Covid-19 hâlâ devam ederken siz normale dönebildiniz mi?

Biz yaklaşık 1 aydır normale dönüyoruz. Doğumuma az kaldığı için dikkatli davranıyorum ama gerekirse avmye de gidiyorum sakin zamanlarda, markete de gidiyorum. Dışarda yürüyüş de yapıyorum. Ama henüz ailelerimizle evlerde toplanmaya başlamadık. Ailemizle dışarda açık havada görüşüyoruz piknik gibi dışarda kahvaltı vs yapıyoruz. İşe 4 aydır gitmiyorum doğum izniyle birleşti home office, toplu taşıma da hiç kullanmadım özel aracımla çıkıyorum. Bir şekilde bir yerden tutunmak zorundayız yapacak bir şey yok

Tamamen eski düzenimize dönmedik ve fakat virüs ilk gündeme geldiği aylardaki kadar da sıkı değiliz.
Yani marketten alıp geldiğimiz her şeyi havalandırıp durmuyoruz artık mesela.
Dışarıdan yemek sipariş edebiliyoruz filan.

Bunların haricinde hiç misafir kabul etmediğim evime çağırdığım insanlar oluyor ki bu kişiler de genellikle dikkatli davrananlar, artık sıkıldım yani, napayım. :)
Virüsün çıkması ile kapanan kursum geçtiğimiz ay açıldı, ara ara oraya gidiyorum ki ona da katlanamıyorum pek, klima çalıştırılması yasakmış Covid önlemleri için, maskeyle, klimasız ortamda hiç çekilmediği için gitmemeyi tercih ettim şu ara.
Tatile çıkmadık bu sene iptal.
Bir yere gideceğimde toplu taşıma kullanmıyorum kesinlikle. (Önceden de pek kullanmazdım ama şimdi hiç kullanmıyorum)
Denize-pikniğe oraya buraya gidiyoruz, daha tenha yerleri seçmeye gayret ediyoruz.
Çocuğu anaokuluna vermeyeceğim bu sene.
Çocuk parkına götürmüyorum oğlumu, annemlerin bahçesinde salıncağı malıncağı var yetinsin onunla bu sene.
Daha girip avm gezmedik virüs çıktı çıkalı, internetten sipariş ediyoruz alınacakları.
Arada kafeye filan gittiğimiz oluyor arkadaşlarla buluşup, oturduğumuz masayı uzak-tenha seçiyoruz işte.
Düğün gibi organizasyonlara gitmiyoruz, gitmeyi reddediyoruz.
Vs vs...

Biz eski rahatlığımıza tam dönmedik hala, ama ilk zamanlardaki gibi sürekli aldığını havalandır, hiç çıkma, her şeyini evde yap, kimseye yanaşma filan olayımız da kalmadı. Kontrollü rahatız. Kalabalıklara girmiyoruz işte bi özetle.

İş yerinde bir arkadaşımız idari izinliydi, bu süreçte market harici dışarı çıkmadı. İşe geri döndüğünde uzun süre kapalı kalmaktan psikolojisi bozulmuş. Emin olun bizim kafamız daha rahat kabullendik durumu bir nevi
Kesinlikle mahvediyor insanı psikolojik olarak,başta kitap okurum, film izlerim, yapılması gerekenleri halleder, ailecek vakit geçiririz diye olumlu düşündüm ama artık tıkandı, karamsar, negatif bunalımlı bir hale geldik. Evde işe giden biri olsa çoktan kabullenmiş, duruma ayak uydurmuştuk belki de. Sizin için inanın sevindim, sağlık önemli ama psikoloji iyi olmalı.

Tek degilsiniz bizde donmedik
Cok mecburi (hastane,devlet dairesi vs) olmadikca kalabaliga girmiyor,toplu tasima kullanmiyoruz
Maske dezenfektan mesafe kuralli disari cikislarimiz

Tatile falan gitmiycez bu yil ,hala alinanlar yikanip yerlesiyor temizlik en dikkatimizde olan konu

Acik alanlarda sahil vs vakit geciriyoruz erken saatlerde gidip kalabaliklasmadan donuyoruz yuruyus yapiyoruz disarda gida tuketmiyoruz Sirt cantasina su atistirmalik falan atip cikiyoruz
Diger turlusunu diken ustunde yasayip birsey anlayamayacagimizdan zaten yapmiyoruz avm ye hic gitmedik cok mecburi bir durum disindada dusunmuyoruz
Kalabalik dugun vs katilmiyacagoz telefonla tebrik kalabalik cekilincede hediyesini ulastirmak seklinde olacak
Veya taziyelerde o sekilde

Herkes kendi cevresine gore adepte etti bu durumu mesela kronik hasta yaslisi olan onlardan korkup daha dikkatli
Genc kesim biraz daha cevval

Bu yil boyle napalim saglik olsunda az daralmaktan zarar gelmez.

