Covid-19 hâlâ devam ederken siz normale dönebildiniz mi?

Merhaba hanımlar,
Covid-19 vakaları hâlâ bitmiş değil biliyorsunuz, malum yeni normal diye bir sürece de girdik. Fakat ben, eşim ve 2 çocuğum bu sürece adapte olamıyoruz.
Çevremdeki herkes sanki hiç böyle bir salgın olmamışcasına hayatına devam ediyor, tatillere, pikniklere gidiyorlar, şehir şehir geziyorlar, düğünler yapılıyor vs.

Biz 4 aydır market ve zorunlu haller dışında nadiren evden çıktık, o durumlarda da korka korka hallettik işimizi. Birkaç kez de kimsenin olmadığı yerlerde yürüyüş yaptık tüm kurallara riayet ederek.
Herkesin eski hayatına devam ettiğini gördükçe bu Corona bir bize mi var diye üzülüyorum çocuklarım için, çünkü bütün yazı parka bile çıkamadan evde geçiyorlar. Evde kaliteli zaman geçiriyoruz elimden geldiğince ama işte sosyalleşmenin yeri de ayrı.

Şimdi sizlere sormak istediğim ben yanlış mı yapıyorum? Sizler salgın yokmuş gibi eski hayatınıza dönebildiniz mi?

Çalışmak zorunda olduğunuz bir hayatınız olsa bakış açınız farklı olurdu. Marmaray'a bindikten sonra ben normalleştim :p

Ben evden çalıştığım için ilk zamanlardakiyle aynıyım. İki haftalık market alışverişim için çıkıyorum sadece. Maskeyi dezenfektanı eksik etmeden. Onun dışında başka işlerim için de çıktığım oldu ama maske ve mesafeye dikkat ettim. Arkadaşlarımla internet buluşmaları yapıp oyun oynuyoruz. Sosyalleşmek için illa dip dibe maskesiz olmak gerektiğini düşünmüyorum kesinlikle. Olsa güzel olurdu tabii ama yüzlerce yıldır görülmemiş bir şeyle karşılaşıyoruz, çaresi bulunana kadar hayatımızın bir yılını bu şekilde geçirmenin zararı olmayacağını düşünüyorum.

Bir sekilde normallesiyorsun cunku artik normalimiz bu ve buna alismak zorundayiz. Ben salginin su an baya azaldigi bir ulkede yasadigim icin belkide son zamanlarda ilk gunku dikkatim pek yok. Tabi yine temizlige dikkat ediyorum. Annem kalp ameliyati gecirdi 5 ay once yani risk gurubunda. Isime giderken bisikletimi kullandigim icin toplu tasimayi kullanmiyorum. Pandemi suresince hep calistim. Bu hafta subat ayindan beri ilk defa carsiya gittim ama cok kalmadim. Normalde her gidisimde oturur bir cafe de kahve icerdim ama cok kalabalik olunca vazgectim. Yine normalde ayda bir sinema keyfim vardi ama o da bitti tabiki. Gerci burda sinemalar acildi fakat yine cesaret edemiyorum. Ama agustos sonu gibi bayadir bekledigim bir film sinemalarda olacak. Seytanin bacagini kirip o filme gitmek istiyorum(Nolan'cigimin TENET filmi♡) . Tabi muhtemelen gunduz vakti gidecegim, aksam kalabalik olur.

Mesafeyi korumaya calisiyorum her zaman. Sarilma opme temastan kaciniyorum. Boyle yasamaya alismaliyiz, zaten otomatikman yapiyoruz artik.

Çalışmak zorunda olduğunuz bir hayatınız olsa bakış açınız farklı olurdu. Marmaray'a bindikten sonra ben normalleştim :p
Eşim çalışıyor benimde gittiği fabrikada vaka çıkyor 20 /30 kişi birden karantinaya gidiyor eşim kronik kalp hastası ben hamile 😕 ama dediğin gibi mecburiyetler olunca farklı oluyor

Merhaba hanımlar,
Covid-19 vakaları hâlâ bitmiş değil biliyorsunuz, malum yeni normal diye bir sürece de girdik. Fakat ben, eşim ve 2 çocuğum bu sürece adapte olamıyoruz.
Çevremdeki herkes sanki hiç böyle bir salgın olmamışcasına hayatına devam ediyor, tatillere, pikniklere gidiyorlar, şehir şehir geziyorlar, düğünler yapılıyor vs.

Biz 4 aydır market ve zorunlu haller dışında nadiren evden çıktık, o durumlarda da korka korka hallettik işimizi. Birkaç kez de kimsenin olmadığı yerlerde yürüyüş yaptık tüm kurallara riayet ederek.
Herkesin eski hayatına devam ettiğini gördükçe bu Corona bir bize mi var diye üzülüyorum çocuklarım için, çünkü bütün yazı parka bile çıkamadan evde geçiyorlar. Evde kaliteli zaman geçiriyoruz elimden geldiğince ama işte sosyalleşmenin yeri de ayrı.

