çokmu haksızlık yapıyorum....

smile6081

Gözlüksüz bakıyorum hala cahilsin
Kayıtlı Üye
10 Kasım 2007
2.209
651
723
merhabalar. bana yardımcı olun lütfen kafam çok karışık .

bir kaç hafta önce kayınpederim vefat etti, sürekli giidp geliyoruz 2 hafta eşim orda kaldı. sonra kayınvalidemin yanında kardeşi eşi ve annesi kaldı ama bizde hep gittik gece 2 3 gibi kendi evimize geldik.

eşim beniimde orda kalmanı istiyor, ama ben kalamam bebeğim var 1 buçuk yaşında gece sürekli uyanıyor ve orda yemek bile yediremiyorum. kayınvalidemin evi çok karışşık çok dağınık ve düzenini kimsenin bozmasını istemioyor. benim düzelttiğimi bile kendi istediği gibi yapıyor. kısacası oğluma oynama alanı rahat hareket etme alanı yok.

eşim baskı yapıyr kalalım diye kalamam o bize gelsin ne kadar isterse kalsın diyorum ama oda herşeye küsen kırılan bir insan yani zor gibi kadın gecen sene bebeğime baktı ufacı şeyleri bile büyüyüttü. sizce ne yapmalı bu durum karşısında.

eşime kalsa sürekli orda kalmak ister. bir iki gün değil. biliyorum bir kere evet desem hep orda kalıcam.

eşime haksızlık mı yapıyorum. siz olsanız nasıl bir karar verirsiniz. yakında işe başlıycam 2 aydır bakıcım var bebeğimi tekrar kayınvalidem baksın istemem.

Son düzenleme:
hayır iyi yapıyorsun hayatına sınırlar çiz böyle ne güzel işte
sen kendi ailenin çocuğunun iyiliği düzeni huzuru için düşünüyorsun bunları tabi ki haklısın
hiç kafanı karıştırma

Düzensizlikten nefret eden biri olarak ben olsam kalamazdım sanırım..Bide toparlamanıza bile izin vermiyormuş zor bi durum..Eşiniz arada bi kalsın istiyorsa..

Sürekli kaynananızla olmaz tabi
Ama eşinizin babası vefat etmiş daha çok yeni o kadını da yalnız bırakmak doğru değil
Acısı çok taze daha

şu 40 mevlüdüne kadar evde kadını yalnız bırakmayın bence..

yalnızlık denilen şey ölüm acısı yaşıyan kişi için evde yalnız olmak anlamında değil..

ama böyle büyük bir acıda insan ailesinin tüm fertleri yanında olsun istiyor..

ramazan ayındayız..

işe başlayana kadar oğlunuz için zor bile olsa kalın..

ömür boyu sürmeyecek ya..

ölüm bu telafisi yok ki..

hem giderseniz ve kalırsanız siz de huzurlu olacaksınız..

huzursuzsunuz ki bize danışıyorsunuz..

bi kere kalsan da çocuğun rahat olmadığını eşin gözleriyle görse tekrar kalmak istemez, çocuk evde daha rahatediyo der herhalde?
ama o bi kere kalmada da çocuk hiç aksilik etmezse işin zor..
kayınvalidenin size gelme durumu olmaz şimdilik bence çünkü daha cenaze çıkalı ne kadar olmuş, gelen giden olur millete ayıp olur falan der.

eşinize 'annen gelsin istedıgı kadar kalsın' demeyin bence.
siz gidin oraya. ki zaten kadını yanlız bırakmıyolarmış e sizde gıdıyormuşsunuz 2lere 3 lere kadar orda duruyormuşsunuz.
eve geç gelıyormuşsunuz. e eeşinizde orada kalıyor.
e daha ne? siz zaten yapmanız gerekenı yapıyorsunuz...
arada tek tük 1-2 gece kalabılırsınız.
işe baslıcam baslamadan 2 gece falan kalııym bari deyin.
ve gerekırse kalın.
ama dıyorsunuzkı eşim temelli kalmamı ıstıyor. aslaaa...
kayınvalıdenızde sizle yasamak gibi bı durum olursa aslaa........

bence empati yapın vefat eden sizin babanız olsaydı siz annenizin yanında olmak istemez miydiniz? ve eşinizinde yanında olması daha iyi olmaz mıydı?