Ben bu bayramdan endiseliyim biraz Allah yardimcimiz olur insallh

Bir sekilde adapte olduk mecburen. Maskeli ve sosyal mesafeli olarak hayatimiza devam ediyoruz. Esim calisiyor,ben Yeni basladigim isimden mecburen ayrildim evde oglumuzla ilgileniyorum. Anneme gidiyorum bir de esimin izole sekilde koyde dagda yasayan akrabalariyla gorusuyorum. O kadar. Herkesle gorusenle gorusmuyorum,kendimce bu kadar onlem alabilirim. Esimin isyerinde her gun birilerinde covid cikiyor,test sonuclari bekliyoruz hep beraber :KK66: bir kiside varsa herkese de gecmis olabilir,belki bende de vardir hatta bilemiyorsunuz ki bazilari normal sekilde atlatiyor bu sureci.
Peki eve gelince eşiniz sizden izole oluyor mu yoksa temizlenip,paklanıp standart devam mı ediyorsunuz?

Bu salgının planlanmış bir salgın olduğunu düşünüyorum o yüzden şu an hepimiz Allah'a emanetiz.Artık maske hayatımıza girdi bir süre daha okula bile maskeyle gideceğiz.Tabi bir de maske zararlı diye düşünen insanlar ortaya çıktı.Onlar takmayacak, maske takan takacak böyle geçinip gideceğiz.

Ben kendi adıma neredeyse tamamen döndüm eski hayata diyebilirim. Toplu taşıma bile kullandım bir iki sefer. Maske ve el yıkama konusuna elimden geldiği kadar dikkat etmeye çalışıyorum ama onun dışında bayağı normalleştim diyebilirim. Çevremdeki hemen herkes de öyle .

Merhaba hanımlar,
Covid-19 vakaları hâlâ bitmiş değil biliyorsunuz, malum yeni normal diye bir sürece de girdik. Fakat ben, eşim ve 2 çocuğum bu sürece adapte olamıyoruz.
Çevremdeki herkes sanki hiç böyle bir salgın olmamışcasına hayatına devam ediyor, tatillere, pikniklere gidiyorlar, şehir şehir geziyorlar, düğünler yapılıyor vs.

Biz 4 aydır market ve zorunlu haller dışında nadiren evden çıktık, o durumlarda da korka korka hallettik işimizi. Birkaç kez de kimsenin olmadığı yerlerde yürüyüş yaptık tüm kurallara riayet ederek.
Herkesin eski hayatına devam ettiğini gördükçe bu Corona bir bize mi var diye üzülüyorum çocuklarım için, çünkü bütün yazı parka bile çıkamadan evde geçiyorlar. Evde kaliteli zaman geçiriyoruz elimden geldiğince ama işte sosyalleşmenin yeri de ayrı.

Şimdi sizlere sormak istediğim ben yanlış mı yapıyorum? Sizler salgın yokmuş gibi eski hayatınıza dönebildiniz mi?
İlçemizde 5 gün öncesine kadar hiç vaka yoktu. Sonra bir cenaze oldu. Dışarıdan gelenlerin otobüsünde Corona vakası varmış. su an mahalle olarak karantinaya alındık. Yok dememek lazım her an her yerden çıkabiliyor
Malesef ne zmaan biteceği de hiç belli değil. Ne zaman a kadar böyle devam edicez bilmiyoruz. Artık insan olsamda tedavi kurtulsam boyutuna geçiyor valla.

Ben de normalleştim valla, normalleşmek zorundayız çünkü aylarca evimizde kalmaya hayat koşulları izin vermez ki. Sadece düğünlere cenazelere gitmiyoruz ki çok yakınsa ona da giderim bu saatten sonra. Eskiden tek farkım artık her ne yaparsam yapayım insanlardan uzak durmaya ve kalabalığa mümkün mertebe girmemeye çalışıyorum, maskeyle geziyoruz zaten hep.

Aslında yaz bitmeden geçirsek de kurtulsak diye düşünüyorum ben, hazır vaka az, mevsimden dolayı bağışıklığımız güçlü, hastaneler boş. Kısmet artık :)))

Siz de çok insanlarla temas etmeden çıkın gezin, pikniğe de gidin hatta kırsal yerlerde gezmeniz daha iyi. Havanız değişir iyi gelir.
Corona olacağım psikolojisi Corona olmaktan daha mı zor diye düşünüyorum bazen, Allah korusun olmayalım, hastalık daha zor tâbi de, bu ruh hali de hiç kolay değil.

