Canım benim keşke bana da böyle nasihat edecek biri olsaymış ta aklımı başıma alsaymışım böyle. Sevindim senin adına iyi ki dinlemişsin halanı. Ben bu nasihati yıllar sonra aldım işte kocanla dışarda gezersin de diğeri seni gördüğünde şuna bak geçmişte kollarımdaydı şimdi onun karısı olmuş bilmem ne der diye. O zaman aklımı aldım başıma. Şimdi 5 yıllık bi ilişkim var ama tam doğru yoldayım çok şükür derken... Mahvoldum.
Ya işte canım benim içinden geçeni söylemişsin teşekkür ediyorum ama o dönemimi benimle yaşaman lazımdı..
Rüşvet diyorsun, ben evde her dakikamı azar işiterek geçirirdim. Öz annem dövülmeme göz yumardı benim izlerdi düşün. Kendi annem.
Tek bir saatim yoktu ki başımı kendimi dinleyerek geçireyim şöyle. Rahat rahat ağlayamazdım bile.
Böyle de acıma dokunan hafifleten kim varsa ona sarılmışım ama işin şimdi bu tarafı da var.
Zamanında o sebeple bunu yapmışım şimdi de bu yuzden tekrar mutsuz olurum korkusuyla yüzyüzeyim.
Bir rahat yüzü yok anlayacağın kaderim midir imtihanım mıdır bilemiyorum ama kendime özeleştiri yaparsam hataydı evet cahildim salaklık ettim diyorum ama onu kaybederim diye düşündüğümde aklımdan geçen sadece onsuz napıcam ki ben oluyor başka hiçbir şey değil..
Yapma lütfen ya, ne üzmesi ne affetmemesi.
Sen biliyormusun, günahini almak istemem ama sevgilin
kimbilir simdiye kadar ne haltlar yemiştir.
Bu kadar üzme kendini.
Az önce dedigim gibi, eger bu herkesin yapabilecegi hatalar yüzünden
seni bırakırsa bıraksın yani.
Onu üzmemek için kendini üzme.
canım zaten geçmişi düşman başına erkek işte nelerini çekmedim ki ben onun.. Çok sevdi beni benim sevdiğim gibi sevdi ama geçmişinden az çekmedim az uykusuz kalmadım yani.
Ama o erkek diye ne yapsa hoş görülür durumu var. Gördüm mü, hayır savaştım ama hoş göremedim hiç. Ben kızım işte sonuçta. Ne olursa olsun ben ilerde çocuk sahibi olucam kısmet olursa. Evli olucam. Yakıştıramıyorum bende kendime ama çok haklısın. Sırf bunun için beni siliyorsa unutuyorsa öyle her şeyi ,her tarafıyla düşünmeden yargılıyorsa yapacak soylenecek birşey kalmıyor geriye..
haklısın ben senin yaşadıklarını yaşamadığım için seni tam anlamıyla anlayamam...ama empati yaptığım zaman anlıyorum seni hak veriyorummm...mutsuz ilgisiz bi ailede büyümüşsün...bu yüzden her genç kız gibi dışarda yanlış insanlarla aramışsın mutluluğu...ama artık yaptığın yanlışların farkındasın...küçük bir kız değilsin...
benim aynı senin yaşadığın şeyeleri yaşamış bi kuzenim vardı bekarken gezdi tozdu çok kişiyle...sanırım o biraz daha ileriye gitmişti..o günü birlik ilişkiler bitip olgun bi genç kız olmaya başladığında iseyenleri oldu çok iyi yerledern ama kendine güvenemedi cesaret edemedi çünkü isteyenler uzakytan akrabalardı falan nitekim sonunda kendini kabul ettirdiği bi adamla evlendi şimdi pişmn ama söyleyemiyor...
sen bundan sonra emin adınlarla devam et yoluna...sevgilin içinde diyeceklerimi dedim zaten başka ne denilir ki
inşallah bir çıkar yol bulursunda mutluluğun bozulmaz canım... sonuçta aklın başına gelmiş ve daha ileri şeyler yaşamamışsın tövbe etmişsin doğru insanı bulmuşsun ve herşeyin farkında olmanda güzel malesef şimdi gençler herşeyi düşünmeden pervasızca yaşıyorlarAllah yardımcın olsun:26:
Bu toplumda kadının bu hale gelmesinin sebebi yine biz kadınlar yapar eder ah toplum ah erkekler der gider diktirir miktirir sahtekarlık yapar. Arkadaşım yaptığının arkasında dur başkasından duymasın senden duysun ben buyum de seni kabul ediyorda böyle etmeli etmiyorsa zaten karakteribe kişiliğine seni sen yapan unsurlara aşık olmamış sevmemiştir çeksin gitsin o zaman. Birde iki arkadaşı diyorsun bir de değil onlardan duysa bir de üstüne abartı ekler senden o... yoktur bu dünyada o daha kötü.
