Corona varken uzun yolculuk

Bende mecburen 8 saatlik bir yolculuk yaptım. Wc gitmemek için su bile içmedim, maskeyi çıkarmadım.
biraz komik olacak ama ben de uzun saat yapıp su icmem diyoruim altima bez bile bağlamayı düşündüm artık :D molada inmek istemiyorum hiç zaten eldiven maske falan alıp o şekilde dururum diyrum hem kolonya hem dezenfektan etrafa sıkarım diye.

Bayramda otobüs yolculuğu yaptık. Mesafe kısa olduğu için uçakla gidemedik. Biletleri internet üzerinden tekli oturma düzenine göre satıyorlar ama otobüse binince boş koltuk yoktu. Firmaya direk giderek almış herkes bilet. Bir sürü yolcu şikayet ettik hiçbir işe yaramadı, boşuna sinirlerimiz gerildi. Kimse maske takmadı.. Çocuk doluydu otobüs. 4 saat sürdü yolculuğumuz ama ben kesin hasta olacağız dedim. Olmadık ama bence büyük cesaretti, bi daha olsa asla binmem otobüse.

Ben 6 saatlik yolculuk yapmak zorunda kaldım.Gece seçtim ki belki o saati tercih eden az olur diye .. Eldiven kolanya maske peçete aldım yanıma .. maskemi hiç çıkarmadım molalarda tuvalete bile gitmedim .. suyumu yanıma aldım .. yarı doluydu bende en arkaya geçtim uzak olayım diye .. ama sizin yolculuğunuz çok uzun ben olsam tercih etmezdim illaki yemek tuvalet vs ihtiyaçlarınız olacak ,zaten otobüste de kimse dikkat etmiyor ..Muavinle şöför bile maskesizdi ,aynı şekilde yolculardan da takmayan vardı ..Riske atmayın tedbirle uçağı kullanın derim

Ben 6 saatlik yolculuk yapmak zorunda kaldım.Gece seçtim ki belki o saati tercih eden az olur diye .. Eldiven kolanya maske peçete aldım yanıma .. maskemi hiç çıkarmadım molalarda tuvalete bile gitmedim .. suyumu yanıma aldım .. yarı doluydu bende en arkaya geçtim uzak olayım diye .. ama sizin yolculuğunuz çok uzun ben olsam tercih etmezdim illaki yemek tuvalet vs ihtiyaçlarınız olacak ,zaten otobüste de kimse dikkat etmiyor ..Muavinle şöför bile maskesizdi ,aynı şekilde yolculardan da takmayan vardı ..Riske atmayın tedbirle uçağı kullanın derim
kuzenim 2 hafta önce aynı şekilde gitti otobüsle sıkıntı yaşamadım dedi firmadan kaynaklı mi acaba

kuzenim 2 hafta önce aynı şekilde gitti otobüsle sıkıntı yaşamadım dedi firmadan kaynaklı mi acaba
Firma kaynaklı da olabilir ama hangi birini uyarsınlar ki .. Siz bilirsiniz tabi bile bile tehlikeyi göze almak da ne bileyim .. kısa süreli olsa gidilir ama uzun yolculuğu ben tercih etmem

Biz tatil için otobüs bileti aldık. Otobüs yarı yarıya Intertten baktık öyle koltuk seçtik. Gerçekten yarı yarıya arka koltuğumuz boş olacak mesela gibi. Ama havalandırması nasıl olacak bilmiyorum. Yemek molası vermeyecek 2 defa ihtiyaç molası verecekmiş sadece. İnşallah bulaşmaz biz tedbirimiz alacağız 🤲

Biz tatil için otobüs bileti aldık. Otobüs yarı yarıya Intertten baktık öyle koltuk seçtik. Gerçekten yarı yarıya arka koltuğumuz boş olacak mesela gibi. Ama havalandırması nasıl olacak bilmiyorum. Yemek molası vermeyecek 2 defa ihtiyaç molası verecekmiş sadece. İnşallah bulaşmaz biz tedbirimiz alacağız 🤲
sizin kaç saat sürüyor .hayırlı yolculuklar simdiden,🦋

sizin kaç saat sürüyor .hayırlı yolculuklar simdiden,🦋
10 saat sürecek. Bizm tatil aniden gelişti uçak biletide bulamadık. Mecburen otobüs tercihimiz oldu. Pamukkale firmasını seçtik. İnternetten de teyit ettik koltuklar yarı yarıya inşallah bir problem çıkmaz. Sandviç yapıp götürücem yolluk olarak. Dezenfekte edicem bütün koltuğu camımı vs. Bakalım hayırlısı çok sağolun 🙏

