Covid-19 hâlâ devam ederken siz normale dönebildiniz mi?

Bence herkes çoktan sürü bağışıklığı kazandı bile... Açıkçası abartıldığı kadar bulaştığınıda düşünmüyorum...Bence bağışıklığı düşük insanlara bulaşıyor.Çünkü aynı ailede tek bir kişide olduğunu defalarca duydum.Hiçbir zaman hayatı kendime zehir etmedim kaygılanmadım son bir aya kadar aileme pek yaklaşmadım markete hala haftada on günde bir gidiyorum iki kez minibüse bindim yer veren oldu boş koltuk mesafe hak getire...

Saglik problemlerim nedeniyle hala cok temkinliyim. 15 20 gunde 1 markete gidiyorum. Hastane dişında hala disarı cikmiyorum. Büyük bir balkonum var öğlen oğlumu çıkarip orda faaliyetler yapiyoruz D vitamini almis oluyor. evet herkes bu virüsü kapacak diyorlar ama ne kadar geç okadar iyi. Gecen kış şubatta domuz gribi gecirdim 20 gün cigerlerim dışına çıktı resmen ve düşününki virüsün ilk çıktığı halinde olmadigina ragmen. Hem mecbur olmayanlar dışarı çıkmayacakki cıkmak zorunda olan insanlara alan açılsın

Bence herkes çoktan sürü bağışıklığı kazandı bile... Açıkçası abartıldığı kadar bulaştığınıda düşünmüyorum...Bence bağışıklığı düşük insanlara bulaşıyor.Çünkü aynı ailede tek bir kişide olduğunu defalarca duydum.Hiçbir zaman hayatı kendime zehir etmedim kaygılanmadım son bir aya kadar aileme pek yaklaşmadım markete hala haftada on günde bir gidiyorum iki kez minibüse bindim yer veren oldu boş koltuk mesafe hak getire...

ist damısnız, bende işe girmek istiyorum çünkü maddi olarak sıfırı tüketmek üzereyim..aama cesaretim yok o kadar kötü bi zamanımda vurduki bu virüs

ist damısnız, bende işe girmek istiyorum çünkü maddi olarak sıfırı tüketmek üzereyim..aama cesaretim yok o kadar kötü bi zamanımda vurduki bu virüs
Allah yardımcınız olsun yok İstanbul'da değilim küçük bir şehirdeyim ben.

ya bu dediğim yanlış anlaşılmasın ama geçen arkadşaım görmüş bu tarlabaşına yakın bir yerde oturuyor , hayat kadınları yine yolarda doluymuş onlara bulaşmıyormu anlamadım ben bu işi kimi evden bir gün çıkar bulşaır kimi bu işi yapar bulaşmaz
Bulasmadigini nerden biliyorsnz

Daha çok düğün dernek, nişan ve cenaze toplanmalarından bir türlü azalmıyormuş. Bir de geçen mecburen dolmuşa bindim. Ergen yaş grubu hiç maske filan taktığı yok. Orta yaş ve üzeri genelde dikkatli. Taşıyıcı olanlar tehlikeli şuaralar bence

Biz de normale dönmedik Dünya çapında bir salgın var, hastalanıp geçirenlerde daha sonra etkiler olacak mı ne olacak belli değil aşı yok, ilaç yok... Hele ki çoluk çocuk, yani henüz gelişimini tamamlamamış bedenler üzerindeki etkisi tamamen meçhul, veri havuzu yok. Daha bir yılını bile doldurmadı. Önlemlerimizi ilk günkü gibi devam ettiriyoruz. Ne AVM yüzü gördük ne bir şey. Allah var, şanslıyız, evden çalışıyoruz. Hayatımıza son 1 ayda eklenen tek şey sabah 6'da sahilde yürümek.

Ben normale döndüm.
Hatta başından beri karantinada yaşamadım.
Sadece yeni hamileydim diye ekstra bi korku oluştu bi süre, avm market gibi yerlerden uzak kaldım. Ama dışarı çıkmak, parka gitmek, bazı arkadaşlarla görüşmek devam ettim.
Zamanla iyice normale döndüm.
Şuan tatildeyiz mesela.
Avm yede giriyorum.
Markete de.
Tesisleride kullandık.
Kapalı alana girerken maske takıyorum ve uzak kalıyorum onun dışında bişey yapmıyorum.

