- Konu Sahibi aypare ackerman
Her sefer sonrasi uçaklar temizleniyor diye biliyorum havacilikta çalışan tanidiklarim.var simdi koronadan dolayi daha uzun sürüyor sanirimkonudan bagimsiz bir sekilde bir sey sormak istiyorum.
mesela otobusler daha uzun yol yapiyor ama en azindan havalandirilma sanslari oluyor
ucaklarda cam pencere acilma ihtimali hic yok.
bir onceki inen grupta korona varsa diyelim ki ayni havayi solumak zorunda kalmiyormuyuz yoksa her seferde dezenfektemi ediliyor ucaklar
otobuste klimalarin acik olmasi daha riskli hatta is yerlerinde bile klimalar yasak ben de mesela klimalı ortamda tikaniyorum toz kokusunu alıyorum ne kadar filtresi yeni temizlenmis olsa da, korona açısından klima da risk tasiyorOtobüste klimalar aciktir zma degil mi? Bir de gercekten yari yariya mi gittiniz yolcu sayisi olarak? Herkeste maske var miydi ve dikkat ediliyor muydu? Servis de yoktur sanirim otobuste ?
Yiyecek servisi de vardı benim bindiğim otobüslerde, ben hastane kontrolüne gittigim için su haricinde bir sey almadim
Inşallah can-i gönülden diliyorum ben de, yasaklar gelsin insanlar yine resmi izin yazisi olmadan gidemesin (mecburi haller haricinde)Ben 1 Eylül de şehir dışı kısıtlaması geleceğini düşünüyorum
Herkes 1 Eylül e kadar evine gitsin
Okulları açacaksa bunu yapmak zorunda yoksa okula aynı anda farklı onlarca şehirden insan gelir
Lakin üniversiteleri 1 Ekim de açacak o nedenle şehirlerarasını tam kapatamaz da
Ama yine de 18 altı 65 üstüne kapanmalı ki herkes evine yerleşsin
Bir de bir cok ilde 65 yas ustune sınırlama getirildi, bazi illerde kronik hastalar da bu kısıtlamalara dahil edildi.
Aman otobusun kapilari acik da hava girmiyor ki kapi önünde sigara icenlerin duman kokusu giriyor icerisi duman alti, ben tikaniyorum acikcasi. Bir de sözde dumansiz hava sahasi geregi otobusun 6 m cevresinde icilmesi yasak ama uyan kim, ben uyardigimda suclu ilan ediliyorum firma calisanlari bile takmıyor yani dedigim gibi SÖZDE kurallar...Otobüslerde de hava girmiyor ki şoför penceresinden giren hava kime nasıl yetsin
Dinlenme tesislerinde kapılar açılıyor
ama bu 4-5 saatte bir mümkün, zaten otobüsün havası bile değişmez kapıların açılmasıyla. 5 saatte millet kapar kapacağını bence