Corona varken uzun yolculuk

konudan bagimsiz bir sekilde bir sey sormak istiyorum.
mesela otobusler daha uzun yol yapiyor ama en azindan havalandirilma sanslari oluyor
ucaklarda cam pencere acilma ihtimali hic yok.
bir onceki inen grupta korona varsa diyelim ki ayni havayi solumak zorunda kalmiyormuyuz yoksa her seferde dezenfektemi ediliyor ucaklar
Her sefer sonrasi uçaklar temizleniyor diye biliyorum havacilikta çalışan tanidiklarim.var simdi koronadan dolayi daha uzun sürüyor sanirim
Otobüste klimalar aciktir zma degil mi? Bir de gercekten yari yariya mi gittiniz yolcu sayisi olarak? Herkeste maske var miydi ve dikkat ediliyor muydu? Servis de yoktur sanirim otobuste ?
otobuste klimalarin acik olmasi daha riskli hatta is yerlerinde bile klimalar yasak ben de mesela klimalı ortamda tikaniyorum toz kokusunu alıyorum ne kadar filtresi yeni temizlenmis olsa da, korona açısından klima da risk tasiyor
Yiyecek servisi de vardı benim bindiğim otobüslerde, ben hastane kontrolüne gittigim için su haricinde bir sey almadim
Ben 1 Eylül de şehir dışı kısıtlaması geleceğini düşünüyorum

Herkes 1 Eylül e kadar evine gitsin

😀😀

Okulları açacaksa bunu yapmak zorunda yoksa okula aynı anda farklı onlarca şehirden insan gelir

Lakin üniversiteleri 1 Ekim de açacak o nedenle şehirlerarasını tam kapatamaz da

Ama yine de 18 altı 65 üstüne kapanmalı ki herkes evine yerleşsin
Inşallah can-i gönülden diliyorum ben de, yasaklar gelsin insanlar yine resmi izin yazisi olmadan gidemesin (mecburi haller haricinde)
Bir de bir cok ilde 65 yas ustune sınırlama getirildi, bazi illerde kronik hastalar da bu kısıtlamalara dahil edildi.
Otobüslerde de hava girmiyor ki şoför penceresinden giren hava kime nasıl yetsin🤷🏻
Dinlenme tesislerinde kapılar açılıyor
ama bu 4-5 saatte bir mümkün, zaten otobüsün havası bile değişmez kapıların açılmasıyla. 5 saatte millet kapar kapacağını bence
Aman otobusun kapilari acik da hava girmiyor ki kapi önünde sigara icenlerin duman kokusu giriyor icerisi duman alti, ben tikaniyorum acikcasi. Bir de sözde dumansiz hava sahasi geregi otobusun 6 m cevresinde icilmesi yasak ama uyan kim, ben uyardigimda suclu ilan ediliyorum firma calisanlari bile takmıyor yani dedigim gibi SÖZDE kurallar...

Otobüslerde de hava girmiyor ki şoför penceresinden giren hava kime nasıl yetsin🤷🏻
Dinlenme tesislerinde kapılar açılıyor
ama bu 4-5 saatte bir mümkün, zaten otobüsün havası bile değişmez kapıların açılmasıyla. 5 saatte millet kapar kapacağını bence
seyler oluyordu ya otobuslerde su tepeden bir kapak gibi biseyi itip aciyorlar cam tarzi o geldi aslinda aklima

Olması gerekende bu zaten,17 saat yol gitmek zor olur.
Hem tuvalet hem yemek sıkıntısı olur,onuda geçin o kadar saat oturmak ağrılara neden olur.
önceden de gidip geliyordum ama şimdi ailemle beraber olunca gitme fikri yoktu. akrabaalrimi görürüm hem de iyi gelir diyordum tabi insanların tedbirsizligi düşündürüyor biz düşünsek de tedbir almıyor

önceden de gidip geliyordum ama şimdi ailemle beraber olunca gitme fikri yoktu. akrabaalrimi görürüm hem de iyi gelir diyordum tabi insanların tedbirsizligi düşündürüyor biz düşünsek de tedbir almıyor

Otobüslerde oturma düzeni tek koltuk zaten,havalandırma açık ama sıkıntılı üstelik.
Uçak en güzeli rahatçana gidip gelirsiniz.