10 saat sürecek. Bizm tatil aniden gelişti uçak biletide bulamadık. Mecburen otobüs tercihimiz oldu. Pamukkale firmasını seçtik. İnternetten de teyit ettik koltuklar yarı yarıya inşallah bir problem çıkmaz. Sandviç yapıp götürücem yolluk olarak. Dezenfekte edicem bütün koltuğu camımı vs. Bakalım hayırlısı çok sağolun 🙏
sizin de fazlaymış molalarda ne yapacaksınız. wc için mecbur girer insan ama ben caymaya başladım birden

Arkadaşımın yaşadıklarını biliyorum, ben gitmedim. Yarı yarıya doluluk yalan. Yazıhaneden bütün biletleri satıyorlar. Arkadaşımın önü boş olmalıyken 4 çocuklu aile oturmuş mesela. 6 nefes, maskesiz. Muavinler, şoförler maske takmıyormuş. Jandarma kontrolünde karantinada olması gereken birini indirmişler otobüsten. Sonra otobüs devam, içindekilere soran olmamış sonrasında. Filyasyon da yalan demeyeyim de, eksik diyeyim.

konudan bagimsiz bir sekilde bir sey sormak istiyorum.
mesela otobusler daha uzun yol yapiyor ama en azindan havalandirilma sanslari oluyor
ucaklarda cam pencere acilma ihtimali hic yok.
bir onceki inen grupta korona varsa diyelim ki ayni havayi solumak zorunda kalmiyormuyuz yoksa her seferde dezenfektemi ediliyor ucaklar

Arkadaşımın yaşadıklarını biliyorum, ben gitmedim. Yarı yarıya doluluk yalan. Yazıhaneden bütün biletleri satıyorlar. Arkadaşımın önü boş olmalıyken 4 çocuklu aile oturmuş mesela. 6 nefes, maskesiz. Muavinler, şoförler maske takmıyormuş. Jandarma kontrolünde karantinada olması gereken birini indirmişler otobüsten. Sonra otobüs devam, içindekilere soran olmamış sonrasında. Filyasyon da yalan demeyeyim de, eksik diyeyim.
yuh ya insanlarda ne kadar rahat firma ne kadar rahat bide 4 çocuklu 6kisi maskesiz bizde burda çifter çifter eldiven dezenfektan alırız diyoruz.

hangi firma bu acaba ?

filyasyon falan yoktu son zamanlarda.
bizim koyde bir ailede cikti kendileriyle ic ice dis disa 40 kisi vardi 5 ev cok kalabalik aileler ve yan yana evleri hep.
neyse bir ailede cikti kimlerle temas edildigi soruldu adamlar 35 40 kisinin adini verdiler onlara sadece belirti olursa ararsiniz dediler 1 hafta sonra yarisi 13 14 gun sonra diger yarisi korona cikti.
iclerinde genc olan bir bayan hic bir belirti vermeden karantina bile yapmadan islettigi guzellik salonuna gitti
sonra ailesinde hatta ogun orda olan butun sulalesinde korona cikinca bir test yaptirayim diyor tam 17 gun sonra (bu 17 gunde ise gidip geliyor tabi)
sonuc hic bir belirti vermeyen pozitif tasiyici kim bilir kac musterisine bulastirdi.
insanlar umursamaz testi yapanlar umursamaz kimse durduk yere test yapmiyor
pozitif vakalari bile ozel araci yoksa dolmusa otobuse bin git diyorlar.
sonrada karantinada olmasi gerekiyodu a sehrinden b sehrine giderken yakalandi
iyide sen a sehrindeyken bile guvenli bir ortam saglayamamissin adam ankara gibi yogun bir yerde yogun bir saatte insanlarla dip sibe otobuse binmis pozitif oldugunu bile bile hemde.
a sehrinden b sehrine neden gitmesin ki gider tabi kimsede ciddiyet yok cunku

Bende 9 aydır evdeyim . Ailemin yanına gidemedim . Gitmek istiyoruz be ek var yeni arabamiz yok simdide . Ee kışta geliyor resmen bir yılım heba oldu hiç mutlu değilim .

Okdr saat siz maske takarsin belki ama inann otobüstekiler takmaz yana çenesine takan koluna takan olur burun dışarda bu bile yetiyor zaten yol çok uzun gidip orda hastalanirsaniz sizin icinde sknti bu dönemde büyük risk şuan hastaneler gerçekten dolu.

Back
X