• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Corona zamanı komşu ikrami

Çocuklara verilen ikramlar olmuyor bende kızıyorum ona çocuklar sanki yabancı kavramını siliyor aklından gibi geliyor ama yemeklerin çöpe dökülmesi hiç uygun bir durum değil ya nebilim ısıtıp yemek olabilir geri çeviremiyorsanız. Ben dışarıdan siparişte verdim bu süreçte ısıttıktan sonra bir şey olmaz sanırım

Ben bozuk yemeği canlıların tabağına dökün demiyorum, Bu zaten vicdansizliktir.

Ancak korona olduğunu düşündüğünüz tabağı vermeyin denmiş onun üzerine yazdım.

Bozuk yemekleri ne yapıyorsunuz mesela , çöpe döküyorsunuz değil mi , ( Böyle diyorum çünkü şu ana kadar bir dilim ekmek dahil olmak üzere çöpe yemeğim gitmemiştir. Yemeğim hiç bozulmaz , az yaparım, çok olursa buzluğa koyup değerlendiririm )

Dolayısıyla her şekilde o yemek kuşa , köpeğe , kediye gidiyor .

Mesela deniyor ki tavuk kemiğini vermeyin kedilere , bogazlarinda kalıyor.

Bunu diyen Kaç kişi o kemikleri kırıp kırıp çöpe atıyor ?
korona zamanı evime bir şey kabul etmiyorum kibarca geri çeviriyorum.ama kabul etmişse ve yemek istemiyorsa ille hayvanlara verecekse bi tur daha kaynatıp soğuyunca öyle koysun.insanlardan hayvanlara geçtiği dorulanan vakalar var ben bunun ihtimalinin bile vebalini alamam.bozuk yemek evde çıkmıyor en fazla suyu atılıyor bizim evde, ille ekşiyen kokuşan bir şey olduğunda nadiren, önce gazete içine sonra onu poşete koyar bağlar iyice onu da poşetler öyle atarım.kemikleri de parçalar gazete kağıdına sonra poşete koyar atarım.Ben kendi elimden geleni yapıyorum, böyle gördüklerimi de uyarıyorum.yapıyodur yapmıyodur bilemem , takip edemem milleti herkesin vebali kendine.Ben kendi adıma konuşuyorum ve tavsiye veriyorum.Ve evet yalnızca kedilerin değil köpeklerin de kalıyor, kampüste yaşanmıştı bu ve biri son anda fark edip elini daldırıp kemiği çıkartmıştı.
yani demem o ki herkes kendinden sorumlu, ben de kendimden sorumluyum.ben kendim önlemimi alıyorum , temiz mamalar, yaş mamalar sular dağıtıp duruyorum.Böyle gördüğümü de uyarıyorum.doğrusu bu diye uyarmanın da yanlış olduğunu düşünmüyorum.iyi akşamlar.

Tedirgin olabilirsiniz. Belki kendi icinizde haklisiniz. Hos ben olsam yerim yani. Hic affetmem 🤭
Ancak dokecekseniz almayin. Ben kabul edemiyorum malum virus var deyin.
Yazik onca yemege. Ya da yok mu cevrenizde kedii kopek? Ya da tavugu olan birileri? Bizim evde ne artarsa direkt hayvanlara gidiyor. 7 tane tavugumuz var. Sagolsunlar bizden cok yuyorlar 😄 Benim de icim rahat ediyor. Cope gitmiyor sonucta. 🤷‍♀️

Yemek buldun ye, dayak buldun kaç.
Cayır cayır yiyorum valla, ikram getirmeyen komşuya karşıyım ben.
Bende tabagi bos getiren komsuma karsiyim 😄😄
Ben veriyorsam o tabak dolu gelecek reisss 😄😄

Ama emek var orada, ayrica gida yani.
Ayip olmasin diye alip dokmek hic bir yonden mantikli gelmedi.
Yapmaniz gereken kabul etmemek tabi ki eger ki icinize sinmiyorsa.

Ben komsumla bahcede kahve iciyorum bazen kek falan da ikram ediyoruz birbirimize. Ama tabi ki kisisel bir karar bu.

