- 14 Nisan 2017
- 9.061
- 33.993
- 548
Haha. Ya benim kızın resme yeteneği var mı bilmiyorum ama hikaye uydurmaya var. Geçen rengarenk bir karalama çizmiş, baksan bir halta benzemiyor. Bu ne la böyle oldum. Sonra dedi ki; anneciğim, bu gökkuşağı karadeliği. Rengarenk, çünkü iyi kalpli, kötülerin kalbi kara olur. İyi kalpli bir karadelik olduğu için de bizi yutmuyor. Vay arkadaş, dedim, kendimden utandım karalamaya olan yaklaşımımdan ötürü. Şuan da bir cadıyı evcil hayvan olarak evde beslediği bir hikaye üstünde çalışıyor. Ve bence her çocuğun bir yeteneği vardır, ya henüz keşfetmemişizdir ya da yetişkinlik taslayıp o yeteneği o büyürken öldürmüşüzdür.
Sadece sen yaptıysan bence birazcıcık sıkıntı varHacı suna da el at, bir mok olmaz dersen boşa uğraşmayalım.
Eki Görüntüle 2613004
Günes sistemi
Biz kafayı uzayla bozduk
Beni evlatlık al hazır buyumusum benSenin çocuğun senden annenin öcünü alacak.
Bende de iki tane.
Zenginim ama kafayı yemedim daha.
Ben ilkokul ikideyken arkadaşlarımızla oynamak için oyunlar yazıyordum. Skeç skeç böyle. Sonra herkesi organize ettim, çalıştık, ailelere sunduk.Haha. Ya benim kızın resme yeteneği var mı bilmiyorum ama hikaye uydurmaya var. Geçen rengarenk bir karalama çizmiş, baksan bir halta benzemiyor. Bu ne la böyle oldum. Sonra dedi ki; anneciğim, bu gökkuşağı karadeliği. Rengarenk, çünkü iyi kalpli, kötülerin kalbi kara olur. İyi kalpli bir karadelik olduğu için de bizi yutmuyor. Vay arkadaş, dedim, kendimden utandım karalamaya olan yaklaşımımdan ötürü. Şuan da bir cadıyı evcil hayvan olarak evde beslediği bir hikaye üstünde çalışıyor. Ve bence her çocuğun bir yeteneği vardır, ya henüz keşfetmemişizdir ya da yetişkinlik taslayıp o yeteneği o büyürken öldürmüşüzdür.
Gel canım mirasimin üçte biri senin.Beni evlatlık al hazır buyumusum ben
Hacı suna da el at, bir mok olmaz dersen boşa uğraşmayalım.
Eki Görüntüle 2613004
Günes sistemi
Biz kafayı uzayla bozduk
Evet, 4 yaşını birkaç ay geçti.Kesinlikle katılıyorum.
Sayfalar önce demiştim "Hayal gücü de aranır" diye; bu her çocukta bir yetenek var olan, hayal gücü. Somuta dikkat ile birleştiğinde yetenek kendini keskin belli ediyor. Bazen daha gizliden geliyor ve daha çeşitli. Tercihi, yönelimi çocukta olduğu için onun keyif alanından gidilmesi gerekiyor. Bizimki de resim çizmez, "Çiz, boyayacağım" der bana.
Kendi yaptığı ilk resimlerden biri güneşe kaka yaptırmak. Bunlar ileride hep espri anlayışı olarak dönecek. Belki bir karikatürist doğacak atıyorum, o da tespit ister. Çocuk herkesin kaka yaptığını, herkeste göt olacağını tespit etmiş ve güneşe bile kıç çizmiş mesela.
Böyle böyle yorumlamak aşırı güzel oluyor. Ağaçlara elma yaptırıyor bana "Birini de biraz çürümüş gibi yap anne, kuşlar yemiş olsun" diyor beni yönlendiriyor. Ne kadar iyi kalpli ve ne kadar özgürler değil mi Loreth? Senin kızın da iyi kalbi fantastik bir şekilde yorumlayabilmiş. 4 yaşındaydı değil mi? Karadelik diyen dillerini maşallah kuzuma. Senin gibi fantastikli gidiyor.
