Çokmu geç kaldım sizce yeni bir hayat için?

Teşekkür ederim hepinize kızlar, beklediğim tepkiyle karşılaştım maalesef kıyamet koptu evde, ne aklımı kaçırdığım kaldı, ne başka birşey babam bile beni hayalkırıklığına uğrattı, annem ise bana rahat battığı düşüncesinde yarın bir dershane ile görüşmeyi planlıyordum oysaki :26:

Hadi yaNe yapmayı düşünüyorsun :26:

Napıcan peki canım:26:

Birde benim annem öğretmen, şimdiye kadar her konuda o yüreklendirdi beni deneyiminde var yönetici düzeyinde iş bulabilecekken, geleceği olmayan bir mesleğe nasıl atılırmışım, 30 a ne kalmış şunun şurasında, değişiklik istiyorsam tiyatro yada yabancı dil kurslarına gitmeliymişim, 4 yıl daha aklımımı kaçırmışım ben Değişiklik istemiyorum ben, bu benim hayalim dedim, konuşmuyor şimdi benimle

ah canım çok iyi anlıyorum seni. benim hayalim de ingiliz dili edebiyatıydı önce puanım yeterli gelmedi ilk sınava girdiimde. latin dilini kazandım dil tarihte. ama sonra devam edemedim oraya o yaşların verdii cahillikle iki senelik bölüme giricem dedim dershaneye gittim bi sene,sonra iki yıllık bi bölüm kazandım bitirdim.enson okulumda okurken hocam bana senin ingilizceye yeteneğin çok, geç kalmış sayılmazsın tekrar gir sınava oku dedi hayata geç kalcam düşüncesiyle ve yine o gençliin verdiği tecrübesizlikle girmedim sınava ama şimdi her aklıma geldikçe içim acır.... hatta araştıdım a.ö.fnin ingilizce öğretmenliği falan varmışş ama eskişehire gitmek gerekiyor bazı dersler için. hemde çalışıyorumda. bilmiyorum işte kaldı öle. bu saattensonrada hem okumak hem çalışmak bende 32 yaşımdayım bu arada, bu sene girsem kazansam yaş olcak 36 aslında çok geç de olmuyomuş be :26: bide dediğin gibi yıllardır elimize kalem almadık sistem değişti dersler değişti :44:

Etraftakiler yapamazsın olmaz dedikçe başarının tadı daha fazla çıkıyor emin ol, neden denemiyorsun tekrar?

Canım benim bende ygs ve kpss ye girdim bu sene ve nerdeyse 5 yıldır hiç bir dersle alakam yoktu 4 aylık çalışma ile çok güzel netler yaptım ygs netlerime baktığımda 32 türkçe net ve sosyalden 25 net bıraktım bende çalışılarak ve azimle yapılmayacak birşey yok bence oku istiyorsan hayallerini ertleme bende okumayı düşünüyorum ve 24 yaşındayım okulu bitirdiğimde 28 yaşında olacağım ama istediğim işi yapacağım kısmetse içinden ne geliyorsa pişman olmayacağını düşünüyorsan HAYALLERİNDEN vazgeçme

Bakırköyden MEcidiyeköy'e gidiyordum otobüsle. Okumayı çok severim yolda. Yanımda ki beyfendinin dikkatini çekmiş. 27-28 yaşlarındayım. Minyon olunca daha kücük gösteriyorsun. Neyse. Sohbete başladık. Yanımda ki beyfendi Avukat. İstanbul barosu sekreteri imiş. Yol boyunca konuştuk. Okuyan gençleri çok seviyorum dedi. Benimde elinde ki gazeteler dikkatimi çekti. Biri sol , biri sağ. Nedenini sordum ikisinede güveniyorum okuyorum sentezliyorum dedi. DAha fazla ayrıntıya girmemeyim.
En büyük idealim dedim hukuktu ama olmadı. Sınava girdiğim yıl sözelden alınıp ea verilmişti huku. Geç değil dedi. Ama dedim yaşım bu. DEmez mi bende 30 yaşında bitirdim hukuku. Ve öğretmendim o zaman.
O bana güç oldu şu an yaşım 31 :)
Ama şu vakıf ünv. ücretsiz giriş olursa hukuk okuyacağım. HErşeyden kısmaya razıyım.
Şu an MAli Müşavirim. Bu meslekten kazanacagım parayı oraya akıtmaya. Zaten evlilik ve çocuk planlarım maalesef yok.
Belki 40 yaşında mezun olurum , belki hiç avukatlık yapamam :) ama gözlerimi kapatırken bir hayalimi gerçekleştirmiş olmanın huzuru olur.
Hayallerini erteleme,hiç bir zaman geç değildir.
Ben ygs düşünmüyorum,meslek lisesi cıkışlıyım :)

bu düşünceyi 10 sene sonra yine düşünürseniz o zamanda yine geç kaldığınızı düşünmeyecekmisiniz,eğer çok istiyorsanız bugün başlamak herzaman erkendir!

