettim diyorum ama onu kaybederim diye düşündüğümde aklımdan geçen sadece onsuz napıcam ki ben oluyor başka hiçbir şey değil..

madem anlatamam cesaretim yok diyorsun o zaman bu korkuyla ebediyen yaşamak zorundasın canım...

Canım benim keşke bana da böyle nasihat edecek biri olsaymış ta aklımı başıma alsaymışım böyle. Sevindim senin adına iyi ki dinlemişsin halanı. Ben bu nasihati yıllar sonra aldım işte kocanla dışarda gezersin de diğeri seni gördüğünde şuna bak geçmişte kollarımdaydı şimdi onun karısı olmuş bilmem ne der diye. O zaman aklımı aldım başıma. Şimdi 5 yıllık bi ilişkim var ama tam doğru yoldayım çok şükür derken... Mahvoldum.

Yapma lütfen ya, ne üzmesi ne affetmemesi.
Sen biliyormusun, günahini almak istemem ama sevgilin
kimbilir simdiye kadar ne haltlar yemiştir.

Bu kadar üzme kendini.
Az önce dedigim gibi, eger bu herkesin yapabilecegi hatalar yüzünden
seni bırakırsa bıraksın yani.
Onu üzmemek için kendini üzme.

İsin icinden cikamiyorsan ise gitmicen.yani bunu dusunup buna odaklanirsan gonderdigin frekanslarla ogrenecegi yoksa ogrenir.bosver devam et.boyle boyle bise vamis diye sorarsa.he olcakti biseler istemdin dersin.sonucta sana inanacaktir

bu gidişle ben söyleyemem gibi geliyor hep zaten. Bende düşünüyorum öğrendiğinde ne yaparız.
Kızıyor mu bana,anlatırım her şeyi. Böyleydim derim diyorum. Yapmışım sonuçta geçmiş iş işten.
Şimdi seninleyim e seni her hatanla kabul etmişim sen de ettin ama senin yaptıkların kadar ağır bir şey yapmamışım ki ben..
İster inanır ister inanmaz ama canım biterse hayatım boyunca sızı gibi kalır kalbimde işte. Çok teşekkür ediyorum sana ama içimi açtın vallahi!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…