• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

cokmu kalpsizim

vahiba

Guru
Kayıtlı Üye
26 Aralık 2009
1.852
542
373
Ankara
Bugun gecmiste bana cok zarari dokunan birinin öldugunu ogrendim.zerre kadarda uzulmedim.9 senedir hic haberim yoktu.3 ay once kalp krizinden ölmus.gencti .simdi arkadasim cok kalpsizsin uzulmedinmi diyor.yalanim yok.hak yerini bulmusssd

bılemıyorum basıma gelmedıgı ıcın tam yorum yapamıyorum ama gecmıste hayatımdan gecen bırı ölseydi bende Allah rahmet eylesın der gecerdım herhalde ama yıne de oh olsun vs dıyemezdım sanırım...

Ben olsam ben de uzulmem.
Gecmiste yaptiklarina ve verdigi zarara bagli olarak "hak yerini bulmus" bile diyebilirdim. Biraz kinci bir insanim. O yuzden ben kendi acimdan bakinca bir tuhaflik goremedim.

Üzülmem ama hak yerini bulmuş demem.
Neden ölüm ona hak olsun ki...
Onun da seveni,annesi babası vardır.

Kendi adıma değil de, en azından annesi için üzülürdüm ben...
Ama kalpsizlik demek değil bu, hissizlik diyelim.

Şuan başımda olmadığı için kolay yorum yapıyor gibi olacağım sanki :26:
Ben olsam ben de üzülmezdim sanırım :44:
Ama iyiki ölmüş hak yerini bulmuş gibi de konuşmazdım :26:

Bugün "darısı başıma" dersin, yarın bir gün (ALLAH KORUSUN) , çok sevdiğin biri ölür bu en yakının olur.
O zaman da başkalarının darısı başına olmuştur emin ol.
Lütfen, birazcık vicdanlı olmaya davet ediyorum, bence insanlar ağızlarından çıkan kelimelere dikkat etmeliler.
Çünkü ağızlarımızdan çıkan kelimelerin hepsinin bir hesabı var. Ve yaşamadan ölmeyeceğiz.

Büyük konuşmayım ama sadece sevenleri için üzülürdüm.
Onun dışında üzülmem.
Malesef feci kinci bi'insanım 1 asır geçse de bi'kere bile ağlamışsam biri yüzünden dehşet yer eder içime, unut(a)mam.
Haliyle üzülmem.
Allah rahmet eylesin.

Vahiba ,anlattığın şeyler bana geçmişten bir olayı hatırlattı.
Dedem 39 yaşında ölmüş nineme çok az maaş kalmış.ama yetmiyor.evde iki çocuk var.ninem diyor ev temizliğine gideyim.nafakamı çıkarayım.gittiği evde düğün olacakmış.perdeler koltuk yüzleri ütü 3 katlı evin temizliği için sabah 6 da kazanlar yakılıyor.ninem temizliyor,temizliyor,temizliyor.öğleden sonra tansiyonu düşüyor çünkü öğlen yemeği verilmiyor.sonra ev sahibesi kadın diyor aa biz sana yemek vermedik dur ben hazırlayayım mutfağa gel diyor.nineme layık gördüğü bir dilim ekmek bir bardak su.buymuş öğlen yemeği.ninem gururlu gitmek istiyor ama evde çocuklar var.gözünün yaşı sile sile akşam yedide temizlik bitiyor.ev sahibi kadın ortada yok.ninem diyor paramı kimden alacağım diye.evde cevap veren yok.mecburen eve dönüyor.ertesi günü gidiyor.kadın yine kapıyı açmıyor.uzun lafın kısası nineme parası verilmiyor.ninemde vazgeçip Allah’a havale ediyor.
Aradan 30 yıl geçiyor.ev sahibi kadın ölecekmiş.ölüm döşeğinde yatıyor.oğullarına diyor.eski köyden Fatma nineyi bulun getirin.helalleşeceğim.bunlar ninemi buluyorlar getiriyorlar.kadın af diliyor,beni affet hakkını helal et diye.ninem de haram olsun diyor kadını öte aleme öyle gönderiyor.
Şimdi bu kadın zengin.ama pinti.evine gelen çalışanına eziyet ederek zevk alıyor.parasını vermiyor.yemek vermiyor.diyelim bir hata yaptı.af dilemek için önünde 30 yılı vardı.o zamanlar genç ve sağlıklıydı.ama yaptığı haksızlık ancak ölüm döşeğinde aklına geldi.üç kuruşluk aklıyla tövbe haşa Allah’ı kandıracak.son anda son dakikalarda helallik alacak ki cennette de kendine hizmet edilsin.oysa iki yetimin, dul gariban kadının hakkını yedin mal mülk uğruna.o yüzden bazı şeylerin affı olmaz.bazı şeyleri affetmeye bir tek Allahın gücü yeter.dökülen her damla göz yaşının hesabı verilecek.o yüzden yaşadıkların insani duygular.o insan seni kırdıktan sonra telafi etmeye çalıştı mı,özür diledi mi?yiyip içip gününü gün etti.sen hala vicdan muhasebesi yapacak kadar merhametlisin.boşver Allah affetsin düşünme bile.

