Covid-19 hâlâ devam ederken siz normale dönebildiniz mi?

Kitapgurusu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Temmuz 2020
179
379
53
Merhaba hanımlar,
Covid-19 vakaları hâlâ bitmiş değil biliyorsunuz, malum yeni normal diye bir sürece de girdik. Fakat ben, eşim ve 2 çocuğum bu sürece adapte olamıyoruz.
Çevremdeki herkes sanki hiç böyle bir salgın olmamışcasına hayatına devam ediyor, tatillere, pikniklere gidiyorlar, şehir şehir geziyorlar, düğünler yapılıyor vs.

Biz 4 aydır market ve zorunlu haller dışında nadiren evden çıktık, o durumlarda da korka korka hallettik işimizi. Birkaç kez de kimsenin olmadığı yerlerde yürüyüş yaptık tüm kurallara riayet ederek.
Herkesin eski hayatına devam ettiğini gördükçe bu Corona bir bize mi var diye üzülüyorum çocuklarım için, çünkü bütün yazı parka bile çıkamadan evde geçiyorlar. Evde kaliteli zaman geçiriyoruz elimden geldiğince ama işte sosyalleşmenin yeri de ayrı.

Şimdi sizlere sormak istediğim ben yanlış mı yapıyorum? Sizler salgın yokmuş gibi eski hayatınıza dönebildiniz mi?

Ne güzel eşinle aynı fıkırdesın.ben korunukça eşim ailesiyle görüşmeye devam etti.beni de sinir ettiler ..normalleşmeyi normal kabul ettiler ..mecburen kabul ettik..sonuc ne olacak bırı korona olursa hepımız olacagız..umurları mı değil..
Siz dogru olanı yapıyorsunuz..devam edin..

Mecbur olmadıkca ben de cıkmıyorum,aynı sekilde markete gidiyorum gecen aksam da maskeli bir sekilde hava almak icin sahilde yürüyüse gittim.Onun dısında toplu tasıma kullanmıyorum bile.Bindigimde de cok bos oluyor zaten.Haftada 1-2 gün anca cıkıyorum diyelim o da 1-2 saatligine max.Kapalı mekana gitmiyorum

Konu başlığınıza istinaden, hiç corona var gibi yaşayamadık bizde. Eşim ve ben işimiz gereği esnek çalışmadan muaf kurumlarda çalıştığımız İçin bu pandemi döneminin başından beri bir fiil çalıştık. İlk zamanlar da kendimizce önlemler alıyorduk ama artık onu da minimuma indirdik. Zaten bu salgının 3-4 sene daha sürmesi bekleniyor, bir şekilde hayatımıza devam etmeye çalışıyoruz

Ne güzel eşinle aynı fıkırdesın.ben korunukça eşim ailesiyle görüşmeye devam etti.beni de sinir ettiler ..normalleşmeyi normal kabul ettiler ..mecburen kabul ettik..sonuc ne olacak bırı korona olursa hepımız olacagız..umurları mı değil..
Siz dogru olanı yapıyorsunuz..devam edin..
Aileler de bu süreçte anlayışsız davranıyor, büyüklerin mantığı çoğunlukla aman bize bir şey olmaz. İnşallah ailenize de size de hiç uğramaz bu hastalık. Bir an evvel kurtuluruz umarım.

Bir sekilde adapte olduk mecburen. Maskeli ve sosyal mesafeli olarak hayatimiza devam ediyoruz. Esim calisiyor,ben Yeni basladigim isimden mecburen ayrildim evde oglumuzla ilgileniyorum. Anneme gidiyorum bir de esimin izole sekilde koyde dagda yasayan akrabalariyla gorusuyorum. O kadar. Herkesle gorusenle gorusmuyorum,kendimce bu kadar onlem alabilirim. Esimin isyerinde her gun birilerinde covid cikiyor,test sonuclari bekliyoruz hep beraber ;) bir kiside varsa herkese de gecmis olabilir,belki bende de vardir hatta bilemiyorsunuz ki bazilari normal sekilde atlatiyor bu sureci.

