• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çokk çaresizim akıl verin 😢

minoseer

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
19 Ekim 2025
2
0
1
31
O kadar kötüyüm ki fikir istiyorum yargılamadan.tek çocuğum var 8 yaşında otizmli bir kızım var. O doğduktan sonra psikolojik olarak sorun yaşadım çünkü doğduğundan beri ağlıyor ve uyumuyor ilaçla uyutmaya çalışıyorz doktor desteğiyle.yıllarım uykusuz geçti ağır depresyon yaşadım.şuan korunmamıza rağmen hamile kaldığını öğrendim yıkıldım hiç istemiyorum ne yapıcam bilmiyorum.aklımda sürekli intihar düşünceleri var engel olamıyorum. eşim bana bıraktı.sana da üzülüyorum diyor ama çok günah aldırmak diyorum psikolojik olarak kaldıramıyrm.kızım doğduğundan beri hiç bir bebek görmek istemiyorum çocuk bakmak istemiyorum sevmek istemiyorum.ikinci çocuğunda otizmli olma riski oluyor örnekleri toplumda çok var.hiç bir sorunda olmayabilir tabi bu da ayrı konu

Karar tabii ki sizin, boyle bir konuda asla etkilemek istemem ama karar verirken dogacak ikinci cocugunuzu da dusunun. Agir otizmli bir ablanin golgesinde, onun ihtiyaclarinin arka planinda kalarak, buyudukce ablasinin sorumlulugunu da alarak buyuyecekse daha dogmadan ona da buyuk haksizlik olur. Gunahi sadece aldirmamakla degil, dogduktan sonra nasil bir hayat sunabileceginizle de değerlendirin.

Çocuğun gerekli ilgi, sevgi görmeyeceği bir evde büyümesi de günah ona bakarsanız. Zaten psikolojik olarak yıpranmış durumdasınız yeni bir bebeğin ihtiyacı olan bakımı, ilgiyi ona veremeyecekseniz dünyaya getirmeyin. O çocuk büyüyüp bunların hesabını sizden sorduğunda cevap veremezsiniz

Haklısınız bu arada kızım çok konuşuyor ağır değil ama uyumuyor ve ağlıyor mızmız sürekli ilgi istiyor onu iyi okullara gönderiyoruz maddi manevi herşey ona.saçım bu yaşta bembeyaz oldu.insanlar siz gidince yalnız mı kalıcak kız diye baskı yapıyor kardeş lazım diyorlar ama senelerdir desteksiz geceleri uykusuz tek bakıyorum yardımcı yok anca bildikleri kardeş lazım demek

Haklısınız bu arada kızım çok konuşuyor ağır değil ama uyumuyor ve ağlıyor mızmız sürekli ilgi istiyor onu iyi okullara gönderiyoruz maddi manevi herşey ona.saçım bu yaşta bembeyaz oldu.insanlar siz gidince yalnız mı kalıcak kız diye baskı yapıyor kardeş lazım diyorlar ama senelerdir desteksiz geceleri uykusuz tek bakıyorum yardımcı yok anca bildikleri kardeş lazım demek
Bu cok yanlis bir dusunce. Kiziniza bakici dogurmuyorsunuz -sizin icin soylemiyorum, insanlar icin soyluyorum-. Daha dogmadan bir insanin hayatini bu kadar agir bir sorumlulukla ipotek altina almak cok agir bir vebal.
Kaldi ki dunyanin bin türlü hali var. Allah korusun ikinci cocugun bakabilecek durumda olacağının garantisi yok, o zaman ucuncuyu mu yapacakmissiniz.

Aldır desek aldırdıktan sonra hayatta başına gelecek tüm kötü şeyleri bu aldırmaya bağlıyacaksın
Aldırma desek zaten zor olan hayatına daha çok zorluk ekleyeceksin
Buna sen karar ver
Aldır/aldırma bdv nin reytingi en yüksek konularındandır
Ben sen bilirsin diyor köşeye geçiyorum
İzleyiciyim

Bizim bir akrabagimiz bebek aldirdi cünkü o hamileligi ve lohusaligi tekrar kaldiramayacagini biliyordu (onun ki kendi sagligi ile ilgili konulardi). Bebegi aldirdi, ama psikolojik olarak da yine etkilendi. Yerinizde olsam öyle veya böyle karar vermeden önce ve sonra psikolojik destek alirim. Bu bizim lafimizla karar verilecek bir durum degil..durumunuz zor Allah yardimciniz olsun. Nasil karar verseniz de yargilamak bize düsmez