Korona bitmeyecek.
Seneye kışa aynı domuz gribi gibi çok normal bi hastalık olacak.
Bu durum farklı
Medyanın aşırı bir korku pompası oldu ve altında başka şeyler dönüyor.

Bu şekilde yaşamak sizi bi yerden sonra psikolojik hasta eder.

Biz de normale dönmedik Dünya çapında bir salgın var, hastalanıp geçirenlerde daha sonra etkiler olacak mı ne olacak belli değil aşı yok, ilaç yok... Hele ki çoluk çocuk, yani henüz gelişimini tamamlamamış bedenler üzerindeki etkisi tamamen meçhul, veri havuzu yok. Daha bir yılını bile doldurmadı. Önlemlerimizi ilk günkü gibi devam ettiriyoruz. Ne AVM yüzü gördük ne bir şey. Allah var, şanslıyız, evden çalışıyoruz. Hayatımıza son 1 ayda eklenen tek şey sabah 6'da sahilde yürümek.
Kesinlikle öyle, herkes bir şekilde bu hastalığa yakalanacak diyor kiminle konuşsam ama yakalanacaksak da aldığımız tedbirlerle ne kadar geç yakalanırsak o kadar kâr, bu süre içinde tedavisi gelişir, aşısı bulunur, kim bilir Allah'ın izniyle belki de mutasyona uğrar ortadan kaybolur yahut insana zararı azalır, tedbiri elden bırakmamak lazım.

Daha çok düğün dernek, nişan ve cenaze toplanmalarından bir türlü azalmıyormuş. Bir de geçen mecburen dolmuşa bindim. Ergen yaş grubu hiç maske filan taktığı yok. Orta yaş ve üzeri genelde dikkatli. Taşıyıcı olanlar tehlikeli şuaralar bence
Genci, yaşlısı maske takma oranı çok çok az yaşadığım yerde, nadiren takanı görüyorum onlar da hep çenelerinde taşıyorlar. Bu şekilde nereye varacağız bakalım, hayrolsun inşallah.

Yaşadığım şehirde eşim nefes aldırmıyordu. Ailemin yanına geleli normale döndüm. Çok mutluyum. Maskemizi takıp kimseyle muhatap olmadan yürüyüş yapıyoruz. Aldığım kiloları vereceğim inşallah. İhtiyaç oldukça hemen markete girip çıkıyoruz.

Ben normalleşme sürecine kadar sayılı şekilde markete gittim eve gelenleri hemen kullanacaksam yıkıyorum acelesi yoksa havalandiriyorum
Kıyafetlerimi de havalandiriyorum bunlara basından beri devam ediyorum
Dışarı yine de çok çıkmamaya çalışıyorum herkesten uzak yerlerde pikniğe gidiyoruz
Bayramda da kayinvalideme gidecegiz
Yapacak bir şey yok diyorum artık maske mesafe hijyen hepsine uyuyoruz

Azami tedbirle sosyallesilir de, gezilir de. Hastalik var elbette ama gokten yagmur gibi virus de yagmiyor disarda, mesafe korunup hijyene dikkat edilirse cok dusuk ihtimal hastaligin kapilmasi.

Biz okulların kapandığı tarih itibariyle eve kapandık. Ben birkaç gün okula gitmek durumunda kaldım. Onun dışında market alışverişi bile yapmadık yapmayacaktık da fakat bu ay
-Zorunlu bir organizasyona uğradım
-En yakınlarımızdan biri büyük bir ameliyat geçirdi eşim günde birkaç saatini hastanede geçirmek durumunda
-Üstüne bir de ailemin bana acil ihtiyacı olduğundan birkaç gündür oraya gidip gelmek durumundayım.

Hala maske+mesafe+hijyen üçlüsünden vazgeçmedik fakat normali dönmeyi de aşmış gibi hissediyorum:KK61:

Back
X