- 8 Mart 2015
- 25.149
- En iyi cevaplar
- 1
- 81.380
- 798
- Konu Sahibi filmdelisi
-
Hangi hastaneye gittiniz bilmiyorum ama medikalparkı kesinlikle tavsiye ederim.Ateşi dinmediği için bugün sabah özel hastaneye götürdüm. Tomografi çektirdik, akciğerde şüpheli noktalar görünmüş. Tekrar bizi sürüntü aldırmak için devlet hastanesine gönderdi. Büyük ihtimalle covid diyor ama sonucu bekliyoruz. Yarın e nabızda görünecekmiş. Yani parolun hiçbir faydası yok hala yanıyor. En azından pozitif olunca ilaçları içebilir. Paroldan başka ilaç vermeyin dedi covid doktoru.
Küçük bir ilde yaşıyorum. Sağolun yardımcı olduğunuz için. Yarın çıkacakmış sonuç. Sabah olsaydı bir an önce. Şimdi de üşüme başladı. Özel aracım da yok, beklemek zorundayım. Ama bu psikoloji çok berbat ir şey. Annem orada ateşler içinde yanıyor, üşüyor. Sen parol içirmekten başka doğru düzgün bir şey yapamıyorsun. Duş aldırıyorum, ıslak bez koyuyorum alnına. Hiçbiri işe yaramıyor. Lütfen herkes tedbirlere uysun lütfen.Hangi hastaneye gittiniz bilmiyorum ama medikalparkı kesinlikle tavsiye ederim.
Ben söylemeden doktor tüm testleri kendi istedi, şu dönemde ilk etapta yapılacak iş budur diyerek, tüm ilgi alakasıyla beni rahatlattı.
Diğer çalışanlar da keza öyle.
Ben genelde hastanelerde car car tartışan bir insan olurum, bana denk gelir cinsini bulmak ama çok şükür gelmedi.
Pcr testi yapan genç hanım bile güler yüzüyle, iyi temennileriyle sakinleştirmeye çalışıyordu.
Burada bir arkadaş yazmış, gazi üni belirli ücret karşılığında pcr ı hemen yapıyor diye, arayıp sorsanız mı acaba?
Geçmiş olsun Allah şifalar versin4 ve 3 yaşındalar.
Büyüğün biraz ateşi var, 38 civarı o kadar.
Genel durumları iyi, benim de ateşim o seyirde.
Ateş bağışıklık sisteminin çalıştığının en büyük kanıtıdır ama kontrol altında tutabilmek önemli tabi.Küçük bir ilde yaşıyorum. Sağolun yardımcı olduğunuz için. Yarın çıkacakmış sonuç. Sabah olsaydı bir an önce. Şimdi de üşüme başladı. Özel aracım da yok, beklemek zorundayım. Ama bu psikoloji çok berbat ir şey. Annem orada ateşler içinde yanıyor, üşüyor. Sen parol içirmekten başka doğru düzgün bir şey yapamıyorsun. Duş aldırıyorum, ıslak bez koyuyorum alnına. Hiçbiri işe yaramıyor. Lütfen herkes tedbirlere uysun lütfen.
Tomografime baktım şimdi, kan testime de baktım.Sonuç daha bellı olmamıştır 24 saate kadar suruo hatta şu anda daha uzun surede sonuçlandıgı soylenıyor
155 i arayip ekiplerden yardim isteyebilirsiniz ya ekip gonderebilirler yada sizi bi hastaneye yonlendirebilirler. Eger covid iseniz bu sekilde hastane hastane gezmeniz hem sizin icin hem disarisi icin mantikli degil.Merhabalar.
Başlıktan da anlaşılacağı üzere, bana şu testi yaptıranlar bir yardımcı olabilir mi, özellikle Ankara’da?
Bu prosedür nasıl ilerliyor?
Bu akşam 4 özel hastane gezdim, yapmıyorlar arkadaş!
Test kiti biten, doktor gerek görmezse yapmayan, belli covidsiniz ama devlete gidin diyenlerle dolu ortalık.
Gidelim devlete de kuyruk hastane bahçesinde, orada yük olmak yerine imkanı olan herkes meşguliyeti azaltmak adına her yerde var yaptırsın deniyor, sonuç ortada!
Gittim, test yok.
Gittim randevusuz yapmıyoruz.
Gittim, doktor gerekli gördü ama test yok bahanesi.
Ve sonuncusu zaten poliklinik randevusu gerektiğini, onun da belirli günlerde olduğunu söyledi.
Şaka mı bu?
Hastayım, test olamıyorum.
Tedavimin başlaması lazım, tedaviye ulaşılacak etaplara ulaşamıyorum ki daha!!!
Bana bilen birileri yardımcı olsun, lütfen!
Yarın öğleden sonraya randevu aldım ama yine test mest bitti derlerse, b planım olması adına çok önemli benim için bu bilgiler.
Bugün hallettim, teşekkür ederim.155 i arayip ekiplerden yardim isteyebilirsiniz ya ekip gonderebilirler yada sizi bi hastaneye yonlendirebilirler. Eger covid iseniz bu sekilde hastane hastane gezmeniz hem sizin icin hem disarisi icin mantikli degil.
