Corona varken uzun yolculuk

Ben 1 Eylül de şehir dışı kısıtlaması geleceğini düşünüyorum

Herkes 1 Eylül e kadar evine gitsin

😀😀

Okulları açacaksa bunu yapmak zorunda yoksa okula aynı anda farklı onlarca şehirden insan gelir

Lakin üniversiteleri 1 Ekim de açacak o nedenle şehirlerarasını tam kapatamaz da

Ama yine de 18 altı 65 üstüne kapanmalı ki herkes evine yerleşsin

herkese merhaba. başlıktan da anlaşılacağı üzere otobüsle uzun yolculuk yapma fikri var aklımda.mart ayından beri evdeyim, bu zamana kadar önlemlere uydum ,fakat dayım ve kuzenlerin yanına gitmek istiyorum 2 3 haftalığına aynı zamanda biraz gezip rahatlamak da istiyorum çünkü Mart ayından beri sayılı kez ihtiyaç için alışverişe çıktım sadece. yaklaşık 17 -18 saat yolculuk süresi var .otobüsler önlem amaçlı yarı dolu gidiyormuş.yanima 4 5 çift maske ve eldiven , dezenfektan alıp gitmeyi düşünüyorum. oturmadan önce dezenfektanla temas edeceğim yerleri silmeyi düşünüyorum molalarda da maske eldivenle wc için inerim sadece . bu dönemde yolculuk eden varmi? çünkü cidden bana bir yandan çok dert oluyor bir yandan gitmek istiyorum ,her türlü önlemi aldığım taktirde sorun olmaz dimi
Ben de Marttan bu yana evdeyim o nedenle bunalmışlığınızı o kadar iyi anlıyorum ki. Ama 2-3 haftadır pozitif olduğu icin karantinada olması gerekirken otobüste yolculuk eden insanların haberlerini o kadar çok okudum, izledim ki ben cesaret edemezdim açıkçası bu yüzden. Siz ne kadar tedbirli olsanız da maalesef insanlar tedbirsiz ve vicdansız tutumlar sergiliyebiliyorlar. Nereden baksanız uzun yol otobüsle risk bence.

Ben de Marttan bu yana evdeyim o nedenle bunalmışlığınızı o kadar iyi anlıyorum ki. Ama 2-3 haftadır pozitif olduğu icin karantinada olması gerekirken otobüste yolculuk eden insanların haberlerini o kadar çok okudum, izledim ki ben cesaret edemezdim açıkçası bu yüzden. Siz ne kadar tedbirli olsanız da maalesef insanlar tedbirsiz ve vicdansız tutumlar sergiliyebiliyorlar. Nereden baksanız uzun yol otobüsle risk bence.
haklisiniz :( caydim gibi ben de.

konudan bagimsiz bir sekilde bir sey sormak istiyorum.
mesela otobusler daha uzun yol yapiyor ama en azindan havalandirilma sanslari oluyor
ucaklarda cam pencere acilma ihtimali hic yok.
bir onceki inen grupta korona varsa diyelim ki ayni havayi solumak zorunda kalmiyormuyuz yoksa her seferde dezenfektemi ediliyor ucaklar
Uçaklar daha fazla risk taşıyor bana sorarsanız. Eşim havacılık sektöründe yıllık ücretsiz biletlerimiz.var ona rağmen bu süreçte bir.kez.otobus yolculuğu yaptım.Herkes kurallara uymuştu maskesini burnuna indirenleri muavin sert.bir.sekilde uyarıyor. Burada okuduklarıma çok şaşırdım.Herkes çok mesafeli idi birbirine karşı.Ucaklarin temizliği eskiden maksimum 10 dk sürüyordu .Şu an biras daha uzun diye.umuyorum sormadım ama güvenli bulmuyoruz .

Uçaklar daha fazla risk taşıyor bana sorarsanız. Eşim havacılık sektöründe yıllık ücretsiz biletlerimiz.var ona rağmen bu süreçte bir.kez.otobus yolculuğu yaptım.Herkes kurallara uymuştu maskesini burnuna indirenleri muavin sert.bir.sekilde uyarıyor. Burada okuduklarıma çok şaşırdım.Herkes çok mesafeli idi birbirine karşı.Ucaklarin temizliği eskiden maksimum 10 dk sürüyordu .Şu an biras daha uzun diye.umuyorum sormadım ama güvenli bulmuyoruz .
hangi otobüs firmasiydi bu

kızlar ucak otobus farketmez bır kısıde varsa vırus o gun bulasmıs olsa bıle herkese bulastırır hıc farkı yok ne ıle yolculuk yaptıgının

ayparem bence bıraz beklemelısın ben olsam gıtmem zaten bılıyorsun :) ama gıtmek zorundaysan da bence bıraz daha bekle

kızlar ucak otobus farketmez bır kısıde varsa vırus o gun bulasmıs olsa bıle herkese bulastırır hıc farkı yok ne ıle yolculuk yaptıgının

ayparem bence bıraz beklemelısın ben olsam gıtmem zaten bılıyorsun :) ama gıtmek zorundaysan da bence bıraz daha bekle
Eylül sonunda gitmeyi düşünüyorum nisam . inşallah o zamana neler olur gerçi de. alzheimer hastası dedeme bakıyorum iyice bunaldım artik

Canım haklı olabilirsin ama İnan o acıyı bilsen evinden çıkmazsın.. Gerçekten çok zor hele kronik rahatsızlığın varsa daha zor.. Özel araç fikri evet ama otobüs uçak bence hiç riske girme gerçekten insanlar hiç dikkat etmiyor.. bugün mecburen para çekmeye gittim kimsede maske yok.. Sen bilinçli olsan ne olur karşındaki bilinçsizse, bulaşacağı varsa elbet bulaşır İnan.. Az daha sabır derim ben artık çok ağır olmadan hastaneye bile almıyorlarmış.. İnan o öksürükle baş edemezsin evde..