O kadar kötüyüm ki fikir istiyorum yargılamadan.tek çocuğum var 8 yaşında otizmli bir kızım var. O doğduktan sonra psikolojik olarak sorun yaşadım çünkü doğduğundan beri ağlıyor ve uyumuyor ilaçla uyutmaya çalışıyorz doktor desteğiyle.yıllarım uykusuz geçti ağır depresyon yaşadım.şuan korunmamıza rağmen hamile kaldığını öğrendim yıkıldım hiç istemiyorum ne yapıcam bilmiyorum.aklımda sürekli intihar düşünceleri var engel olamıyorum. eşim bana bıraktı.sana da üzülüyorum diyor ama çok günah aldırmak diyorum psikolojik olarak kaldıramıyrm.kızım doğduğundan beri hiç bir bebek görmek istemiyorum çocuk bakmak istemiyorum sevmek istemiyorum.ikinci çocuğunda otizmli olma riski oluyor örnekleri toplumda çok var.hiç bir sorunda olmayabilir tabi bu da ayrı konu
Doğunca günah değil mi ? Mesela şu an size bir şey olsa sizin sabrınızın çeyreğini herhangi biri o çocuğa gösterir mi ?

Başına gelen şeylerin tesadüfen mi olustuguna inaniyorsunuz? Tabii ki Allah size imtihan vermiş. Allah'ın izniyle birinci imtihanı basarmişsiniz. Bir insanın dünyaya gelmesi Allah tarafindan kararlaştirilmissa ne ederseniz edin o insan yaşar. Allah'ın size emanet ettiği cana kiymak cinayetten farksızdır.

Yuk diye gördüğünüz bir cocugu gunah diye dogurdugunuzda ona muhtemelen kotu davranacaksiniz bu daha buyuk gunah, aldirin ve psikolojik tedavinizi ihmal etmeyin

Istemiyorsanız dünyaya getirmeyin. Istemediğin çocugu dünyaya getirmemek günah ama kendini oldürmek günah değil mi🙄🙄🙄inançlıyım günaha giremem diyorsunuz sonrasında nasıl intiharı düşünüyorsunuz🙄🙄🙄acilen bir terapist bulun görünün bu tip düşünceleriniz varsa burdan konuşmakla olmaz.

O çocuk da otizmli olursa kaldırabilecek misin? Doğan çocuğa ablasının sorumluluğunu yüklemek doğru mu yalniz kalmasın diye? Psikolojik destek alıyor musun?

Psikolojiniz cok onemli tabii, mutlaka uzman destegi almanizi oneririm. Fakat ben gunah kismini onemsiyorum. Cocuk dusuncesine bakis aciniz boyleyse bu konuda azami ozenli olmaliydiniz. Onlemlerinizi birkac sekilde saglamaliydiniz. Simdi yasam hakki sorgulanan bi cocuk var karninizda. Benim dusuncem, madem onlem konusunda ozenli davranmadiniz, o halde sorumlulugunuzu da cesaretle karsilayin. Tabii ki psikolojik anlamda destek alin. Sizin karariniz ama ben fikrimi belirtmek istedim. Diger kiziniza da sifalar diliyorum. Sizin icin cok zordur, Allah yardimciniz olsun. Ancak cocuklarinizin yaninda bu dusuncelerinizden asla bahsetmeyin lutfen. Yorgunluklarinizi, hissiyatinizi mumkun mertebe yansitmayin. Onlarin hic sucu yok hicbir seyde.

Başına gelen şeylerin tesadüfen mi olustuguna inaniyorsunuz? Tabii ki Allah size imtihan vermiş. Allah'ın izniyle birinci imtihanı basarmişsiniz. Bir insanın dünyaya gelmesi Allah tarafindan kararlaştirilmissa ne ederseniz edin o insan yaşar. Allah'ın size emanet ettiği cana kiymak cinayetten farksızdır.
çok zor olan bir hayata bu şekilde konuşarak nasıl bir yük yüklediğinizin farkında mısınız? 1. İmtihanı başarmışsınız demişsiniz de çocuk daha 8 yaşında ve anne tükenme noktasına gelmiş. Cinayetle itham ediyorsunuz yani bir günü sadece bu anne yerinde geçirmek lazım böyle radikal konuşmak için. Bence bize düşen tek söz uzman desteği alarak böyle bir karara varmasını önermektir. Bir anneyi bebeği için cinayet ithamında bulunmak ne ağır yük yükler onun omuzlarına. Siz çok güçlü bir karakterdesinizdir ama o değildir, siz olaylara akılcı yaklaşırsınız ama o duygusal yaklaşr gibi gibi …
Ve sen güzel anne; böylesine hassas bir konuda aldır aldırma gibi hayati kararları bizler değil uzman desteği alarak sen karar vereceksin. Her ne karar verirsen ver eminim üstesinden geleceksin çünki sen çok güçlü bir annesin 🌷

Ben de kızımda benzer bir süreç yaşadım, kızım çok büyük oranda düzeldi, ikinci cocuğum normal gelişim gösteriyor. Ben de hep yine aynı şeyleri yaşar mıyım diye tedirgindim.İkinci hamileliğim sürecinde işlenmiş gıda, paketli gıda, şeker neredeyse hiç yemedim.

Back
X