Cokkk korkuyorum hamileyim bu dusunceden kafami alamiyorum yardim

daha once esinizi gorumcelerinizi balkondan falanmi dusurmusler???
kadin en az 2 cocuk buyutmus gorunuyor suan
biz dogum yaptigimizda cocugu nasil tutacagimizi sasirirken onlar herseyiyle ilgilenebiliyorlar hemen
gercekten abartiyorsunuz suan

Ben endisenizi anliyorum. Ben 6. Katta oturuyorum, pencerelerim cok alcak, buyuk biri bile basi donse dusebilir o derece. Benim zaten yukseklik korkum var. Eve gelen ilk yardimci camlari silerken kadinin ayagina yapistim, dusecek korkusundan. Biraz biraz alistim ama cocugunuz olacak bizim de yakinda. Esimin bir arkadasinin 3 yasindaki cocugu sinekligi iterek asagi dusup olmus malesef. Esimin de korkusu var. Tum evi guvenlik altina almak icin plan yapmaya basladik bile. Ama sunu da biliyoruz bir sey olacaksa baskasinin evinde de olabilir. Yine de onlemimizi alip gerisini dusunmemek gerekiyor sanirim. Malesef her seyi kontrol edemiyoruz.

Cok saçma . Oldu olucak simdiden ilerde hangi universiteye gondersem diye konu acsaydiniz :halay: hamilelik hormanlarindan olsa gerek baya ileri görüşlü bi atış olmuş :KK71:
Hem merak etme torun evlattan daha tatlidir . Gözü gibi bakarlar.
Annem hep derdi EVLAT CEVİZ, TORUN CEVIZ ICI .. annemde babaannee ve yengem gonul rahatligi ile birakiyor .ustelik evleri 5. Kat . Çocuk doğunca kapiyi pencereyi kapatirlar siz rahat olun .

Merhaba, ben anlıyorum sizi, hamileliğin de verdiği psikoloji ile insanın aklına çok ilerisi de en kötü senaryolar da geliyor arada, ama Allah’a sığının, sağlıkla kucağınıza alın inşallah, ondan sonrasını içinize nasıl sinerse öyle ayarlarsınız zaten, istemezseniz çalışmaya dönmeyi ertelemeyi düşünürsünüz, müsait olursa sizin anneniz gelip sizin evinizde bakar ya da kayınvalide size gelip gider belki, sağlıkla kucağınıza almanızı dilerim bebeğinizi🙏
Hamileler direkt anlayabiliyo yalniz cunku resmen dusunce sistemimiz bile degisiyo :bicak: eskiden okusaydim asiri paranoyakca gelirdi bu yazi

Hamileyim kızlar veee bu ara kafamı habire bir seye takiyorum oda bebegim.. kaynanama gittiğimde ilerde calisirsam bebegime bakacak evi 3.kat ve balkon dan korkuyorum ne kadar sahippp çıkarım desede olmaz yani ben gözümü ayırmam ama o nun camları balkonu hep acikkk Allah korusun balkona bebeği kucağına alıp çıkarsa kayinpeder kaynana yada gorumce ler sarkitsa Allah korusun 3.kat diye çok korkuyorum akıl verin kafamı bu düşünceden alamıyorum bide kaynanam diyoki çocuk burda kalır gitmez sizle falan ben rahat edemem aklım iyice bulandı 3.kat evleri giriş olsa neyse dsunmem aynı durumda olan vrmi
Bende hamileyken asla çocugum dogunca balkona çıkarmam kimsenin çıkarmasına izin wermem diyordum aklım sürekli oradaydı kafamda ya düşerse diye kuruyordum. Ama dogumdan sonra geçti o korkular çok şükür bebegim 11 aylık we hep balkondayız ewim 5.katta

Balkona gelene kadar çok tehlike var. 3 kat nasıl çıkacak bu çocuk? Merdivenler çok riskli. Bence kayinvalideniz evini taşısın. Mümkünse bahçe katı bir ev bulsunlar.

Balkonlar pencereler özellikle dikkat edilmesi gereken yerler Bebek olunca evde.. ev kazalarından ben de çok korkarım.

geçen yaşadığım ilçede 2.Kattan Suriyeli bir ailenin çocuğu düştü burnu bile kanamadı.. görümcem de ATT, koltuktan düşen bir bebeği götürdüklerini ve bebeğin komada olduğunu söyledi..her yerde her zaman başınıza her şeye gelebilir tedbiri elden bırakmamak lazım.

Yorumlarda konu sahibinin fazla üzerine gittiğinizi düşünüyorum. Bu anlattığı durum psikolojik bir sıkıntı. Anksiyete ve "overthinking" (Türkçe terim karşılığını bilmiyorum ama olmamış veya hiç olmayacak şeyler üzerine gereksiz şekilde kendine zarar verecek kadar düşünmek demek)

Aynı şeyi yıllarca yaşadım, bu yüzden uyku uyuyamadım. Çocuk doğurmadım, hamile de kalmadım ama çocuğum gibi büyüttüğüm kedilerimde aynı şeyleri yaşıyorum. En basit örnek camlarda tel olmasına rağmen ya tel açılırsa diye bu sıcakta cam açmadığım oluyor.

