cokkkkkk bunaliyorummmm

sinderella1985

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
4 Mart 2016
70
14
3
Kizlar aranizda taksitli fayizaiz ev alan varmi simdiki zamanda cok zor oyle ev almak kirada oturmuyorum eltilerimle ayni apartmanda oturuyorum ev eski yapi kendi imkanlarimizla biraz da olsun guzelesdirdik ama baska bir yere tasinmak istiyorum fayiz haram oldugu icin kredi cekmiyoruz taksitli odeyebilcemiz bir ev bulursak aliriz ins ne yapcami bilmiyorum icimdwn buraya yazmak geldi yaziyorum cok sıkıldim artik .....

Son düzenleme:
Kizlar aranizda taksitli fayizaiz ev alan varmi simdiki zamanda cok zor oyle ev almak kirada oturmuyorum kaynanamla altinda oturuyorum ev eski yapi kendi imkanlarimizla biraz da olsun guzelesdirdik ama baska bir yere tasinmak istiyorum fayiz haram oldugu icin kredi cekmiyoruz taksitli odeyebilcemiz bir ev bulursak aliriz ins ne yapcami bilmiyorum icimdwn buraya yazmak geldi yaziyorum cok sıkıldim artik .....
yaşadığımız düzen çarkında faizin ,girmediği bir alan yokkk ......
sen iyisi paranı biriktirr , öyle al evii

o şekilde taksitli ev olmaz canım...zaten inanıpta paranızı yatırmayın..günümüzde ev almak zor evet..bununda 2 türlüsü var..ya nakit para yada kredi....

faizi siz ödeyeceksiniz. o da mı haram oluyor :(
taksitle hiç duymadım. biz ödüyoz paşa paşa faizide var inşallah bize sevabı vardır :)

Faiz yemek haram yedirmek ondan da kötü olsa gerek çünkü sebep olmuş oluyosunuz
Fetva okumuştum zaruret halinde yani evsiz barksız kalma kiraya çıkamama durumunda 1 ev için kredi çekmek uygun görülüyo
Elden taksite girmeyin binbir türlü hali var dünyanın
Allah yardımcın olsun
Sen kalbini bozma yeter ki

biz ev sahibiyle anlaştık, sözleşme/senet yaptık aylık bankadan yatıryoruz. Allah razı olsun. faize bulaşmak istemediğimizi söyledik. o da sizin gibi gençlere tabii ki yardım ederim dedi.

Kizlar aranizda taksitli fayizaiz ev alan varmi simdiki zamanda cok zor oyle ev almak kirada oturmuyorum kaynanamla altinda oturuyorum ev eski yapi kendi imkanlarimizla biraz da olsun guzelesdirdik ama baska bir yere tasinmak istiyorum fayiz haram oldugu icin kredi cekmiyoruz taksitli odeyebilcemiz bir ev bulursak aliriz ins ne yapcami bilmiyorum icimdwn buraya yazmak geldi yaziyorum cok sıkıldim artik .....

Faiz yemek haram yedirmek ondan da kötü olsa gerek çünkü sebep olmuş oluyosunuz
Fetva okumuştum zaruret halinde yani evsiz barksız kalma kiraya çıkamama durumunda 1 ev için kredi çekmek uygun görülüyo
Elden taksite girmeyin binbir türlü hali var dünyanın
Allah yardımcın olsun
Sen kalbini bozma yeter ki

kuran'da nerede yazıyor bu fetvalara o kadar güvenmeyin. zaruret ne ki? kira ödeyebilir 10 yıllık faizli borca girmektense

biz paşa paşa ödüyoruz valla. 100 bine yakın faiz bindi yanlış hatırlamıyorsam. başka türlü ev almak imkansız

kuran'da nerede yazıyor bu fetvalara o kadar güvenmeyin. zaruret ne ki? kira ödeyebilir 10 yıllık faizli borca girmektense
İlerde evsiz kalma riski var bu bir
İkincisi namazın 5 vakit farz olduğunun yazmadığı gibi ona rağmen kılarız açık seçik yazmaz! herşeyin yazmasını bekleyemeyiz akıl ve mantık var
Kuran genel belirleyicidir kalan kısmı için Efendimiz asm ın hayatı bize rehberdir onda
da çözüm yoksa alimlerin fikri alınır
Bu kadın ölürken sokakta kalacak evi yok ya ve günümüz şartları bunu gerektiriyor başka bir yol yok? Aç kalınca haram olandan bir parça yemenin helal olduğu gibi
Herşeyin Kuranda yazmasını beklersen Peygamberimize ve Ashaba saygı duymuyosun demektir.

toki'den ev alabilirsiniz.

küçük çocuğum var çalışmıyorum demişsiniz, öncesinde çalışıyo muydunuz??

Eminevim die bi site var faizsiz olduğunu idda ediyorlar..İsim vermek yasak mı bilemedim gerçi şuano_O

eminevimi araştırın derim. çok mantıklı. taksitle gibi.
biz standını görüp konuştuk haftasonu.
%6 hizmet bedeli alıyorlar. misal 100 bine 6 bin bedeli var. hali hazırda oturduğunuz evde varken çekiliş usulü alabilirsiniz. banka faizlerini düşününce bu bedel hem çok uygun hem de faiz değil. adamlar iş yapıyor bunun da bir bedeli olmalı yani.

Oncelikle fayiz degil faiz yazilir. Ikinci olarak ben anlamiyorum bazi insanlari gercekten. Faiz nerede haram? Paradan para kazanirsan haram. Ee sen ev alirken dahada oduyorsun o halde kredi cekmek neden haram olsun? Bu devirde kim neyin sahibi olabilir kredi cekmeden?

faizi alan da veren de günah işlemiş oluyor.. iki tarafın sınavı farklı. biri almamk için tutacak kendini biri de vermemek için.

İlerde evsiz kalma riski var bu bir
İkincisi namazın 5 vakit farz olduğunun yazmadığı gibi ona rağmen kılarız açık seçik yazmaz! herşeyin yazmasını bekleyemeyiz akıl ve mantık var
Kuran genel belirleyicidir kalan kısmı için Efendimiz asm ın hayatı bize rehberdir onda
da çözüm yoksa alimlerin fikri alınır
Bu kadın ölürken sokakta kalacak evi yok ya ve günümüz şartları bunu gerektiriyor başka bir yol yok? Aç kalınca haram olandan bir parça yemenin helal olduğu gibi
Herşeyin Kuranda yazmasını beklersen Peygamberimize ve Ashaba saygı duymuyosun demektir.

dini olaylara girmeyeceğim, 5 avkitte yazar kuranda. faizle ilgili aytelere bakarsanz görürsünüz ki hiç bir şekilde AMA konmamıştır. ama domuzda vardır mesela. fetvayı veren de Peygamber değil. bana hadis bulun o zaman evin yoksa faiz olabilir diye. peygamber veye bir fetva kurandan aykırı konuşamaz. ev sahibi olabilirken de her zman evini kaybetme riski var yok mu. yoksa malına mı güveniyorsun Allah'a mı? öyle bakarsanız her şeye ehliyet çıkar.

Back
X