Eğer kalırsan sana olanları anlatıyım.. Kaynanan size alışacak ve siz gidersen eve üzülecek.. Yanlız kalmaktan şikayet etcek ee o zaman eşin anne gel bize kal diyecek.. Ve bir bakcaksın kaynana hayatını senin evinde sürdürcek... Eşin kalıyorsa kalsın sakın sen kabul etme anladıgım kadarıyla calısyosun onu bahane et rahat uyuyamıyorum en onemlısı cocugu bahane et.. Ölüm her kapıda ilk günler olsa tamam anlıyacagım ama 1 aya dayanmıs dayanılmaz acıda azalmıstır.. Umarım kaynanan tek değildir.. Ve şu saate sonra eşin kaynanana daha duskun olacak hersey onunla yapılmak ıstencek.. Heryere oda cagırılcak.. Sen dua et ki evliliğin ilk senesi değil ben ilk aylarımda yaşadım bunları cicim ayı nedir bilmem biz 3 kişilik aile olmuştuk.. Kaynanam tek kalamamıştı torunları kaldı geldı ılk aylarımda bızde kaldı utanmadan dıger ogluna gıdebılırdı.. Allah yardımcın olsun kayınpederımın olumunden 7 ay gecmesıne ragmen ben hala atlatmıs degılım bazı seylerı..

başınız sağolsun bende olsam kalmak istemezdim düzeniiniz bozulacaksa niye kalasınızki eşiniz kalsın ona karışmayın sizde gidip gelin ama sınırları çizin işiniz çok zorrrr başka çocuğu yokmu sizin bebeğiniz varmış onlar kalsın ama yinede eşinizi seviyorsanız aranızı bu yüzden bozmayın onun zor anları anlayışlı olun kendi ailenizin başına gelmiş gibi düşünün eşiniz aynı durumda kalsanız size nasıl davranırdı
+-

Son düzenleme:
sizin sorumluluğunuz çocuğunuza karşı, eşiniz de annesine karşı görevlerini yerine getiriyormuş zaten.
bence sürekli sizde kalma ihtimaline karşı temkinli olun. 40 ı çıktıktan sonra ayağınızı yavaş yavaş çekin, yatılı kalma olayına alıştırmayın fazla.
ama kadını da çok yalnız bırakmayın, eviniz yakın mı bilmiyorum ama kadın yalnızsa o evde duvarlar üstüne üstüne gelecektir.
yakında olmanızda fayda var.

canım sakın yalnış anlama ama ölen senın baban olsaydı yıne boyle mı davranırdım bır onu düşün
insanlar senı kırmış olabılır canım ama onu bu zaman da yalnız bırakmak hiç hoş değil
bır kaç zaman sonra işe başlayacakmışsın zaten bence bırazcık sabret

Gündüz gidip dönün evinize yatılı kalmak gereksiz bence..

Kuran fln olduğunda gidip yardımcı olursunuz
kayınvalideniz tek değilmiş tek olsa bi kaç gün kalın yalnız kalmasın dicem ama bence çocukla bide gidip napıcaksınız kii.. çocukla ilgileniceksiniz siz zaten

Zaten yanında kalanlar varmış eğer yalnız olsalardı kalın derdim.Bebeğinizin rahatı için kalmak istemeyişiniz normal,kendi rahatınız için olsaydı yanlış olabilirdi ama siz bebeğinizi düşünüyorsunuz.Normal olanda bu.Eğer vicdanınız rahat etmiyorsa kalmadığınız için,birkaç gün kalın,bu kadarcık sürede bebeğiniz huzursuz olmaz sanırım.Başınız sağolsun.

böyle bir durumda ne yapılırki bilmem resmen 2 kişilik aile 3 kişi oluyo atsan atılmaz satsan satılmaz hele birde kayınvalide kaprisliyse ooooo benim kayınpeder bir kalp ameliyatı oldu kayınvalidem ondan kaprisliydi bu kayınvalideler varya susalım idare edlim diyorum ama dayanmak ne mümkünnnn birde eşiniz benimki gibi ana kuzusuysa10 kez arar sorar ben annemi hergün aramam bunalıyorum onun ailesine yapışıklığından sizde benim gibi ailenizle vıç vıç değilseniz heralde kavga hiç bitmez

sen bayramda bile eşinin babasız ilk bayramında tatile onunla gitmeyi düşünüyorsun canım...ama bu kırmızıyla işaretlediğim cümleler özellikle utanmadan sözü fena.kayınpederinin ölümünün üstünden 7 ay geçmiş hala atlatamadın değilmi? sahtehayatcım bir kehanette bulunayım sen çocuklarından çok çekeceksin.merhametsizlik yapmaki bulmayasın.
kadın kocasını kaybetmiş,ne var evinizde kalmışsa,anlamıyorum.

