Corona pozitif temaslısı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Deve tabani

*
Kayıtlı Üye
13 Nisan 2018
3.125
10.534
208
Başlıkta ki tarif ettiğim kişi benim. Ben bir sağlık personeliyim.
Bugun yakın arkadasım pozitif cıktı. O da sağlık personeli.
İlçe sağlıktan arayıp temas ettiğiniz birileri var mı demişler. Hastane personeli arkadasım var demiş. ( o kişi benim.)
Karşıdan gelen cevap ise yok hastane personelinden temasını sormuyorum evde komşu da falan var mı demiş.
Yani benle olan teması yok sayılıyor şuan. Muhtemel stresten ateş bastı baş ağrısıyla beraber.
Hastane idaremiz ise belirti göstermeden test yok diyor.
Ben 3 yasın da kızımla yasıyorum. Kalp hastası bi bakıcım var acayip gerginim ağlamamak için zor tutuyorum kendimi.

Napiyim ben şimdi kimi kime şikayet edeyim?
Cimere mi yazayım sabimi mi arayım napayım?
Testler sonuçlanana kadar çalışcaksın ha olurda pozitif cıkarsan ama hastalığın ağır seyretmezse yine çalışacaksın. Senin kime ne bukaştırdığının hiç bir önemi yok hele bulaşa uğrayan bir sağlık personeliyse siktir et ya onu çalışsın.

Offf Vallahi çok üzüldüm. Yani ne yapılabilir bilmiyorum ki? Bence yazabildiğiniz yerlere yazın. Başka hemşire arkadaşlar varsa onlar belki daha iyi yol gösterir.

Evet ya bakın babam o kadar kötüydü ki hastaneye yatırmadılar ofıste tek kaldı adam nefes alamıyor sonucu beklediler ya adama bır sey olsa bakmıyorlar çıldırmıştım sonra telefon geldı fenalaşmış hastaneye arkadaşları kaldırmış düşünün o gunde testı pozıtıf çıktı. Bızle bı gün geçirmişti bılmıyordu sonradan belirtiler olunca hıc eve gelmedı bızıde beledıyede olduğu ıcın hastane başhekımını arayıp zar zor beledıyedekıler ıkna ettıler engellı çocuk var evde tetkık yapın apar topar götürülduk annemden şüpheli durum çıkımca ona bır test yaptılar bızede ılk gıttığımızde normal de yapmamamız lazım belirtınız olursa ya da sonradan pozıtıf çıkanın yakınını arıyorlarmış o kadar saçmaydı kı adam 15 gun yoğun bakımda yattı onceden verem atlatmış başta yatırsanıza

ben bu corona ısını anlamadım
bızım sıtede 4 kısıde var
mesela bırının karısı corona olmus
ama ev halkı ıse gıdıp gelıyor
corona olan evde bır odada karantınada ama evde yasayanların ıse gıdıp gelmesı cok tuhaf
sozde onlar pozıtıf degılmıs
e ama olabılır ya pozıtıf olursa hemen yanıbasında aynı evde corona var sonucta

gercekten cok mantıksız seyler var kafam almadı benım

Aaa öyle şey mi olur onlarda 14 gün karantınada olması gerek aılem olduğunda corona babam hastanede 15 gun yoğun bakımda 5 gun servıste yatmıştı doktor olsun ılçe sağlık ıl sağlık her gun bılgı vermek ıcın ve annem evde tedavı gördüğü için bilgi alıyorlardı. Bızım bütün ev ahalısının bılgılerı polıse düşüyor yasak o evde bır pozıtıf olması yeter.

Temaslı sağlık personelinin işlemleri bakanlığın yayımladığı algoritmaya göre yapılıyor,bununla ilgili kurumlarda tekrar tekrar online eğitimler verildi.
Hastanede sürekli maske ile çalıştığımız için de o algoritmaya göre test yapılıyor yada yapılmıyor.dusuk orta yada yüksek risk grubu olarak siniflandiriyorlar.
Maalesef durum her yerde aynı umarım bulaş olmamıştır geçmiş olsun.

İşin cılkı çıktı artık, eskiden yayılım hızı engellensin diye karantina vardı.
Herhalde baktılar ki hala bu zeki halka ‘maskeyi doğru takmayı’ bile öğretemediler, saldılar gitti.
Ne de olda herkes olacak 2 sene içinde ve çaresi şuan yok.
Ha öyle ha böyle deyip yaşamaya mecbur bırakılıyoruz işte.

Ama tamam da siz sağlıkçısınız. Ne kadar maskeli de çalışsanız virüsün göbeğindesiniz. İlginçmiş gerçekten.

Geçmiş olsun, çocuklar açısından üzmeyin kendinizi bu hastalık çok şükür ki bağışıklık sistemi zayıf değilse kronik rahatsızlığı bulunmuyorsa sizden geçse bile kıza bi zarar vermez diye düşünüyorum. Ama en önemli meslek haline gelen sağlık çalışanlarının bulundugunuz duruma gelmeleri trajik.
Yapabilicek tüm şikayetleri yapın yazın meclise kadar. Ama ülke krizin içinde ne gibi koruma yolu izler sizler için bilemiyorum.
Hepimizin yardımına koşan, kendilerini riske atan, yine de çalışmaya devam eden emektar sağlıkçıları nasıl korumuyor bu düzenlemeler anlamlandırmadım. Hastanenizin yönetimi de sorunlu galiba.

Ama tamam da siz sağlıkçısınız. Ne kadar maskeli de çalışsanız virüsün göbeğindesiniz. İlginçmiş gerçekten.
Maalesef öyle eşim sağlık personeli değil başka bir bakanlığa bağlı çalışıyor iş arkadaşı pozitif çıktığı için 14 gün evde izolasyon verdiler
Ama sağlıkta öyle değil çünkü zaten şüpheli hastalara bakıyoruz sürekli iç içeyiz.pozitif temaslı olduğumda 14 gün evde izole olabilmeyi ben de çok isterdim eminim tüm arkadaşlarım isterdi ama bu şartlarda maalesef mümkün değil.
Yayınlanan algoritmaya baktığında cerrahi maske takmissan ve herhangi bir semptom gostermiyorsan test yapılmıyor maske ile çalışmaya devam edeceksin

Sayınız yetersiz değil mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…