Şimdi sizlere sormak istediğim ben yanlış mı yapıyorum? Sizler salgın yokmuş gibi eski hayatınıza dönebildiniz mi?
valla 2 ay eve kapandık o dönem evde olmak güzeldi ama bir süreden sonra sıkılmaya başladık heleki çocukları evde zapt etmek çok zor dışarı çıkma serbestisi gelince parka vs götürdüm hep gerekli hijyen önlemlerini alıp şu an yazlıkta tatil yapıyor bende işe başaldım 1 Haziran itibari ile ve her gün dışardayız mecburen. Market pazar avm pek gitmiyorum ihtiyaç yoksa ama pikniğe falan gittik insanlardan uzak Uludağa falan, haftasonları kızımın yanına gidiyorum ve sahile gidiyoruz güneşin ve denizin tadını çıkarıyoruz. Senelik tatilimizi de yapacağız.
Tek yaptığım saydığım yerlere alınacak birşey yoksa uğramamak,( ev ve işte kendi masamda otururken takmıyorum) maske ile dolaşmak ve maskemi günlük değiştirmek, kolonyamı yanımdan eksik etmemek. Zaten üst baş tek kullanımlıktır bende hemen kirliye atılır, el yıkama alışkanlığım hep vardı yeni birşey değil benim için. Hayat akıp geçiyor, yaz da geçiyor eve kapanmanın sonu yok, kalabalıklardan uzak durun, hijyen önlemlerinizi alın ve kaldığınız yerden devam edin hayatınıza ama tabiki tercih sizin benimki benim hayatım sizinki sizin bilmem anlatabildim mi?

En yoğun olduğu dönemde bile eşim çalıştı sadece market için çıktım zaten bebeğim vardı yasaktı yasaklar kalkınca salgının da bilincinde olarak evet sosyalleştik ama kalabalığa karışmadık hep sakin yerlere gittik sadece bir kez avm de işimiz vardı hemen ürünü iade ettik çıktık onun dışında maskeye ve 1,5 metre mesafeyi koruyorum ev ev gezmiyoruz çıkarsak açık havaya aynı zamanda kızımında güneşe ve parka çıkmaya ihitiyacı var tam yürüyeceği dönemde evlerde hapistik şimdi maskemiz dezenfektanımız dikkat ederek hayata devam ediyoruz.

Değil mi? Eşim de hep gitti en yoğun dönemde yüreğimiz pır pırdı sanırım bizde o zaman normalleştik 😂

Eşim çalışıyor benimde gittiği fabrikada vaka çıkyor 20 /30 kişi birden karantinaya gidiyor eşim kronik kalp hastası ben hamile 😕 ama dediğin gibi mecburiyetler olunca farklı oluyor
Değil mi? Eşim de hep gitti en yoğun dönemde yüreğimiz pır pırdı sanırım bizde o zaman normalleştik 😂

Kızlar bir de şunu düşünün; bilmiyorum nerede yaşıyorsunuz ama İstanbul nüfusu 14 milyon desek, günde 300 vaka çıkıyormuş. Artık biraz da Allah'ın takdiri bence. Yaz aylarını moral olarak rahat geçirelim çünkü kış aylarında stresimiz artabilir.

işe gidiyoruz ama minimum yani zorunlu olmadıkça içinde kimse olmayan kendi işyerimize de gitmeyip evden çalışıyoruz

markete mecburen gidiyoruz

çocuklara sokağa çıkma yasağı varken evden hiç çıkmadım keza oğlum da

sonrasında o site bahçesine iniyor

geçen birileri düğün yaptı hatta burada da yazdım eşimi de çağırdılar gitmedi diye

damatla görüşmüş dedesinin bilmemkiminde virüs varmış onu da karantinaya almışlar (şaşırdık mı hayır)

eşim şimdi şehirdışına gitti iş için dönecek bakalım ne olacak

dün karşı apartmanda oturan bir akraba ile telefonda konuştum kendisi sağlık çalışanı

görüşemedik bir gün gelin de oturalım diyor

korona var dedim amannn balkonda otururuz diyor

yüzümü görecekse balkondan baksa görüyor

sesimi duyacaksa telefon zaten elimizde

ikimiz de çok şükür çay kahve alıp yapabiliyoruz evimizde aynı eve girme hevesi neden

ya da piknik dediler mesela açık hava nasılsa

iyi de birlikte pikniğe gittiğimiz kişilerden bulaşacak zaten ne yaparsan yap mesafe yalan oluyor

kursa gidiyoruz çay içiyoruz mesela mecburen maske açılıyor piknikte de öyle olacak

piknik vs aynı evde oturan kişiler giderse olur da kalabalıklardan hele hele birlikte bir etkinlik yapılan kalabalıktan bence kaçmak lazım

yani yabancı bir adamla mesafen virüs öncesi de belirlidir de kardeşinle yakın olabilirsin yerken içerken bir şeyi alıp verirken bunu garipsemezsin bile

Ben arkadaşlarımla görüşüyorum, evlerine de gidiyorum, cafeye de, restorana da gidiyoruz haftada 2 kere fln, açık alanda oturuyoruz tabi. Birkaç kere butiklere de gittim.