Açık havadan korkmayın,kalabalık olmayan sakin alanlar bulun kendinize.. Piknik yapmanızda sakınca yokki neden garipsiyorsunuz insanları? Toplu alanlara giren,avmde gezen,düğün derneğe katılan insanları bizde anlayamıyoruz ama doğa size hastalık değil sağlık verir. Eve tıkılmayın çocuklarla..
Market dışında neredeyse tüm ihtiyaçlarımızı internet üzerinden alıyoruz. Markete hızlıca girip çıkmaya çalışıyoruz. Nereye gidersek kendi aracımızı kullanıp yakın çevremiz dışında kimseyle görüşmüyoruz. Bu süreçte pikniğede gittik,yemeğede gittik,hatta tatilede gittik. Sorun bunları yapmak değil,bunları nasıl yaptığınız önemli. Büyük bahçesi olan ve insanların iç içe olmadığı yerleri tercih ediyoruz yemek için,piknikte zaten yakın çevremizde kimse olmuyor açık hava,tatil kısmı biraz maddiyata bakıyor bence izole bi tatilin bedeli ağır..

Konu başlığınıza istinaden, hiç corona var gibi yaşayamadık bizde. Eşim ve ben işimiz gereği esnek çalışmadan muaf kurumlarda çalıştığımız İçin bu pandemi döneminin başından beri bir fiil çalıştık. İlk zamanlar da kendimizce önlemler alıyorduk ama artık onu da minimuma indirdik. Zaten bu salgının 3-4 sene daha sürmesi bekleniyor, bir şekilde hayatımıza devam etmeye çalışıyoruz
Benim eşim öğretmen, okullar kapanınca evde geçirdik bu süreyi ama inanın okullar açılsa, işimize gücümüze dönsek kurallara uyarak, öyle istiyorum ki. Umarım o kadar uzun sürmez, aşısı bulunur ya da mutasyona uğrayıp yok olur tez zamanda.

Biz de dönemedik... fink fink gezenleri aklim almiyor maskeyle tamam her sey yapilir ama maskeleri de cikarip 20 30 kisi piknik misafirlik.. hic korkmuyorlar herhalde
Benim de aklım almıyor, tamam kimseye evine kapan, hiç çıkıp nefes alma demiyoruz zaten, özellikle çalışmak için çıkanlara saygı duyuyorum, ekmeğinin peşinde insanlar. Ama maske takmadan, mesafeye dikkat etmeden keyfi gezenler beni çok üzüyor. Sanki bu süreç hiç bitmeyecek hissine kapılıyorum.

Benim eşim öğretmen, okullar kapanınca evde geçirdik bu süreyi ama inanın okullar açılsa, işimize gücümüze dönsek kurallara uyarak, öyle istiyorum ki. Umarım o kadar uzun sürmez, aşısı bulunur ya da mutasyona uğrayıp yok olur tez zamanda.
İş yerinde bir arkadaşımız idari izinliydi, bu süreçte market harici dışarı çıkmadı. İşe geri döndüğünde uzun süre kapalı kalmaktan psikolojisi bozulmuş. Emin olun bizim kafamız daha rahat kabullendik durumu bir nevi

Canım bizde aynen anlattığın gibiyiz. Ailelerimizle dahi henüz görüşmedik ama bu hafta sonu ve bayramda goruscez inşallah. Dışarda planladık maskeli olcaz bide açık hava daha iyi olur diye düşündük. Mecburuz artık bı şekilde birileriyle kuralLara uyarak görüşmek için. Çünkü bitcek gibi değil inşallah bişey olmaz rahatlamaya çalışıyorum bende.

Ben de normalleştim valla, normalleşmek zorundayız çünkü aylarca evimizde kalmaya hayat koşulları izin vermez ki. Sadece düğünlere cenazelere gitmiyoruz ki çok yakınsa ona da giderim bu saatten sonra. Eskiden tek farkım artık her ne yaparsam yapayım insanlardan uzak durmaya ve kalabalığa mümkün mertebe girmemeye çalışıyorum, maskeyle geziyoruz zaten hep.

Aslında yaz bitmeden geçirsek de kurtulsak diye düşünüyorum ben, hazır vaka az, mevsimden dolayı bağışıklığımız güçlü, hastaneler boş. Kısmet artık :)))

Siz de çok insanlarla temas etmeden çıkın gezin, pikniğe de gidin hatta kırsal yerlerde gezmeniz daha iyi. Havanız değişir iyi gelir.

Back
X