biraz komik olacak ama ben de uzun saat yapıp su icmem diyoruim altima bez bile bağlamayı düşündüm artık :KK70: molada inmek istemiyorum hiç zaten eldiven maske falan alıp o şekilde dururum diyrum hem kolonya hem dezenfektan etrafa sıkarım diye.
valla otobüs işi çok riskli, koltuğu camı silseniz de havalandırmalar sayesinde aeresol olarak virüs soluycağınız garanti, maskeye güvenmeyin, gözden bile alırsınız, ben şu anda oksijen tüpü ve koruyucu tulumla bile cesaret edemem otobüs yolculuğuna öyle söyliyim

18 saat otobüsle yolculuk yapmadım ama 6 saat kadar 2 kez yaptım,bunun yanında özel araçla da toplam 20 saat yolculuk yaptığım oldu.Gidiş gelişle 32 saatti toplam.Tabi mola verdiğimiz yerlerde oldu.Ekstra oturduğum yeri silmedim,mola verdiğimiz yerlerde yemek yerken maske takamadım,özel araçta da maske takmadım.Otobüste maske taktım.Allah’a şükür bir şey olmadı,son yolculuktan itibaren 1 hafta geçti herhangi bir belirti yok.Önlemlerinizi alırsanız bir şey olacagını sanmam.

18 saat otobüsle yolculuk yapmadım ama 6 saat kadar 2 kez yaptım,bunun yanında özel araçla da toplam 20 saat yolculuk yaptığım oldu.Gidiş gelişle 32 saatti toplam.Tabi mola verdiğimiz yerlerde oldu.Ekstra oturduğum yeri silmedim,mola verdiğimiz yerlerde yemek yerken maske takamadım,özel araçta da maske takmadım.Otobüste maske taktım.Allah’a şükür bir şey olmadı,son yolculuktan itibaren 1 hafta geçti herhangi bir belirti yok.Önlemlerinizi alırsanız bir şey olacagını sanmam.
sevindim sizin adınıza. ben kararsızim hala gidersem uçak tercih ederim . otobüsle uzun saat sürecek çok sıkıntı geliyor

Gerçekten 18 saat çok uzun ve insanlar dikkat etmiyor zaten maske takan azaldi takan da burun ya da çene altında yani koruyuculugu yok, öyle biri pozitifse herkese yayar
Inanin uyarmak da yetmiyor daha suçlu bile çıkarsiniz sana mi soracağım /sana ne benim maskemden seklinde seyler duyabilirsiniz
Uçak nispeten daha iyi bir alternatif tabii o 1 saatte de herkesin maskeli olmasi lazim uçağa binerken ya da uçaktan inerken de sosyal mesafeyi korursaniz inşallah kolayca gidersiniz.

Gerçekten 18 saat çok uzun ve insanlar dikkat etmiyor zaten maske takan azaldi takan da burun ya da çene altında yani koruyuculugu yok, öyle biri pozitifse herkese yayar
Inanin uyarmak da yetmiyor daha suçlu bile çıkarsiniz sana mi soracağım /sana ne benim maskemden seklinde seyler duyabilirsiniz
Uçak nispeten daha iyi bir alternatif tabii o 1 saatte de herkesin maskeli olmasi lazim uçağa binerken ya da uçaktan inerken de sosyal mesafeyi korursaniz inşallah kolayca gidersiniz.
uçağa binmek için yine otonsue binmem gerekiyor. bu korona da bitecek gibi durmuyor ne olacak böyle bilmem 🤷🏻‍♀️

uçağa binmek için yine otonsue binmem gerekiyor. bu korona da bitecek gibi durmuyor ne olacak böyle bilmem 🤷🏻‍♀️
Sehir ici otobüs mu şehirler arasi mi? Mesafe kisaysa dikkat edersiniz
kesin kapmazsiniz diyemem tabii kimse garanti veremez ama gitme konusunda netseniz ucagi tercih edin derim. 18 saat şehirlerarasi yolculuk uzun, bunun yemesi icmesi var mecbur o maske acilacak ee tuvalet ihtiyacı falan derken sıkıntı hele ki umumi tuvaletten enfeksiyon kapma riski de var. 18 saat az degil, ucak bir nebze daha tercih edilebilir diye düşünüyorum

Back
X