Üzülüp üzülmemene bir şey diyemem ama hak yerini nasıl bulmuş oluyor.

Bazı insanlar ölümsüz mü oluyorlar her insan doğar yaşar ölür.

Benim basima geldi. Bize aileme cok zarari dokunan bir akrabam bir kac.ay once oldu....
Hic canim acimadi hic uzulmedim diyemem ama uzuldugum sey ozur dilemeden gitmesi.....

Rahmetli olduğunda kendisi için (!) üzülmeyeceğim uzak, yakın, zararı etrafıma veya başkasına olan insanların sayısını toplasam buradan köye yol olur...
Küs olduğum görüşmediğim, bana büyük zararı dokunan kimse yoktur ama bazı gerçekler su götürmez.
Zaten üzülüp üzülmemek değil düşünülmesi gereken, herkes emanetini teslim edince verilecek hesap.

Hakkin yerini bulup bulmadigini aciz bir kul degil ancak HAKK bilir..vicdan ve merhamet duygusu olmayan insandan uzak durururum.

Vadesi dolmuş ölmüş. bu dünyada senden helallik almadığına göre hak ahirete kalmış.
ben olsam ben de üzülmezdim ama oh olmuş falan da diyemezdim.

derinde bir yerde bişiler sızlamış ki,konuyu buraya taşımaya değer görmüşsünüz,kendini sorgulammışsınız,dolayısıyla kalpsiz değil ama kızgınsınız.

Tsk ler kiZlar yorumlariniz icin.hak yerini bulmus
Derken hakkim
Kalmadi onda demek istedim.yanlis anlasilmasin.

Sana nasıl ve ne şekilde zararı dokunduğunu bilemicem, o yüzden taş kalplisin veya değilsin de diyemem..

Ama şu kadarını söyliyim: eğer gerçekten o kişinin bana, öyle ya da böyle hayatımın akışını kötü yönde değiştirecek kadar bir zararı dokunmuşsa, öldüğünü duyunca ben de üzülmezdim..

Sadece ..Allah ailesine sabır versin ama ben üzülmedim..der geçerdim..

Sana nasıl ve ne şekilde zararı dokunduğunu bilemicem, o yüzden taş kalplisin veya değilsin de diyemem..

Ama şu kadarını söyliyim: eğer gerçekten o kişinin bana, öyle ya da böyle hayatımın akışını kötü yönde değiştirecek kadar bir zararı dokunmuşsa, öldüğünü duyunca ben de üzülmezdim..

Sadece ..Allah ailesine sabır versin ama ben üzülmedim..der geçerdim..
. Boyle bir
Bende
Oyle
Dedim
Gectim
Gittim .tsk ederim

Back
X