- 1 Nisan 2010
- 14.774
- 678
- 213
Teşekkürler, normalde sevmezler beni bu konularda sivri dilli olabiliyorum düşüncemide sevmezler onlar çok çekmiş ya aile toplum erkek felan filan tekrar tekrar teşekkürler.
Ya canım işte o zamanlar annem yanımda değildi ama şimdi etrafımda pervane. Arkadaşıma anlattım diyor milletin tek doğrusu sen misin söyleme kötü sen olursun zaten diye. Haklı da aslında. Ben söylesem biliyorum hiçbişey aynı kalmayacak. Bana baktığı göz değişecek. Erkek işte herşeyi yapıyor da iş karşı tarafa gelince kitleniyor. Allahim islah etsin böylelerini de. Bizi de affetsin!..
O erkektir ne yapsa hoş görülür ve ben kendime yakistiramiyorum
eskiden yaşadiklarimi demene üzüldüm.
Sadece erkek diye herşeylerine göz yumulmaması
gerekiyor bence.
Ve üstüne basa basa tekrar söylüyorum: Herkes hata yapar ve herkesin
cahillik dönemleri olmuştur.
Sen onu hoş göre karşılamissin ama o da saba bu sekil
yaklaşmassa eger, o zaman ne hali varsa görsün.
Ne demek estafurullah..Herkes hata yapabilir hayatında...Önemli olan dürüst olmak,kendini başka biri gibi göstermemek.. Sizi gerçekten seven insan öncelikle kişiliğinize önem verir zaten....
Ben forum içerisinde demişti kadınlığın ezilmesine bi obje gibi görülmesine karşıyım o yüzden sevmezler dedim aslında.
mihranurcum sen doğru yolu bulmuşsun artık...tövbe etmişsin aklın başına gelmiş hatalarından ders almışsın..Aynen öyle canım şuan bende öyle bir olgunluk var ki zaten Allahıma şükür.. 20yaşındayım ama 35yaşındaki bir kadının olgunluğu var üzerimde.. Ders almam gerekiyormuş,imtihanımmış bu demekki. Dersimi aldım ama bu vicdan azabı gözlerim açık götürecek beni biliyorum.. Hep dua ediyorum secdelerimde ağlıyorum Allahım beni affetsin yanımda olsun benimle olsun diye.. İnşallah affeder beni dualarımı kabul eder. Allah razı olsun,teşekkür ediyorum..
Haklı arkadaşın doğru etrafın bak ama üstüne alınma bende önüme gelen ile yaşamadım sevdiğim insanlar ile ama aman kız değilim zaten diye yada diktirim ne olacak diyen kadınlar çok ki neler okuyoruz tanışdığı gün birlikte olan liseliler var burada ve neler anlatılıyor bizim ünv.şöyleydi kızlar felan. Erkeğede bu yüzden empati kurduğumdan hak veriyorum çünki k.... dediği kadınlar ile yatıyor kalkıyor sonra bizlerede aynı gözle bakıyorlar hepsi bir diyerek. Bana bahsettiğim erkek arkadaşım bu sözü etti bende ona erkeğin k... sende o zaman benden farkın yok dedim delirdi yalan mı ?
Boş ver dürüst ol hakkettiğin insan ile olacaksa olsun evliliğin.
Ben erkektir yapar zihniyetini savunmuyorum ki. Böyle bi durum karşısında çıkıp küfredicek hakkımı savunacak kadar yürekliyim.
Benim meselem eşitsizlik. Onun geçmişinden çok çektim ama Allah yukarda şimdi hani benim bir arkadaşımla geçmişi olsa yıkılırdım yani zor toparlanırdım mahvolurdum ben.
Şimdiye kadar oturup geçmişi de konuşmadık hiç onunla. Ne o anlattı ne ben. Zamanında bikaç şeyi konuştuk ama o kadar fazlası yok. Zamanı gelir de oturup ciddi ciddi bunları konuşursak inşallah bu söylediklerimin hepsini yüzüne tek tek utanmadan söylerim yeter ki o da anlatsın. Ki sanmıyorum ne zaman geçmişi konuşmaya çalışsak aramıza koca bi darbe iniyo öyle bir durum işte. Yanlış anlama beni
işte ben izah edeyim de yeter ki.. derdim o benim.. beni anlasın ya
Bak sana kendimden örnek vereyim. Bir sevgilim vardı, bir 6 sene kadar oluyor, ünideyim. Ama ufak tefek hoşlanmalar haricinde hiç erkek arkadaşım sevgilim falan olmamış. Erkek fatma modundayım. Bu beni öpmek falan istedi, bir iki derken başarılı da oldu. Ben de toyum, salağım. "Normali bu herhalde" diye aptalca bir düşünceyle izin verdim. 3. üncü defadan sonra farkettim ki, öyle sandığım gibi genelgeçer bir normal falan yok, o normali ben belirleyeceğim, yani isteğim dışında bir şey yapmak zorunda değilim. Hal böyleyken çocuktan uzaklaştım, o öpmemeye bile razıydı ama ilk öpüşmemi böyle istemeden yaşamak beni ondan soğuttu.
