Çoluk cocuk meselesi

Nosking

Twin mom
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
2 Şubat 2020
12.655
28.864
528
Merhaba hanimlar. Eşimle aramda 11 yaş var ve geç yaşlarda evlilik yaptık. Evlendikten sonra hiç korunmadık malum eşimin yaşı ileri, benim ailemde de erken menapoz var. Annem 37 yaşında, teyzelerim de 40'ı görmeden menapoza girdiler. Yani çok yüksek ihtimalle hem eşimin yaşından hem benim genetik mirasımdan dolayı ikinci çocuk için şansımız yüksek olmayacak. Bu yüzden hemen çocuk yapmayı düşündük. Balayında hamile kalmışım, ne yazık ki dış gebelik dendi. Yeni evliyken oldukça zorlu bir süreç yaşadık. Dış gebeliğin üzerinden aylar geçti, hiç umudumu kaybetmemiştim. Doktora gittik muayene bile etmeden bir kez hamile kaldıysam bende hiçbir sorunun olmadığını söyledi. Deniyoruz deniyoruz olduramıyoruz. Benimle aynı zaman evlenen arkadaşım asla çocuk istemiyordu, doğum kontrol hapı kullanırken hamile kaldı bebeğine kavuştu. Karşı komşumuzun hamile olduğunu duyunca gözlerim doldu. Evet çocuk konusunu abarttığımı biliyorum. Ama çevremde hamile kalan kimseyle görüşmek istemiyorum. Onları her gördüğümde kaybettiğim bebeğimi hatırlıyorum. Kıskanıyorum. Rahatsız oluyorum. Sanırım artık denemekten vazgeçiyorum. Ama içimde hala bir umut var...

Dün bir yorumunuzu gormustum. Devletin verdigi 45m2, sobali evde oturdugunuzu yazmistiniz. Evde nefes alinmayacak kadar rutubet oldugunu, sobadan dolayi is içinde oldugunu yazmistiniz.
Bu ortam yeni dogmuş bir bebege uygun mu sizce?
Çocuk sahibi olana kadar idare etmeyi düşünüyoruz.

Yaşınız 27 ? Bu ne telaş , zamana bırakın

ailemde hic tedaviyle hamile kalmis cocuk icin ugrasmis bir kisi bile yokken bir okadarda andaçlarken ben 3 sene ugrastim.
yani genetik miraslar hep ayni yolu izlemiyor.
yalniz size sunu soylemek istiyorum ne zaman bu islemde tuttu tuttu tutmadi bir daha tedavi gormeyecegim tutmazsada tatile gidip keyfime bakacagim diyip gercekten son gune kadar hic test bile yapma geregi duymadigim islemde hamile kaldim
bu isin bas dusmani stres
kafanizdan cikarin cocukta cocuk fikrinden kurtulun samanlikta igne ariyorum psikolojisini atin ustunuzden
yani siz kendinizi kasinca olacagi varsada olmuyor
stres yapmak hic bir sonucu degistirmiyor
relax olun

Gittiğiniz doktorlar görünen bir sağlık sorunu olmadığını söylerse büyük ihtimalle stres kaynaklı olmuyor. Birçok insandan duydum ne zaman düşünmeyi bıraktım o zaman oldu diyorlar. Çok gerilmissiniz. Imkanınız varsa eşinizle bir tatile mi çıksanız

Cocuk sahibi olunca durumunuz duzelecek mi? Cocuk beziyle, mamasiyla oldukça masrafli bir durum.
Umarim dediginiz gibidir.
Maddi durumumuz kötü değil çok şükür köyde görev yaptığımız için lojmanda idare etmeyi tercih ettik. Koyde ev de kiralasak yine ayni rutubeti isi dumanı cekecektik. Bu süre zarfında para biriktirip tayin olduğumuz yerde kendi evimizi almayı düşünüyoruz yanlış anlaşılmaya sebebiyet vermek istemem. Hayatımıza bir çocuğun dahil olması bu süreci hızlandıracak sadece.

Anladim tesekkurler Ben oyle okuyunca maddi durum yetersiz olarak dusunmustum.

Siz ne olur olmaz bı hormon testi yaptırın FSH, TSH, amh, prolaktin,e2 vs vs baktırın.
Rahim filmi çekilin.
Rahim filminden sonra sorun yoksa hemen gebe kalınabiliyor.

Eşinizde sperm testi yaptırsın.

Sorun yoksa ikiniz de, kafanız rahat olur vücut gerginde olmuyor. İşler kolaylaşıyor.

Anladim tesekkurler Ben oyle okuyunca maddi durum yetersiz olarak dusunmustum.
Yok yok çok şükür değil. Çalıştığımız köy merkeze 50 km uzaklıkta. Her gün git gel yapamayız diye köyde yaşamak zorundayız. E tüm evler sobalı rutubetli. Kiralar da köy ortamına göre çok yüksek olunca açıkçası büyük bir ev tutmayı hiç düşünmedik.

Onları her gördüğümde kaybettiğim bebeğimi hatırlıyorum. Kıskanıyorum. Rahatsız oluyorum.
Bebek tedavisinden önce psikolojik destek almalısın, çünkü hamile kalanların senin bebeğinin kaybinda hiçbir dahli yok. Bakış açını değiştirirsen daha kolay bebek sahibi olabilirsin.

Kac yaşındasıniz?
27 yazmislar dogru mu?
Konuyu okuyunca 35 ustu oldugunuzu dusunmustum , cok yanlis noktadasiniz
bu kadar takilirsaniz mevzuya saglik sorununuz olmasa bile hamile kalamazsiniz , kendinizi rahat birakmaniz lazim , 27 cok kucuk bir yas
ayrica siz 27 iseniz esiniz 38 demektir ki gencecik adam , herhangi bir saglik sorunu yoksa baba olmak icin ideal bir yas
gercekten konuyu okuyunca adami da 50'lerinde dusundum , cok abartmissiniz yas mevzusunu

Reactions: 000
Ne zaman kafanıza takmayı bırakırsanız,o zaman hamile kalırsınız.
Bu bir gerçek.
Tamam kendinizce haklı sebepleriniz var ama biraz akışına bırakmayı deneyin.
Allah gönlünüze göre versin.
Bu teoriye çok katılıyorum
Ne zaman bebek konusunu gerçek anlamda tamamen kafandan çıkardım o ay hamile kaldım
Kendime yeter dedim her ay gün geçmeden yapılan testler vs.
Sonunda dedim bırak akışına olacağı varsa olur yoksa biraz dinlen iki sene sonra tüp bebek dene0
O kadar çıkarmıştım ki kafamdan meseleyi inanamadım gün gecince ikinci çizgiyi gordugume

Rezerv azligi, erken menopoz bunlar sizin moralinizi bozmasin. Nasip olacak olduktan sonra tupleri baglanmis kadinlar bile hamile kaliyor. Suan sizin bas dusmaniniz stres. Ha oldu ha olacak, bu ay oldu mu olmadi mi diye debelenirken olmuyor. Salin kendinizi, hayirli zamani vardir belki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…