Köye gidelim diyoruz ama köydeki yakınlarımızın gezmediği yer, içli dışlı olmadığı insan kalmadı. Haliyle korkup gidemiyoruz. Ama haklısınız en azından kırsalda, tenhada yürüyüş sayısını arttırabiliriz şimdilik. Çok sağ olun yorumunuz için, umarım hastalanmadan sağlıkla atlatırsınız bu süreci.

Merhaba hanımlar,
Covid-19 vakaları hâlâ bitmiş değil biliyorsunuz, malum yeni normal diye bir sürece de girdik. Fakat ben, eşim ve 2 çocuğum bu sürece adapte olamıyoruz.
Çevremdeki herkes sanki hiç böyle bir salgın olmamışcasına hayatına devam ediyor, tatillere, pikniklere gidiyorlar, şehir şehir geziyorlar, düğünler yapılıyor vs.

Biz 4 aydır market ve zorunlu haller dışında nadiren evden çıktık, o durumlarda da korka korka hallettik işimizi. Birkaç kez de kimsenin olmadığı yerlerde yürüyüş yaptık tüm kurallara riayet ederek.
Herkesin eski hayatına devam ettiğini gördükçe bu Corona bir bize mi var diye üzülüyorum çocuklarım için, çünkü bütün yazı parka bile çıkamadan evde geçiyorlar. Evde kaliteli zaman geçiriyoruz elimden geldiğince ama işte sosyalleşmenin yeri de ayrı.

Şimdi sizlere sormak istediğim ben yanlış mı yapıyorum? Sizler salgın yokmuş gibi eski hayatınıza dönebildiniz mi?

Maskesiz disari cikmiyorum
Kuafore hala gitmedim
Dugunleri icim almiyor
Ama artik mecburen disaridayim. Bazi seyleri de mecburen normallestirdim ise giderken dipdibe gidip odada bazen 15 kisiye cikin diyemeyip piknige gitmemem cok sacma olurdu aklimi yitirirdim. Maddi manevi disarida olmak zorundayiz. Avmye de gitmedim ama artik sart. Carsiya bir deneyecegim ama magaza yok mecbur gibi birsey. Simdiye kadar kotla ise gittim ama is yerinde sorun oluyor.

Peki eve gelince eşiniz sizden izole oluyor mu yoksa temizlenip,paklanıp standart devam mı ediyorsunuz?
Esim de ben de eve geldigimizde kiyafet degistiriyoruz banyo yapiyoruz o kadar. Eskiden de boyleydik cok bir sey degismedi. Bulasacagi varsa her turlu bulasacak zaten

Tek degilsiniz bizde donmedik
Cok mecburi (hastane,devlet dairesi vs) olmadikca kalabaliga girmiyor,toplu tasima kullanmiyoruz
Maske dezenfektan mesafe kuralli disari cikislarimiz

Tatile falan gitmiycez bu yil ,hala alinanlar yikanip yerlesiyor temizlik en dikkatimizde olan konu

Acik alanlarda sahil vs vakit geciriyoruz erken saatlerde gidip kalabaliklasmadan donuyoruz yuruyus yapiyoruz disarda gida tuketmiyoruz Sirt cantasina su atistirmalik falan atip cikiyoruz
Diger turlusunu diken ustunde yasayip birsey anlayamayacagimizdan zaten yapmiyoruz avm ye hic gitmedik cok mecburi bir durum disindada dusunmuyoruz
Kalabalik dugun vs katilmiyacagoz telefonla tebrik kalabalik cekilincede hediyesini ulastirmak seklinde olacak
Veya taziyelerde o sekilde

Herkes kendi cevresine gore adepte etti bu durumu mesela kronik hasta yaslisi olan onlardan korkup daha dikkatli
Genc kesim biraz daha cevval

Bu yil boyle napalim saglik olsunda az daralmaktan zarar gelmez.

Ben bu bayramdan endiseliyim biraz Allah yardimcimiz olur insallh
Hassasiyet gösteren insanları okudukça rahatlıyorum.🙏Umarım Kurban Bayramı sorunsuz geçer, vakalar artmaz. Sağlıkla atlatalım inşallah bu süreci.