sen sevdiğinle evlenince ufaktan ufaktan o kişilerle arasına mesafe koydurmaya çalışırsın olur biter. onlar durumu açıkladılarmı yalan iftira de gitsin ne olacak
Sen bir kadın olarak böyle düşünüyorsun, gerçekten
üzüldüm
herkesin hataları olur hiç birimiz sütten çıkmış ak kaşık değiliz,benim de çok hatalarım oldu ama bunların tümünü bir bir anlattım hayatımdaki adama.beni hatalarımla kabul etsin istedim çünkü.etti de..hatta çok üzüldüğümü biliyordu unutmam için benden daha çok çabaladı..sonuç yalansız dolansız gizsiz sırsız mutlu bir birliktelik..
keşke sen de öyle yapsaydın..seni çok seven değer veren biri herşeyinle kabul edecektir diye düşünüyorum ama sen bilirsin tabi..
Onu da düşünüyorum şimdi onlar söylese daha kötü olacak biliyorum dediğin gibi benden fenası olmayacak. Ama biliyo beni ben nasılım onunla nasılım biliyor sonuçta ondan öncemi nasıl böyle yargılar da beni düşünmeden beni üzer inanasım gelmiyo aslında biliyor beni ya içime kadar biliyor daha benim bilmediğim şeyleri okuyor benden.. beni olduğum gibi bu şekilde kabullendiyse benden vazgeçmeyecek başka yolu yok.. Vazgeçerse de eyvallah başka diyecek birşeyim de kalmıyor geriye..
işte canım ben zaten başında düşünemedim ki benim tek düşüncem hep onun yanında olmak hep sevmekti hiç işin gerisini akıl edemedim.. Geç kaldım.
Artık yapabilceğim şey belli kendimi izah etmek. İnşallah anlar beni
Canım bende aynı durumdayım ki ben neler yaşadım ama bilerek isteyerek yaptım. Tövbe ettim bıraktım çoğu şeyi benimde çok iyi ilişkim vardı ailesi ile tanışacakdım açıkladım durumu tekmeyi yedim ve ne hakaretler umrunda mı değil demek ki karakter değil zar önemliymiş gitsin ben buyum et parçası değilim benimde hayatım var geçmiş değil gelecek olmamız gerekirdi kendimize. Kadın er haltı yer iş evliliğe geldimi kız oğlan kız moduna girer sen onlardan daha değerlisin gözümde kendini ezdirme asla yaşadıkların senin yaşadıkların o zaman varmıydı yoktu şimdi varsa var olmaya devam etmeli bu halin ile etmiyorsa bay bay.
neye üzüldün tam olarak canım?
Dediğin gibi en iyisi bazı şeyleri bizzat senden duyması..Başkalarından duyarsa bu daha kötü olur..Ki her duruma hazırlıklı olmalısın... Ayrıca Nihali nin dediklerine de aynen katılıyorum........
Ne kadar ekmek o kadar köfte!!!
Sen kalkmış diyorsun ki "ben bu adamın geçmişimden çok çektim", yani onun da bir geçmişi var ve seni rahatsız etmiş. Peki sen neden geçmişinden utanıyorsun? (utanılacak bir şey yaptıysan utan ama bu seninle Allah arasında)
"Erkektir yapar, erkektir eder zihniyeti" diye ne kadar kolay söylüyorsun. İlk önce sen karşısında durmalısın bu düşüncenin, kabullenmemelisin.
Kusura bakma canım benim, senin sorunun temiz bir mazinin olmaması falan değil, hayatta sağlam bir duruşun yok.
Bir günahın varsa tövbe et, bir daha tekrarlama ne olursa olsun, ama bu konuda senle aynı statüye sahip kullara da hesap vermeye kalkma, bunların hesabını ancak Allah sorar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?