- 10 Kasım 2006
- 6.246
- 1.616
- 373
- Konu Sahibi minikyaramaz
-
Selam arkadaslar
Pazar gunu kvleri sabah kahvaltisina cagirdim. Kv gelirken bir tabaga cokelekte koymus. bu cokelekten kp harici kimse yemedi.
Dun cokelek kotu olmasin diye kvlere tekrar cikardim ki dokulup ziyan olmasin.
Kapiya vurdum kimse acmadi bende kapinin onune koydum ki eve indirirsem yine unuturum ve cope gider dusuncesiyle...
Saat 11 siralarinda kv geldi."Ne o koskoca eve sigdiramadin mi,derdin ne"gibi surati bes karis konusmaya basladi.bende dokulmesini istemedigimi dile getirdim ama soylendi durdu sonrada kapiyi vurup cikti. Disarda gordu ne konustu ne bisey yapti. Esimle konustuk ilk kelimesi bana "yukari cikmadin mi" demek oldu. Ne zaman kv ile sorun olsa aramizda esim arar ve bu soruyu sorar. Bende hayir dedim ve aksam eve geldiginde esimin teline baktim ki bizden cikar cikmaz esimi aramis.... Hey allahim ya....
Allahtan esimde artik ailesinin sadece huzurumuzu bozmak icin ugrastigini bildiginden bana hic birsey demedi. Cunku ilk evlendigimizde esimle bu yuzden cok kavga ederdik....
Anlamiyorum gelinle en kucuk problemi bile ne dusunerek hemen ogluna yetistirir su kv de....
niyetin kötü olamayabilir ama keşke öyle yapmasaydın herkes yanlış anlar bari kapının önüne kymasaydın sonra verseydin eline açıklama yaparak daha hoş olabilirdi
ama k.v de keşke kocana söylemeseydi o kadar da büyük bir şey değil sıkma canını bir daha dikkat edersin olur biter istersen özür dile anne yanlış anladın beni diye
bu hareket çok kaba ve bence nefret dolu. benim yengemde babannemin emekle yaptgı seyleri önce almış sonra kömürlüğe atmıştı. bu sadece fesatlık sizin iyetinizi bilemem ama yaptığınız kabalık sizin evinizde bir tabak çok mu yer kaplardı . görnce verirdiniz bu kdar mı kabus oldu bir kedi köepğe verseydinizi bundan iidi bence
Esim zaten biliyordu cikaracagimi...
Sonucta 3 yillik gelinim ve onlar benim cikardiklarimi ya da onlara lazim olan birseyi cikardiimda ertesi gun kapimin onune kullandiklari ya da yedikleri kadarini koyuyorlar ben hicbir zaman sorun etmedim cunku o kadar alt niyetli dusunmedim. Eltim 13 yillik gelinleri ona da ayni sekildeler....
İlk defa boyle bisey yaptim ki keske yapmaz olaydim....
Bu da bana ders olsun...
kim olursa olsun eve getirilen ikram,hediye geri verilmez,kim olsa yanlış anlar bu durumu.
koyup buzluğa azar azar çıkartıp yiyebilirdiniz ya da atıyorum çaktırmadan ortak tanıdığınız olmayan birine verebilirdiniz.
illa vereceksenizde ısrarla kapının önüne bırakmak gerçekten acayip olmuş,al başına çal der gibi.
alt tarafı peynir..böreğe koyarsın,kahvaltıya koyarsın biter.
teneke dolusu yollamış gibi muamele etmişsiniz hoş olmamış.
benim kayınvalideminde tulum peyniri,yufka takıntısı var.
kadın bayılıyor,bende severim bana getiriyor sağolsun.fazla geleni arkadaşlarıma veriyorum,annem sorduğunda da yedik anne sağolasın diyorum.
bunu yapmak çok zor değil.
....
gel gelelimki hemen oğlunu arayıp ispiyonlamakta hoş değil.
eğer bundan rahatsızsanız,böyle basit şeylere mahal verecek şeyler yapmayın.
o kıvırcığı kaynanan isteyerek almış onun o davranışına bu davranışla karşılık verilmez bence
kayınvalide haklı......
çok saçma ne demek kapı açılmadı önüne koydum
kadın anlamaz ki sizin niyetinizi
İnanin ki gic sizin dusundugunuz gozle bakmadim olaya.... Cunku onlarda benim cikardigim biseyi yenmiyorsa kapimin onune koyarlar ve ben hic bir zaman boyle kotu dusunmemisimdir....
Sut alirlar ihtiyaclari kadarini kullanirlar ertesi sabah bakarim ki kapimin onunde acilmis yarisi dolu sut ...
Yani anlatmak istedigim boyle seyleri kvler cok yapiyor ben de hic gocunmadim bu zamans kadar ancak dokulmesini istemedigim bi seyi cikarmam problem oldu....
Bu arada esime de soylemistim zaten cokelek dokulecek en azindan annenlere cikaralim diye o da tamam demisti...
madem kayınvalide huyunda bu vardı ne diye tepki vermiş ki..
demek ki siz yapınca hata olmuş...
bi daha yapmayın sizde böyle sıkınıtı olacaksa
bence çöpe atsan daha iyiydi..Benim kayınvalidem de 1 defa erik getirdi ekşi çıkmış kimse yemiyor bizde çöpe gitmesin dedim getirdi..Eşime söyledim çöpçü sandı galiba annen beni dedim..Benim zoruma gitmişti böyle söylemesi..
Boşuna uğraşma bence ne olur ise olsun anneciklerine söz ettirmezler..Daha dün Kandil ya mübarek gün yüzüme bakmıyor ve hiç birşey olmadı surat 9 karış bende oğlumu çıkardım sevsin diye..Akılsızlık para ile mi değil işte..!!
Sonra eşim geldi kandilleştik ayy kızım yavrum sağol..çüşşş dedim ya 2 dakika önce neydin ne oldun..Sonra da dışarı çıktık balkondan sanki düşmanıymışım gibi bakıyor ben anlamıyorum bu insanları..Eşime söyledim o da bağırdı çağırdı derdiniz ne bitiremediniz dedi..1 defa fark ettim demeni bekliyorum dedim ne olacak dersem dedi ben fark ettiğini bileceğim dedim..Bitmeyen derdi oğlu benim ile evli işte ara ara hatırlayıp cinleniyor..
Bne çok uğraştım derdimi anlatmaya ablalarımdan başka da anlayan olmadı eşim biliyor anlıyor aslında ama annesi kabul edip de söylemiyor..
Esinizin ailesi garip ötesi insanlarmis o zaman. 38 yasindayim ve ilk defa böyle bir sey duyuyorum. Alinan - verilen yiyecek icecekleri kullanip,artani veya kalani veren kisinin kapisina geri koymak... Siz onlar böyle yaptiklari icin peyniri koymussunuz geri kapiya. Artik kim ne zaman görür de alir. Süt diyorsunuz buzdolabinda olmasi gereken gidalar apartman boslugunda bekliyor. Herkes herkesin evine girip cikiyor buzdolabinda veya mutfakta ne var ne yok aliyor götürüyor... Iyi tahammül ediyorsunuz ben hic gelemem böyle islere.
Asla geri yollamak mi .....
Ne dokulmasin diye cikaririm ne de kv nin suratini cekerim. Bizde kandillesmek icin ciktik surat bes karis.... Elini optum ama iki saniye dusundu sonra verdi....
kapiya goturup birakmamn hos olmamis ama kaynananda cok abartmis ne hemen esini ariyorki.cokelek cope atilirmi ya her turlu kullanilir bence erite bilirdin pogaca borek yapabilirdin yazik gunah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?