Biz yaklaşık 1 aydır normale dönüyoruz. Doğumuma az kaldığı için dikkatli davranıyorum ama gerekirse avmye de gidiyorum sakin zamanlarda, markete de gidiyorum. Dışarda yürüyüş de yapıyorum. Ama henüz ailelerimizle evlerde toplanmaya başlamadık. Ailemizle dışarda açık havada görüşüyoruz piknik gibi dışarda kahvaltı vs yapıyoruz. İşe 4 aydır gitmiyorum doğum izniyle birleşti home office, toplu taşıma da hiç kullanmadım özel aracımla çıkıyorum. Bir şekilde bir yerden tutunmak zorundayız yapacak bir şey yok
Haklısınız, sağlıkla alırsınız inşallah kucağınıza bebeğinizi.

Corona olacağım psikolojisi Corona olmaktan daha mı zor diye düşünüyorum bazen, Allah korusun olmayalım, hastalık daha zor tâbi de, bu ruh hali de hiç kolay değil.

Köye gidelim diyoruz ama köydeki yakınlarımızın gezmediği yer, içli dışlı olmadığı insan kalmadı. Haliyle korkup gidemiyoruz. Ama haklısınız en azından kırsalda, tenhada yürüyüş sayısını arttırabiliriz şimdilik. Çok sağ olun yorumunuz için, umarım hastalanmadan sağlıkla atlatırsınız bu süreci.
Teşekkür ederim, sizi de duyarlılığınız için tebrik ederim ayrıca, en baştan duyarsız kalan birçok insan oldu. Bir süre izole kalmak hem kendimiz hem toplum için uymamız gereken bir kuraldı.

Artık insanlar daha hafif belirtilerle atlatıyor covidi, allah bilir tabi kimin nasıl geçireceğini ama ilk zamanlardaki gibi ağır geçmiyor en azından benim etrafımda, ki ilk beşteki illerden birinde yaşıyorum. Ben o yüzden geçirsem de kurtulsam diyorum çünkü bu virüs yok olmayacak sonuçta.

ben 4 ayın sonunda ailemle görüştüm 1 hafta kaldım. zaten annem koronadan dolayı işe gitmiyordu testi de negatif çıkmıştı babam da aşırı dikkatli davranıyordu (market poşetini halıya bıraktım diye bana bağırıp halıdaki poşetleri koyduğum bölgeye dezenfektan sıkıp sildiğinde anladım baya dikkatli olduğunu) :) bi cesaret gittim tabi çok dikkat ettik, otobüse falan binmedim şahsi araçla gittim zaten.
ama görüşecekseniz de sizin gibi dikkat eden insanlarla görüşün en azından.
bana bişey olmaz yeaa diye maskesiz dolaşan herkesle görüşen her ortama girenle görüşmem ben yine.

ama psikolojim baya bozuldu annemlerdeyken. vakanın çok olduğu bi şehirdeler hastane karşısında oturuyolar. pencereden görüyorum sürekli ambulansla veya özel araçla birilerini getiriyolar hiç önünü bu kadar kalabalık görmemiştim o hastanenin. tulumlu siperlikli şekilde birilerini taşıyolar içeri. korkunç bi manzaraya uyandım her gün. yine de uzunca bi süre gitmem sanırım bu görüşmenin üzerine.

Merhaba hanımlar,

Hayır, dönemedim. Ancak kime sorsam böyle diyor, ben de bu durumda Akdeniz Ege'de beachleri clubları dolduranlar kimler diye merak ediyorum.

Beni asıl endişelendiren Kurban Bayramı. Umarım sokağa çıkma yasağı gelir. 🙏

Hassasiyet gösteren insanları okudukça rahatlıyorum.🙏Umarım Kurban Bayramı sorunsuz geçer, vakalar artmaz. Sağlıkla atlatalım inşallah bu süreci.
Amin insallah mesela benim de cevremde e artik normallestik cafeye niye gitmiyorsun diyen var

E ama kardesim evde kronik sorunlu insanim var benim
ben kendimden korkmuyorumki benim atlatma yuzdem onla bir degil Allah esirgesin mecburum herseyi dusunerek haraket etmeye

Ben gibi olanlar hala kontrollu normallikte coluk cocukta hakgetire

Korunabildigimiz kadar artik

Ben o yüzden geçirsem de kurtulsam diyorum çünkü bu virüs yok olmayacak sonuçta.
ama bu virüse bağışıklık kazanılmıyormuş. geçirseniz de yine yakalanabilirmişsiniz, hatta eğer ilki vücudunuzda hasar bırakırsa ikinci yakalanışta daha zor atlatabilirmişsiniz.

Back
X