Bayılıyorum ya resimli hayal dünyalarına çocukların.
Bizim vaktinde İlkokul öğretmenimiz bizden evimizin karşısındaki manzarayı çizmemizi istemişti. Tüm sınıf abartmıyorum hemen hemen hepsi doğa resmi ile çıkagelmişti, hepsi hayalindeki manzarayı çizmiş, hepsi... Ben karşı binayı çizdim.Öğretmenim "Neden bunu çizdin?" diye merakla sormuştu ama bir şey demiştim ne dediğimi hatırlamıyorum tam, ama öğretmenim cevabıma çok gülmüştü. O binadan gıcık alıyordum çok. Onla ilgili bir şey dedim herhalde. Nefretin resmiydi o, manzaramı kapadığı için.
Ben kedi çizmiştim ilkokulda, yanında da ağaç. Asıl çizmek istediğim şey kediydi, o yüzden kedi kocamandı, ağaç da kedi kadardı.Ben küçükken resım olarak annemın resimlerini karalıyordum guzel çıkıyor diye
dıdkdkd psikopat olacagım o zamandan belliymiş
Öğretmenin .........Ben kedi çizmiştim ilkokulda, yanında da ağaç. Asıl çizmek istediğim şey kediydi, o yüzden kedi kocamandı, ağaç da kedi kadardı.
Öğretmenim ağaç kadar kedi olmaz diye eleştirmişti bayağı.
Renkleri çok sevdim. Güneş hepsini kapsıyor değil mi en arkaya yapmış güya ama en önde, güneşin içinden gezegenleri görüyoruz. Yerleştirme kesinlikle rastgele gelmesin sana Turuncu, renk yerleşimi çok hoşuma gitti. :) Turuncu olanın güneş olup olmadığı hala soru işareti ama kafamda. Gezegenleri söyledi mi hangisi güneş? Çok merak ettim, en büyük kapsayan güneş değil mi? :) Çok güzel bir resim, daha motor beceri gelişecek resimde kalemde, erkek çocuklar kızlardan daha geriden geliyor zaten çok ilginç bir fıtrat.
O yaşta gezegenleri doğru sırayla mı sayıyor? Maşallah.En büyük güneş,
Geri kalan.da zaten sırasıyla doğru sayıyor
En arkadaki de güneş işte hepsinin gerisinde görünen
Eki Görüntüle 2613009
Ince motoru zayif zaten, kalemi de zor tutuyor.
Okuyor, matematik Islami yapiyor ama kalemden kaciyor
Ilgi.O yaşta gezegenleri doğru sırayla mı sayıyor? Maşallah.
Aaaa evet bacası tüten bir ev ve dağların arasından akan bir nehir ve bir de güneş cizecektiniz oysa.Ben kedi çizmiştim ilkokulda, yanında da ağaç. Asıl çizmek istediğim şey kediydi, o yüzden kedi kocamandı, ağaç da kedi kadardı.
Öğretmenim ağaç kadar kedi olmaz diye eleştirmişti bayağı.
Biri kocişci mi dediAhaha
Yalnız benim hayalim de tam bir kocişçi gibi.
Ben para kazanayım çalışayım sen evde otur kitap yaz diyorum adama
En büyük güneş,
Geri kalan.da zaten sırasıyla doğru sayıyor
En arkadaki de güneş işte hepsinin gerisinde görünen
Eki Görüntüle 2613009
Ince motoru zayif zaten, kalemi de zor tutuyor.
Okuyor, matematik Islami yapiyor ama kalemden kaciyor
İşte ben öyle bir kocişçi olacağım ki para kazanmasına kıyamayacağım kesinBiri kocişci mi dedibizim evde parayı da kocişim kazanıyor yalınız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?