- Konu Sahibi LivreAmour
-
sevmediği meslekte ömür tüketenlerden biri de benim... muhasebeyi sevmiyorum, hayalim edebiyat öğretmeni olmaktı ama babam bu mesleği seçti benim için... yaş 37 oldu, hala sevmiyorum işimi... şimdi bile düşünüyorum yeniden bi meslek edinsem mi diye...Haklısın canımda sevmediğin bir mesleklede ömür tüketmeklisedeyken edebiyat hocamız çok severdi beni, edebiyat fakültesindekiler gibi araştırma yapıyorsun ders için derdi, fen-matematikte ne işin var kızım senin derdi :96: yanlış seçim ve sevmediğin bir işte ömür tüketmek sorun, çalıştığım şirket kapandı, 15 gün oluyor, içimden hiçbiryere başvurmak gelmiyorki, cvmi göndermedim bile tek bir yere...Çok daralıyorum, annemde sürekli soruyor, başvuruyormusun kızım kariyerden falan ilanlara bakıyormusun diye :96::97:
Merhaba, dertmi bu bilmiyorum ama sadece sizlerden fikir almak istiyorum, 28 yaşındayım, bilgisayar mühendisiyim... Bekarım, ve çalıştığım şirket 15 gün önce kapandı, uzun zamandır içimi kemiren, yeteneğiminde olduğunu düşündüğüm bölüm için tekrar üniversite sınavına girmek istiyorum.Ama nasıl söylesem geçmi kaldım diye içim içimi yiyiyor...2004 mezunuyum üniversiteden, sistem değişmiş, elime kalem almayalı 7 yıl olmuş, üstelik ben lisede fen-matematik mezunuyum, sözelle alan bir bölüme girebilirmiyim? Yorum istiyorum kızlar sizden, yüreklendirilmeye ihtiyacım var, dershaneye de gitsemmi ki sizce?
Teşekkür ederim tatlım yorumun için, içimde kalacak ömrüm boyunca bir kere şansımı deneyeceğim :26:
neden edebiyat okumak istiyorsun?
yazar olmak icin mi , eleştirmen olmak icin mi , editor olmak icin mi?
bence universiteye girmek icin gec degil ama
4 senenin yarısı temel derslerle gecer zaten universitede onun yerine madem birikmis paran var ve para kazanmak zorunda degilsin bu 4 sene hatta seneye hazırlanıcam diyorsun 5 sene
kapısını cal bir kitabevinin ya da yayıncının bir editörun edebiyat sevdanı anlat
nasıl bir is yapmak istedigini soyle
diploma almakla ugrasıcagına 4 sene usta cırak ilişkisi ile ilerlersen cok daha asama kaydedersin
ama ben akademisyen olmak istiyorum diyorsan o zaman bambaska bir is.
bir de direk lisanstan girmek yerine yuksek lisanslara bak
4 sene lisans okuyacagına bazı okullar 1 sene bilimsel hazırlık programı ile direkyuksek lisansa alıyor.
surdan biliyorum bir ara dil bilim okumayı dusundum , endustri mühendisligi mezunuyum ki bogazicinde hocalarla yazıstım, 1 sene bilimsel hazırlık dersleri alarak basarılı olursam devam edebilcegimi soylediler.
Hayatımın en büyük çılgınlığını yaparak, sınav sistemi tekrarda değişse ben dün akşam dershaneye yazıldım kızlar :97: yeni bir işe başladım bir hafta öncede, dershaneye hafta içi akşam iş çıkışı gideceğim haftasonlarıda etüt olacakmış, dershane müdürü kutladı beni hayran hayran baktıBindik bir alamete gidiyoruz kıyamete bakalım, sizlerle de paylaşmak istedim
Hayatımın en büyük çılgınlığını yaparak, sınav sistemi tekrarda değişse ben dün akşam dershaneye yazıldım kızlar :97: yeni bir işe başladım bir hafta öncede, dershaneye hafta içi akşam iş çıkışı gideceğim haftasonlarıda etüt olacakmış, dershane müdürü kutladı beni hayran hayran baktıBindik bir alamete gidiyoruz kıyamete bakalım, sizlerle de paylaşmak istedim
çok iyi yapmışsın canım.. neticede kaybedeceğin birşey yok.. olur da zaten.. edebiyat çok yüksek puanlı bir bölüm değil.. zamanın bilg. müh. kazanmış okumuşsun, bunu da halledersin
ayrıca hayatına renk heyecan gelir.. güzel bir hareketlenme olur
Çok iyi yapmışsınız. Yıllar sonra nasıl da iyi yapmışım diyecek ve iç huzuruyla dolu olacaksınız.
iyi yapmışsın canım bende hep tarih öğretmenliği okumak istemiştim. Lakin inşaat mühendisiyim, ailem zorla sayısal seçtirmişti zamanında işim, lojmanın bir düzenim var cesaret edemiyorum tekrar üniversite okumaya ama mutlu da değilim malesef.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?