Canım haklı olabilirsin ama İnan o acıyı bilsen evinden çıkmazsın.. Gerçekten çok zor hele kronik rahatsızlığın varsa daha zor.. Özel araç fikri evet ama otobüs uçak bence hiç riske girme gerçekten insanlar hiç dikkat etmiyor.. bugün mecburen para çekmeye gittim kimsede maske yok.. Sen bilinçli olsan ne olur karşındaki bilinçsizse, bulaşacağı varsa elbet bulaşır İnan.. Az daha sabır derim ben artık çok ağır olmadan hastaneye bile almıyorlarmış.. İnan o öksürükle baş edemezsin evde..
vazgeçtim gitmekten haklısınız :(

Otobüste klimalar aciktir zma degil mi? Bir de gercekten yari yariya mi gittiniz yolcu sayisi olarak? Herkeste maske var miydi ve dikkat ediliyor muydu? Servis de yoktur sanirim otobuste ?
Klima açıktı ben kendi üstümdekini kapattım. Evet çift kişilik koltukta tek kişi gidiyorsun. Sadece aile olanlar yan yana oturuyor. Herkeste maske vardı ama herkes düzgun mu kullanıyordu hayır. Mesela karşı koridorda bir adam ağzına kadar kapalıydı sadece. Servis yoktu evet. Sadece isteyene kapalı bardak su verdiler

banada ucaklar havasiz kaldigi icin daha sagliksiz geliyor.
normal sartlarda bile binince o havasizligi aliyor insan

Uçak biletleri çok pahalıydı bayramda ben güvenip otobüse binmedim 9 saat yol icin. Cam yok bir şey yok bir sürü insanla saatlerce aynı havayı soluyacaksınız

Uçakla Türkiye'nin bir ucuna da gitseniz en fazla 2 saattir.
Otobüs 18 saat diyorsunuz, bir günün 4'te 3'ü.
Bence korku falan dinlemeyin ya uçakla gidin ya hiç gitmeyin

banada ucaklar havasiz kaldigi icin daha sagliksiz geliyor.
normal sartlarda bile binince o havasizligi aliyor insan
Otobüslerde de hava girmiyor ki şoför penceresinden giren hava kime nasıl yetsin🤷🏻
Dinlenme tesislerinde kapılar açılıyor
ama bu 4-5 saatte bir mümkün, zaten otobüsün havası bile değişmez kapıların açılmasıyla. 5 saatte millet kapar kapacağını bence

konudan bagimsiz bir sekilde bir sey sormak istiyorum.
mesela otobusler daha uzun yol yapiyor ama en azindan havalandirilma sanslari oluyor
ucaklarda cam pencere acilma ihtimali hic yok.
bir onceki inen grupta korona varsa diyelim ki ayni havayi solumak zorunda kalmiyormuyuz yoksa her seferde dezenfektemi ediliyor ucaklar

Ucaklarda COVID-19 doneminden bagimsiz olarak her zaman HEPA filtre sistemi var. Bu HEPA filtre ile yapilan havalandirma ameliyathanelerde kullanilan havalandirma sistemi ile ayni. Yani ucaklarin havalandirmasi ve havasinin temizligi otobusler ile kiyaslamamaz bile.

Ben Haziranda kontrol.icin sehirlerarasi yolculuk yaptim 1 Haziran sonrasi oldugu icin yüzde 50 durumu kalkmisti tekli koltuk verdiler bana, akraba olanlar ikili koltuklarda yan yana gidiyor bilginiz olsun. Arkamdaki çocuklar devamlı bir şeyler yiyordu maske tabii ki yok önümdeki ile mesafe 50 cm bile değildi dönerken gözlemledim çoğu kişi maskesini takmiyordu.
Normalde hastane sonrasi akrabamda kalip bir gece dinlenip.donerdim bu sefer hastaneden evime döndüm 28 saat icinde gittim geldim döndüğümde pertim cikmisti. Üstelik kronik hastaligim var, vücudumda da gecmeyen enfeksiyon.
Yani ben mecburi sebepler harici kesinlikle tavsiye etmem, kendi adima haftada bir çöp atma harici cikmiyorum ona ragmen korona mıyım diye düşündüğüm zamanlar oluyor saglik sorunlarim sebebiyle korkuyorum.
Lütfen elzem degilse evinizde kalin, kendinizi riske atmayin, her geçen gün insanlar daha da rehavete kapılıyor ve vaka sayilari artıyor.

Back
X