• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Corona sürecinde etkilenen psikoloji

aycaa11

Üye
Kayıtlı Üye
28 Şubat 2021
295
147
18
Merhaba bayanlar corona sürecin de genelde çevreme baktığım işsizlik maddi sorunlar evde kalma gibi sebeplerle çoğu kişinin psikolojikmen etkilendiğini görüyorum kendim de dahil evde durup durup sürekli düşünmek iş yerim ücretsiz izne ayırdı.çoğu arkadaşımın boşanma sürecine şahit oldum sizin de çevreniz de kendiniz de olan durum nasıl etkiledi?

Bende çok kötü etkilendim normalde de işim yoktu ama en azından otobüse toplu taşıma araçlarına binip istediğim yere gidip kafamı dağıtıyordum erkek arkadaşımla gezip vakit geçiyorduk bana işsizliğimi unutturuyordu ama şu an da çok zorlanıyorum sevgilim de sağlık çalışanı H içleri hep geç çıkıyor ailem sıkıntı yarattığı için çok zor görüşüyoruz uzunca bi süre H sonları da kapalıydı görüşmek çok zor bi hal aldı hiç bi şekilde stresimi atamıyorum gezmeyi çok seven biriyim bana çok koydu açıkçası evde de belli bi yere kadar vakit geçiyor inş bi işim gücüm olurda kafayı yemem

Merhaba bayanlar corona sürecin de genelde çevreme baktığım işsizlik maddi sorunlar evde kalma gibi sebeplerle çoğu kişinin psikolojikmen etkilendiğini görüyorum kendim de dahil evde durup durup sürekli düşünmek iş yerim ücretsiz izne ayırdı.çoğu arkadaşımın boşanma sürecine şahit oldum sizin de çevreniz de kendiniz de olan durum nasıl etkiledi?
kasımda pandeminin ortasında işten çıkarıldım. ailemin sağlık sorunları oluşmaya başladı. bir yandan diyorum çalışsaydım bu kadr ilgilenemzdim onlarla diğer yandan artık sıkmaya başladı işsizlik

Hepimiz etkileniyoruz istemez. Mesela ben gecen hafta Astrazeneca ile asi oldum. Ben asi olduktan sonra 55 yasi altindakiler icin bu asi yasaklandi, cünkü agir yan etkileri görüldü. Bir kadin ve erkek de öldü hatta. Asidan 4. Ve 16. Gün arasi agir yan etki gösterebilir denildi), bakalim bende bugün gün 6. Bekliyorum yani. 😶 Alman hükümeti bu pandemi süreci hala iyi yönetemiyor. Yakindan takip ediyorum yani. Artik milletin sabri da bu yüzden tükendi, cünkü onlar batirinca biz cekiyoruz burda

beni sosyal hayatsızlık yordu her gün aynı güne uyanmak çok sıkıcı

Hepimiz etkileniyoruz istemez. Mesela ben gecen hafta Astrazeneca ile asi oldum. Ben asi olduktan sonra 55 yasi altindakiler icin bu asi yasaklandi, cünkü agir yan etkileri görüldü. Bir kadin ve erkek de öldü hatta. Asidan 4. Ve 16. Gün arasi agir yan etki gösterebilir denildi), bakalim bende bugün gün 6. Bekliyorum yani. 😶 Alman hükümeti bu pandemi süreci hala iyi yönetemiyor. Yakindan takip ediyorum yani. Artik milletin sabri da bu yüzden tükendi, cünkü onlar batirinca biz cekiyoruz burda
Ben almanya dakilerin biontech ile aşılandığını düşünüyordum

Ben almanya dakilerin biontech ile aşılandığını düşünüyordum

Alman hükümeti asiyi alirken gec kaldigi icin biontech den yeterli kadar alamadi. Simdi siparis verdiler ama Biontech sayisi su anda düsük oldugu icin onu en riskli gruplara veriyorlar sadece. Bize Astrazeneca verildi. Onun yaninda moderna ve Johnson& Johnsonon ki var. Johnson & Johnson henüz baslatilmadi. Astrazenecada genclerde agir yan etki vakalari oldugu icin 60 yas altindakilerine vermiyorlar artik. Bana kalsa Astrazeneca yi komple durdurmalari gerekirdi, ama.asilama devam edecekmis

Alman hükümeti asiyi alirken gec kaldigi icin biontech den yeterli kadar alamadi. Simdi siparis verdiler ama Biontech sayisi su anda düsük oldugu icin onu en riskli gruplara veriyorlar sadece. Bize Astrazeneca verildi. Onun yaninda moderna ve Johnson& Johnsonon ki var. Johnson & Johnson henüz baslatilmadi. Astrazenecada genclerde agir yan etki vakalari oldugu icin 60 yas altindakilerine vermiyorlar artik. Bana kalsa Astrazeneca yi komple durdurmalari gerekirdi, ama.asilama devam edecekmis
Şaşırdım böyle olmasına.
Bir yan etki görmezsiniz inşaallah ya.:(
Burda sorsanız büyük çoğunluğa göre bu sureci Tr den başka berbat yöneten yok.