Gelgelelim şu an bir sevgilim var. 4 seneliğiz. İlk zamanlar temas konusunda çok istekliydi, her bulduğunda öper moddaydı. Çok seviyordum ama bu durumdan da rahatsızdım. Sonra benim ilkim olup olmadığnı öğrenmek istedi, ben de ona anlattım, hatta ayağını denk alsın diye "bak böyle böyle, fazla sırnaşma, iyi hatıralarım yok hiç hoşlanmam" vari gözdağı vereyim dedim. Sen git bunları aklında tut. Sonra gel bana "aklıma sürekli ilk sevgilin geliyor" diye bıdı bıdı yap. Anlık şaşkınlıkla ağladım, en çok da buna pişmanım. Eski sevgilimden daha yılışık olmasına rağmen bana bu sözleri etmeye nasıl cüret etti halen anlayamıyorum. Sanki evliyiz, sanki garantimiz var. Yarın ne olacağı ne belli? İşte o zaman kafama dank etti.
Asla pişman olacağın bir şey yapma, yaparsan da milletin ağzına sakız olmasına müsade etme. Allah'a yalvar, tövbe et ama kulların diline düşürme.
mihranurcum sen doğru yolu bulmuşsun artık...tövbe etmişsin aklın başına gelmiş hatalarından ders almışsın..
ben senin bu adamı tam anlamıyla sevip sevmediğinden emin değilim...daha doğrusu hissettiğin şeyin gerçke sevgi olduğundan emin değilim...zaten daha 20 yaşındasın tatlım...neden bu kadar kafana takıyorsun..daha yaşın küçük evliliği düşünme bile...şimdi ki sevgilinide bende iyice bi gözden geçir sen onu gerçekten seviyormusun o seni seviyor mu ilişkinizin ciddiyeti ne...vs.bence şimdi o adamı bırak kendine zaman ayır sadece...kişilğin krakterin otursun bi önce hem bitirki bu saçma duygulardan da kurtul
vallahi ben bir erkekğe sevgilin yada eşin olsun geçmişe dair birşey anlatılmaması taraftarıyım. çünkü bugün ayy cnm önemli değil sen benimsin san güveniyrum derler sonra kızınca yada başka zamnlarda başa kalkarlar ben yaşamadım ama inan bunu birçok arkadaşım yaşadı. sen olayları kabul edip tek tek anlat sonra bak gör ne olacak. en güzeli inkar etmektir. tutup sizi yüzleştirmeyecek ya.
Savunmadığının farkındayım,ama aranızda normalleşmesine de izin verme sakın. Sevgilinin bu zihniyetle karşına çıkmasına da izin verme. Ayrıca madem yakın arkadaşları değil o kişiler, sizin ilişkinizin o arkadaşlıklar arasına mesafe koyması da anormal değil. Madem birbirinizi çok seviyorsunuz, bu uğurda bazı arkadaşlıklarınızı feda edersiniz.
Bunların hepsi geçmiş, Allah'la senin aranda, ya da Allah'la onun arasında. Bunu unutmasanız yeter.
Diyecek bir şey bırakmamışsın. Ben yine ama ile devam ediyorum çünkü benim durumum biraz daha farklı. Yani ikimizden biri bir hata yaptığında ikimiz birden mahvoluyoruz doğal olarak. Kimse kimsenin geçmişiyle alakadar olmak zorunda değil yani eleştirmek haddine değil ama burda sevgili olmaktan bahsediyoruz. Sevgilisin sen. Bir kararı iki kişi alıyorsun. Kendini düşünüyorsun ama onu da katıyorsun. E sen seviyorsun onun geçmişine bi bakıyorsun gidiyor butun sevincin. Doğal yani. Hatalar yüzünden çok şey mahvoldu. Kendisi de çok dik kafadır çok inat. Bende bu huyunu seviyorum beni bastırıyor olması. Ezmek değil ama kendi düşüncesiyle hakediyor olmasını yani. Ben kendi düşüncemi savunurum o kendi düşüncesini. Adalet budur işte. Adaleti olmayan şey geçmişte yaptıklarımız yüzünden geleceğimizden olmamız...
yanlış okumadıysam 5 yıllık bi ilişkiniz var değil mi? sevgilin sana geçmişini soracak olsa bu geçen zaman zarfında sorardı zaten. neden bunu kafana takıp da kendine sorun ettin anlamadım. herkesin kendine göre iyi ya da kötü bi geçmişi vardır. önemli olan bazı hataları zamanında yapmamak ki senin de çok büyük hatalar yaptığını zannetmiyorum. eğer gün gelirde sorarsa söylersin yaşadıklarını ama sormadığı sürece durduk yere bu konuları açıp da tadınızı kaçırmaya gerek yok bence
Asıl sen söylenecek söz bırakmamışsın. Ben her zaman ilişkilerdeki prensiplerin eşitlik gözetmesinden ve karşılıklı olmasından yanayım. Sizde de bu var sanırım, sen bu durumu yaşasan kafaya takacak birisin, sevgilinden de öyle bir tepki bekliyorsun. Bu durum ortaya çıktığında tahmin ettiğin gibi sorun yaratacaktır ama korkun kaybetmekse, umarın senin sırtını dönmediğin gibi o da dönmeyecek. Ya geçmişin geçmiş olduğunu kabullenip onunla yüzleşeceksiniz, ya da her şeyin üstünü örteceksiniz, yapabiliyorsanız.
İkimizin de öyle ya da böyle geçmişi oldu..Hepsi geçmişte kaldı ve geriye dönmeye de niyetimiz yok,bundan sonrasında gelecekte sadece ikimiz varız diye düşünür ve buna inanırsanız herşey çok daha iyi olur...
Hayat sürekli geçmişe bakarak yaşanmıyor...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?