Ankarada isler karismis sanirim sizdrn ucret talep edenleri lutfen kanitiniz varsa sikayet alin panik anini firsata cevirmeye calisiyor vicdansizlar. Allah yardimciniz olsunBugün hallettim, teşekkür ederim.
Maalesef o sistem işlemiyor, covid olup ekibin gelmediği ev var.
İlacı evde bulunan ve test yapılmayan hasta ulaştırdı.
Yoğunluk hat safhada.
Sadece ben değilim, bugün kaç kişi bulunduğum hastaneden test yaptıramadan ayrıldı.
Yanlış bilgilendirmeler mevcut, testlerin ücretleri, sgk nın karşılayacağına dair söylentiler, tam açıklayıcı metinler olmaması sebebiyle gerçekten kaos yaşanıyor.
Halk sağlık merkezi başka bir şey derken, hastane hiçbir güvencenin testi karşılamadığı yönünde ısrarcı.
Hastalar da fellik fellik geziyor işte..
Özel hastanede oldum ben, hepsi ücretli tabii.Ankarada isler karismis sanirim sizdrn ucret talep edenleri lutfen kanitiniz varsa sikayet alin panik anini firsata cevirmeye calisiyor vicdansizlar. Allah yardimciniz olsun
Sağlık çalışanlarına testleri bulundukları kurumlar düzenli aralıklarla yapmıyorlar mı?Dün 2 özel hastaneye gidip biri den tatlı dille şehir hastanesine, telefon açarak gittiğim diğer hastaneden de resmen kit yok denilerek kovuldum. Eğitim araştırma hastamesine gittim, test yapıldı. 30 saat geçtiği halde sonuç çıkmadı şimdi de. Ve ben bugün çalışmak zorunda kaldım. Belirtilerim de geçti iki gün içinde. Ve ben bir sağlık çalışanıyim. Dün de testi bu nedenle aldılar. Ama sonuç hala yok.
Cok sasirdim Istanbulda istege bagli ise ucretli ancak doktor muaynesiyle yapiliyorsa sadece muayne ucreti veriliyorÖzel hastanede oldum ben, hepsi ücretli tabii.
Ama daha önceki ‘ücret alınmayacak’ ibaresinin geri çekildiği, sadece tavan fiyatının belirlendiğini kimse bilmiyor.
Acilden girişte bile doktor muayenesi diye covid test ücreti alıyorlar.
Yoksa hiçbir acilde fahiş fiyatlara muayene ücreti yok.
Eşim pozitif çıktı temaslı olduğu kisiler vs sorulmadı. Böyle bir ekip de yok çalışma da yok. Göstermelik sadece.Çok geçmiş olsun..temasta bulunduğunuz kişiler sizi temaslı olarak göstermedi mi?temas etmişsiniz sonuçta karantinaya alınıp semptom gösteriyorsanız evinizde filyasyon ekiplerince testinizin yapılmasınlazım.bahsettiğiniz kişiler kendikerini düzenli olaran arayan ekiplere sizi temaslı olarak bildirsin belki sonuç alabilirsiniz bu şekilde.
Yok, doktor muayene ücreti, pcr, tomografi ve kan için ayrı ayrı gayet ödedim.Cok sasirdim Istanbulda istege bagli ise ucretli ancak doktor muaynesiyle yapiliyorsa sadece muayne ucreti veriliyor
Hayır. Yapılmıyor. Aksine temaslı olsak bile belirti yoksa test yapılmıyor. + İstek bile 7. Gün test yapılıp - istek (durumumuz iyi olmasa da ) iş başı yapıyoruz. Hatta pek çok yerde sağlık çalışanı olduğunuzu söylediğinizde test yapmıyorlar bile. Hastanedeki arkadaşlar hep başka kurumlarda test yaptırıyor. Ben evde kronik hastam olduğumu söyleyerek rica ettim, yaptılar. Ama sonuç çıkmıyor şimdi de. İl Adana.Sağlık çalışanlarına testleri bulundukları kurumlar düzenli aralıklarla yapmıyorlar mı?
Çok vahim bir şey bu, ne diyeyim ki.
Hangi şehirdesiniz?
Böyle bir ekip, çalışma var. Ama maalesef aşırı yoğunluk nedeniyle bazı illerde yetisilmiyor artık. İlk zamanlar sağlık ocağına ambulans istiyorduk şüpheli kişiler için artık o da kalmadı. İnsanlar test için saatlerce sıra bekliyor.Eşim pozitif çıktı temaslı olduğu kisiler vs sorulmadı. Böyle bir ekip de yok çalışma da yok. Göstermelik sadece.
Bir kuzenimizi sabah akşam kontrol etti ekipler.Eşim pozitif çıktı temaslı olduğu kisiler vs sorulmadı. Böyle bir ekip de yok çalışma da yok. Göstermelik sadece.
Yok, doktor muayene ücreti, pcr, tomografi ve kan için ayrı ayrı gayet ödedim.
1100 e yakın tuttu.
Bu orta halli bir özel, a plus larsan birinde olsaydım 3 katını görürdüm.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?