Eğer meslek için bunu istiyorsan edebiyat mezunalrı için bir meslek yok malesef.

Ama iyi tarafından bakarsan senin mesleğin var, kendini geliştirmek, hayalini gerçekleştirmek, ufkunu açmak için de edebiyat okuyabilirsin, bence denemelisin, hafta içi kendi işinde çalışır haftasonları dersaneye gidersin.

Ben de sinema okudum ama psikoloji düşünüyorum da, sözelciyim psikoloji eaya geçti nasıl geçicem bilemiyorum. puan düşme olayı hala var malesef ben de 27yim.

teşekkür ederim sendemi sınava hazırlanıyorsun? umut oluyor bana yazdıklarınız çok teşekkür ederim sahiden

yeni üye olduğumdan sürekli bakıyorum foruma ancak en çok ilgimi çeken sonucunu merak ettiğim bu konu oldu,çünkü hayatta en önemli şey mutlu olmak ve bunun en önemli yolu da emin ol sevdiğin işi yapmak,kendim yapamadığımdan biliyorum herşeyime yansıyor bütün hayatımı etkiliyor başka hiçbirşey yapmak istemiyorum,sana sölenecek onca şey var ki tek tek düşünürsen aslında hiç de senin için zor olmadığını göreceksin

maddi sorunun yokmuş en önemlisi kimseye yük olmayacaksın bekar ve çocuk sahibi olmaman seni daha da rahat yapacak ayrıca kurulu bi düzende ailenle yaşamak bunlar çok büyük fırsat

zaten istediğin zaman iş bulabileceğin güzel bi mesleğin var gelecek kaygın yok

kpsszede olduğumdan çok iyi biliyorum ki sınavlarda en önemli sorun sayısal o zaten sende var dediğim gibi sözel de okumayla anlaşılabiliyor yeter ki dediğim yöntemi dene

ve emin ol istemek başarmanın yarısıdır şimdi sana açıktan okulları bitirip doktor mühendis olanları çocuklu çocuklu üniversiteye giden kadınları işçiyken aynı kuruma atanan insanları anlatmaya gerek yok zaman zaman başarı hikayeleriyle karşımıza çıkıyorlar zaten sen de hatırlarsın basından

bu devirde üni okumak değil iş bulmak zor arkadaşım o yüzden sistem mistem faso fiso iistedikten sonra herşey yaparsın kendi adıma herkesin 2. okulu okuması taraftarıyım çok daha bilinçli istekli ve başarılı oluyor insan hemde böyle yarım kalan hayalleri gerçekleştiriyor

anneni de çok takma çevreni de tamam annedir önemlidir allah gecinden versin ama bizi bırakıp gidecekler kalıcaz biz bize o zaman mutsuz umutsuz annesiz bir insan olmak daha kötü

ahha ah bana kalsa çocuğuma bakacak biri olsa babam trilyoner olsa her zaman derim bütün -lojileri okurum (mesleğim bir -loji de =)) )okumanın yaşı yok insan meslek için bir kere okumalı ,öğrenmek için her zaman..

herşey gönlünce olsun

sınava hazırlanmıyorum bu arada açıköğretim sosyoloji okuyacam sınavsız ha ama kpssye hazırlanıyorum yıllardır ah o matematik olmasa ah

yaw uzun oldu ama bişi daha dicem hiç çalışmasan geçen yılların sorularına bak ve mutlaka çözümlü sorular çöz çok faydası oluyor bence dershaneye bile gerek yok ben istiyorum yaparım demen yeterli

TIP fakultelerinden arada bir doktor mezun olurmus.Genellikle,bestekarlar,muzisyenler,yazarlar,karikaturistler,gazeteciler TIBBiyeden cikarmis.Edebiyata ilgili bir arkadasim var ustelik elektronik muhendisi.Bircok edebiyatciya tas cikaracak cinsten yazilar yaziyor,siirler diziyor.Bir cok gazeli ezbere biliyor.Degerli sairlerin uzun siirlerini hic kitaba bakmadan okuyor.Bunlari neden anlattim???Universitede okutulan bolumlerde sadece teorik bilgiler veriliyor,eger bu muhendis arkadasim edebiyat okusaydi ayrintilar verildigi icin isin kaymagini - kremasini tatmadan mezun olacakti.Edebiyati sevmenin yolu HOBi olarak ilgilenmekten gecer.Akademiden gecmezzz.

Canım kısa bir anekdot vardı,hocam anlatmıştı,28 yaşındasın ve eğer yeni bir bölüm okursan 5 yıl sonra bitirdiğinde 33 olacağını varsayıyorum..Diğer yönden bakıyoruz,okul olayına girmiyorsun,kendi hayatına devam ediyorsun,28 yaşındasın ve 5 yıl sonra kaç olacaksın?29 mu?aa..sanırım yine 33 olacaksın:) bilmem anlatabildim mi?

aa kocaelindeymişsin yarım saat burda olsan sana sözel dersi verirdim beyaw

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…