Bana sıra Ekimden önce mi ne gelmiyor, gelse de AstraZeneca yaptırma fikrim yok .. aşı konusunda saldım aşağı artık ne yapayım, aşılama çok çok yavaş gidiyor Almanya'da. Parayla yaptırma imkanım olursa Biontech yaptırcam artık.

Bana sıra Ekimden önce mi ne gelmiyor, gelse de AstraZeneca yaptırma fikrim yok .. aşı konusunda saldım aşağı artık ne yapayım, aşılama çok çok yavaş gidiyor Almanya'da. Parayla yaptırma imkanım olursa Biontech yaptırcam artık.

Yasiniz 55 altindaysa ya Biontech yada moderna verecekler muhtemelen. Belki isteyene Astrazeneca da verirler daha önce, ama kadinlarda daha cok agir yan etki görüldügü icin su anda onu durdurdular. 5. Nisandan sonra ev doktorlara da asi yapacak, ama orda da riskli gruplar öncelikli olacak. Ilk biontech, sonra moderna ve astrazeneca vereceklermis. Herhangi kronik bir rahatsizliginiz varsa veya hasta/hamile yakiniysaniz doktorunuzla görüsün.

Biz evlenme yolundayken yasaklardan dolayı kavga ediyoruz ve ayriliyoruz. 4-5 saat mesafe var aramizda. Ben sorun cıkariyorum genelde çünkü evlilik ve buluşma erteleniyor gına geldi. Destek alsam fena olmazdi

Nankörlük etmek istemem öğretmenim 1 yıldır maasim yatıyor ama mesele para değil coook sıkıldım normalde çok sosyal eve yatmadan yatmaya gelen kurslar dersler yemekler geçiren bir insanken asosyl bir hayata mahkum oldum.Kendi kendime konuşurken yakalıyorum çünkü kimseyle konuşmuyorum.Bu süreçte aldatilip boşandım çocuğum inanılmaz bana sardı 10 kelimeden 8 i oyun oynayalım.Artik yerlerde oyuncak oynamaktan saatlerce oturup canlı ders yapmaktan boynum ve omuzlarım kopuyor.Gercekten bu süreç intihara surukler

Nankörlük etmek istemem öğretmenim 1 yıldır maasim yatıyor ama mesele para değil coook sıkıldım normalde çok sosyal eve yatmadan yatmaya gelen kurslar dersler yemekler geçiren bir insanken asosyl bir hayata mahkum oldum.Kendi kendime konuşurken yakalıyorum çünkü kimseyle konuşmuyorum.Bu süreçte aldatilip boşandım çocuğum inanılmaz bana sardı 10 kelimeden 8 i oyun oynayalım.Artik yerlerde oyuncak oynamaktan saatlerce oturup canlı ders yapmaktan boynum ve omuzlarım kopuyor.Gercekten bu süreç intihara surukler
Uzuldum sizin icin yai bosanmanizn bu surecte olmasi sizi ekstra zorlamistir insallah durumlar biraz duzelir de sosyal hayatimiza doneriz

Gerçekten zor durum bu süreçte birde üstüne aldatılmak adınıza üzüldüm

Suan calismiyorum zaten Allah herkesin yardimcisi olsun cok zor. Ben panik ataktan cok etkileniyorum surekli kendimde belirtiler ariyorum evden cikmiyorum. Evliyim. Kendimi kasmaktan stresten her yerim tutuluyor kendimle konusmaya basladim hic iyi hissetmiyorum cok korkuyorum. Rabbim yardimcimiz olsun 😓🥺

Erkek kardesim depresyona girdi.....
Ben panik atak oldum...
Tedavi başladık.
İyilesmeye çalışıyoruz.

Evde kalmayı seven tek insan olabilirim. Ben evi çok severim. Karantina bir an önce bitsin dilerim tabi ki ama bugün kimsenin zarar görmeyeceği bir karantinanın başlayacağını ve birkaç yıl daha devam edeceğini duysam herhalde üzülmezdim :)

Back
X