Pimpirik, şımarıklık ya da abartma değil. Bu psikolojide olduğunuzda kötü düşünceleri olasılıkları, yaşanabilecek en kötü senaryoları düşünmeden duramıyorsunuz. Kendi canından olan bir çocuğu taşırken bu tarz bir psikolojiye düşmek gayet normal diye düşünüyorum. Herkes yaşamamış olabilir ama yaşayanlara da biraz insanı tepkiler verin bence. Yorumların çoğu saygısızca. Kimsenin ne yaşadığını, neden böyle bir psikolojiye burundugunu bilemezsiniz.

Konu sahibi sen en iyisi psikolojik destek al. Antidepresan olmuyorsa da psikoterapi almalısın. Yoksa kendi kendine geçmiyor. Ben geçirdiğim anksiyete ataklarinin ardından 1 sene ilaç, daha sonra da meditasyon ile atlattım şu an minimum seviyede tutabiliyorum.

Ben endisenizi anliyorum. Ben 6. Katta oturuyorum, pencerelerim cok alcak, buyuk biri bile basi donse dusebilir o derece. Benim zaten yukseklik korkum var. Eve gelen ilk yardimci camlari silerken kadinin ayagina yapistim, dusecek korkusundan. Biraz biraz alistim ama cocugunuz olacak bizim de yakinda. Esimin bir arkadasinin 3 yasindaki cocugu sinekligi iterek asagi dusup olmus malesef. Esimin de korkusu var. Tum evi guvenlik altina almak icin plan yapmaya basladik bile. Ama sunu da biliyoruz bir sey olacaksa baskasinin evinde de olabilir. Yine de onlemimizi alip gerisini dusunmemek gerekiyor sanirim. Malesef her seyi kontrol edemiyoruz.
2288377
size hemen kendi balkonumu atayim dedim benim de 4 çocuğum var ve 7. Katta oturuyorum arti fransiz balkon cocuk odasi ve mutfak penceremizi de bu sekilde yaptik cok guvenli hem tel oldugu icin dusme ihtimali sifir hem de asagi bir sey atamiyorlar ve kiraci iseniz sokebilirsiniz sonrasinda bizden sonra hem kendi apartmanımizda hem karsidan bir cok kısi bu sekilde yapto

:işsiz::işsiz:Daha hamilesiniz ve dusundugunuz seye bakin.

Durduk yere kendinize takacak bisey ariyosunu galiba .
Rahatlayin yahuuu kayinvalideniz kac cocuk buyutmus onlara bisey olmamis.
Korkmayin biseycik olmaz

Çalışmayacaksın ve oturup çocuğuna kendin bakacaksın arkadaşım bu kadar evhamlı bir anne çocuğunu kimseye bırakmasın zaten

Hamileyim kızlar veee bu ara kafamı habire bir seye takiyorum oda bebegim.. kaynanama gittiğimde ilerde calisirsam bebegime bakacak evi 3.kat ve balkon dan korkuyorum ne kadar sahippp çıkarım desede olmaz yani ben gözümü ayırmam ama o nun camları balkonu hep acikkk Allah korusun balkona bebeği kucağına alıp çıkarsa kayinpeder kaynana yada gorumce ler sarkitsa Allah korusun 3.kat diye çok korkuyorum akıl verin kafamı bu düşünceden alamıyorum bide kaynanam diyoki çocuk burda kalır gitmez sizle falan ben rahat edemem aklım iyice bulandı 3.kat evleri giriş olsa neyse dsunmem aynı durumda olan vrmi
3.kat meselesi biraz kuruntu çok dert ediyosan verir paranı baktırırsın çocuğuna evde kaynana derdi de çekmezsin...diyceğim asıl mesele ise bi akrabamız çalıştığı için çocuğuna annesi bakıyodu. Aynısını annesi de dedi akşam götürdüğünüze değmez sabah geri getirceksiniz bari burda kalsın dedi ve çocuk 3 yaşına gircek annanesine anne diyor kendi evini bilmiyor anasını babasını el gibi görüyor hiç bi şekilde sağlıklı bi bağlanma gerçekleştiremedi yani. Kadın kendi rahatını düşündü çocuğunu bıraktı anasına, anasının desen kocası ölünce çocuk ona can simidi oldu şimdi isteseler bile vermez o derece. Sakın ha çocuğunu bırakma orda yoksa öyle gider önünü alamazsın. Sen de çalışcaksan eşin de çalışıyosur neden 500-600 lira ya sa 1000 lira daha az paraya tamah edip evinizde güzel güzel başka birine baktırmıyosunuz? Hep kaynanaya veriliyo çocuklar sonra vercek eline telefonu tableti atcak başından samıt gibi nesiller yetişcek. Kesinlikle bakıcıya verin derim ben.

Pimpirik,evhamliligimla ün salmış beni bile gecmissiniz.Tebrikler.Ben en fazla bogazina bisey kacarsa naparim diye simdiden dusunurken sizinki olayi nirvanaya tasimis.

Doğar doğmaz çalışmayacaksın dimi bacım?
En az 1 sene çalışmaman lazım zaten
Ondan sonrası için de pencerelere demirlik taktırırsınız demirlik olmazsa çocuğunu kimseye bırakma zaten. Emekleme döneminden sonra çok riskli

Keşke önce tedavi olsaydınız.

Çocuk doğsun, uykusuz geceler başlasın bak nasıl şekil değiştiriyor kafana taktığın şeyler :)

Bu kadar evham saglikli mi??? Once bunu sorun kendinize..
Dusunmeniz gereken tek sey, saglikla dogmasi olmali..

Back
X