sarılma deyince aklıma geldi

bir kursa gidiyorum

herkes üniversite mezunu bunu şunun için yazdım hani deniyor ya eğitimi düşük kitle algılayamıyor tehlikeyi diye asıl bence eğitimli kesim boş veriyor

neyse biz terasta bir köşede hemşire bir arkadaş ile uzaktan uzağa bağırarak konuşurken iç içe sigara içen grubun yanına bir arkadaş geldi

ayyy X ciğim çok özledik deyip böyle bulaşmıyor deyip sarıldılar biz şok olduk bildiğin kırk yıldır görüşmeyen kişi sarılması

iki hafta sonra bir başka kişi "ayy sarılamıyoruz" dedi diğeri gidip "bir şey olmazzzzzz" deyip tüm sınıfın içinde sarıldı maske falan yok tabii

bir başkası derste susadım deyip arkadaşından su alıp içti

sitedeki ilkokul çocukları ise birbirlerinden uzak durup oynamaya çalışıyorlar

bu kurs süresince hızlı hızlı yiyip içeceğimi halledip bir saniye maskemi indirmeden duruyorum

çıkınca da maskeyi atıp yenisini takıyorum

tamam normalleşelim de yeni normal olmalı

temassız olalım, cidden kursta tanıdığımız bir arkadaşa sarılmayınca bir şey kaybetmeyiz ki

evden çalışıyorum ama yeni bir girişim fikrimi hayata geçirebilmek için 1+1 home office takılacağım bir yer tuttum. birkaç gündür sıkça otobüs kullanıp diğer eve gidip geliyorum. otobüsler tıklık tıklım, bugün elektrik kuyduğundaydım sosyal mesafe sıfır. sadece maske konusunda insanların büyük kısmı uyuyor zorunluluktan onun haricinde herkes normale dönmüş gibi. ben senelik izin kullanacaktım ağustosta, bir yerlere kaçayım diyordum ama iptal ettim. rahat rahat gezip tozamam ki. rahat edemeyeceğim tatilde para harcamak yerine işime harcayacağım. normale dönmedim yani.

geçen akşam yeni biriyle buluştum, sarılmaya yeltendi kaçamadım da öyle belli belirsiz temas olmuş oldu içim içimi yiyor.

Merhaba hanımlar,

Bu soruyu en azından 2 aydır soruyorum kendime, bir bize mi var bu korona neden herkes eskiye döndü de biz evden bile çıkamıyoruz diye. Demek ki artık risk geçti derken eski hastaların röportajlarını okuyorum ve korkum tekrar başlıyor.

Normalleşme belki ekonomik belki de sosyal sebeplerle çok erken başladı. İnsanlar hastalığı kanıksadı ve zihinlerden hastalığın ciddiyeti silinince de "bir şey olmaz" Moduna geçildi. Domino taşı gibi etkiliyor insanlar birbirlerini.

Ama hala 900-1000 bandında yeni vaka varken normale dönmek - her ne kadar artık sıkılmış olsak da- risk almak demek, ben doğru bulmuyorum.

Ben aşırı normallestim ya. Markette maske takmak ve el hijyeni dışında bir şey kalmadı sanki.

Kızlar bir de şunu düşünün; bilmiyorum nerede yaşıyorsunuz ama İstanbul nüfusu 14 milyon desek, günde 300 vaka çıkıyormuş. Artık biraz da Allah'ın takdiri bence. Yaz aylarını moral olarak rahat geçirelim çünkü kış aylarında stresimiz artabilir.
İstanbul dayım çok şükür gidecek alanımız çok kalabalık da çok ama doğru yere gittiğin anda ve maskeliysen etrafında insan yoksa tehlikeyi ekarte edebiliyoruz örneğin sahile gidiyoruz masamız sandelyemizi bi ağacın altına açıyoruz ada ada insanlar dağılmış her sahil müsait değil tabii buna ama var sonuçta ben en tehlikeli yer olarak marketleri buluyorum mecburen de gidiyoruz insanlar kurallara hiç uymuyor

Normale dönmekten başka çare mi var ki, maske mesafe hijyen üçgeni içerisinde hayatımıza devam ediyoruz, gezmeye de çıkıyoruz alışverişe de pikniğe de, gerektiği gibi çıktığımız sürece neden eve kapatalım ki kendimizi, ki benim normalim daha çok evdir harici durumlar bunlarda

ya bu dediğim yanlış anlaşılmasın ama geçen arkadşaım görmüş bu tarlabaşına yakın bir yerde oturuyor , hayat kadınları yine yolarda doluymuş onlara bulaşmıyormu anlamadım ben bu işi kimi evden bir gün çıkar bulşaır kimi bu işi yapar bulaşmaz

Maske dezenfenktan sürekli kullanıyorum
Maskesiz biriyle konuşmuyorum
Uyarıyorum
İş yerime maskesiz girmeye çalışıyorlar
Uyarıyorum kusura bakmasınlar
Geliyor elini kolunu sallaya sallaya

Back
X