arkadaşım bence sen bir süre kayınvalidenlerde kal,yanlız bırakma,en azından yukarda bi arkadaşın dediği gibi 40 ına kadar.Allah senden razı olsun eğer bu zaman zarfında kayınvalidene gereken desteği sağlıyorsan.

Bilmeden konuşma istersen tatile çıkma fikri eşimden di anlamakta zorluk cektıgın belli.. Ordan konuşmak kolay gelır emınım senınkiler hayırlı evlat olur belliki seninde eşinin ailesiyle sorunun var cunku eşi ve ailesinden cıkmayan uyelerdensin...

Kimseyi dinleme derim ben kaynananı en cok sen tanıyorsun.. Merhametmiş oymuy buymuş boşver evte acımasızım belki bu konuda ama ileride yaşıycaklarından iyi olur bence.. Hem kaprisli diyorsun çekilmez arkadaşım git yanında bulun destek ol ama evine girince hersey arkanda kalsın... Bazı kişler demiş işte merhametsizlik falan filan arkadaşım evleniyosun diye ailesine bu kadar girceksin diye birşey yok kuranda böyle bir ayette yok istersen bakarsın ama senin sorumlulugun değil.. Sorumluugun sadece eşine geri kalan saygıdan ibaret olmalı.. Sen yanlarında kalsan bile onlara göre acısını zaten hiçbir zaman anlamıycaksın bu böyle yaşamayan biri anlatır burda ileri geri konuşur.. Yaşamış biri olarak anlatıyorum..

Son düzenleme:
guniz, cok doğru yazmıssın....(dusuncelerımle aynı)doğru söze ne hacet....

guniz' in bilmeden yazdığı yok! siz, ne yazmıssanız ona göre yorum yapmış. o zaman cümleleri doğru kullanalım bizlerde yanlıs anlamayalım. ozellıkle "utanmadan bızde kaldı" kelımesı oldukca cirkin....
bu topicte bulunmak esleriyle sorunu olmak anlamına gelmıyor ki!!!

MERHABALAR, YAZDIKLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.

elimden geldiğim kadarıyla eşimin ve annesinin yanında olmaya çalışıyorum fakat daha fazlası beklenince olmuyor işte. bayram sonrası 40 ı çıkıcak ve ben işe başlamış olucam. kayınvalidem eşimi çok üzüyor mesala bir kaç örnek vereyim

tatile giderken evinimizin anahtarını onlara vermedik diye kayınpederim üzlmüş öldükten sonra kayınvalidem bunu diyor.

tatile giderken baba sende gel dememişiz araba bomboş gitmiş kayınpederim çok üzülmüş

oğluma bakıcı tuttum eşim annesine söyleyemedi, gecen tutucaz demiş babamın mezarda kemikleri sızlar demiş böyle saçma sapan şeylerlee eşimi üzüyor hala eşim kendini toparlyamadı.

orda kalmam kalamam ama eşimide üzmek istemiyorum bazen düşünüyorum benimde başıma gelirse diye. benım annem sessiz sakin kimsenin işine karışmayan bir insan ve hasta olduğu halde oturduğu yerden bana yardımcı olmaya çalışır mesala yemek yapmama yardım eder.. kyınvalidem dolaptaki yemeği çıkarıp ısıtmaz o derece yani ve inanın çok kaprisli kayınpederim onu hep idare etmiş nazlamış.

dün eşim annemin evinede bir park yatak alalım dedi hayır dedim yatak olunca hep kalın muhabbeti olucak.

eşim 2 kardeşler kardeşi şehir dışında yaşıyor. yani herşey bize bakıyor... eşim gitsin gelsin bende giderim evinin eksiiğini iht,iyaçlarını alalım faturalarını ödeyelim ama sürekli olursa kaldıramam. ev düzenimiz bozlucak aile olmaktan çıkıcaz gibi hissediyorum..

arada kaldım bir sınır konulmalı ama kimseyi kırmadan yoksa arada ben yok olucam

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…