Çokmu geç kaldım sizce yeni bir hayat için?

edebiyat okuduktan sonra ne olmayı planlıyorsunuz? olayı anlamadım tam olarak. ve şunu unutmamak gerektiğini düşünüyorum: hiçbir şey uzaktan göründüğü gibi değildir. edebiyata ben de çok ilgiliyim; ama okumak sıkıcı. istediğiniz fakülteden mezun oldum, oranın da neyi sizi çekti anlamadım :) edebiyatta sizin ilginizi çekenin ne olduğunu keşfedip onun üzerine yoğunlaşsanız daha iyi. ya da açıköğretim okuyabilirsiniz, hevesiniz daim olsun efendim :) hayallerinin peşinden gidenleri severim, cesaret kahramanı o insanlar...

Ben destekle, sevgiyle, paylaşımla nefes alabilen biriyim... Birden böyle bir tavır alınmasını hazmedemiyorum. Motivasyonum düştü, ders çalışamıyorum. Yaklaşık on gündür kalem almadım elime, sanırım pes ediyorum

insanın zaman zaman enerjisi düşer elbette, her zaman aynı motivasyon ve istekle çalışamayız.
ben yıllardır hayal ettiğim bir işteyim mesela bugun ayaklarım geri geri gidiyordu zerre gelmek istemedim.
ama bu benim bu işi sevmediğim anlamına mı gelir? asla.
en çok istediğimiz sevdiğimiz şeylerden bile ara sıra sıkılır doğruyu mu yapıyorum diye kendimizi sorgularız
bunun da olması gereklidir elbette.
ve hatta iyi ki de vardır, yolumuzda kendimize duraklar yapıp arada bir dinlenir, eskisinden daha kararlı bir biçimde yola devam ederiz.

şu anki vazgeçmişliğini yorgunluğuna buna yor düşün ve kararını yeniden ver.. o zaman eskisinden de azimli ve kararlı olacaksın.

kolay gelsin canım.. okuma işleri kolay değil, ama malesef toplumumuzda zerre kıymeti yok.

Selam, konunu nasıl buldum biliyor musun? Nickin, nickinin hemen altında yazan ve profilinin en altında yazan cümlelerle geldim. Bunlar benim gibi az çok yazılı sözlü Türkçe'den anlayan ve kelime oyunlarına bayılan birisini profiline çektiyse,sende cevher var sanki, ben bunu hissettim. Peki yapmak istediğin şey edebiyatı pratiğe dökmek olabilir mi? Edebiyatı üniversitede bölüm olarak okumak belki de senin istediğin şeyin zorlaştırılmışıdır. Mesela bir çok insan ekonomiye ilgi duyar ama iktisat bölümünü okuyamazlar.Çünkü ilgi duydukları aslında olayın pratiğidir, ama akademik eğitimde bir çok teori insanı bunalatabilir. Bence edebiyatla ilgili isteklerini senaryo yazım kurslarına giderek, blog yazarak, olayı büyütüp kitap yazarak da tatmin edebilirsin. Mimar ve yazar, mühendis ve gazeteci, matematikçi ve oyuncu ( buradan k. imirzalıoğluna selamlarımı yollamak istiyorum ) bir çok örnek var. Belki de kendin için zorlaştırmadan, daha kolay bir yoldan da aynı sonuca ulaşabilirsin.

O zaman herkesi haklı çıkarmaz mısınız ?

Haklı çıktılar, giremedim bu geçen sınava...Annemin baskısı-şımarıklık seninki, rahat rahatsız ediyor seni, yeniden denemek sana sadece zaman kaybettirir, emeklilik yaşı zaten almış yürümüş, mis gibi mesleğin var-.... kapsamında ettiği türlü ezalar sonucu giremedim sınava, hala içimde...Hatta o denli nefret ediyorumki işimden mesleğimden sabahları ayakkabılarım ağlıyor Bu yıl hem çalışıp hemde hazırlanmak istiyorum sınava, dershane işi olmayacak gibi annemin çenesi ile uğraşamam Kendi kendime ne yapabilirsem artık...Merak edenler için bilgilendirmek istedim

geçerli bir mesleğin var başka iş bul yani .edebiyat çinde kurslara katıl kendini geliştir bu tür kurslar var çok güzel git oralara .ben olsam öle yapardım .

Hayır canım hiç geç kalmadın.
Bende iletişim mezunuyum üstelik çok iyi bir üniversiteden.
Evlendikten sonra bile çok düşündüm ama bir türlü harekete geçemedim.
Üstelik eşimde destekliyordu.
Psikoloji okumayı çok istedim ama yapmadım.
Hala içimde ukte.
Keşke diyorum açık öğretim bile olsa okusaydım.
En azından şansımı deneseydim.
Kimseyi değil iç sesini dinle.
Sana en doğruyu o söyler.
Hayatına yeni keşkeler ekleme ben öyle yapmaya çalışıyorum

Yaş 30 oluyor, yeni baştan bir meslek
Çok diretiyor annem, bunaltıyor beni, peki sen tekrardan şansını denemek istemiyormusun :26:

Yaş 30 oluyor, yeni baştan bir meslek
Çok diretiyor annem, bunaltıyor beni, peki sen tekrardan şansını denemek istemiyormusun :26:

İşte şimdi bben artık geç oldu noktasındayım canım.
8 Yaşında oğlum ve sürekli seyahat eden bir eşim,
Yaşlanan anne babam var.
Evleneli 12 sene oldu.
Onun için keşke diyorum.
Hem çalışıp , hemde hayallerini gerçekleştirmeye çalış.
en azından dene.
Annen tabiki kendince hayatını kurup, yürümeni istiyor ama bu senin seçtiğin ve mutlu olacağın bir yol olmalı.
Bizim sınıfta 40 yaşında kadın vardı hiç unutmam, Kemal sunal ben okula girdiğimde yeni mezun olmuştu.
Kimbilir belki bir gün bende tekrar şansımı denerim.

Ah beni bir anlayan çıksa, geçerli diye mesleğini sevmeli mi insan

O güzelim gözlere ağlamak yakışıyor mu?
Hani hayalmahsülleriofisi açacaktın?
Türkiye'de yaşamak baştan oku derdim ama bebeğim gerçekten hayat çok uzun gibi görünse de çok kısa... :26:
Başka bir alanda işini yapsan? Bambaşka bir durumda ne bileyim...

Öyle bir bahsediyorsun ki sanki yaş 60

Tabi ki geç değil..

Sevmediğin bir işi ömrün boyunca yapmaktansa bence de hayallerinin peşinden koşmalısın..

Ve bence tuttuğunu koparırsın.. Sende biliyorsun

Son düzenleme:

Çok teşekkür ederim varlığınız, desteğiniz için...
Tekrardan kalkacak yürüyecek o gücü bulmak mesele

Kuzum beniiiiiiiiiiiiiim Başka bir alanda ne yapabilirimki, belli tecrübe birikim lazım, ofis açmak içinse sermaye

Çıtırım beniiiim, iyiki varsınız siz

Destek bizden, harekete geçmek senden canım.
Ben bile gaza geldim bu arada.
Belki seneye aynı kampüste oluruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…