Işte o yüzden komşuların tabaklarindan evde koleksiyon yapacağım reis...
Ben yemeyi seveyim yapmayı değil... 😪
Ben bos vermeyi icime sindiremiyorum. Anadan aliskanlik heralde. Cocucugu olan komsuma bi kere tabaga meyveli sut koyup gonderdiydim. 🤭
Yapacak durumda degildim bebegim kucuktu. Koydum 2 tane sut ,yanina da biskuvi goturdum 😄

Yemekten nasıl korona bulaşsın ya.
Tamam virüs falan da komşudan yemek geldi diye grip olanı duydubuz mu hiç.
Yazık günah o yemek israf oldu.
Koronanın ilk gününden beri karşı komşum evde ne pişse bana getiriyor canın çeker diye. Ben veriyorum. Alt komşum getirdi. Yan getirdi.
Nasıl dökülür ya. Yemeyecekseniz söyleseydiniz almadan

Gecmez diye biliyorum sma cope dokme yazik gunah hayvan yok mu etrafta onlara ver

Biraz mantikli dusunun ve yiyecekleri dokmeyin dokecekseniz almayin. Pisen seyde virusmu olur oyle olsa restoranlar siparis getirmezdi bukadar abartmayin su virus olayini

Ben ekmegimi hala kendim yapıyorum bırakın sipariş vermeyi. Alinacaklarini düşündüğümden birşey diyemedim ama geri çevirmek en doğrusu galiba
Komşularınızı tanımıyorum ama alınabiliyorlar, yapacak bir şey yok. Geçen komşular bizi de sitenin parkına çağırdılar, çocuklar oynasın diye. Gitmedik, bozuldular, keyifleri bilir. Ha kimine aldığınız önlemler abartı da gelebilir, şahsen benim umurumda değil kimin ne düşündüğü. Ne siz virüs kaparsanız gelip sizinle acı çekip, hayatınızı yoluna koyacağım, ne de tam tersi ben yakalanırsam siz benimle birlikte perişan olacaksınız. O yüzden herkesin içi nasıl rahat ediyorsa o şekilde önlem almaya sonuna kadar hakkı olduğunu düşünüyorum.

Fazla pimpirik olduk malesef yanı daha önce yediğim bir kişinin yemeği ise yerdim sonucta pişiyor..

Aldıklarını yıkamıyor olabılır ellerınıde yıkamamıs olabılır bu surec herkesı pımpırıklı yaptı bende olsam yemem ama soyle bısey var pısen yemekten bulasmaz cunku ısıyı alınca vırus ölüyor dıye bılıyorum. Ama yınede ınsan bı dusunuyor

Kusura bakma da, bu tavrınla insanların sevgisini nasıl kazanabiliyorsun? Merak ettim doğrusu! Galiba etrafındaki insanlar çok saf iyi niyeti ya da sen komşuculuğu çok iyi oynuyosun.

Olduğun gibi görün mesela!

Kusura bakma da, bu tavrınla insanların sevgisini nasıl kazanabiliyorsun? Merak ettim doğrusu! Galiba etrafındaki insanlar çok saf iyi niyeti ya da sen komşuculuğu çok iyi oynuyosun.

Olduğun gibi görün mesela!

Ne yiyip içiyorsunuz siz nedir bu hasedin sebebi ? Yazım şekliniz bile irrite edici. Ben saf iyi niyetliyim mi yazmisim ? Normal zamanda sürekli git gel yaptığımız komşularımız bende gotururdum onlarda getirirdi yerdik düşünmeden. Su an farklı bir ortam var kaç aydır karantinadayiz kafa da kalmadı zaten mantıklı düşünemedim. Yaptığım doğru da demedim. O an kırmak istemedim aldım ama içim almadı yiyemedim. Uzman olmadığım içinde sordum yiyecekten virüs bulaşır mı diye ? Rabbim herkesin gönlüne göre versin ne diyeyim.

Ya bu sokak hayvanlarına verin diyenler kaç kere sokak hayvanı beslemişler acaba?

Eve gelen patlıcan yemeğini hangi köpek hangi kedi yer? Kaldı ki yağlı tuzlu şekerli gıdalar hayvanlar için zararlıdır. Sakıncalıdır demiyorum bakın direkt zararlıdır diyorum.

Utanmasaniz evde kuflenen bozulan şeyleri de vereceksiniz.

Aldıklarını yıkamıyor olabılır ellerınıde yıkamamıs olabılır bu surec herkesı pımpırıklı yaptı bende olsam yemem ama soyle bısey var pısen yemekten bulasmaz cunku ısıyı alınca vırus ölüyor dıye bılıyorum. Ama yınede ınsan bı dusunuyor

Fırından ekmek bile almıyorum su donem ya hapsurdu ise birisi üzerine diye. Su donem geçsin bir an önce de normal hayatlarımıza donsek gerçekten gereğinden fazla pimpirikli oldk

Back
X