Arkadaşımın yaşadıklarını biliyorum, ben gitmedim. Yarı yarıya doluluk yalan. Yazıhaneden bütün biletleri satıyorlar. Arkadaşımın önü boş olmalıyken 4 çocuklu aile oturmuş mesela. 6 nefes, maskesiz. Muavinler, şoförler maske takmıyormuş. Jandarma kontrolünde karantinada olması gereken birini indirmişler otobüsten. Sonra otobüs devam, içindekilere soran olmamış sonrasında. Filyasyon da yalan demeyeyim de, eksik diyeyim.
filyasyon falan yoktu son zamanlarda.
bizim koyde bir ailede cikti kendileriyle ic ice dis disa 40 kisi vardi 5 ev cok kalabalik aileler ve yan yana evleri hep.
neyse bir ailede cikti kimlerle temas edildigi soruldu adamlar 35 40 kisinin adini verdiler onlara sadece belirti olursa ararsiniz dediler 1 hafta sonra yarisi 13 14 gun sonra diger yarisi korona cikti.
iclerinde genc olan bir bayan hic bir belirti vermeden karantina bile yapmadan islettigi guzellik salonuna gitti
sonra ailesinde hatta ogun orda olan butun sulalesinde korona cikinca bir test yaptirayim diyor tam 17 gun sonra (bu 17 gunde ise gidip geliyor tabi)
sonuc hic bir belirti vermeyen pozitif tasiyici kim bilir kac musterisine bulastirdi.
insanlar umursamaz testi yapanlar umursamaz kimse durduk yere test yapmiyor
pozitif vakalari bile ozel araci yoksa dolmusa otobuse bin git diyorlar.
sonrada karantinada olmasi gerekiyodu a sehrinden b sehrine giderken yakalandi
iyide sen a sehrindeyken bile guvenli bir ortam saglayamamissin adam ankara gibi yogun bir yerde yogun bir saatte insanlarla dip sibe otobuse binmis pozitif oldugunu bile bile hemde.
a sehrinden b sehrine neden gitmesin ki gider tabi kimsede ciddiyet yok cunku